Зима, вятър, сняг навън вилнеят, ЮЛСКИ мами сладко дебелеят (6)

• 25 710
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Анитка, съвсем нормално си е 5.5 см в 12-та г.с. Ние в началото на 12-та бяхме 4.4, а в началото на 13-та бяхме 5.7. Ако искаш сега ФМ, отиди при Тодоров!

# 151
  • София
Аз днес бях на ранна ФМ - 12,6 г.с - 60 мм , тъй че си е съвсем нормално мъничето.  Grinning

# 152
Здравейте, сега се връщам от преглед.....в общи линии всичко е наред, но исках ранна морфология и лекаря ми каза добре ще я направих в 21 седмица.....ама аз я исках тези днииии ooooh!
Питах за пола....но док ми каза.....оооо то е много рано.... Rolling Eyes
Пуснах си изследвания за Бхс..... , токсоплазмоза и стандартните изследвания...

cobadonga3 За Иван Рилски само хубави неща съм чувала и ако всичко е наред смятам там да раждам.

Може ли някой да ми каже аз съм 12 г. седмица, нормално ли е бебето да е дълго само 5.5 см....много се притеснявам, някоде дали има някакви примерни таблици, знам че всичко е индивидуално, но все пак.......
размерите са :

crl- 5, 5
bpd- 2, 29
ofd- 2, 80
Не е ли прекалено малко......  Sad

Благодаря за палчетата на всички ви, много сте мили Hug

Анитка в моето книжле пише че в 14 седмица плода е дълъг 2,5 см и тежи 30 г, така че няма от какво да се притесняваш, върви си повече от добре бебока  Hug

# 153
И аз да се запиша!  Hug

# 154
Аз имам един въпрос  Thinking
Според моята книжка в 15 г.с бебока трябва да тежи около 70 грама. Миналата седмица ни измериха 104 грама.
Това не е твърде много?
От началото на бременността съм качила 4 килограма...

# 155
В тая книжка има грешка, защото бебето е толкова голямо около 10-та, 11-та седмица.

# 156
Аз затова се разрових, но срещам и в разни сайтове подобна информация и съм леко объркана

# 157
значи и в моята книжка пише глупости  Joy

# 158
Anitka!, и аз мисля, че си ок с тези размери. Ние в 11,4 бяхме 45 мм, в 13,2 - 64 мм, така че ми се вижда съвсем ок да си по средата. Ето, виж и тук: http://www.baby2see.com/development/ultrasound_sonogram/first_tr … mester_scans.html. И аз все се депресирам да не е твърде малко, но честото ми ходене на УЗ показва, че бебето не расте ден по ден по таблиците, ами си има периоди на по-бързо и по-забавено развитие  Simple Smile
За витамините - аз съм на Прегнакеър с Омега 3 и вчера лекарката ми каза, че е добър избор. Пия ги само от 5 дни, преди това бях на без Омега 3, но ги пиех горе-долу през ден, наблягам на плодовете. Направих си и няколко дни пауза и като цяло гледам да пропускам от време на време. Не знам дали това е най-добрият вариант, ама се опитвам да пазя някакъв баланс. Не знам дали има връзка и с килограмите ми - вече съм плюс 4  Embarassed, обаче съм по цял ден вкъщи и доскоро основно лежах, пък и нали е зима... Имам доста оформен корем, може би като за пети месец, та поне в корема са основната част май.
Иначе за контракциите - аз също имах преди 10-ина дни няколко дни с доста сериозни контракции, макар и без болки в повечето време. Тогава не отидох на лекар, но заложих на много лежане и пиене на по 3 литра вода (водата много помагала, четох) и ядене на банани (богати са на магнезий). Вчера лекарката каза, че матката ми не изглежда контрахирана, но си ми изписа магнерота и каза, че ще си го пия до края. Между другото, май Пепина беше споменала, че не трябва да се приема в рамките на 2-3 часа преди и след прием на млечни продукти. Аз четох листовката, ама не видях нищо подобно. Ще съм благодарна, ако дадете още инфо по въпроса  Simple Smile
Що се отнася до пола - и аз съм на мнение, че преди 14-15 г.с. май не може да се вярва. Мисля, че Celika беше дала линк към много добро проучване, което показваше, че около 11-12 г.с. почти половината момчета ги виждат като момичета. И на нас в 11,4 г.с. на феталната морфология ни казаха 70% момиче и нашето момченце така си поживя в женски род цял месец  Laughing Така че постискайте до към 15 г.с. Wink

# 159
Много ви благодаря , успокоихте ме ........ Hug

celika ще си помисля дали да не отида при Тодоров... защото определено ми се иска да е по- рано....

Там е работата, че в различните книжки, различните сайтове инфото доста се разминава.... Rolling Eyes

nouvelle_vague Много полезен линк , благодаря ти  Hug

Имам повод да почерпя, моята половинка има рожден ден....не успяха да го зарадват днес с момченце, а как се надяваше милия   Wink

# 160
  • Видин
Айде да се запиша едва на 11 стр. Blush Днес нямах никакво време, а и Марти не ме оставяше намира на компа. Утре ще ходя до док за болничен и се надявам пак да видя беб, а може би и пола Blush Ще ви пиша след това. Лека вечер от мен и тумбачето.

# 161
ето сайт за размери :
http://www.azibebe.com/index.php/bremennost/bremennost/-razmeri- … /menu-id-117.html
Да ти е жив и здрав рожденника  Simple Smile

# 162
В сайта на англииската здравна практика пише така:
15-та г.с. дължина около 10см и тежина около 75гр. (описва се с големина колкото на портокал)

# 163
nouvelle_vague  в листовката не пише мила, и аз четох, но Давидков ми го каза и е логично, млечните продукти са богати на калций, а магнезия много бързо се свързва с калция и по този начин се неутрализира действието му.  Hug Затова когато го пиеш избягвай после поне час и половина два да ядеш нещо млечно

# 164
В сайта на англииската здравна практика пише така:
15-та г.с. дължина около 10см и тежина около 75гр. (описва се с големина колкото на портокал)

Значи, растем големи! Все още не знаем какъв ще е пола на бебока!
Ако е момиче, дано да е дългокрака Laughing

Общи условия

Активация на акаунт