Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 199 056
  • 823
  •   1
Отговори
# 135
А някои има ли представа колко дни разглеждат СВ-та преди да осъществят обратна връзка с кандидатите Thinking,защото на много обяви кандидаствах ,а все още никой не се е обаждал #Cussing out
чудех се някои фирми как точно осъществяват подбора на служителите си като постоянно им се за въртат обявите  newsm78
определено има раздвижване вече от към обявите,но само ако искаш да работиш в ресторантьорството -готвач,сервитьор,барман,хигианист

Аз съм кандидатствала по мнооого обяви и имам точно две обаждания - едното беше още на следващия ден, а другото около две седмици по-късно, но аз вече бях започнала на първото място Crazy

П.П. Снимката на СВ-то трябва да е най-най-хубавата Peace. Мои познати, които се занимават с пресяване на кандидатурите в техните фирми са ми споделяли, че четат автобиографията, само ако първо са харесали снимката Mr. Green

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 14:53 от Ирето

# 136
Всеки има различен критерии за красиво,а и не всички сме фото генични
аз например не излизам добре на снимка ,но това незначи че съм плашило
не е чесно така да се отсяват кандидатите

# 137
Здравейте и от мен:)
Днес е първият ми ден тук, но бих искала да взема отношение по темата. Вишист съм, от 3 месеца  работя в IT компания, като преди това стоях 10 месеца без работа. През тези 10 месеца съм пуснала около 30 CV-та и отговор получих едва от 3 фирми.  Историята е доста разтеглива, но искам да финализирам с това, че сегашната ми работа не е сред тези 3 фирми, които ми отговориха и поканиха на интервю. Просто се чудя дали изобщо има полза от jobs.bg

# 138
Всеки има различен критерии за красиво,а и не всички сме фото генични
аз например не излизам добре на снимка ,но това незначи че съм плашило
не е чесно така да се отсяват кандидатите

Не е, но е така Rolling Eyes
Е, не става въпрос за манекенки. Най-добре краси една широка голяма усмивка например Peace Когато правих СВ за брат ми не успях да го накарам да се усмихне за снимката и от зор да е сериозен такъв поглед извади, пък и небръснат - и аз бих го подминала Mr. Green Не е грозен, но малко плашещ... (факт, че той няма обаждане Rolling Eyes) И аз не съм красота, но от всички снимки избрах най-лъчезарната и сполучлива, която имах.

# 139
Този сайт е една от многото възможности да попаднеш на добра работа
този извод си го направих изхождайки от споделените тук противоречиви мнения
на мен също ми се обадиха от две фирми за интервю веднага на следващия ден,но работа беше за "бели роби" това ме навежда на мисълта че обяви пускат онези работодатели при които има голямо текучество на персонал породен от ред причини

# 140
Този сайт е една от многото възможности да попаднеш на добра работа
този извод си го направих изхождайки от споделените тук противоречиви мнения
на мен също ми се обадиха от две фирми за интервю веднага на следващия ден,но работа беше за "бели роби" това ме навежда на мисълта че обяви пускат онези работодатели при които има голямо текучество на персонал породен от ред причини
Peace Peace Peace

# 141
Пристига ми мейл веднага след кандидатстване. Там пише!:)
Благодаря за светкавичния отговор
аз почти не си чета мейла затова и незнаех

Преглеждай си пощатата, защото някои работодатели пращат мейл на избраните кандидати. Също така, ако  СВ-то ти е пуснато свободно за разглеждане от работодатели, може да ти пише някой. На мен  вчера така ми пратиха мейл с покана за интерво. Не съм кандидатсвала за тази обява, те са ме харесали.

# 142
За този вид търсене на работа, много важно, даже от първостепенна важност е офорлението на CV-то. Защо? Защото единствения начин да те прецени работодателя по интернет е като отвори CV-то, от там си изгражда първоначалното впечатление за Вас. Не е като да отидеш на място, да се видите на четири очи и да поговорите. За да ви поканят на интервю, първо трябва да впечатлите работодателя с нещо.

Аз лично от около 4-5 месеца си търся работа в джобс.бг, периодично си пращам CV-то на харесани от мен предложения и досега са ме викали 3 пъти, този четвъртък ще ходя на 4-тото си интервю.

Така че реално има си почва за намиране работа там, важното е подхода Ви.

# 143
shadow  дай някои хитринки насам -за оформлението на автобиографията.мотивационно писмо пращаш ли Simple Smile

# 144
Мотивационно писмо не пращам, дори и да изискват. На последната работа например изискваха и CV и мотивационно, аз си пратих както винаги само CV-то и ето че ме поканиха.

Така съм си оформил CV-то, че е като две в едно CV и мотивационно писмо. Хитринки чак няма, просто гледаш да напишеш най - важните неща за теб, квалификации, умения, компетенции, стажове и прочие без да разтягаш локуми. Така че, като работодателя го погледне да може да прецени дали ще бъдеш с нещо полезен и дали си това, което търси.

И един съвет - в нета има доста примерни оформления за CVта с клиширани текстове. НЕ ГИ използвайте и не ги копирайте дословно, защото само ще ви навреди. Един работодател, който на ден чете по 100 cv-та и всичките са еднотипни, представи си какво впечатление правиш. Важното е да вложиш малко идея, креативност, така че да изпъкнеш, тогава шансовете ти се увеличават многократно.

Успех Simple Smile

# 145
не знам дали трябва да слагате в cv-то най-най-красивата, но със сигурност - трябва да е най-адекватна и подходяща като за cv Simple Smile не изглеждат добре снимки на фон - разхвърляна стая; на тъмно с твърде много грим, т.н.
Но пък Шадоу е прав - трябва да си напишете собствена авт.био Simple Smile никакво копи-пейст!

# 146
  • Пазарджик
Като стана въпрос за снимки - много често получаваме такива от кръчми, сбирки, море и т.н. Много лошо впечатление правят.

# 147
Да, точно това имах предвид... много внимателно трябва да се избере снимката! е разбира се, следващото я е не по-малко важно  Grinning

# 148
  • Varna
Абсолютно съм съгласна с мненията за снимките.
От два дни получавам СВ-та, ами да ви кажа някои хора просто явно наистина не си търсят работа. Вчера съм се смяла на следното: Изпратена е автобиография и три снимки. Едната снимка файла се казва - много хубав, втората снимка - още по-хубав, а третата пише - секси парче. Ами вие мислите ли че този човек наистина си мисли че ще погледна сериозно на него.
Внимавайте как си кръщавате файловете, които изпращате. Колкото до СВ-то и мотивационното писмо - по-назад в темата съм описала мен какво ме дразни и какви мотивационни писма ще ми повлияят. Ако не можете да напишете добро мотивационно писмо и точно за съответната позиция и фирма за която кандидатствате - по-добре не го пишете.
И наистина снимките за жалост оказват влияние още при първото преглеждане на кандидати. Вчера получих 556 кандидатури за едно място - 100 са без снимки /не мога да си губя времето с тях, при условие че съм написала че без снимка няма да разглеждам кандидатите/. От там нататък - ами аз знам какво търся - не искам да е красавец - просто искам да има излъчване. Пиянски, плажни или бални снимки - много лошо... Трябва да е снимка като за лична карта. От там отпаднаха още поне 100 кандидати и така от останалите 456 кандидати отсях 12 за интервю - това не значи че всички други не стават - просто тези отговарят повече от останалите на това което търся.

# 149
Абсолютно съм съгласна с мненията за снимките.
От два дни получавам СВ-та, ами да ви кажа някои хора просто явно наистина не си търсят работа. Вчера съм се смяла на следното: Изпратена е автобиография и три снимки. Едната снимка файла се казва - много хубав, втората снимка - още по-хубав, а третата пише - секси парче. Ами вие мислите ли че този човек наистина си мисли че ще погледна сериозно на него.
Внимавайте как си кръщавате файловете, които изпращате. Колкото до СВ-то и мотивационното писмо - по-назад в темата съм описала мен какво ме дразни и какви мотивационни писма ще ми повлияят. Ако не можете да напишете добро мотивационно писмо и точно за съответната позиция и фирма за която кандидатствате - по-добре не го пишете.
И наистина снимките за жалост оказват влияние още при първото преглеждане на кандидати. Вчера получих 556 кандидатури за едно място - 100 са без снимки /не мога да си губя времето с тях, при условие че съм написала че без снимка няма да разглеждам кандидатите/. От там нататък - ами аз знам какво търся - не искам да е красавец - просто искам да има излъчване. Пиянски, плажни или бални снимки - много лошо... Трябва да е снимка като за лична карта. От там отпаднаха още поне 100 кандидати и така от останалите 456 кандидати отсях 12 за интервю - това не значи че всички други не стават - просто тези отговарят повече от останалите на това което търся.

чак не мога да повярвам .... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт