Париж 4

• 75 043
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Мими.ива, Ла Вида, благодаря за напътствията.
Мими, извадих от сайтовете входните такси и са общо 87 евро, затова се ориентирах към пас-а. Общо за двамата ще спестим 66 евро, което са си самолетните билети в едната посока  Grinning Айфеловата кула не се включва в паса. Музеят на авиацията е първият в списъка със забележителностите извън Париж. В паса не е включен аквариума на Трокадеро, а този в 12-ти район. Ще вместя Оранжери Simple Smile
Ла Вида, ще прегледам пак графика. Относно първия ден - ние последно резервирахме друг апартамент - студио по 50 евро на вечер, в които влизат и почистването, спалното бельо и кърпи за баня. Студиото е таванско, а хазяите живеят в същата сграда. Ще ни чакат там от 10 ч., т.е. няма да загубим час-два в получаване на ключовете. Планирах разходките извън Париж - Версай и авиацията във втория и третия ден, за да може това което не сме разгледали първите 3 дни да го подредя по приоритети за четвъртия. Ясно е, че три дни и половина не стигат доникъде и то при условие че времето не ни изиграе кофти номер. Сега четох, че вторник не е много подходящ за Версай, защото тогава имало повече хора, та може да разменя програмата за втория и третия ден, стига работното време на забележителностите да позволява.
Ще се възползвам от съвета за последния ден. Може би да разменя в програмата разглеждането на Нотр Дам и Инвалидите.
Благодаря още един път за съветите!

# 76
  • Варна

защо? (по-нататък в поста само споделяш как се пътували вие, но не и защо си категорично против това решение..)
Simple Smile
[/quote]

Aми защото няма начин за 2,5 часа и 40  лева (стават 70 със шатъла) да летя до Париж и в 10 00 часа да съм в центъра и целия ден да е пред мен.За мен рания полет е предимство, а не недостатък ,защото след полета имам почти цял ден на разположение да си върша нещата.

# 77
  • София
Здравейте. Някой летял ли е с Уиз еър до Париж. Летището на което кацата - Бове, ми се струва доста далече от града. Имате ли идея има ли траспорт от летището до центъра и на каква цена?
Благодаря предварително.

# 78
на първо място за датите, на които ще пътуваме ние, билетите са най-малко по 97 лв, като "уиз" летят два пъти в седмицата до париж и това ги прави допълнително не-мобилни, според мен.. като сметнем билетите за двама възрастни при тези цени плюс таксата за едно бебе и поне един голям куфар, с който трябва да пътуваме и на отиване, и на връщане и в допълнение шатъла до париж и обратно до бове на връщане, общата сума излиза точно със 100 лв по-малко с "луфханза" отколкото с "уиз"!

на второ място, разбира се, удобството - ранният полет на отиване не ми е никакъв проблем, проблем е да бъдем в 6:00 на летището в бове с въпросното бебе, при положение, че апартаментът ни се намира в латинския квартал, което е твърде далече от "порт мейо", така че изобщо не изключвам възможността да се наложи в крайна сметка да вземем такси до там, а сам знаеш какво оскъпяване е това.. (само за справка - "луфтханза" летят до париж и в 7:45 сутринта!)

освен това що се отнася отново до удобството - много по-непритеснително ми се струва да излетим от тук, да кацнем в дюселдорф, от където багажът се прехвърля от авиокомпанията в другия самолет, да се качим отново в самолета и да кацнем на "шарл де гол", откъдето да си вземем метро до апартамента и всичко това да отнеме 5 часа, отколкото да летим от софия до бове 2, 5 часа, след това заедно с всичкия ни багаж, бебето и количката да си вземем шъфала до "порт мейо", който сам по себе си е малко повече от час..

според мен, при дадените обстоятелства предимството на нашето решение са несъмнени, така че не виждам защо така "решително се противопоставяш" на този план.. при вас положението е различно, както изглежда, и друг план би бил по-приемлив, но пък в крайна сметка аз просто споделям своята идея, защото някой друг може да се възползва от нея!

и само за сведение - не, че не съм фен на "уиз" - напротив летяла съм достатъчно пъти с тях, вкл. и до париж, така че ми е напълно ясно какви са предимствата и недостатъците им!
Wink

Fleur rouge, твоят въпрос е обсъждам на дълго и на широко в темата за париж (вкл. и на предишната страница на тази конкретна тема), както и в темата за "уиз".. можеш да намериш отговори на всичките си въпроси с минимални усилия!
Simple Smile

# 79
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте. Някой летял ли е с Уиз еър до Париж. Летището на което кацата - Бове, ми се струва доста далече от града. Имате ли идея има ли траспорт от летището до центъра и на каква цена?
Благодаря предварително.

Пред летището има каса. От там си купуваш билет за автобус - 15Е в посока. Оставя те на Порт Мейот. На връщане - по същия начин - от Порт Мейот - има каса, която отваря в 5,30 Simple Smile - купуваш билет и от там с автобуса до Буве Simple Smile Автобусите са като нашите на ... Етап например Simple Smile Пътя е ... ние стигнахме за един час и 15 мин. Simple Smile

# 80
  • София
Благодаря за отговорите и съжалявам, че не съм поровила повече преди да попитам. Просто много спонтанно реших, че с моята половинка може да отидем на кратко парижко пътешествие и исках бързо да вземем решението

# 81
А знаете ли дали  Paris Visite Pass за зони 1-6 важи и за Дисниленд. Версай е зона 4 и важи, но за Дисни нещо не се ориентирам  newsm78

# 82
Да, Дисни е зона 5.
По принцип вече зоните са само 5,  5 и 6 ги сляха. Peace

# 83
Да, Дисни е зона 5.
По принцип вече зоните са само 5,  5 и 6 ги сляха. Peace
Супер! Много благодаря   bouquet

# 84
  • Варна
Благодаря за мненията, ще очаквам и други да се включат Simple Smile
peterky2002, след като изчетох последните теми очаквам планът ми да ви се види странен. Всички обикалят основно галерии.

Вижда се че колкото хора предлагат модели за разходка из Париж,толкова и различни идеи има.Париж е толкова красив и огромен,че 3,5 дни е все едно да искАш с плажна лопатка да изгребеш ТИР със пясък:)Simple SmileSimple Smile
Планът Ви ми е странен не толкова заради обектите, а защото е неефективен.Сега ще се агументирам.В деня който ползвам корабчето по Сена ще го посветя само на него защото няма ограничения за броя на слизанията и качванията,т.е още сутринта ще се кача на метрото и оттам на корабчето като слизам на всяка спирка,обикалям около час и хайде с корабчето до следващата от 7те спирки.:
http://www.batobus.com/english/
Така хем ще ползвам максимално ресурса на билета на корабчето,хем ще изпитам максимално кефа на разходка по Сена ,хем ще разгледам основната част от обектите в центъра на Париж ползвайки корабчето за транспорт.
Относно качването на кулата-препоръчвам качване през деня за да се насладя изцяло на Париж,а за нощен изглед ще се кача на Триумфалната Арка,от центъра на звездата(Етоал) е особено красиво. Не пропускайте да се качите на Триумфалната арка - гледката е страхотна.
Както предвиждате вечерно качване на Монмартър оттам също е много красиво.Не съм сигурен само до колко е отворен Сакре Кьор за посещение.
Виждам че Версай е включен едва ли не като абсолютно задължителен.Аз не мисля така.Версай е един от десетките и стотици замъци из Франция който е особено красив с парка,езерата и фонтаните ,които обаче през март не работят.Освен това се губи цял ден ,а и е най скъпото удоволствие.Бих го заменил с посещение на Лувъра,хем наблизо,хем 11 евро,хем се добива достатъчна представа що е туй замък като се разгледат апартаментите на Луи Наполеон.Молко изкуство все пак да се види, като това което е безинтересно може да се прескача и при една стегната обиколка може да се вместите в 3 часа.Версайската градина се заменя съответно с Люксембургската и Тюйлери. Лувъра е отворен до 22 ч в сряда и петък, центъра Помпиду е отворен до 21 ч. Проверете си внимателно работните дни на музеите - основните почивни дни са понеделник и вторник (Версай не работи в понеделник, Лувъра - във вторник). Първата неделя от месеца пък почти навсякъде е безплатна.
Парижкия аквариум и Оранжери не е кой знае какво,къде къде по добри са в Генуа,Барселона,Истанбул,да не говорим за презокеанските,не са и уникално парижки.
Посещение на Бастилията не знам какво е.Замъка- затвор е съборен по време на Революцията и сега там е един гол площад и наоколо няма нищо кой знае какво.
Музеите на науката и авиацията са хубави ,но не и уникални,т.е. такива музеи с почти идентично съдържание има навсякъде по света.Освен това в Пантеона има и много голям военен музей с всякаква техника,ФАУ 1 и 2 и т.н.,разбира се и съркофага на Наполеон.
Според мен не трябва да се пропускат няколко уникално парижки неща като ОПЕРАТА,ЛАФАЕТ,МАДЛЕНАТА,ВАНДОМ с РИЦ,ЛАТИНСКИЯ КВАРТАЛ,МАРСОВО ПОЛЕ,ПАЛЕ и ПЕТИТ РОЯЛ……………………..Разходка по безкрайно красивите парижки булеварди,кафенце и чаша вино в уникалните бистра и кафенета.Уникалното е да се почувствА ДУХА на Париж,отколкото да се разгледат самолети и механизми.Музеите и галерийте са към 200 и за тридневна обиколка е много важно да се подберат уникално парижките обекти.

# 85
  • Варна
ние си купихме билети от "луфтханза" - с една смяна на самолетите (на отиване в дюселдорф, а на връщане в мюнхен) излиза по-изгодно отколкото с "уиз еър"!  да не говорим колко по-удобно - без ужасно ранните полети и пристигане в бове.. много съм доволна!

Аз решително не се съгласявам с това решение.Ние тръгнахме от Варна сутринта,вечерта спахме при дъщеря ми,поиграхме с внука и рано следващата сутрин излетяхме за Бове.В 10 бехме на Мейо,оставихме настанихме се спокойно и направихме първата разходка,т.е пълноценен ден.На връщАне наистина станахме в 04 00 ,но затова пък вечерта още по светло си бяхме във Варна.Все пак директния полет е 2,5 часа ,а с прекачване ще станат поне 4-5.Като цена на отиване двамата летяхме за 100 лева всичко,нямахме багаж ,он лайн чекиране и платихме кеш в ДСК.На връщане 2 * 40 евро + 2*20 за багаж.Или общо всичко 320 лв . за двамата в двете посоки.За двете посоки отидоха и два дни път включително и до Варна,така че това пътуване с Уизз напълно ни устрои.Разбира се това е според нашия вкус и удобство,на други им харесва друго Simple SmileSimple SmileSimple Smile
кога летяхте и каква авио линия ползвахте от Варна?

# 86
  • Варна
на първо място за датите, на които ще пътуваме ние, билетите са най-малко по 97 лв, като "уиз" летят два пъти в седмицата до париж и това ги прави допълнително не-мобилни, според мен.. Simple Smile

Нищо лично ,просто споделям моя няколко годишен опит с Уизз
Винаги почвам подготовката за етните ни пътешествия през зимата.Разглеждам цената на билетите до тогава.За Париж напрмер сега на сайта са дадени цените до края на октомври.Минималната цена е 30 евро ,а максималната-150.Ако следите неколко седмици ще видите ,че за вашата дата цената се движи м-у тези две стойности.Издебвате когато дойде най ниската цена за вашата дата и купувате тогава.Много е важно да дебнете датите поотделно,защото ако ги купувате в един и същи ден може да се случи така,че на отиване да имате най ниската цена,ама пък за връщане да е висока.Важното е да имате много време,здрави нерви и упоритост.Така е за всички полети на Уизз.Понякога се случва последните дни цените да  са или само високи или само ниски което значи ,че самолета е или много пълен или много празен.Така сме пътували двамата до Форли за 18 лв. и обратно за 30.

# 87
на първо място за датите, на които ще пътуваме ние, билетите са най-малко по 97 лв, като "уиз" летят два пъти в седмицата до париж и това ги прави допълнително не-мобилни, според мен.. Simple Smile

Нищо лично ,просто споделям моя няколко годишен опит с Уизз
Винаги почвам подготовката за етните ни пътешествия през зимата.Разглеждам цената на билетите до тогава.За Париж напрмер сега на сайта са дадени цените до края на октомври.Минималната цена е 30 евро ,а максималната-150.Ако следите неколко седмици ще видите ,че за вашата дата цената се движи м-у тези две стойности.Издебвате когато дойде най ниската цена за вашата дата и купувате тогава.Много е важно да дебнете датите поотделно,защото ако ги купувате в един и същи ден може да се случи така,че на отиване да имате най ниската цена,ама пък за връщане да е висока.Важното е да имате много време,здрави нерви и упоритост.Така е за всички полети на Уизз.Понякога се случва последните дни цените да  са или само високи или само ниски което значи ,че самолета е или много пълен или много празен.Така сме пътували двамата до Форли за 18 лв. и обратно за 30.

Mалко спам - ако обаче цената не падне, както очаквате, отивате другаде.

# 88
Благодаря предварително.
Ние летяхме до там с WizzAir миналото лято. Бях резервирала превоз чрез техния сайт - много е лесно

http://wizzair.com/travel_services/airport_transfer/?language=BG

Пред летището ни чакаше малко бусче, което ни закара до хотела, така и на тръгване  Simple Smile.

# 89
Здравейте! Планираме едно бързо пътуване до Париж за 4 дни (вкл. пристигането/заминаването). Само възрастни ще сме, пристигаме и заминаваме в нормално време, така че мислим да се придвижваме основно с метро /РЕР/ разхождайки се. Опитвам се в момента да избера най-подходящата схема за транспорта. Въпросът ми е с билета за RER, който ще вземем от Charles de Gaulle, можем ли да се прехвърлим на RER C или на някое метро в рамките на час и половина? Доколкото прочетох, би трябвало да няма проблем, но искам да съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт