Зима, вятър, сняг навън вилнеят, ЮЛСКИ мами сладко дебелеят (6)

• 25 541
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
ех как нараства юлската дружина  Hug
Мимка добре дошла сред нас   bouquet
tsankova много точно казано, и не е пристрастие, а по скоро любов и саможертва в името на най-любимото, дори и саможертва не е точната дума, защото всичко което правиш го правиш от цялото си сърце  Hug
Неотразима усещането за бебо няма да го сбъркаш мила, в началото е като пърхане на пеперуда или лек трепет, вълна, а после става по-силно  Simple Smile вече се усеща с ритниче, опъване на ръчичка или краче, преместване от едната страна на корема на другата - това беше любимото на моята голяма сладурка и все едно целия ми корем отиваше от ляво или отдясно, според зависи, а ритниците ги усещах кажи речи в горната част на ребрата, тъй като коремчето го носех много високо.  Laughing

# 91
За пиенето на вода  моето бебе до 7 м не искаше да пие. Питах  джипи  и тя  ми каза да не  карам насила да пие. За това имах пререкания с възрастни  роднини,защото преди много  години майките са ги карали насила дават на  бебета вода.Без значение иска или не иска.

# 92
Здравейте   bouquetРегистрирах се наскоро и все още много не съм се ориентирала, но прочетох много интересни неща и се радвам,че мога да се информирам. Аз съм бременна и термина ми е на 16 юли, досега не съм имала дете и съм малко притеснена още повече и от факта че подържам вече повече от седмица температура37, 37и2. Кажете според тези които са минали по този път нормано ли е?И още  ако някой има информация за болницата Иван Рилски в Стара Загора нека сподели! Благодаря ви предварително Hug

# 93
  • Sofia
Мимка* - добре дошла мила в нашата дружина и леко бременеене и хубавеене!!! Hug Hug Hug
elfina   - аз съм благодарна на майка ми, коята ми каза всички хитрини около кърменето и това, че бебето само ти подсказва какво иска!!!  ylinfant

# 94
cobadonga3, добре дошла! Температурата е нормална, не се притеснявай.
В Иван Рилски се провеждат "Дни на отворените врати" всяка последна сряда от месеца или нещо такова.

# 95
cobadonga3 добре дошла   в юлската дружина  Hug.

# 96
  • В. Търново
Мимка* и cobadonga3, добре дошли и от мен.  Hug Много положителни емоции ви пожелавам. За мен температура 37-37.2 не е най-нормалното явление, явно има нещо, от което идва тая температура, но това докторите по-добре могат да кажат.
elfina,  твоето до 7 мес, моето до 1г.2, 3 месеца не искаше да близне чиста вода..Такова притеснение беше за мен, защото беше лято, а тя много се поти, та без вода се чудех как изобщо издържа. И мен ме коряха и "съветваха" да давам вода от самото начало, но и аз кърмех на поискване и до тогава не се притеснявах. Баща ми даже беше стигнал до великото умозаключение, че на детето му избили първите зъбки чааак на 1 година, защото не съм й давала вода  Laughing  Laughing  Laughing
Лъжех я с вода и няколко капки сок от компот, та да пие нещо изобщо. Сега вече лочим по 1л вода на ден  Mr. Green

# 97
Добре дошла Мимка

Мами, имали ли сте в продължение на 2-3 дена почти непрекъснати болки в корема долу ниско? Пия ношпа 3х2, но без особен ефект.
и всъщност какво точно представляват контракциите? Днес ми е супер подут корема, чак боли..и леко втвърден - това има ли връзка с контракциите? Малко тъп въпрос задавам може би, но...

Относно кърменето - аз много искам да кърмя, надявам се всичко да е наред и да се науча да го правя. Вярвам, че няма нищо по-добре за малкото ми съкровище от храната от мама.

# 98
  • В. Търново
jelly, от това, което описваш - втвърдяването е абсолютен признак за контракции. Подуването не, то си е нормално, аз от 10-та седмица още съм подута като балон. Но пусто втвърдяване-няма да забравя никога, с дъщеря ми постоянно бях на "камък". В коя седмица си? Пий но-шпа то, на мен за болката по-късно ми бяха предписали папаверин. Само споделям. Обади се на Аг-то да те види. 

# 99
jelly и аз съм имала такива болки ниско в корема, които бяха доста остри в началото на бременността ми и дори не можех да стоя изправена, корема ми беше твърд но не бяха контракции. Контракциите по-скоро при мен са свиване и отпускане и би трябвало да ги различиш, макар че при всеки е различно. Консултира ли се с твоето АГ за всеки случай? Дано бързо отминат, че са неприятни, но все пак звънни му за да се чувстваш по-спокойна  Hug

# 100
Здравейте моми4ета ,за кърменето и аз да се вклю4я, аз пък така и не се нау4их да кърмя бебето и се цедях с помпа Авент цели 9месеца само и единствено с помпа единственото преимущество беше 4е поне знаех колко яде бебето ,вярно досадно си беше но и сега мисля да практикувам така даже си купих и ел.помпа да видим с нея как ще е поне сигурно ще е по-бързо цеденето .

Добре дошли на новите май4ета  Hug!!!!

За кг и аз още не съм ка4ила но това се дължи на фитнеса ина4е не се лишавам от нищо гледам да не прекалявам със сладкото но като ми се хапва си хапвам.
Някой да е по4нал да пие витамини на мен ми изписаха но още не съм по4нала ,но ще ги мятам скоро 4е да не ми падне хемоглобина защото никак не ми се хапва месо само на посно карам но през беменноста вкусове всякъкви  Grinning
4ао за сега от мен Simple Smile

# 101
АГто ми е болничен Sad Каза, че ако продължава да ме боли направо да влизам в болница, но аз предпочитам да ме прегледа първо, а до края на седмицата това е невъзможно... Вчера малко ме беше отпуснала болката, но днес се върна + втвърдяване и подуване...ама не обикновено подувано, ами направо супер болезнено, все едно имам издут балон ниско в корема си.

Може би трябва да обмисля кой друг АГ да ме прегледа, докато моя се върне...

# 102
  • В. Търново
didko_st, ти герой ще излезеш с тая помпа толкова дълго време  Grinning Хубаво е, че не си се отказала, в името на бебето да хапва истинската храна  Simple Smile
Пепи, сигурно е индивидуално, но при мен като ме хванеше контракция нямаше как да сбъркам с друго, и като вълна ми се стягаше корема ужасно. Съчувствам на jelly. Според мен щом има и болка са си баш гадните контракции. Почивай повече  Hug И според мен иди наистина да те погледне някой друг докато се върне твоя си.

# 103
реших, че днес ще ида в друга болница да ме прегледат... като ви слушам мойто си е баш контракция...

# 104
jelly  и аз съм съгласна с pavlina_vt, отивай при друг ако трябва, въобще не се чуди мила, така и ти ще си по-спокойна. Да не би да имаш проблем с ходенето до тоалетна, защото това също може да доведе до подуване и болезнен и твърд корем. А но-шпа то по-добре си го продължавай, от него отминава ли ти болката или пак е така.
didko_st на мен ми изписаха още от втория месец феро-фолгамма заради хемоглобина, а иначе като ходих във Варна на преглед, там Давидков ми изписа допълнително неоксид витамини, магнерот и но-шпа.

Общи условия

Активация на акаунт