Най-младата служителка на Майкрософт почина от инфаркт

• 8 645
  • 95
  •   1
Отговори
# 45
  • в рока
Аз не разбрах това за хамериканците и въобще за какъв ... авторката пусна тази тема,която и донесе само разочарования..... Thinking

# 46
  • тук-там
Ако под експлоатация разбираш предоставянето на поле за развихряне на заложбите на детето (друга "експлоатация" спрямо това момиче аз не виждам да има така или иначе) - то защо да чакат? Заложбите за затова - за да се "експлоатират". Обратното е престъпление.

Е, развили са се! Ама донякъде!
Ти би ли поощрила болното си от диабет дете да стане сладкар? Съжалявам за тъпото сравнение, ама...
Дете с епилепсия, прекарващо времето си пред непрекъсната визуална и шумова атака!
Не го разбирам!

# 47
Ако под експлоатация разбираш предоставянето на поле за развихряне на заложбите на детето (друга "експлоатация" спрямо това момиче аз не виждам да има така или иначе) - то защо да чакат? Заложбите за затова - за да се "експлоатират". Обратното е престъпление.

Е, развили са се! Ама донякъде!
Ти би ли поощрила болното си от диабет дете да стане сладкар? Съжалявам за тъпото сравнение, ама...
Дете с епилепсия, прекарващо времето си пред непрекъсната визуална и шумова атака!
Не го разбирам!

От това, което прочетох, тя не е имала здравословни проблеми допреди 1 месец. Ти друга информация ли имаш?

# 48
Момичето не е била епилептичка, нито хронично болна от 'нещо'   - получила е епилептичен припадък миналата година, който е предизвикал мозъчно увреждане и сърдечното спиране, след една година ( предполагам, че е била в кома)   на 14ти е починала.

# 49
Всъщност ето текущата рекордьорка.

# 50
Мда, типично за индийци и въобще хората от онези страни са полудели по "американската мечта" и американските технологии, компании и подобни.
Масово там държат изпити за МС сертификати и това не е никаква новост като цяло.
Не прочтох никъде детето да е експлоатирано или да е работило, просто е учило, полагало изпити и е имало огромни мечти. А в това не виждам нищо лошо. Жалко за случилото се с нея, обаче, а какво бъдеще я е очаквало само.
Ето, че с малкото индийче нищо не се е случило... Имало е интерес, можело е, успяло е...

# 51
Момичето Е работило за Микрософт.  Без значение е дали се е водело служител или контрактор. Било е свръх надарено, нима мислите, че  компания като тази ей така раздава сертификати, за да пичели от таксите?
Иначе ето източника, провокирал темата. http://www.welt.de/vermischtes/prominente/article13816678/Micros … -Herzinfarkt.html
Като четете другите материали, обърнете внимание и кога са създадени и кога редактирани.

# 52
  • в рока
Добре,и Майкрософт са виновни за смъртта му ли?

# 53
Ще цитирам известен журналист

"My parents used to say to me, "Tom, finish your dinner. People in China and India are starving."... I tell my daughters, "Finish your homework. People in China and India are starving for your jobs."

Минзухар, какво те кара да мислиш, че твоят източник е най-верен? В една от пакистанските новини се цитира, че последно е работела по проекти на НАСА, което също не е потвърдено. Но съм сигурна, че ще намерите потвърждение и на това, особено в някой руски сайт.
И все пак да чуем болката ти хамериканска...

# 54
Вярно, в тази статия пише, че е работила за МС и е била най-младия служител.
Пак не мога да виня МС за нищо, обаче. Т.е. това не променя гледната ми точка, че такива деца е имало, има и винаги ще има. И няма нищо лошо в това.
Не мисля, че при наличието на тази гениална мисъл у едно дете и тези възможности, на него самото няма да му доставя удоволствие да се занимава с това, наред с игрите на кукли в свободното време.
И не мисля, че причина за заболяването/смъртта са натоварване/затормозяване/експлоатация...

# 55

Минзухар, какво те кара да мислиш, че твоят източник е най-верен? В една от пакистанските новини се цитира, че последно е работела по проекти на НАСА, което също не е потвърдено.

Работа по проект на НАСА не изключва работа за Майкрософт.

И не мисля, че причина за заболяването/смъртта са натоварване/затормозяване/експлоатация...

Не мислиш, защото очевидно си нямаш представа за какво става въпрос. Радвай се.

# 56
А авторката има Wink

Гаден Микрософт-убиец на деца. Това ли е изводът?

# 57
Минзухар, аз бегло си спомням и една твоя тема с уикенд графика на сина ти, който за много от прочелите я, изглеждаше безумен. Няма много връзка с темата, но всъщност малко има.

Или, темите за майката тигрица, които предизвикаха такъв потрес в съседния форум. Изобщо, всеки, живеещ в Щатите, може да потвърди, колко са различни възприятията, натовареността и графиците на децата от азиатските страни. Но, това е друга тема и е свързана и с културните особености, а не толкова с хамерикански и в частност майксрософски империализъм.

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 00:13 от Кейси

# 58
Ами сподели го графика на сина ми, щом си решила да ме "затапваш".

# 59
Ако това, че народи като Индия, Пакистан, Китай и подобни преследват на всяка цена успехите, постиженията и развитието на западните държави, може да е причина за починалото дете, пак не съм съгласна.
Където има много хора, пренаселеност и бедност, рано или късно се стига до това - дали производството на Китай, захранващо целия свят с продукция, дали аутсорсването на Индия, Филипините (и т.н.), поради ниската цена на труда там, дали нещо друго - нито е от вчера, нито е от днес.
В Китай има т.нар. cancer vilages (заради прекаленото замърсяване), където ежедневно умират хора в страхотни мъки.
Това вече са жертвите на грубата експлоатация.
Починалото момиченце е имало гениален ум. И както казах - той едва ли е причината  за нейната смърт.

Общи условия

Активация на акаунт