ДЕКУПАЖНА БИБЛИОТЕКА_2

• 156 276
  • 441
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте !  Simple Smile Отскоро се опитвам да правя декупаж и направих 2  Laughing  Grinning единия със салфетка ,а другия се опитах с принтирана картинка но много ми се набръчка и неможах по никакъв начин да изкарам въздуха . Можете ли да ми препоръчате някой линк за такъв вид декупаж или да ми дадете съвети? Ще съм ви много благодарна  Simple Smile

# 136
Весито - погледни на страниците от-  24 април 2012- там съм обяснила как работя с принтирана картинка,а малко преди мен Раковинка е дала линка за изтъняване на принтирана картинка .Погледни и ако не ти е ясно - пак питай ще ти кажа

# 137
Благодаря много  Hug Hug Hug

# 138
Здравейте момичета ,   искам да попитам  много по-опитаните от мен , виждала съм бутилки  направени със снимки изкарана от фотото.Иска ми се   да се ползва за декупаж   такава  снимка върху бутилка. Трябва ми за подарък ,ако може да ми кажете как става ,търсих в библиотеката ,но аз ли нещо не до виждам,  не успях да намеря .Има за принтирани  картинки ,но  тяхната хартия е по-тънка.

# 139
  • пловдив
linyto Снимката, която си виждала на бутилка и е декупаж, също е принтирана картинка. Просто вместо на фото хартия е принтирана на лазарен принтер на обикновенна принтерна хартия.  Това, че при бутилката, която си виждала изглежда тънко, означава, че твореца си е спазил всички стъпки на трансфер. /лакиране на образа няколко пъти... намокряне, обелване на гърба.... или варианта на Раковинка с тиксото/ Назад в страниците няколко момичета са обяснили как правят трансфер на принтирана картинка  Peace

# 140
linyto Снимката, която си виждала на бутилка и е декупаж, също е принтирана картинка. Просто вместо на фото хартия е принтирана на лазарен принтер на обикновенна принтерна хартия.  Това, че при бутилката, която си виждала изглежда тънко, означава, че твореца си е спазил всички стъпки на трансфер. /лакиране на образа няколко пъти... намокряне, обелване на гърба.... или варианта на Раковинка с тиксото/ Назад в страниците няколко момичета са обяснили как правят трансфер на принтирана картинка  Peace

Благодаря ти за отговора .Помислих си и този вариант  за принтиране на снимката, но   съм виждала и от оргинална снимка върху ботилка  , затова питах  как става  . Ще пробвам с  да видим какво ще стане  .  newsm78

# 141
  • пловдив
linyto единственото нещо, което ме притеснява при снимката е, вида на хартията и трудното и обелване, а ако я залепиш без трансфер, ще стане много грубо, но ти си решаваш.
Иначе, аз правих трансфер по следния начин

- лакираш изображението с акрилен лак
- изсъхва
-отново лакираш
-отново изсъхва / някой го правят 3-4 пъти за да са сигурни в здравината/
- намокряш гърба на чешмата и започваш много внимателно с пръсчета за търташ.... бялото започва да се рони и забелва. Когато обелиш максимално близко до изображението /почти прозрачно/ чакаш да изсъхне отново. Това го казвам, защото когато правих трансфер, колкото и да се опитвах да стане гладко, не се получи и като изчаках да изсъхне с една финна шкурка загладих. Измих на чешмата, подсуших леко със салфетка , намазах  с лепило и залепих картинката върху предварително грундирания в бяло /задължително/ предмет.

Успех  Peace

# 142
linyto единственото нещо, което ме притеснява при снимката е, вида на хартията и трудното и обелване, а ако я залепиш без трансфер, ще стане много грубо, но ти си решаваш.
Иначе, аз правих трансфер по следния начин

- лакираш изображението с акрилен лак
- изсъхва
-отново лакираш
-отново изсъхва / някой го правят 3-4 пъти за да са сигурни в здравината/
- намокряш гърба на чешмата и започваш много внимателно с пръсчета за търташ.... бялото започва да се рони и забелва. Когато обелиш максимално близко до изображението /почти прозрачно/ чакаш да изсъхне отново. Това го казвам, защото когато правих трансфер, колкото и да се опитвах да стане гладко, не се получи и като изчаках да изсъхне с една финна шкурка загладих. Измих на чешмата, подсуших леко със салфетка , намазах  с лепило и залепих картинката върху предварително грундирания в бяло /задължително/ предмет.

Успех  Peace

Благодаря ти за отговора, мислех си следното, ако снимката е матова повърхността няма да е толкова гланцирана  . Днес си поиграх с една  снимка  не се оказа толкова сложно  премахването на слоевете ,даже става по-бързо на суха снимка ,а после я  намокрих и до изтърках  ,  затова мисля да поръчам и матови   и гланцови, която стане  .  Много ти благодаря за съвета ще пробва с лака , само че моят е яхтен и принципно потъмнява изображение от този лак  и май ще трябва да намеря друг  .  Hug  Страшно ти благодаря  за съвета.

# 143
Момичета давам ви линка на една рускиня която работи със същия гел с който се получава стъкления ефект който е на столчетата на моите чаши - тук се вижда по ясно как става ,а утре ще снимам моята кутийка която е купена от Идея-хоби в Плевен

http://www.babyblog.ru/community/post/my_hobby_dekupazh/1718604

linyto хубаво е да лакираш с акрилен лак а не с яхтен ,или пръскаш 4-5 пъти със спрей-лака за джанти

# 144
Още един интересен линк- как се прави от еднофазно - двуфазно кракле  Shocked

http://www.liveinternet.ru/users/didia/post219794024/

# 145
Това е супер интересно, много мазане ама ..... Само това с пудрата накрая не го схванах......  Rolling Eyes

# 146
Преди година и полувина в Маестро Пан ми показаха нещо подобно като гела на Гени. Помня, че става прозрачен и може да се вграждат мъникта. Също и да добавиш боя към него, но не съм сигурна дали става дума за структурния гел, който предлагат в сайта им.

# 147
Относно голямото мазане. Каква е логиката отдолу да е толкова слоя, след като при еднофазното кракле се напуква горния слой. И все пак съм на 6 тия. Утре може и да кажа.

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 21:33 от patleeva

# 148
patleeva чакам с интерес да кажеш какво е станало!

# 149
             patleeva,става и с по-малко слоеве и зависи от лака.За да се напука само горния слой той трябва да има идеално гладка повърхност за да се "плъзне" ,ако има грапавини ще се напука ...ама друг път! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт