Париж 4

• 75 086
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря ви момичета, пътуването ни до Париж беше наистина незабравимо. Пожелавам го и на всяка от вас. Hug

Bell@, честит годеж! Незабравимо ще ви е това пътуване до Париж Simple Smile
Искам да питам за хотела - на снимките изглежда чудесно, особено патиото - така ли ев действителност илис а понапудрени?

Снимките не мисля че са понапудрени, нашата стая беше снимка 4 от Double, точно така си изглеждаше, само дето на снимката изглежда по-голяма от колкото всъщност е. В стаите има минибар, сейф, телевизор, масичка със столчета, банята е с вана и е хубава, което за мен беше много важно. Имаше и малка градина отзад, където може човек да си изпие сутрин кафето. Закуска ако искаш допълнително е 7 евро, но ние не сме ползвали, защото наблизо имаше магазинче за онези вкусни кроасанчета. Но най якото от всичко беше разположението - много удобно място за транспорт, тих и спокоен квартал, има много места за хранене.

Bell@, изпратих ти на ЛС, но може би не си ги получила. Ще чакам отговора ти кога ти е удобно да се видим. Благодаря.

# 601
Току що прочетох в пътеводителя на National Geographic следното:
"С билети за метрото можете да пътувате и по линиите на Батобюс, речни корабчета, които тръгват от Айфеловата кула и ходят до Ботаническата градина".
Знае ли някой дали това е актуална информация  и ако е така, това значи ли, че мога да стигна например от Нотр Дам до Айфеловата кула с тези корабчета с един билет за метрото?
В сайта единствено виждам, че продават  1, 2, 5 - day Pass.

Не намирам официално потвърждение на това.
Видях само, че става с пас за няколко дни...

# 602
Роца, каква е прогнозата там за дните след 20 май? В accuweather дават 17-19 градуса, но в едни други сайтове прогнозата беше отчайваща 11-13 градуса максимални?!?!? Ужас!!!!!!!!!!!

# 603
В сайта, който Роца препоръчва често
http://www.meteo-paris.com/ile-de-france/previsions.php
пише:

2 от 3 е вероятността времето да е променливо Simple Smile

# 604
http://www.chateauversaillesspectacles.fr/spectacle.php?spe=9&lang=eng
Така се зарибих по това шоу във Версай, никой ли не е ходил. Май няма да отидем през деня, ще оставим двореца за друго ходене, но нощта няма да пропуснем.

# 605
gal94 Шоуто сигурно ще е много интересно, но от края в 23:30 до последният влак в 23:45 има само 15 мин. Какво ще стане ако не успеете да хванете последният влак или смятате да сте там със собствен транспорт? От друга страна си е голям шанс, защото според сайта такива шоута ги правят само няколко пъти в годината.

# 606
THE LAST TRAINS
Versailles gare des Chantiers > Paris > 00.31 p.m.
Versailles gare Rive Droite > Paris > 00.15 p.m.
Versailles gare Rive Gauche > Paris > 23.55 p.m.
Това е от сайта на Версай, но не ме пуска за толкова далечна дата да резервирам билет за РЕР-а в сайта на транспорта, така ще съм сигурна. А шоуто пише, че свършва в 23,20, мисля че не е неизпълнимо да се придвижим до гарата за това време, ама знам ли, ако знаете кажете.

# 607
Аз се върнах преди дни от Париж,все още съм обсебена от впечатленията Heart EyesБлагодаря още веднъж на Peterky за предоставеното инфо(благодарение на което си намерихме супер студио на 3 преки от Лувър-а за без пари), както и за практическите съвети на всички писали тук  bouquet
Успяхме с половинката за 5 дни да разгледаме всички по-известни забележителности и за още по-голяма наша радост-всички по-неизвестни!
Приятно изкарване на всички, на които им предстои пътуване...и не се безпокойте за времето, както се пее в песента:"Au soleil, sou la pluie, a midi, ou a minuit,il'y a tous que vous voulez aux Champs-Elysees!!!!!!!!!!!!!!!!!"

# 608
Аз се върнах преди дни от Париж,все още съм обсебена от впечатленията Heart EyesБлагодаря още веднъж на Peterky за предоставеното инфо(благодарение на което си намерихме супер студио на 3 преки от Лувър-а за без пари), както и за практическите съвети на всички писали тук  bouquet
Успяхме с половинката за 5 дни да разгледаме всички по-известни забележителности и за още по-голяма наша радост-всички по-неизвестни!
Приятно изкарване на всички, на които им предстои пътуване...и не се безпокойте за времето, както се пее в песента:"Au soleil, sou la pluie, a midi, ou a minuit,il'y a tous que vous voulez aux Champs-Elysees!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Може ли линк към студиото!   bouquet

# 609
Да, разбира се: http://www.homelidays.co.uk/paris-02/reviews-studio-115174en1.htm
Дали стана това с линка Embarassed?

А на тези, които питат за Айфеловата кула(какина златна-любимка ми стана Heart Eyes) >Според мен това преживяване не бива да се пропуска в никакъв случай и гледката по никакъв начин не може да се сравни с тази от Арката.Ние билети не запазихме предварително, заради неустойчивостта на времето,въпреки предупрежденията за неработещи асансьори.Времето беше прекрасно, опашката беше дълга, но самото чакане сред тази мултинационална тъпла е очарователно.Чакахме 2 часа,купихме билети за върха -14 евро на човек.............и изобщо не съжалявам .И 5 часа бих чакала Peace

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 15:26 от kopche

# 610

Може ли да споделиш кои са по-неизвестните места, които сте посетили и са ви очаровали?

# 611
  • София
Наближава и нашето посещение на Париж - трупам впечатления и май е време да си направя програма. Ние ще ходим с децата, та сигурно програмата ще е по-лека, но се надявам да успеем да обиколим повечето забележителности.

# 612
за nan-79bg:
относно по-неизвестните места:включихме се в един от туровете, организиран от група парижани на благотворителни начала за туристите в града.Накой по-напред беше дал линк, като имам време ще сложа и аз.Познават се по цикламените дрехи, нашият екскурзовод беше с розов шал FlutterНие избрахме дестинация, в която сметнахме, че ни е по-далеч и непозната и по-трудно ще се справим сами-Мон Мартр.Над 3 часа ни разкарва из района, като ни показваше къщи в които навремето са творили Пикасо и други иазвестни художници, като постоянно разказваше любопитни истории, които няма откъде да се научат.
Показа ни къщата на Далида, и в близост нейн паметник, накойто трябва да се хванеш за едната ц..ца за късмет Mr. GreenАз накарах мъжо, мен ме досрамя, сега късметът ни е ще е общ   Money
Турът завърши пред Сакре кьор.Накрая всеки дава парички, колкото прецени, но определено не са нищо в сравнение с организираните обиколки на големите фирми, примерно "Parisvisit"(или там както беше им името) Peace

# 613
за nan-79bg:
относно по-неизвестните места:включихме се в един от туровете, организиран от група парижани на благотворителни начала за туристите в града.Накой по-напред беше дал линк, като имам време ще сложа и аз.Познават се по цикламените дрехи, нашият екскурзовод беше с розов шал FlutterНие избрахме дестинация, в която сметнахме, че ни е по-далеч и непозната и по-трудно ще се справим сами-Мон Мартр.Над 3 часа ни разкарва из района, като ни показваше къщи в които навремето са творили Пикасо и други иазвестни художници, като постоянно разказваше любопитни истории, които няма откъде да се научат.
Показа ни къщата на Далида, и в близост нейн паметник, накойто трябва да се хванеш за едната ц..ца за късмет Mr. GreenАз накарах мъжо, мен ме досрамя, сега късметът ни е ще е общ   Money
Турът завърши пред Сакре кьор.Накрая всеки дава парички, колкото прецени, но определено не са нищо в сравнение с организираните обиколки на големите фирми, примерно "Parisvisit"(или там както беше им името) Peace

Да не са DISCOVER WALK PARIS? Аз намерих за тях инфо в tripadvisor и много се запалих по идеята. Хората там много ги хвалеха. Принтирала съм си мястото на срещите за туровете и смятаме да се включим.
Благодаря за отговора. Ако се сетиш още нещо пиши моля те.

# 614
Дам, точно те са PeaceСрещите им са на ключови места за съответния район, най-често на спирките на метрото(на повърхността, де Grinning).

Общи условия

Активация на акаунт