Зима, вятър, сняг навън вилнеят, ЮЛСКИ мами сладко дебелеят (6)

• 25 539
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • В. Търново
ivet_a, здрастиииии  Simple Smile Добре дошла при нас!

# 76
  • Варна
cotton4e - я си представи, че през 2-3 часа трябва да правиш следните операции:
- миене на гърди
- стерилизиране на шишета и биби
- цедене в продължение на 10-15 или повече минути
- придържане на шишето , за да не го изпуска бебчо
Първите няколко дни е ОК, но след това - то докато нахраниш бебето , то ще се наака - пък после докато го измиеш и смениш и то хоп дошло времето за следващото хранене smile3521
Аз лично се благодарях с две ръце на Бог, че не се налага да изцеждам, а просто мия гърдата и слагам бебка да суче - чисто, хигиенично, темперирано хранене - без да се притесняваш дали не попадат бактерии!!!Даже вечерно време сме заспивали така с бебка на гърдите ми - повярвай изтощението се трупа smile3507

А и мен лично бебка не ме опъвала толкова силно, че да развали бюста - не знам дали помпите могат да се определят като облекчаващ вариант за гърдите сравнен с кърменето  newsm12

Това е моето мнение - нека и другите мами споделят

# 77
ivet_a добре дошла сред нас и лека бременност  Hug
Котонче това с цеденето с помпа мила е най-неприятното и досадно нещо на света, сама ще се убедиш. Няма нищо по-хубаво и по-лесно да дадеш на бебо да суче от теб, а и чувството е несравнимо, не може да се опише.  Hug Да добавя че и моите гърди не са увиснали след първото ми раждане и кърмене, всичко ми се струва е ген и може би гравитация, знам ли  Laughing
bleyda хубав ден мила, успех с резултатите  Hug

# 78
  • В. Търново
Petya28, точно това е и моето мнение.  smile3521

# 79
  • Sofia
искам да попитам тези от вас, дето са раждали преди, не е ли по-добре да се изцеждаш с помпа и млякото да го даваш с шише.
В смисъл не е ли по-облекчен вариант за гърдите, а и от гледна точка на увисването на бюста после. Thinking
- цеденето се прави с цел стимулиране на кърмата. Ако жената има много кърма както бях аз, колкото повече цедиш толкова повече имаш, но сученето винаги от гръд, защото има много случаи на отбиване на деца от сукане от гръд и от там и секване на кърмата на майката просто инстинкти. Гръдта на жена, която не е раждала остава по-твърда от гръд на жена, която е родила независимо кърмила или не. Ти хормоните с кърмене не ги определяш.

# 80
Bleyda,няма проблеми,миличка Hug А за срещите,ние особено през лятото често пътуваме към Варна и ще ми е супер приятно да видя поне варненските юлски майчета,преди раждането де,че после поне в началото ще бъде- мисия невъзможна  Laughing
МНого интересно е,че тук майчетата,с които сме били бременни предния път по едно и също време пак са бременни LaughingТ.е. дружинката ни ще е същата и с малко нови попълнения  Wink
Пепина минахме през всичко това и толкова добре те разбирам.Много го пазя,до годинка и половина не съм позволявала да се разболее,но след това много често бяхме болни.Засега успявам да не стигаме до антибиотик,но да не казвам голяма дума.Миналата година всеки месец бях по две седмици в болнични заради малкия,със съмнения  за астма. Имахме нов шеф,който  ми се ядоса и ми каза поне да ползвам отпуската си като искам да почивам. Shocked Запазих самообладание и му казах само- дано никога не му се налага да ползва такава "почивка". Но разни хора с разни идеали... Сега дори ми вика ,ако не съм се чувствала добре да съм си взимала болнични Laughing
Заради,да ти е здрава снахата и много да ти помага Wink Благодаря ти за съвета. Hug
АНитка имаш палчета и от мен Praynig
Ивет добре дошла и лека бременност  bouquet
За кърменето,няма нищо по-хубаво от това и да не ти се налага да се цедиш,ноооо няма такъв филм.Кърмиш,след това цедиш,като се сетя и каква хиперлактация си бях докарала-вземам детето,изкарвам гърдата  и докато я поеме лицето му ставаше кърма ooooh!След всяко хранене цедях и по едно малко шише,но никога не съм замръзявала,което смятам за голям мой пропуск!От друга страна,ако даваш кърма с шише може да го отвикнеш от сукане.Но да не навлизам в подробности.Дано всичко е наред и да си кърмим дечицата. Praynig

# 81
Моля Ви кажете ми усеща ли някой бебчето и какво е усещането?

# 82
Ми те доста момичета казаха, че ги усещат, то аз по принцип знам, че започва да се усеща чак към 20та седмица. Аз лично все още не го усещам.

# 83
  • Варна
И аз да споделя опит с кърменето ...общо почти 4 год.
Цеденето стимулира производството на кърма. За майки, които се притесняват, че млякото им не е достатъчно, процедурата по цедене увеличаваща млякото дава самочувствие. Аз имам ръчна помпа на Авент. Само да кажа, че в блога на Хедра бях чела статия за цеденето на ръка. На мен ми вършеше повече работа. Бебетата цокаха от гърда. Цедях през нощта между 3-4 ч. тъй като бебо спеше по цяла нощ след 3 м. Така и баткото пиеше млекце от мама.
БЕБЕТАТА ЦОКАТ САМО ОТ ЦИЦА!!! Пристрастна съм признавам. Няма по-лесен вариант за хранене на бебо. Манджата е винаги с вас. Закъсвате с колата някъде и не си скубете косите от къде ще вземете вряла вода за изкуственото мляко. Спите цяла нощ заедно с бебо и дори не разбирате кога се е събуждал, защото в просъница сте му бутнали цицата и сте спали. Особено важи при никнене на зъби. Ревнало бебе за каквото и да е... пробутваме цица и то се успокоява. Мит и легенди са това, че бебето преяждало. Идва момент, в който бебо се научава да спира млякото и да гълта по-малко, а просто се успокоява и си почива в прегръдките на мама. И не на последно място е спокойствието, което си осигуряваме по време на кърмене. Имах време да прочета толкова книги... работех на компа - по бавно и трудно се пише само с лява ръка например, но става. Това е време само за вас. javascript:void(0);
Казах, че съм пристрастна...
Днес бях на преглед и малкото не даде възможност да се види какъв пол има. Плацентата ми е на предна стена и все се завираше там.
 Hug прегръщам всички. Нямам време да пиша. Но ви следя.
Преди десетина дни ме изрита, но сега не го усещам. Трудно се описва.

# 84
Моля Ви кажете ми усеща ли някой бебчето и какво е усещането?
Аз го усетих на няколко пъти, и си ми беше като подритване на няколко места. Всеки път на прегледа с видеозон, винаги прави някакви упражнения с краката. Много е подвижен сладура.  Joy Поне това е моето усещане , при всеки е различно, но повярвай мисля че ще разбереш кога е То  Hug
Мами, страхотно е ,че всяка една от Вас споделя своя опит с кърменето, така маминките за първи път, ще имат полезно инфо!  Hug

# 85
cotton4e, най-лесното и удобно хранене на бебето е кърменето. Изцеждането, както споделят и другите момичета, отнема мноого време и усилия -  при мен беше около 20-30 минути за едно хранене, когато се е налагало да изцедя мляко, за да изляза и оставя бебето на някой друг. Освен това никога не можеш да изцедиш толкова, колкото бебето реално би изсукало и така гърдите се стимулират по-слабо и има вероятност и млякото да намалее. Моите гърди след година и 1 месец кърмене не са увиснали изобщо и като цяло са си същите, дори сега по време на бременността след като спрях да кърмя първото се върнаха до обичайния си размер и форма Simple Smile

# 86
Аз кърмих-цедене с помпа и после с  шишето. Направо кошмар,но бебето  не искаше да суче. Сега ще се мъча по  всички начини да суче от гърда. Много е изтощително само с помпа-постоянно стерилизиране,цедене...А ако поиска да яде преди да съм  се изцедила -един  рев от гладното бебе. едни притеснения от моя страна,бързане. И ако не съм се изцедила   добре-едни  бучки  в гърдите.Беше кошмарно.

Аз все още не съм усетила бебето,но мисля,че ми е рано.
Има  ли мами с контракции?

# 87
Здравейте юлски мамчета,

преполагам приемате нови попълнения в дружинката.
Чета ви от доста време но нямам възможност често да влизам тъй като в офиса е доста натоварено.
И така, аз съм Мария, на 29г, от Варна. бременна съм за втори път, термина ми е 28.07.
Имаме си момченце Никола на 4г.и 3м.

Днес ще направя втори опит да се регистрирам за ЖК, миналата седмица си пропуснах часа  Rolling Eyes
Иначе бебчето расте нормално, взех си резултатите от БХС и там всичко е ОК.

Ще се опитвам да ви следя и да се включвам по-редовно
Целувки на всички и до скоро
 Hug Hug Hug

# 88
  • Sofia
tsankova - браво, това се опитах и аз да кажа, но по-кратко. Не си пристрастна, а си истинска мама! Искам да вметна и още нещо, много се чудех защо детето не иска да пие вода, а само да суче и по-късно в новите програми за кърменето го обясниха и това - да се кърми бебето `на поискване` и да не се дава вода и т.н. След години разбрах, че собствения ми инстинкт ме е научил на това как да стиковам кърменето!!! Нощем правех същото къто теб tsankova

# 89
ivet_a добре дошла при нас и леко бременеене.
Като спомня цеденето при първото ме детенце... беше ми кошмар-досадно и болезнено. Бях си купила една помпа на Чико която нищо не изцеждаше освен че ми разраняваше гърдите и вместо кърма се появяваше кръв. Почваше се едно 30-40минутно цедене на ръка за около 30-40грама.После дохранвах с АМ. Така издържах 4 месеца и прекратих. Сега смятам да си купя помпа на Авент - на по- различен принцип от тази която имам на Чико.
elfina аз съм с контракции. Пия Но-шпа. Забелязвам че се засилват когато се ядосам за нещо и когато ми е студено.Дори докторката онзи ден на ФМ видя контракциите на УЗ и ми каза да пия 3 по 2 таблетките на ден.

Общи условия

Активация на акаунт