Париж 4

• 74 877
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Ако отида до Оранжери без онлайн билет много ли се чака?

# 691
Ако отида до Оранжери без онлайн билет много ли се чака?

не, в сравнение с други места почти не се чака! ние специално чакахме около 20-30 минути, като и останалите пъти, когато сме минавали покрай музея не съм виждала особено големи опашки.
Simple Smile

# 692
  • София
Във Версай има и влакче, което ходи от Двореца до двата Трианона. Има смисъл от него, ако сте много уморени  - ние го ползвахме на връщане от Трианоните, на отиване се разходихме из парка. Не помня цена обаче  newsm78

# 693
Къде мога да обменя валута, в случай че ми се наложи? В банка или в бюро?

# 694
  • Варна
Къде мога да обменя валута, в случай че ми се наложи? В банка или в бюро?

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Какво да сменяш,франкове отдавна няма ,Франция е в еврозоната.Simple SmileНали няма да  ни караш да повярваме, че ще носиш левове кеш вместо дебитна или кредитна карта !!!

# 695
Защо, може да е от Великобритания или САЩ момичето, нали не всички сме от Бг в този форум.

# 696

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Какво да сменяш,франкове отдавна няма ,Франция е в еврозоната.Simple SmileНали няма да  ни караш да повярваме, че ще носиш левове кеш вместо дебитна или кредитна карта !!!
[/quote]

peterky2002 првата част на отговора ти не се чете.

gal94 е много права. Изглежда си останал с впечатлението че форума се вижда и чете само от БГ. Аз обаче живея и работя в САЩ ,а паричките ми и всичките ми кредитни карти са във долари. Така че трябва някъде да ги обменя. Ако знаеш къде ще се радвам да споделиш  Grinning

# 697
  • София
Кредитните карти не би трябвало да е проблем да си ги ползваш - пък банката ще ти преизчисли по курса какво дължиш. Както и би могла да си изтеглиш на банкомат от дебитна или кредитна карта, взависимост какви са им условията. Предполагам че в големите хотели има обменни бюра, но най-добре е някой от Париж да се включи директно Simple Smile

# 698
Искам да попитам някой от вас купувал ли е билети за Дисни онлайн, защото разбрах, че цената им е значително по-малка. Само дето пустия сайт е само на френски и нямам шанс да го преведа. Май ще търся познат преводач. Само ако някой знае дали е така? Даже разбрах, че имали различни цени за французи и чужденци! Кажете ако знаете, защото цифричките хич не са за подценяване ако ще се плащат на място. Ние сме 4 човека, от които 1 дете на 10 г.

# 699
Ние закупихме онлайн билети за Дисни-2 възрастни и 1 дете на 6 г за 60 евро. Simple Smile

# 700
Ние закупихме онлайн билети за Дисни-2 възрастни и 1 дете на 6 г за 60 евро. Simple Smile
Пазиш ли някакви координати?
И сигурна ли си в цената? Прекалено ниска ми се струва! Дано да е така.

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 23:52 от ger4etomi

# 701
  • пак на Рив Гош
Само дето пустия сайт е само на френски и нямам шанс да го преведа.

Опитай да избереш език от тук:
http://www.disneylandparis.com/?c=0

Ако те изпраща директно на френския сайт (какъвто е моя случай, понеже ми разпознава ИП адреса), долу на страницата, под картинката с рекламите и тарифите потърси рубриката "changer votre pays" ("сменете страната") и те праща на горния сайт, откъдето може да избереш другите езици. Но не гарантирам, че тарифите ще са същите  Peace.

За цените - наистина има билет с по-ниски цени за жителите на парижкия регион (Ил-дьо-Франс), заради споразумение с регионалния съвет (ако не ме лъже паметта, понеже навремето част от строежа на парка е бил финансиран от региона, съответно от данъците на жителите му), но май вече клаузата за жител на региона отпадна  newsm78.

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 08:53 от Роца

# 702
  • Варна
peterky2002 првата част на отговора ти не се чете.
gal94 е много права. Изглежда си останал с впечатлението че форума се вижда и чете само от БГ.

Уфффффффффффффффф да бе ние с това евро съвсем забравихме ,че има и $.Имам 3 карти.Из Европа безотказно се отваря дебитната ми ВИЗА.Тук в БГ я зареждам с евро и съм теглил и плащал евро в десетина европейски страни, а също така и динари,куни,форинти,крони...............Единствения ми отказ беше в няколко магазина във ВИЕНА.Затова Ви препоръчам да посетите банката си и изрично да разпитате дали и кои от картите ,които притежавате ,ще работят в Европа.А иначе за обмяна в кеш не е проблем във всички големи хотели и от 10 до 15 часа по банките.

# 703
  • Бургас
относно онлайн билети за Дисни, на сайта излизат тези цени: за 1 ден за 2-та парка - 59 евро възрастен и 52 евро за дете до 11г., аз смятам да взема пакет за 3 дни - 162 евро възрастен и 142 евро дете - 304 евро общо, някой ако е ходил скоро да пише на място по-скъпи ли са

# 704
Във Версай има и влакче, което ходи от Двореца до двата Трианона. Има смисъл от него, ако сте много уморени  - ние го ползвахме на връщане от Трианоните, на отиване се разходихме из парка. Не помня цена обаче  newsm78
Цената за възрастен е 6.80, а за дете - 5,40. Влакчето има 3 спирки - Гранд Трианон, Пти Трианон и Гранд Канал. Можеш да слезеш на дадена спирка, а от друга да се качиш до края - Двореца. Важи само за 1 обиколка.

Общи условия

Активация на акаунт