Зима, вятър, сняг навън вилнеят, ЮЛСКИ мами сладко дебелеят (6)

• 25 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Аз витамини си пия от преди да забременея! Също от естествени източници ПРЕНАТАЛ, нито веднъж не ми е станало лошо след прием, то на мен от нищо не ми става лошо  Crazy Моя хемоглобин е 114 с прием на витамини, но доки пак каза, че е нисък! Сигурно следващия преглед ще ме накара да пия желязо! Месо не ми се яде въобще, затова може би и ще падне още доста! То от какво да напълнея като се храня както преди да забременея, с труд и зор 3 пъти на ден не в особени количества!  newsm78

# 121
elfina аз съм с контракции. Пия Но-шпа. Забелязвам че се засилват когато се ядосам за нещо и когато ми е студено.Дори докторката онзи ден на ФМ видя контракциите на УЗ и ми каза да пия 3 по 2 таблетките на ден.

аз за контракции пия магнерич или магнерот? те са специално за бременни за предотвратяване на преждевременно раждане или аборт, до което водят контракциите.

# 122
Зна4и да не се притеснявам ,мерси за отговорите красавици ,пък тези витамини не ги пия за да не напълнея 4е с мойта мания но е разбираема това което постигнах не е малко  Simple Smile,но гледам и другите моми4ета ги пият и не се оплакват от повишаване на кг така 4е ще ги по4вам от утре и аз Laughingдано не ми повишат апетита  !!!!!

# 123
А аз месо не бях яла 3 месеца преди да ми пуснат изследванията и витамини не пия, освен фолиева киселина и хемоглобина пак ми е в норма.

# 124
Здравейте! Нещо интересно за всеки месец от развитието на бебето+клипчета http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=11&language=13  Simple Smile

# 125
  • В. Търново
И моя хемоглобин беше 118, но това беше в 9-та седмица, тогава ми пуснаха първите изследвания. Сега сигурно е паднал още. Но и с първото от анемия не съм страдала, в 6-ти месец бях със 104 помня. Тогава пиех малтофер, аууу-ужасен беше-запичаше, да не говорим колко е гадно да изхвърляш излишното желязо като оцветява "голямата нужда"... Shocked Ама търпях, като трябва...
За витамините-с първото пиех Матерна на Центрум, не съм дебеляла(както я хвалят), а сега гледам нови витамини- О Мами, ако някой ги е чувал, доста комбинирани и доста пречистени..но да видим какво ще ми предложи Аг-то.
Хайде, чакаме само хубави резултати!

# 126
  • В. Търново
Лъвска, много е интересно, благодаря!

# 127
Много благодаря на всички дали обяснение за кърменето  Hug
Аз понеже имам няколко фиброаденома и сега се опасявам,че ако не включа помпа в действие ще бучкясам хептем.
Затова мисля да си купя електрическа, та поне да доизцеждам, да не остава нищо
Дано Господ ни пази и всичко да бъда наред Praynig

# 128
  • Някъде по Дунава
Добре дошли на новите майчета и поздравления за хубавата тема  newsm10
Мама Рая, чудя се как при този ръст поддържаш тези килограми. И аз съм толкова висока, но с много зор съм 59-60. Така се харесвам и дори когато едно лято бях станала 56 ми казаха, че съм прекалено слаба. Първия път забременях 60 и влязох да раждам 72-73. От болницата излязох 66 и около година след това бях си върнала формата. Не е лесно да бягаш след прохождащо дете, да правиш ремонт и да слугуваш на свекър и свекърва. Но това е друга тема. Имам телосложението на мама и тя е качила над 20кг докато е била бременна, та и аз мислех че ще кача много, но не се случи. Дори дрехите за бременни, които си купих и бяха XL неможах да ги напълня  Grinning Сега обаче имам повече апетит и започнах от 62, та може и да кача повече от преди, но досега още не съм качила.
Относно кърменето и аз нямам много положителен опит и сега се надявам да е по различно. В болницата никой нищо не ми обясни и добре че аз положих усилия с помпата и слагах бебка на гърдата та последния ден преди да ме изпишат кърмата ми тръгна. Акушерките само ме стискаха за гърдите и ми се караха, че не съм се обадила по рано. Родих в 17.20, а бебетата ги донесоха за кърмене в 24ч и добре че донесоха на едно бебе родено 2,300кг допълнително мляко(ама то сучеше лакомо) та Ели да се нахрани първия път. те буквално оставиха децата и излязоха и аз като в небрано лозе.
У нас по принцип нямах много кърма и се цедях след всяко кърмена, незнам обаче дали е било правилно, но така и повече не се образува. Кърмих до 20-я ден, после кърмих и дохранвах до 3-я месец. Поне проблеми с гърдите съм нямала, нито рани или бучки.

# 129
А аз месо не бях яла 3 месеца преди да ми пуснат изследванията и витамини не пия, освен фолиева киселина и хемоглобина пак ми е в норма.
Защото си набавяш желязото от други храни, не е задължително да е месо, аз пък месо ям но пак ми е нисък хемоглобина  Simple Smile

# 130
Много благодаря на всички дали обяснение за кърменето  Hug
Аз понеже имам няколко фиброаденома и сега се опасявам,че ако не включа помпа в действие ще бучкясам хептем.
Затова мисля да си купя електрическа, та поне да доизцеждам, да не остава нищо
Дано Господ ни пази и всичко да бъда наред Praynig
За тези фиброаденоми няма ли да ти помогне и кърменето, поне така съм чувала ?!  Simple Smile

# 131
Добре дошли на новите попълнения в юлската ни дружинка Hug
Котонче ,моето мнение за увисването на гърдите е че то не се получава вследствие кърменето,а по-скоро от самото уголемяване на гърдите през бременността.Кожата се разтяга и след това като си възвърне нормалните размери е възможно да се получи увисване.Кърменето малко променя зърното,защото бебето има контакт само с него.А помпата си именно затова не я ползвах,защото мисля че тя е по-способна да ти развали бюста.Само като видях как се разпъва гърдата ми откъм зърното УЖАС #Crazy.И затова си взех бурканчето Mr. Green и с него.По отношение на гърди съм си суетна.
Неотразима аз бих описала мърдането на бебето в този месец както все едно си представи ,когато ти трепти окото.Случвало се е на всеки предполагам LaughingДано си ме разбрала Grinning

# 132
За тези фиброаденоми няма ли да ти помогне и кърменето, поне така съм чувала ?!  Simple Smile

Щом само си чувала, а не говориш от личен опит, значи съм по-спокойна ........ Joy

bleyda, благодаря ти Hug, прочетох това дето си написала и много вярвам в него.
Едно време не е имало помпи, така че твоя метод е добра алтернатива

# 133
Добре дошли на всички нови мамчета   bouquet
Честит имен ден и на всички именници   bouquet
Стискам палци за всички които днес са на прегледи. fingerscrossed
Аз пия витамини Центрум матерна и съм много доволна, пия ги вече втори месец и не са ми повлияли на килограмите тъй като все още си седя на едно килце отгоре.
Вчера ви се оплаках за екземата, но днес вече съм много по-добре, явно кремът който ми изписаха ми помогна и сега съм много доволна.

bleyda - много добре си описала мърдането на бебчето, точно това усещам и аз и съм 100% сигурна че е то.
Чета с интерес всички пстове за кърменето, доста полезни са за новобранци като мен  Hug

# 134
Здравейте новата тема наистина е страхотна Simple Smile Simple Smile
Пожелавам успех на всички бъдещи мами и дано всичко да е нормално. Flutter

очаквам с нетърпение следващият преглед който ще е началото на Февруари дано тогава разберем с какви гащички ще сме и ние Rolling Eyes Grinning Хубав ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт