Париж 4

• 74 897
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Втория ден се събудихме и се отправихме към Лувъра. Решихме да си спестим ходенето до там и хванахме метрото за няколко спирки. Влязохме в музея много бързо благодарение на пасовете, и се отправихме към крилото Денон. Обходихме го цялото, видяхме разбира се и Мона Лиза. Не сме се застоявали много пред картините, тъй като не сме особено големи ценители на това изкуство. Разгледахме и другото крило - там където е египетската изложба и решихме че това ще е за този път. Излязохме и тръгнахме към тюйлери, разходихме се в градините и се озовахме на площад Конкорд. Там хванахме метрото и се прибрахме. Вечерта отидохме до Монмартър и разгледахме катедралата Секре Кьор, която е мниго красива вечер. Хапнахме в едно ресторантче и се прибрахме в хотела.

Ден три беше посветен на Версай. Хванахме влакчето и след половин час бяхме там. Времето беше ветровито и хладно, но се опитваше да пробие слънце. Разгледахме двореца, имаше ужасно много хора, тълпата едвам се движеше измежду стаите на двореца. След това разгледахме и градините (които обаче не се включват в паса и трябваше да си платим отделно), хапнахме в едно заведение скрито измежду растителността на градините. Бяхме силно впечатлени от това, което видяхме във Версай. Ходила съм и в Австрия но такъв дворец не съм виздала на друго място. Прибрахме се капнали от умора и си починахме малко. Привечер отидохме до Шанз-е-лизе и се качихме на Триумфалната Арка, точно по залез слънце. Гледката беше наистина удивителна. Вечерта хапнахме разни вкусотии измежду които и крем брюле, който е просто уникален.

Изобщо в заключение да кажа, че в този град има от всичко, просторен е и изпълнен с живот. Доста е скъпо, но има защо, качеството имаше във всяко едно нещо.

Останаха ми 8 билетчета за метрото, ако някой ще пътува скоро, нека ми пише на лични, за да му ги дам.

Решихме с милото, че отново ще се върнем в този град, този път с децата някой ден, когато ги имаме, за да ги заведем в Дисни, а на нас ни остана да се качим на Айфеловата Кула.
Да попитам: 1.  влакчето за Версай от Порт Мейо ли тръгва?
2. за Секре Кьор трябва ли ти пас?
3. колко се доплаща за градините във Версай, ако имаш пас?
4. кажи някакви цени /ако помниш или си обърнала внимание/ на кафе, крем брюле, нещо за хапване, вино, кроасани...
Бях прочела тук, че сандвича е около 15Евро, но още малко инфо няма да е излишно.

# 616
  • Живее на Луната
Здравей GM, с удоволствие отговарям на въпросите ти.

1. До версай се стига с влак, който се казва RER, а линията е C. Влака го взехме от спирка Invalides до спирка Verseilles - Rive Gauche. Ще се ориентирате по многото хора с карти и пътеводители, които отиват натам. Ето ти карта на влакчетата:
http://www.chezbertrand.com/metro-bus-paris/paris-RER-map.htm
Ако нямате наблизо спирка на влакчето, можете да хванете метрото до някоя от спирките на влакчето, за целта разгледай обща карта на метрото и на влакчетата, за да видиш къде се пресичат. Ако кажеш коя ти е изходната точка ще се опитам да помогна (пиши на лични)  Mr. Green

2. Ние в Секре Кьор не влезохме, защото беше късно, за съжаление на мога да ти помогна там. Иначе с паса влизаш на следните места:
http://en.parismuseumpass.com/rub-museums-monuments-by-name-5.htm

3. Паса не важи за градините на Версай, с него разглеждаш само двореца. Ако не се лъжа 8Е на човек платихме. Ети ти линк за всички такси във Верай:
http://en.chateauversailles.fr/index.php?option=com_cdvfiche& … EF9E-7C8CC9869587

4. Кроасаните бяха около 2-3 евро в зависимост от вида - това е в магазинчетата и бутките по улиците. Иначе в ресторантите е по-скъпо - едно хранене за двама, което включва две порции от някакво ядене и безалкохолно, излиза около 30 Е. Ако си пазарувате за хапване от магазините, ще ви излиза доста по-евтино. Имаше на доста места Карфур, където не сме влизали но предполагам цените са доста по-нормални. За сандвичите се сещам, че ядохме в подлеза под Лувъра и бяха някъде ежду 5-10 евро парчето.

# 617

...
Да попитам: 1.  влакчето за Версай от Порт Мейо ли тръгва?
2. за Секре Кьор трябва ли ти пас?
3. колко се доплаща за градините във Версай, ако имаш пас?
4. кажи някакви цени /ако помниш или си обърнала внимание/ на кафе, крем брюле, нещо за хапване, вино, кроасани...
Бях прочела тук, че сандвича е около 15Евро, но още малко инфо няма да е излишно.

По т.1 нямам какво да добавя
т.2 За Сакре Кьор не ти трябва пас - влиза се безплатно. Отвон също е много забавно - обикновено има представления на улични музиканти и артисти. Почти пред катедралата има малко паркче с пейки, където можете да отморите и да се наслаждавате на изгледа на Париж отвисоко.
т.3 -
т.4 - Много зависи от местата от които си купуваш храна. Кафи можеш да пиеш и за 1 евро и за 5 евро.  Laughing Сандвичите в пекарните са на прилични цени - около 3-4 евро. Кроасаните там са от 0.80 - 1.2 евро(пак за пекарните говоря). Виното зависи дали го купуваш от магазин или го пиеш в заведение - в магазините цената е много добра(в заведенията не си спомням цената  Sad )
Младите хора обикновено си купуват вино и нещо за хапване и го пият на беговете на Сена.
Много добри цени има в тази верига http://www.franprix.fr/ - има карта по райони в сайта.
За сладките неща пак има значение дали го купуваш за консумация навън(стая/хотел) или консумираш в заведения. Крем брюле сме яли за около 3-4 евро, парче торта пак за толкова.

# 618
  • София
Имайте предвид, че има 2 паса - Paris Pass и Paris Museum Pass

3. Паса не важи за градините на Версай, с него разглеждаш само двореца. Ако не се лъжа 8Е на човек платихме. Ети ти линк за всички такси във Верай:
http://en.chateauversailles.fr/index.php?option=com_cdvfiche& … EF9E-7C8CC9869587

Пише че не важи само, когато има музикално шоу - така ли е?

# 619
  • София
Доколкото разбрах, градините на Версай са безплатни. Можеше свободно да се влиза в тях. Само като влезеш в дворец, се искаше да си покажеш билета.

# 620
Не и уикенда.
Тогава се плаща - 8 евро Simple Smile

# 621
  • тук-там
Е, защо толкова скъп този Пас - 100 евро за 2 дни  Shocked А ни сме трима + тийнейджърка ooooh!

# 622
Паса за 100Е включва 60 музея,право да влизаш без да чакаш на опашkи, безплатен транспорт с метро, билет за автобусите hop-on-hop-off  за 2 дни и пътеводител (предполагам на няколко езика)

Другият пас е $39 за 2 дни и е само за 60 музея.

# 623
Ние ползвахме втория пас за 4 дни беше 54 евро. Музеите които посетихме за тези 4 дни иначе биха ни стрували 75 евро. Двамата за 4 дни изхарчихме и два карнета с билети, но доста вървяхме пеша.
Като магазини с прилични цени мога да препоръчам Liderprice (http://www.leaderprice.fr/) и Monoprix - добре заредени са. Влязохме в един Карфур и може би защото беше малък нямаше голям избор и беше по-скъпо от другите два.
За пътуване с нисък бюджет за мен беше достатъчно да си вземем да опитаме кроасани от пекарна и през останалото време сме се хранили само от магазините. Не сме сядали по заведения.

# 624
Към тези на които Париж им предстои:ако някой път се прежалите да хапнете нещо навън, препоръчвам от някоя пекарна да си вземете  КИШ, независимо коя разновидност.Всичките са вкусни PeaceПарчето върви от 2 до 4 евро.

# 625
Здравейте, опитвам се да направя он лайн резервация на билети за Айфеловата кула, но има само до 2-я етаж. И то за 23.00 ч. Какви са вариянтите да се качим до върха? Да купя до втория и после да се редя на опашки за нови билети до върха?? newsm78 Или директно да си ходим на място и да се редим за билети направо до върха? И за колко време е качването до горе?  newsm78 Дали ако минем на първия вариант няма да се приберем в 03.00 и надругия ден да не можем да станем Rolling Eyes А дали ще е еднаква цената в двата варианта? Ще съм ви благодарна да ми отговорите!
За коя дата пробваш? И мен ме интересува същия въпрос, ако някой може да ни помогне.  Praynig

за 18 до 21 ЮНИ

# 626
Само за 21-ви има възможност, от 23 ч., ако не ви е късно, и само до втория етаж на кулата. До третия етаж първата възможна дата е 23.07 21,30 ч, въпреки че дава зелена дата 08.07, но няма места. Нещо не мога да го разбера съвсем тоя сайт.
Чудя се, интересно ли е до втория етаж само да се качим? newsm78 Или да оставим за друг път.

# 627
Съжалявам момичета, в момента виждам че най - ранните свободни билети са за 8 юли  Sad
Аз нашите билети за 23 юни ги взех преди 2 месеца и бяха последните за този ден.

# 628
23.00 ч мисля не толкова, че е късно, колкото че може да ни изгонят 30 минути по-късно. Всъщност не знам кога затварят и колко време ще ни отнеме чакането на втора опашка за до върха, ако изобщо ни допуснат. Колко ли време отнема качването с асансьорите?

# 629
Съжалявам момичета, в момента виждам че най - ранните свободни билети са за 8 юли  Sad
Аз нашите билети за 23 юни ги взех преди 2 месеца и бяха последните за този ден.
Sunshine73, ако обаче се откажете нещо, да знаеш купувам ги. Grinning
Аз дори 8 юли не виждам час свободен. Ама все пак ако си вземем билети до втория етаж после можем да чакаме там за върха ли, ще прередим всички които чакат от долу ли?

Общи условия

Активация на акаунт