Зима, вятър, сняг навън вилнеят, ЮЛСКИ мами сладко дебелеят (6)

• 25 556
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за милото посрещане!

jelly, според мен трябва да отидеш на лекар. Разпитай някоя приятелка която е доволна от нейния лекар и отивай. Стискам палци всичко да е ОК.  Hug

cobadonga, знам че в първите седмици е нормално да се поддържа такава Т но не съм сигурна за 13-14г.с (горе долу мисля че там се падаш). Обади се по телефона на лекаря и му обясни, ще се ускоиш и ти Hug

За кърменето - кърмих до 11 мес, като до 6тия Ники беше само на кърма, без вода, пробвах да му дам но не искаше и не съм го насилвала. Но тогава беше зимата, сега с лятното бебе незнам как ще е, но смятам да се водя от бебо, то ще си покаже най-добре от какво има нужда. Това е и съветът ми към всички, които са малко объркани в началото.

За килограмите - за сега съм +2. Първия път качих 20кг но този път се надявам да не се стигне до там, още повече че съм си висока и едра и много лесно лепя всичко.

# 106
  • Sofia
jelly, това са си контракции. Аз също мисля, че е добре да те прегледа лекар и д ати изпишат нещо. Аз с каката взимах почти цялата бременност Магнерот. Сега мисля, че ще се повтори същото, защото и моят корем често се стяга.
За кърменето да си кажа - аз успях да кърмя много малко Cry Ужасно ми беше мъчно и силно се надявам този път да успея Praynig В началото имах доста кърма, докато бях в болницата се получи някакво запушване и едната ми гърда стана като камък и не можех да я изцедя. Сложиха ми някаква инжекция и нещата се оправиха, но......един месец по-късно същата тази гърда просто изведнъж спря да произвежда кърма Rolling Eyes Бях направо трагикомична картинка - супер несиметрична - едната ми гърда огромна, другата празна Confused Продължих да кърмя само с едната, но тя явно не можеше да смогва да се пълни за всяко хранене и започнах да дохранвам, а мързеливата ми бебка се отби и заложи на по-лесната манджа! Та така моето кърмене приключи за около 2 месеца! Сега мнооооого се надявам всичко да е различно, ще положа усилия, а ще разчитам и на вас - успели мами Simple Smile
Сега да помоля и аз за едни палчета, защото довечера съм на доктор, а утре сутрин на БХС Whistling

# 107
  • В. Търново
Точно щях да попитам да не би да имаш лениви черва? Пепи, с теб мислим еднакво май днес  Grinning
Аз например нямам проблем (запек, лениви черва), но доста често ми се случва да си правя кризи , свързани със спазъм от газове по червата. Така като си мисля, да, болката се препокрива, тогава също може да се подуе корема от спазъма на дебелото черво, също е ниско долу.  newsm78
Последно ми се случи малко преди да забременея, мазах се с на малката един затоплящ мехлем, който ползвах като беше бебе с колики. Докато не отидох до тоалетна, не ме отпусна  Embarassed  Но ние мнения може да си даваме всякакви, ти пак си иди на лекар да се успокоиш. Може да е нещо съвсем безобидно, но трябва да си го каже доктор.

# 108
Jelli и на мен ми прилича на контракции .Отиди на лекар .Казаха ми ,че мога да редувам през 3 часа ношпа и Спазмолгон.
А нормално ли е от толкова рано да има контракции?

# 109
  • София
Здравейте, мами. Току що се връщам от ранна ФМ /12.6 г.с/  и съм много щастлива  Grinning Grinning. С таткото видяхме бебнце триизмерно, даже ни помаха за поздрав. Всичко си му е в норма. Утре сутрин трябва да ми вземат кръв за БХС. Предписаха ми магнезии и витамини за бременни по мой избор. Много съм затруднена какви да си взема. Вие ако пиете, какви си купихте.  Лек и успешен ден на всички.
ПС  Много хубаво име  за новата тема. Аз вече не мога да закопчавам дънките  Laughing

# 110
Благодаря ви момичета   bouquet
Ами да..имах проблем с запек и газове...но сякаш от 1-2седм. нещата се нормализираха почти и съм доста по-добре в това отношение.
Записах си час и довечера отивам на лекар, пък каквото сабя покаже Simple Smile

# 111
jelly, Laty, успех и на двете и после да се отчетете! Simple Smile

# 112
pavlina_vt усетих мила  Hug
За проблема с газовете и аз съм получавала, затова първо ми хрумна да не би да е това, защото болката наистина е силна и не отпуска, а корема е твърд, но както казваш по-добре да си я види лекар.
Аз да ви кажа че има жени, които въобще не усещат контракциите си освен ако не са наистина силни и постоянни, на мен затова си ми изписаха  и магнерот.
Laty и аз кърмех малко мила, само 3 месеца но поради други причини. Мой близък човек почина по това време, и кърмата ми буквално секна, опитвах се , цедях се, мъчех се, но само някакви капки, а беба го преживя кошмарно, не стига че преди това се наложи да я дохранвам, ами сега изцяло трябваше да мине на изкуствена храна. В началото се дърпаше и дори не искаше да яде, все милата главичката и се въртеше, знаете когато бебетата си търсят цицата как си въртят главите с отворена устичка, че и тя така  Heart Eyes. Сега ще направая всичко възможно да кърмя колкото може повече и се надявам да имам късмет  Praynig.
А и да не забравя че ти стискаме палчета  Hug
ell7 това може да даде отговор на въпроса ти за контракциите, не се притеснявай  Hug
http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8 … %BC#axzz1joURDr2L
Тереза честито мила , стискаме палци и за БХС . Аз пия неоксид- витамини

# 113
Благодаря ви момичета   bouquet
Ами да..имах проблем с запек и газове...но сякаш от 1-2седм. нещата се нормализираха почти и съм доста по-добре в това отношение.
Записах си час и довечера отивам на лекар, пък каквото сабя покаже Simple Smile

После да пишеш какво е станало  Hug

# 114
  • Sofia
jelly, Laty успех и стискам палци fingerscrossed
TEREZA83 браво за новините и успех утре. fingerscrossed
Колкото до витамините на мен от 12 г.с. ми изписаха Мултивитамините Пренатал от естествени източници. Има и друг вид Пренатал, които са синтетични витамини обаче. Разликата е голяма.

# 115
Пепи, твоя Хг колко беше последно моя беше 118 и затова ми изписа витамини Пренатал Джеймисън но те са си мулти витамини не само за желязото ,сега като отида на 30.1 за БХС ще питам и да ми ги изписва да ги пия ако трябва.

За помпата можеше и още да изкарам но ми беше писнало тотално и сама си я спрях кърмата  Grinning,малкия беше на кухня ве4е ,и уж кърмените бебета не се разболявали се оказа мит откакто стана на 1 год до 3,4 не е спрял да боледува сумати и аБ е изпил добре 4е засега малко се спря но е нормално пораснахме ве4е Simple Smile

# 116
  • Сливен
Здравейте, добре дошли на новите ни бъдещи юлски мами  Hug Гледам кърменето объждане - и ас съм за, по-лесно и по-евтино е, но и аз смятам че е мит това за кърмените деца. Аз имах кърма до 4-ия месец, като през това време винаги е била прозрачна и сивкава, но синът ми е с изключителен имунитет, ама да не ви казвам как нагъваме и двамата плодове. Просто всичко е строго индивидуално.

# 117
Между другото дано не греша ,но ти ли беше споменала за някакъв пробиотик за деца.Че дъщеря ми до тази сутрин беше на антибиотик 5 дена,но аз не съм и давала пробиотик.Чудех се какъв да и купя.Тя пие витамини Марсианци с пребиотици.Но четох ,че има разлика между про- и пребиотици.
Аз предпочитам биогая на капки, защото се дава еднократно сутрин. Този се дава и не бебета от 21-вия ден за предотвратяване на колики. Хубаво е, когато се пие антибиотик, заедно да се приема и пробиотик. Камо трябва да съблюдаваш времето - не трябва да е в един и същи час, а да има поне няколко часа. Иначе антибиотикът унищожава и пробиотика.
Иначе съм ползвала и нормофлор, но той се пие три пъти на ден.
Когато Алекс е на антибиотик сутрин му давам биогая и още веднъж през деня, в зависимост от приема на антибиотика, му давам и нормофлор.

# 118
искам да попитам тези от вас, дето са раждали преди, не е ли по-добре да се изцеждаш с помпа и млякото да го даваш с шише.
В смисъл не е ли по-облекчен вариант за гърдите, а и от гледна точка на увисването на бюста после. Thinking
Боже-е-е това е един порочен кръг от който няма измъкване. Не искам да си спомням. Така бях, докато открия силиконовите зърна - добре че беше мама. Особено през нощта беше ад. Малкият сума ти време се хранеше на два часа. Таман съм измила шишета, помпи, себе си, нова ношница и то пак дошло време. Беше ми писнало да мириша на вкиснато мляко....ужас-ужас. Най-добре си е или да кърмиш от цица, или да храниш от шише. Комбинираният вариант е отвратителен - особено, когато си сама вкъщи.

# 119
Пепи, твоя Хг колко беше последно моя беше 118 и затова ми изписа витамини Пренатал Джеймисън но те са си мулти витамини не само за желязото ,сега като отида на 30.1 за БХС ще питам и да ми ги изписва да ги пия ако трябва.
Твоя хемоглобин си е направо супер мила, моя е 99, и пак мисля че не е чак толкова зле въпреки че нормално трябва да е 120, но щом чичо доктор казва да пия желязо, ще пия кво да правя.
И сега малко в кръга на шегата моя мъж обича да се шегува и като ме гледа колко лекарства пия ми казва :"Това момче ще се роди със желязно пишле"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт