Зима, вятър, сняг навън вилнеят, ЮЛСКИ мами сладко дебелеят (6)

• 25 708
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
За тези фиброаденоми няма ли да ти помогне и кърменето, поне така съм чувала ?!  Simple Smile

Щом само си чувала, а не говориш от личен опит, значи съм по-спокойна ........ Joy

Е не говоря от опит и наистина слава богу, говоря от гледна точка на това което чета в нета  Wink
Има доста информация за този проблем и едно от нещата които казват специалисти е че тези доброкачествени образувания могат да изчезнат след раждане и кърмене.

# 136
Аз пия витамините Pregnacare plus omega3.

# 137
Аз да кажа, че за всичко около кърменето всеки, който има въпроси е най-добре да се консултира с консултантите към ЛЛЛ или Нац. комитет по кърмене, а има и много информация в библиотеката на кърмаческия, която ще е от голяма полза на всеки, който иска да кърми. Относно избора между кърмене от гърда и даване на изцедена кърма, няма спор, че всички предимства са за кърменето от гърда.

# 138
Аз пия само фолиева киселина и Магнерот  Simple Smile
относно кърменето каката я кърмих 2г.10м., още когато бях бременна и исках детето ми да бъде дълго кърмено и затова ми помогнаха само съветите във кърмаческия форум, нито педиатър, нито акушер, никой, напротив даже в болницата като ме видеха, че я кърмя и подхвърляха разни тъпи реплики  ooooh!
гледам и кг. обсъждате с каката забременях на 52кг, висока съм 170см, родих я на 64кг, шест месеца след като я родих бях 49кг. без диети, ограничаване и т.н. обяснявам си го това, че кърменето ми помогна много да сваля излишните бързо, (както и че никой не ми е помагал в отглеждането, всички работят, а пък и аз обичам сама да си се оправям  Laughing), защото щом спрях да кърмя вече си отидох на заветните 52кг и сега съм все още толкова.

# 139
Здравейте мами, аз ви чета, но нямам много време за писане. Виждам, че обсъждате кърменето. Аз съм напълно за, след като кърмих година и полвина- имам помпа на Медела, електрическа и ръчна и съм много доволна. Използвах я главно като излизах и е трябвало да оставя детето на някой. Честно казано повече използвах ръчния вариант. Дохранвах малко първия месец, защото в консултацията ми бяха казали, че детето наддава малко, но си беше голяма мъка със стерилизацията и миенето. След пет дена мъка, почнах да се храня и да почивам повече и си купих кантарче,, за да меря детето преди и след кърмене. Така се успокоих и спрях да дохранвам. Детенцето си ми е болнаво, въпреки дългото кърмене, но мисля, че проблемът е в яслата. Сега давам имунностимулатори и се надявам да се закрепи. Вода до 8-9 месеца не съм давала.
Днес ходих на лекар, но докторът не беше сигурен за пола. Каза, че повече му прилича на момиче, но ще потвърди следващия път.
За витамините, пия ги, а също и омега за бременни. Магнезий пиех с първата бременност постоянно, и родих 3 дни преди термин.

# 140
Колко много сме  изписали днес Simple Smile
Моето дете до  2г.не беше боледувало,но като тръгна  на ясла-не се спря. И аз давах  биогая при прием на антибиотик.

# 141
Най-сетне хоп и аз в новата ни темичка Hug
Браво за заглавието Grinning
Да са здрави бебочковците,сладко да си говорим и да се смеем,пък щем не щем-и ше да дебелеем Grinning
Не мога да си кажа името от напрежение напоследък,много ми дойде работата,иначе съм добре,що се отнася до бебо плюс мен,което за мене най-важно,другото ше се справям.. Simple Smile
По въпросите от предната темичка,които четох,че обсъждахте-за секциото и нормалното раждане-аз на Тери ше обясня като наближи в пълни подробности дори Hug,а иначе-мили мамички,по-хубаво от нормалното-си няма,стига да не се налага поради патология-както бе при мен с първата бременност.секциото ,така от всекидневните ми наблюдения -да,по малко боли,самата аз се възстанових светкавично,но като гледам нормално раждащите мами-абе най-си е хубавко и мило,/макар да боли ма много/нормалното.от упойки-няма какво да се страхуваме-анестезиолозите си знаят работата.вярвам в това. Simple Smileзнам ли и аз -така мисля.тва си е въпрос на мислене.и аз инак съм против гевезлъците,Пепи,и харесвам да сме мъжки момичета...Е,винаги и докрай сме си и жени,и сме и слаби,но така са ме възпитавали и мен-да няма туй онуй,доколкото мога се стремя да е така.Е,сега,понякога ми се иска и на мене малко глезене Embarassed Grinning ,та си давам и такива мигчета-особено сега,с втората бременност.Те са си ни сладки и мили.Да им се наслаждаваме.И да се молим-просто Господ да ни пази и нас и бебоците,пък другото.. Simple Smile
По въпросите за кърменето-нямам много какво да кажа от личен опит,иначе помпите са хубаво нещо,но още не съм се замисляла относно тях,както и разни други неща за купуване и оборудване,защото искам да наближи,за да не прибързвам.тъй ми е по-спокойно Simple Smile
За кг ох,не ми се мисли,ама иначе засега бивам-1 отгоре,нооо хич не ми се иска да ставам топка,дано някак съумея в нормални граници да е до края.ей така към 10 кг само да съм отгоре мечтая Grinningа дано,ама надали,както гласи лафа Grinning околните викат,че на крака и ръце съм се смалила,пък има коремче,ама не знам,аз най-добре си усещам понатежаване  Grinning
По системата на Нели,абе не знам вярна ли е,ама ми излиза пак девойка Grinning Абе то и всички край мен така ми предричат,пък и щом все още не се е видял пишок,все повече си мисля,че натам отиват нещата GrinningНа 1-ви февруари съм на ЖК и дано вече се види.
Само да ми е живо и здраво! Praynig
Абе вижте сега,в краен случай поне ше се сватосаме помежду ,където има повторение на пола  Grinning
В събота ше банкетясваме по случай Бабин ден и нещо ама хич не съм купонджийската настроена,да не говорим,че вече реших,че не се харесвам и няма кво да облека,че да се чувствам на кеф GrinningАма трябва да измисля нещо,дано ми дойде музата и настройката Simple Smile
Мъжо сега отива да води дъщерята на танци и съм му заръчала да накупи тва онова,пък аз ше готвя ей сега за вечеря,апетитът при мене е голяяям,само дето откъм месото нещо се мръщя,да не говорим,че съм на фази-една седмица ми се яде еди кво и ми е любимо и на другата-не искам да го виждам Grinning
Да ви кажа-сигурно откачам Grinning,щото е много рано,но тази нощ усетих нещо в корема и как да ви кажа,просто знам,че беше бебо. Simple Smileмъжо вика,че едва ли,все пак карам 14 седмица..не знам,но го усетих.и то през нощта.точно така усещах и дъщеря ми.обичам това мило усещане Simple Smile
на видялите вчера пола-честито-beready ,ти искаше момиченце-радвам се за теб,а на mamaili-браво и искам и аз сини гащи,ако нашите са пак розови-сватосване и готово Hug
На Laty и другите на прегледи днес-много късмет и гуш!
Прегръдки на всички!

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 17:35 от kamatna

# 142
А като свършите витамините - напр. 30 бр, колко дни почивате?

# 143

Мама Рая, чудя се как при този ръст поддържаш тези килограми. И аз съм толкова висока, но с много зор съм 59-60.

Структура бе, душата. По принцип съм с широк ханш и като съм така слаба ми изкачат кокалите на таза. Ама сега като съм наляла, мъжо ми намира много секси. Та дори да си остана 62 не ми пука. Hug

# 144
А като свършите витамините - напр. 30 бр, колко дни почивате?
хм затова не се бях замисляла, дали трябва почивка  newsm78

# 145
Здравейте красиви мамчета! Колко много сте изписали, не смогвам да ви изчета. Поздравления за новата темичка newsm10 .Вчера бяхме на ехограф и всичко с бебчо си е наред, само дето още нищо не знаем за цвета на гащичките newsm12. В 13г.с.и 3дни с 3 кг+,които вече си ми личат и от   притеснение днес реших да сготвя не 1,не 2,а 3 неща  ей така за успокоение- леща, пица и спагети!    Като се прибра мъжленцето ми се Shocked, а аз взех,че му предложих и омлет tooth. Сега си почивам с вашата  приятна компания. Честито на всички именници и нучили пола на бебчетата си!

# 146
  • В. Търново
ninka76, казваш, че си доволна от помпата на медела... newsm78 . Точно тази-двуфазната и аз съм си харесала, сега още повече ме тласваш към тоя избор.
elfina, при нас с боледуването е същото, ама то в тия ясли все кашля и киха някой...много болни ги пускат, беее...понякога ми идва да изтребя някой.... #2gunfire
 kamatna, и при мен облозите са пак да е момиче...още само една седмица и ще разберем  Laughing
pepina_79, аз пих миналия път 3 месеца без спиране и после не съм и почвала...
Стелина, спагеееети...умирам за тях. Е сега ще ме накараш да метна тенджерата... Mr. Green  Blush

# 147
Здравейте, сега се връщам от преглед.....в общи линии всичко е наред, но исках ранна морфология и лекаря ми каза добре ще я направих в 21 седмица.....ама аз я исках тези днииии ooooh!
Питах за пола....но док ми каза.....оооо то е много рано.... Rolling Eyes
Пуснах си изследвания за Бхс..... , токсоплазмоза и стандартните изследвания...

cobadonga3 За Иван Рилски само хубави неща съм чувала и ако всичко е наред смятам там да раждам.

Може ли някой да ми каже аз съм 12 г. седмица, нормално ли е бебето да е дълго само 5.5 см....много се притеснявам, някоде дали има някакви примерни таблици, знам че всичко е индивидуално, но все пак.......
размерите са :

crl- 5, 5
bpd- 2, 29
ofd- 2, 80
Не е ли прекалено малко......  Sad

Благодаря за палчетата на всички ви, много сте мили Hug

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 18:48 от Anitka!

# 148
хоп ,да се запиша и аз в новата темичка .Поздравления за нея  Hug
Майчета има ли някоя с термин 28.07 като мен  Heart Eyes

# 149
  • Сливен
Anitka! , ти си в подходяща седмица за първата фетална морфология, тази в 21 седмица е втората. За пола наистина е рано и аз още не го знам, дано другия месец да се покажат вече всички бебчета  Hug
slimse погледни първата страница - там сме всички с датите си и ти си там на твоята дата

Общи условия

Активация на акаунт