Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 196 707
  • 809
  •   1
Отговори
# 360
Да споделя и аз, че започнах да получавам рекламни и-мейли със спам на мейл адрес, който ползвам единствено за кандидатстване по обяви в Джобс.бг.

Явно наистина събират и-мейл адреси по този начин. Neutral Face

# 361
# 362
Сега разгледах обявите в Джобс и на две ми направи впечатление, че пише:
Ние предлагаме: * заплата + осигуровки; а на другата *редовна( Wink ) заплата + осигуровки

Та това някакъв бонус ли се явява? Кандидатстващия трябва да се впечатли, че, о Боже, тук дават заплата и то редовно?  newsm78

# 363
  • Вече в моята си приказка...
Ние предлагаме: * заплата + осигуровки; а на другата *редовна( Wink ) заплата + осигуровки

А осигуровките не са ли задължителни?! Защо работодателите постоянно го подчертават?

# 364

А осигуровките не са ли задължителни?! Защо работодателите постоянно го подчертават?

Смеете се , но заплатата си е лукс и то най-вече да се получава редовно . На 450 лв. заплата осигуровките са 185 лв. общо .Работодателя ако реши да ви удържа вашата част за 350 лв. няма кой да работи и в коректните случаи договорката е да се взема заплатата чиста и осигуровките ги поема работодателя. На мнгоо места още осигуряват на  4 часа , а се работи по 8/10 часа. Като екстра съм чела да казват и служебен телефон , че дават. Да не казвам , че има места им се налага да се обаждат служено , а се оказва , че няма от къде. Скоро станах свидетел , че и отоплението зимата на работното място вече се води лукс за някои .  Sad

Търсещи , питайте на интервю повече какво ви предлагат, не се хващайте като удавник за сламка , че положението е отчайващо.

# 365
Никой себеуважаващ се специалист не би трябвало да се хваща на такива условия. Разбира се ще кажете, че гладът е по-голям, но до като има такива кандидати, които да подбиват пазара ще има и такива работодатели, които да злоупотребяват.

# 366
Заплатата НЕ Е лукс! Тя е законово задължителен минимум! Към нея спадат социални и здравни осигуровки определени по закон!

Към "лукс" спадат:
Поемане на пътни разходи, ваучери за храна, ваучери за отстъпки в обекти на фирмата, служебен автомобил или транспорт, служебен телефон, квартира и други подобни.

# 367
Лесно се говори/пише, когато имаш прилична работа, ама когато човек изнемогва, си съгласен и на 200 лв. месечно. И в този случай човек не мисли за подбиването на пазара. Преди дни попаднах на обява за продавачка в железария - 300 лв. заплатата /осигуровките включени ли са - не знам!/, но имаше 100 кандидати! За 300 лв. - с тези пари кое по-напред. Ама ето - безработица страшна и конкуренция голяма. И това за 300 лв., мисля че сред кандидатите има и хора с доста добро образование! Страшно е!

# 368
Лесно се говори/пише, когато имаш прилична работа, ама когато човек изнемогва, си съгласен и на 200 лв. месечно. И в този случай човек не мисли за подбиването на пазара. Преди дни попаднах на обява за продавачка в железария - 300 лв. заплатата /осигуровките включени ли са - не знам!/, но имаше 100 кандидати! За 300 лв. - с тези пари кое по-напред. Ама ето - безработица страшна и конкуренция голяма. И това за 300 лв., мисля че сред кандидатите има и хора с доста добро образование! Страшно е!

Точно такива разсъждения са вредни.
И с 200- 300 лв ще можеш ли да се издържаш? Една част от тях ще ти отиват за транспорт и храна, независимо дали ще си я носиш или ще си я купуваш от там, то все пари се дава за нея. Тези условия са колкото да не стоиш вкъщи- взел Кольо, дал Кольо.
И като не се явят кандидати за това място, да видим дали ще продължат да предлагат мястото за тези пари. А ако не могат да дават повече, да си работят сами или да затворят обекта, то не е казано, че всеки трябва да е бзинесмен.

Пък образованието няма никакво значение. Аз и в другата тема го написах- местата в университетите са повече от тези на абитуриентите. На практика всеки, който има желание може да завърши висше, това не означава, че всеки става специалист и му се полага да работи като такъв. Това беше само по времето на соца, но тогава поне образованието имаше стойност.

# 369
Ох, Red_Hot, как ми се иска всички кандидатстващи да мислят като теб /между другото и аз съм голям бунтар по отношение на заплащането и затова сигурно си стоя без работа, вече година ще стане/, но хората са гладни и с 300 лв. поне храната ще си купиш, сметките ще си стоят или ще ги намалиш до минимум. Но лошо, когато имаш и деца!

# 370
Ох, Red_Hot, как ми се иска всички кандидатстващи да мислят като теб /между другото и аз съм голям бунтар по отношение на заплащането и затова сигурно си стоя без работа, вече година ще стане/, но хората са гладни и с 300 лв. поне храната ще си купиш, сметките ще си стоят или ще ги намалиш до минимум. Но лошо, когато имаш и деца!

Ако си в малък град и имаш собствено производство на хранителни продукти- може да се получи. Но в големия град е абсолютно безсмислено. Не съм бунтар, просто имам по-голям опит  Wink

# 371
Не коментирам размера на заплатата!!!!!
Коментирам, че по закон трябва да ти дават заплата за извършената дейност от твоя страна. Не да я пишат така, все едно са се смилили над работниците и айде ще им дадът заплата и осигуровки!  Tired

# 372
Ред хот , докато си седиш в къщи на топло и има кой да ти плаща тока и не се чудиш дали ще имаш утре пари за хляб ,може и да чакаш оптималния вариант. Но ако си на квартира , наема си върви или си с деца които разчитат на тебе хващаш се и за 300лв. , защото без тях по зле . Па после никой никого не спира да си търси и по подходяща работа.

Айс куин , заплатата не е лукс , но има фирми не плащат ,този месец другия месец , накрая се осефериш и се махнеш и те си вземат друг балък .

Какво значи добри специалисти , като знам аз от личен опит , отивам някъде чакат да знам повече от шефа за 400 лв. , е няма как да стане . Аз съм тъп работник на заплата , не ми се плаща да мисля , плаща ми се да правя каквото ми кажат. Космически изисквания за смешни пари . Искаме висше , искаме 3 западни езика перфектно , искаме стаж по професията, искаме и млади амбициозни хора, ама и пари не даваме много . Пък ако е и някоя блондинка направо са я взели .Ами да си търсят такива хора , то практически ги няма и да ги има няма да им работят за мижавките заплати. Сега да отворя джобса поне 10 такива обяви ще намеря . Накрая язък за образованието , една сервитьорка изкарва повече пари .
Имайте и предвид , че ако сте много образовани и за хамалска работа не ви предпочитат .

# 373
Да дам отчет , че кандидатствах по онази абсурдната обява , която коментирахме по назад
Скрит текст:
Новооткриващ се магазин за продажба на перилни и почистващи препарати,директен внос, търси служител/ка за работа.
Магазина се намира в кв.''Лозенец'',на ул."Милин камък"

Кандидат/ката трябва да има изключително силна мотивация за работа.Да бъде личност,която обича търговията като професия,да обича да продава.Да може спокойно да комуникира с клиентите,да говори и обяснява.Да намира подход със всеки клиент,да бъде любезна и с желание да овладее особеностите на продуктите.Експанзивен тип личност,който наистина обича точно такъв тип работа.Особен опит не е необходим.Честна и коректна.

Ако просто си търсите някаква работа,пропуснете тази обява.

Предлагаме гарантирано коректно отношение.Заплата,и процент от реализирания оборот.Възможност за допълнителна работа при желание.
Да има възможност да работи и в събота.Елементарна компютърна грамотност.

Мотивационно писмо е задължително.Не клише от интернет,а точно за тази позиция.Няколко думи,както усещате работата.Актуална снимка и автобиография също са задължителни.
http://www.jobs.bg/f1979070

като не изпратих СВ, ами само мотивационното писмо , за което се смяхме и получих разрешение

Скрит текст:
На вниманието на:....

"Мечтата ми е да продавам прах за пране и се надявам, че вие ще ми дадете тази възможност.
Като малка, докато другите деца тичаха по игрища и площадки, аз седях в градината ни, заобиколена от току що изпрани чаршафи и се наслаждавах на аромата на Бонукс, Рекс и Савекс. Тогава осъзнах - искам винаги да съм заобиколена от тази бяла приказна наслада! Удари ме като гръм! Реших го! Ще бъда продавач на перилни препарати! Ще бъда заобиколена от планини нежен аромат!
Реших да действам и посветих обучението си на тази моя мечта. Записах "Педагогика", защото това беше моя начин да разбера с какво най-много се цапат децата. На всяка практика оглеждах ръкавите и яките им и анализирах с кой прах за пране всичко ще блесне!
Вярвам, че с моите умения, образование и желание за работа ще накараме много домакини да се чувстват като най-големите щастливки на света!"

като отдолу си написах е-емейла и името  и като рапорд в пощата получих

Вашето CV беше изпратено успешно по обявата: Продавач-консултант, ГЕ МАРКЕТ ООД
Кандидатствали по тази обява до момента: 151 САМИ СИ ВАДЕТЕ ИЗВОДИТЕ #Crazy
Обявата е разгледана общо от 2229 уникални потребители. newsm78

Накрая най- любезно им препоръчах психологична , по скоро психиатрична консултация, така ,че едва ли ще ми отговорят, но ако все пак нещо пишат здължително ще ви уведомя

На всички пожелавам , все по рядко да попадаме на подобни абсурди

# 374
adelinda, по-голям лукс от този да ходиш месеци наред на работа без да ти плащат според мен няма. Не всеки може да си го позволи, защото това са си разходи. Кой те издържа тогава? А с 300 лв наистина не разбирам как ще си плащаш наема и ще си храниш децата? Като за голям град половината от тези пари отиват за храна и транспорт, ако нямаш служебен. Да не говорим за облекло и лична поддръжка, но да речем, че за 300 лв фирмата няма изисквания за това.

След това, до колкото разбирам и от предишните ти постове, за коренно различни условия на професии говорим.

Аз съм тъп работник на заплата , не ми се плаща да мисля , плаща ми се да правя каквото ми кажат.

Приеми, че има хора, на които професиите им са такива, че на тях им плащат, за да мислят и понякога знаят повече от шефа. А заплатите на такива хора много често зависят от резултатите им.

А добри специалисти има. Това са хора, които имат не малък опит и са се доказали в професиите си- инженери, лекари, счетоводители, ИТ специалисти и т.н. Не всички са работници, от които се очаква да работят еднообразна, механична, типова работа.

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 22:54 от Red_Hot

Общи условия

Активация на акаунт