Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 199 319
  • 823
  •   1
Отговори
# 495
Сайтът щеше да е "супер", ако отсяваше плявата Peace

Губи се твърде много време с фалшиви или абсурдни в неграмотността и информационния си сумрак обяви. Често имам чувството, че всичко е оставено на самотек и липсва елементарен филтър за наглостта и простотията... Съжалявам.

Виж сега ще ти обясня за плявата. И мене ме е яд че пускам 300 CV и получавам 3 предложения от селски мизерници, дето са толквоа бизнесмени, колкота аз съм програмист. Но, сайта и екипа му не са виновни с абсолютно нищичко. Така работи системата. те продават място на сайта си, за да си хранят децата. Отзад дали е HP, IBM или Бай DirimStaffDaMoeIazDa4uknemBezplatno няма как предварително да се знае от хората. Това е тяхната работа - да продават място и за направят услугата безплатна за почти всички. И те я правят изключително професионално. Уверявам те. За тях това е просто работа, както за теб работа е ..... кавото работиш. Това, че българските работодатели на един висок процент са дребни шмекери от монтанскио край, да ме прощавате, никак не прави сайта по-лош, нито от техическо изпълнение, нито от към визия. Само да спомена, че имам лек поглед и върху двата аспекта. И да, да правиш бизнес с нещо безплатно е неблагодарна и мръсна работа. Когато не разбирате точно как нещо работи, то това отчасти е оправдано. Не може всеки да раазбира от всичко. Но да давате такава квалификация, за такива професионалисти, по този начин е леко ***Редактирано от модератор!***. Отново моля да ме извините и отново напомням, че на мен също ми е кофти да си седя в къщи и да си чеша клавиатурата, но джобса няма как да са виновни за това, дори в най-смелите ми фантазии. Мили момичета.
Имам един бивш работодател, който редовно пускаше обяви там. Фирмата е голяма, в цялата страна е, няма да казвам имена. Та така, накратко. Управилят, който по същество се занимава с целият персонал е дребен шмекер, дет лъже биг босс за щяло и нещяло и му лиже клечавия г.дупе, само и само да събере заветните 550 лева за лизинга на джипа на 15-ти, предполагам звучи Ви някак познато. Коп. Управителя е прост селски бастун, дет си търси некви кифли за омайни нощи и евтино вино, ма ако може покрай другото да похамалстват там месец- два . Накратко немогадагонапишащото... сещайте се.
А джобс откъде да знаят всичко това, което аз знам за този човек и за тази фирма????? А? И какво са виновни, че въпросният бастун е стигнал по лунни пътеки до управител на голяма търговска верига??? А?

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 21:42 от Ekcnpec

# 496
Безплатно? Хайде сега, съвсем за канарчета ни взе. Сайтът функционира заради платените обяви и рекламите на работодателите. Лентичката с "избрани работодатели" да не мислиш, че е класацията на МТВ?
Сайтът куца много и собствениците и авторите му го знаят. Има още какво да се пипне. Да, системата функционира така, както е направена, което обаче НЕ значи, че функционира оптимално в интерес на онези, заради които е създадена - търсещите работа. Няма филтри за некоректни фирми, няма филтри за области, където нямаш познания или опит, няма реакция, когато се докладва проблем. Преди няколко седмици докладвах обява, където пишеше за неплатен пробен срок, което е незаконно. Познай дали ми отговориха - не.

# 497
  • Пловдив
Не виждам как в джобс или където и да е може да има 300 обяви за човек, който счита себе си за твърде високо ниво за "монтанските псевдо бизнесмени". Да се чувстваш квалифициран за 300 обяви е:
-или за обявите трябва толкова квалификация;
-или самооценката ти е толкова фалшива от сорта на хора дето кандидатстват за склададжия, електрокарист, общ работник, коляч, инспектор качество, производствен директор,организатор производство, ексван дистрибутор. Такива пенкилери избягват HR да ги канят на интервюта.Днес пуснеш обява за едно Иван Георгиев кандидатства, утре за друго и същия Иван и за другото със същото CV пак кандидатства. Те HR да не са толкова тъпи, че да не го видят това.
Изписаното от теб малко "псевдо" ми звучи. Ако си кандидатствал на тази логика300 пъти нищо чудно, че те викат само тези ... мизерните,защото само на тях не им е станала ясна горната история.

# 498
Ти си умно момиче, браво, харесваш ми още от пръв поглед. Сериозно, много харесвам мислещи жени, направо ми омекват колената, Съвсем сериозно!
Но идеални неща .... сещаш се ако един е доволен така, други двама ще са недоволни. И как да се определи коя фирма е "коректна" и коя не? Как? И нали все пак, някой аджеба трябва да плати Безплатното. За проверка на фирмата или дори само телефон или мейл ... ми има си Гугъл и всичко си го пише там. Работа за 2 минути, не може да сте чак толкова наивни, нали? Simple Smile За филтри за ТНТМ или там кавото по съм съгласен. Напиши добре мотивирано писмо до admin%neshto si и ... кой знае може другия месец и да има такъв филтър. Не само, че може, ами ако добре се мотивираш ЗАЩО съм напълно сигурен , че след 30 дни ще има точно такъв филтър.

# 499
Не виждам как в джобс или където и да е може да има 300 обяви за човек, който счита себе си за твърде високо ниво за "монтанските псевдо бизнесмени". Да се чувстваш квалифициран за 300 обяви е:
-или за обявите трябва толкова квалификация;
-или самооценката ти е толкова фалшива от сорта на хора дето кандидатстват за склададжия, електрокарист, общ работник, коляч, инспектор качество, производствен директор,организатор производство, ексван дистрибутор. Такива пенкилери избягват HR да ги канят на интервюта.Днес пуснеш обява за едно Иван Георгиев кандидатства, утре за друго и същия Иван и за другото със същото CV пак кандидатства. Те HR да не са толкова тъпи, че да не го видят това.
Изписаното от теб малко "псевдо" ми звучи. Ако си кандидатствал на тази логика300 пъти нищо чудно, че те викат само тези ... мизерните,защото само на тях не им е станала ясна горната история.
Живота зад принтера изглежда различен, знам. Темата все пак не е за мен, а за сайта и услугите, които предлага.
А "монтанските псевдо бизнесмени" има, и те са доста, и ти го знаеш много по-добре от мен. Няма нищо против Монтана. Ако с това съм те обидил, извинявай, моя грешка!
За мен - явно допускам някаква груба грешка в CV, пак моя грешка. Утре ще взема сериозно да разгледам какво точно бъркам.
За склададжия, електрокарист, общ работник, коляч, инспектор качество, производствен директор,организатор производство, ексван дистрибутор не съм кандидаствал никога.Може би се припознаваш в някой друг цветен събирателен образ.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 20:07 от sjsjsj1313

# 500
  • Пловдив
За сайта съм си писала.
Работи колкото и всякакво друго посредничество за търсене и намиране на работа, съответно кадри.
Нито бюрата държавни и частни са по-добре, за тях мнението ми е под всякаква критика. Нито HR посредническите фирми, с които също съм контактувала, но в повечето случай работника не получава адекватна информация за нуждите на работодателя, а работодателя не получава адекватните предложения за подбор и двете страни остават разочаровани. С тези услуги на HR посредници се сблъсквам от 2008 насам и то не защото аз ги търся, а те ме търсят, за да ме предложат на място, за където и аз и работодателя при първата ни среща знаем, че съм неподходяща. Периодично обаче тези фирми ми звънят и ми уреждат интервюта.
С джобса за мен е по-лесно знам, за какво кандидатствам и не ми се е случвало да ида на интервю, което не е за моята квалификация.

# 501
За сайта съм си писала.
Работи колкото и всякакво друго посредничество за търсене и намиране на работа, съответно кадри.
Нито бюрата държавни и частни са по-добре, за тях мнението ми е под всякаква критика. Нито HR посредническите фирми, с които също съм контактувала, но в повечето случай работника не получава адекватна информация за нуждите на работодателя, а работодателя не получава адекватните предложения за подбор и двете страни остават разочаровани. С тези услуги на HR посредници се сблъсквам от 2008 насам и то не защото аз ги търся, а те ме търсят, за да ме предложат на място, за където и аз и работодателя при първата ни среща знаем, че съм неподходяща. Периодично обаче тези фирми ми звънят и ми уреждат интервюта.
С джобса за мен е по-лесно знам, за какво кандидатствам и не ми се е случвало да ида на интервю, което не е за моята квалификация.
Вижте сега, за да се направи какъвто и да било сайт, платформа или както там се казва, от който абсолютно всички да са доволни е НА ПРАКТИКА ТЕХНИЧЕСКО невъзможно. Но дори да беше, една част от потребителите си плащат, други не. Нормално е плащащите да са с предимство. Дори след 10 години пак ще има някой недоволен. И това не е щото хората не са си свършили работата или защото не знаят дребните цветни детайли на българскяит пазар на труда. Ако трябва да сме коректни, такъв реално пазар, простичко казано няма. Просто момчетатата и момичетата си вършат работата, колкото могат. А пропуски .... който се е занимавал със сериозен уеб проект знае, че винаги ще има. Един такъв проект е процес, не просто тряс, прас и готово. Основната ми мисъл в заключение е, че няма как джобс да са виновни, нито че мен не ме взимат след 300 обяви, нито че оня бастун си търси просто лековерни кифли за немогадагонапиша.... сещайте се.
ОЩЕ ЕДИН ПЪТ - във всяка обява има име на фирма или поне телефон или имейл. Един прост сърч в Гугъл ще Ви върне поне 50 линка за тази фирма. Ориентирането става за 10 минути, дори ако не си много в час.
 И това е Онова, което Джобс искат и трябва да Ви кажат, но не могат да го направят. Кой ще си изхвърли хляба и саламчето на детето в коша?
Дописано много късно: "HR посредническите фирми" продават, това е бизнес, вид търговия. Дали ти ще купиш нещо от тях е същото дали ще си купиш рекламирана активно стока или не. Въпрос на твой личен избор. Те не са ти длъжни с нищо, ти на тях също. Кофти стока - прескачаш. Добра оферта - купуваш. Нищо лично, просто бизнес.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 21:53 от sjsjsj1313

# 502
Прост сърч в Гугъл в 90% от случаите, когато аз съм търсила, показва единствено обявата в джобс.

# 503
Прост сърч в Гугъл в 90% от случаите, когато аз съм търсила, показва единствено обявата в джобс.
Ми не търсиш как требе, душата.
Хващащ мейла и ровиш. Изкачат телефони. Хващаш телефоните и ровиш. Изскача нещо друго. Търсиш за форуми, за мнения. Жена ти може и да забрави, казваше някой, но гугъл помни!
http://en.wikipedia.org/wiki/Open-source_intelligence <--- банално и съвсем легално. Всеки HR го ползва, гарантирам!

# 504
пък по телефон как се търси в гугъл  ooooh!

# 505
Напиши си целият телефон в гугъл 0888888888 примерно и глей кви неща само има за теб, и в картинки.
Требе си комбинативен, живота и иначе е скапан, мили момичета. Отделно има интернет архив.
Гугъл знае повече за Вас, отколкото самите Вие. И част от тази информация си е съвсем публично достъпна, законно. По скайп, по имейл, по сайт, по каквототамвихрумне конекции........ Бъдете smart, не бъдете users, даге!

# 506
Хващащ мейла и ровиш. Изкачат телефони. Хващаш телефоните и ровиш. Изскача нещо друго. Търсиш за форуми, за мнения. Жена ти може и да забрави, казваше някой, но гугъл помни!
Търся точно както трябва. Гугъл няма как да ми изкара сайт с по-добро SEO от този на 100% релевантния. Сайтът на фирмата трябва да излезе още в първата страница резултати, ако изобщо съществува. А след 3-та страница няма смисъл да търся.
Търсила съм и мейли. И телефони. Ако някъде ги има индексирани, излизат. Ако ги няма, получавам резултати на испански и непознат йероглифен език.

Джобс е един рекламен сайт, който не работи за търсещите работа. Намирала съм си работа от него, но той е просто посредник и номерът е да се уцели коректна фирма. Сайтът няма филтри за некоректните.

# 507
Търся точно както трябва. Гугъл няма как да ми изкара сайт с по-добро SEO от този на 100% релевантния. Сайтът на фирмата трябва да излезе още в първата страница резултати, ако изобщо съществува. А след 3-та страница няма смисъл да търся.
Търсила съм и мейли. И телефони. Ако някъде ги има индексирани, излизат. Ако ги няма, получавам резултати на испански и непознат йероглифен език.

Джобс е един рекламен сайт, който не работи за търсещите работа. Намирала съм си работа от него, но той е просто посредник и номерът е да се уцели коректна фирма. Сайтът няма филтри за некоректните.
В нашио квартал му викаме "Шанс, бате", тфа йе, нема друго. Лека му пръст да споменем между другото и Джоко Росич. Цял живот ПИЧ, цял живот, като на кино. Едни могат, другите знаят. HR-a от по-горният пост ще ми йе леко ядосан. Simple Smile

"Некоректни" фирми в твоето и моето и още един милион съзнания и "Некоректни" в бългаското законодателство фирми са две различни неща. Понякога едното просто не съществува правно. Понякога и двете. Дажобса какво точно са некоректни, че се чудят как да вържат една заплатка?

# 508
Големият проблем в jobs, е че няма никаква хигиена на публикуване на обяви. Всеки, който знае името и Булстата на коя да е фирма, може да пусне обява от нейно име. Съответно и всяка фирма, от свое име може да публикува най-абсурдната обява. Платформата изглежда като безплатна, но на практика за публикуващите обяви- не е, но явно е достатъчно евтина, за да пускат едни и същи фирми, едни и същи обяви с цел реклама, а не набиране на кандидати.

# 509
Големият проблем в jobs, е че няма никаква хигиена на публикуване на обяви. Всеки, който знае името и Булстата на коя да е фирма, може да пусне обява от нейно име. Съответно и всяка фирма, от свое име може да публикува най-абсурдната обява. Платформата изглежда като безплатна, но на практика за публикуващите обяви- не е, но явно е достатъчно евтина, за да пускат едни и същи фирми, едни и същи обяви с цел реклама, а не набиране на кандидати.
Ти моя булстат как ще го пуснеш? Хигиената е за банята, не за джунглата, момичеееее, огледай се!
Има фирми, публикуващи едни и същи вакантни длъжности през три дена. Аз на такава обява, просто няма как да обърна внимание. Ясно надявам се, защо? А джобса какво са виновни, че фирмата Х са предимно ..... и ..... и управителя им е Y?
Нета е на 90 % ако. Научете се сами да си филтрирате необходимата информация, за Бога. Жизнено необходимо е вече!

От друга страна IBM и HP публикуват почти всеки ден там. Какво, и те ли са нелоялни работодатели? Кой е признака? Къде трябва да е филтъра, мили момичета, къде?
Не може да искате от други да мислят вместо вас, и то безплатно, това е живота.

Джобса си е перфе платформа отвсякъде. Просто пазара на труд в България е имагинерно понятие, съществуващо само в главите на няколкото оцелели HR, дето и те се чудят какво по дяволите вършат и защо го правят. Конкретен пример на предишната страница. Не мога да й се обадя, щото ме е срам да й предложа 500 лева заплата и ужасни условия с това образование и квалификация.
И това е горе-долу всичко истинско в темата.
А кадри за 500 лева не е имало, няма и няма да има! И спирам, щото ще напиша някаква много лоша думичка тука.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 21:26 от sjsjsj1313

Общи условия

Активация на акаунт