Париж 4

• 74 883
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
gal94, аз бях решила да вземем билети до вторият етаж ,а на място да доплатим за върха в случай че не ме дострашее, но погрешка съм букнала направо до върха. После страшно много се ядосвах , но сега като гледам, добре че съм го направила , защото мъжът ми никак не е по чакането и вероятно щяхме да се откажем. Аз гледам всичко да съм предплатила, за да не се налага да носим много пари.

Вие обаче ще сте по гъвкави , защото резервацията е доста обвързваща. Може да минавате оттам по различно време и когато видите че опашката е по малка да се качите.

# 631
Доколкото си спомням опашката за върха е само една.(на второ ниво е)
Първите асансьори спират на първото и на второто ниво. Там слизате(разглеждате, снимате, ако искате...) и отивате на друг асансьор за върха.
Можете да си купите билети да втория етаж и ако върха е отворен(понякога не работи, заради силен вятър) за си закупите билети и за там.

# 632
Имам въпрос относно RER C и Версай. Виждам,че този влак тръгва от спирка , на която се засича метрото от хотела ни. Това е спирка PEREIRE. Но не ми е ясно -  после се разклонява и пътува в различни посоки. Как да разбера от тази спирка като се кача на RER C дали съм се качила на правилния? Ама и аз какъв въпрос оплетен зададох....

# 633
Имам въпрос относно RER C и Версай. Виждам,че този влак тръгва от спирка , на която се засича метрото от хотела ни. Това е спирка PEREIRE. Но не ми е ясно -  после се разклонява и пътува в различни посоки. Как да разбера от тази спирка като се кача на RER C дали съм се качила на правилния? Ама и аз какъв въпрос оплетен зададох....

Гледаш направлението- т.е. последната спирка на влака(изписано е на табло).

# 634
Тоест  в началото въpвят заедно по една линия, но после се pазделят всяка мотpиса в съответната посока в зависимост от това лкоето е изписано на влака . Пpавилно ли съм pазбpала?

# 635
Тоест  в началото въpвят заедно по една линия, но после се pазделят всяка мотpиса в съответната посока в зависимост от това лкоето е изписано на влака . Пpавилно ли съм pазбpала?

Още в началото, когато се качиш на влака е ясна крайната му спирка. На влаковете не съм забелязала да пише нещо, а на информационните табели на коловозите(ако така се казват).

Да обясня по-подробно. Влизаш в метрото/РЕР - следиш надписите РЕР А(В,С) и когато отидеш на перона, следиш таблата за какво направление е влака.
Не знам дали го обясних разбираемо.  Laughing

# 636
Разбрах те. Много благодаря за отговора!

# 637
  • пак на Рив Гош

От Pereire няма да можеш да стигнеш директно но Версай, ще трябва да смениш влака  Peace. Влаковете там минават през Париж и стигат до крайни гари в южните/югоизточните райони на предградията (Rungis-Aéroport d'Orly/Massy Palaiseau).
На гарата търси перона за крайна цел (Destination) някоя от посочените 2 гари. На перона на всяка гара има голямо светлинно табло, където са изписани името на следващия влак, всички гари по линията и със светещи лампички до тях (или бели точки, ако таблото е от старите модели) са отбелязани гарите, на които спира идващият влак. По принцип влаковете спират на всички гари в Париж (зоне 1-2), т.нар. "вътрешен" Париж. От Pereire вземи влака до спирка Pont d'Alma или Invalides. Там ще трябва да смениш. Търси табелите за РЕР С в посока Versailles Rive Gauche/Château de Versailles. Влаковете в тази посока се казват VICK или VERO и минават на около всеки 15 минути. Версайският дворец е последната спирка. Проверете добре името и крайната посока преди да се качите, защото по същата линия се движат други влакове (напр. SARA), които спират на спирка Versailles Chantiers, което е в друга част на Верай и ще имате после доста път до двореца  Peace.

# 638

От Pereire няма да можеш да стигнеш директно но Версай, ще трябва да смениш влака  Peace. Влаковете там минават през Париж и стигат до крайни гари в южните/югоизточните райони на предградията (Rungis-Aéroport d'Orly/Massy Palaiseau).
На гарата търси перона за крайна цел (Destination) някоя от посочените 2 гари. На перона на всяка гара има голямо светлинно табло, където са изписани името на следващия влак, всички гари по линията и със светещи лампички до тях (или бели точки, ако таблото е от старите модели) са отбелязани гарите, на които спира идващият влак. По принцип влаковете спират на всички гари в Париж (зоне 1-2), т.нар. "вътрешен" Париж. От Pereire вземи влака до спирка Pont d'Alma или Invalides. Там ще трябва да смениш. Търси табелите за РЕР С в посока Versailles Rive Gauche/Château de Versailles. Влаковете в тази посока се казват VICK или VERO и минават на около всеки 15 минути. Версайският дворец е последната спирка. Проверете добре името и крайната посока преди да се качите, защото по същата линия се движат други влакове (напр. SARA), които спират на спирка Versailles Chantiers, което е в друга част на Верай и ще имате после доста път до двореца  Peace.

Всъщност ние сме близо до Халите. От там има ли по-лесен вариант до Версай?

# 639

Всъщност ние сме близо до Халите. От там има ли по-лесен вариант до Версай?

Най-близката ни спирка е SENTIER на МЕТРОЛИНИЯ 3 или малко по-далечна е Халите. Може ли от Сентиер до Операта, от там до INVALIDES с линия 8 и после вече влака rerc5 до Версай?

# 640
....

Най-близката ни спирка е SENTIER на МЕТРОЛИНИЯ 3 или малко по-далечна е Халите. Може ли от Сентиер до Операта, от там до INVALIDES с линия 8 и после вече влака rerc5 до Версай?

Много дълъг път си начерта.  Laughing
В сайта на транспорта можете да задавате маршрут и да видите най-добрите начини за придвижване.
За твоят маршрут дава:
М4 до Нотр Дам и след това РЕР С
Ето го http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/resultat-detaille/start/S … _type/plus_rapide

Задала съм произволна дата.

# 641
....

Много дълъг път си начерта.  Laughing
В сайта на транспорта можете да задавате маршрут и да видите най-добрите начини за придвижване.
За твоят маршрут дава:
М4 до Нотр Дам и след това РЕР С
Ето го http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/resultat-detaille/start/S … _type/plus_rapide

Задала съм произволна дата.

Мнооого благодаря!

# 642
Търси табелите за РЕР С в посока Versailles Rive Gauche/Château de Versailles. Влаковете в тази посока се казват VICK или VERO и минават на около всеки 15 минути. Версайският дворец е последната спирка. Проверете добре името и крайната посока преди да се качите, защото по същата линия се движат други влакове (напр. SARA), които спират на спирка Versailles Chantiers, което е в друга част на Верай и ще имате после доста път до двореца  Peace.
Много полезна информация, благодаря!

# 643
Предстои ни пътуване до Париж 1-7 юни с двете ни деца. Ще спим в това студио /зона 2/ :http://www.centreparis.com/location-paris/studio-poisson-2/fiche-41.html
Моля за помощ, трябва да отидем до едно изложение ,залата е тази Paris Nord Villepinte Exhibition Centre.Как да стигнем ?Предварително благодаря!

# 644
Също ме интерисува,има ли почивен ден Дисни и в колко часа е добре да сме сутринта там ?
Има ли семейни карти?

Общи условия

Активация на акаунт