Отговори
# 420
Томасито, Стихия   - някой ден, когато имате желание, настроение и време за това, разкажете, моля, как започна всичко.  Интуитивно, като майки, имахте ли някакви предусещания, че нещо не е наред, или промяната става изведнъж, или? Как минава един ден на децата ви? Все пак има ли хора извън семейството и учителите, с които са намерили общ език и контактуват? На какви успехи ежедневно се радвате? За вашите конкретни случаи доказана ли е (поне за вас самите) връзката с ваксините? На прима виста -  това съм искала винаги да ви питам. Макар че съм била две години детска учителка, четири години учителка по английски на деца от начална училищна възраст, една година учител по история в гимназията  - досега не съм се срещала с аутизма лице в лице.

Благодаря за добрите думи, Томасито, Редрени. Дано наистина ученичетата ми да са получили успешен старт с мен! Аз много се гордея с тях. Наистина сме имали разкошни отношения! Ама вече не работя директно с малки деца в група, и това много ми липсва.

# 421
VSD и аз не знам с какво съм провокирала че чак да не "смеят да питат".
Само че не си ме разбрала правилно, никъде не съм писала че съм ядосана.
Казах че ме нервират хората които.......
Кои са такива хора съм описала с помоща на Томосито доста подробно, не мога да ти посоча с пръст защото не запомням кой на какво мнение, на единици тук познавам гледната точка и то по някой въпроси.
Със сигурност и тук както и в живота има момичета които  да отговарят на описанията ми, ако някой се разпознае и иска нека да пише.
Или ти нещо друго ме пита, чакай пак ще чета въпроса ти.
Прочетох...
Мисля че на част от въпроса ти отговорих, на другата не мога да отговоря защото мисля че не я разбирам добре, ако за теб е важно уточни моля.
Цитат
Ти забелязала ли си симптоми да го нарека, за които си "викала", а теб не са те чували?
Най вече това не знам как да го разчета, питаш ме дали съм забелязала как и кога е започнало и дали съм търсила помощ и не я намерих или нещо друго?

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 22:37 от г-жа Стихийно бедствие

# 422
  • Варна
Най вече това не знам как да го разчета, питаш ме дали съм забелязала как и кога е започнало и дали съм търсила помощ и не я намерих или нещо друго?

Не, не говорих за теб и Емо, а за други майки и техните деца. Имало ли е случаи, когато от техни разкази си стигала до извода, че децата им може да проявяват симптоми на аутизъм? Или пък ти да си наблюдавала такива деца и да си предупреждавала родителите им, а те да не са обръщали внимание? Това имах предвид.

Знам, че не си казала, че си ядосана, но начинът ти на писане беше гневен, затова и така предположих. Но сега като се замисля ти често така пишеш, което или означава, че по принцип си гневен човек, или просто така си говориш (пишеш)  Simple Smile

Мое мнение, че повечето майки тук се чувстват неудобно да те питат неща, свързани с болестта на сина ти, защото първо не е наша работа, освен ако ти не проявиш желание да разкажеш. А да разкажеш тук е позволено, нали затова всички казват, че това е мястото да се оплачеш, похвалиш, споделиш. И второ, защото може би се страхуват, че ще сипят сол в раната. Лично аз не те питам нищо по първата причина.

# 423
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Много  Hug Hug Hug за дечицата претърпяли инциденти и още толкова за майките! Дано всички бързо се оправят!

Майски, Редрени честити годишнини! Бъдете щастливи с хората около вас и се обичайте винаги!

За спането - сутрин ставаме около 9,30-10 часа, после заспива около 12-12,30 и спи до около 13,15 - 13,45 часа, следобед заспива към 17,00 и спи около 1 - 1,15 мин. и вечерта към 22,00 - 22,30 часа е заспал. Ако го оставя на спалнята при нас може да не се събуди цяла нощ, преместя ли го в кошарата се буди през 15-20 мин. и след петото ставане вече не издържам и го взимам.

Честита месечинка на Момчил на Mur!  Tada

# 424
  • София
Благодаря на всички момичета за милите думи Hug
Честити годишнини на Майски и Редрени със закъснение  bouquet

# 425
  • София
Жени, maiski, sirence, anelisa, kukumindrela, Nadya81, котенце, janica25, благодаря Hug

maiski, честита годишнина и на вас! Да се обичате още дълги години лудо и страстно  bouquet

anelisa, радвам се, че сте по-добре Hug

И останалите болнички и ранени да се отчетат. migeo не се е отчела днес!

janica, Don4o

котенце, виждам, че не получаваш отговори за гърнето, може би защото вече няколко пъти сме я дъвкали тази тема. Та, аз да обобщя. Някои от нас слагат бебоците, а други мислят, че им е още рано. Лично мое мнение е, че им е рано, но аз започнах да го дебна и да го слагам заради червеното му дупе. Освен това винаги, след като стане пишка. Някои споделиха, че вече бебоците си показват, ако им се ходи, но това са единични случаи. Други, които вече имат опит с по-големите си деца, казват, че няма смисъл от толкова рано да се слагат децата, тъй като не могат да осъзнаят за какво става на въпрос. Така че по-скоро ти трябва да си решиш как ти е удобно на теб.

Лека и спокойна нощ Hug

# 426
Много ли е срамно да си призная,че се разпознах като една от гъските на Стихията?!?Тя меи е викала,крещяла,наливала с канчето относно вредата от ваксините,но пусти страх-поддадох се и започнахме.Досега имаме сложена 1,но след нея като започнеше да прави нещо по необичайно Анастасия и аз почвах да изпадам в ужас,че е резултат от ваксината и започва страшна болест.Толкова съм луднала,че няма накъде.Ноо убите ме страх ме е да не ги сложа,страх ме е че ако един ден детето ми се разболее ще знам че аз съм била виновна защото не съм направила правилния избор (нямам предвид само болестите,от които "предпазват" ваксините,но и тези,за които те пък биха били причина)Не знам дали всички знаят за Руската църква в София и сбъдването на желания,но по дисциплината Екскурзоводско обслужване трябва да я посетим и когато професорката ни каза до тогава да си намислим желания3на брой:аз бях сигурна,че моето е само 1:детенцето ми да е здраво.Никога няма да си простя ако аз с този мой избор го осъкатя,но и постоянния ми страх ежесекундно,че онези страшни болести не са изчезнали и дебнат някъде там ме изяжда.Знам,че и без ваксини може да се разболее,но тогава поне ще знам че съм опитала...а ако в следствие на тях стане нещо просто ще трябва да умра от вина...

# 427
VSD сега разбрах какво ме питаш, всъщност въпроса ти е, какво означава "викам".
За съжаление Интернета отдавна спря да е толкова анонимен колкото ми се иска, не бих искала да обидя никой като ти давам пример за викането ми, така че ще ти пиша на лични. Нека само нахраня туй пълзящо в краката ми чудо.

# 428
Честити годишнини на майски и редрени със закъсение!  bouquetМного дълго се обичайте и подкрепяйте взаимно!

И честит рожден ден на първото ни мартенче!Зина, да ти е жив и здрав!Винаги да греят очичките му в усмивка! newsm59 newsm38

Интересни теми са се заформили, ще следя с интерес.Болните да се отчетат.

# 429

Честит рожден ден на Димитър ! ДА е жив и здрав!

# 430
Честит рожден ден на Димитър! zina_, да ти е живо и здраво порасналото момче! Весел празник!

# 431
  • Пловдив
Честит рожден ден на Димитър! Да е жив и здрав! Желая му безгрижно детство и много усмивки!   bigdance2  Gift newsm59

Честити годишнини на майски и редрениbouquet

Днес Дари става на 11 месеца!!!  baloni

Стихия, имаш и от мен морална подкрепа! Възхищавам се на смелостта ти и гордостта ти! И мен като сиренце ме вълнуват тия въпроси и ако не са прекалено лични и болезнени ще ми е интересно ако намериш време да отговориш.

# 432
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДИМИ! ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ, МНОГО ЩАСТЛИВ И УСМИХНАТ И ДА НИ ПУСНЕШ ПО-КЪСНО ЕДНА СНИМЧИЦА С ПЪРВАТА ТИ ТОРТА newsm59

Ena, sunflower, благодаря  bouquet

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ДАРА!

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 11:18 от redreny2000

# 433
  • Варна
Много ли е срамно да си призная,че се разпознах като една от гъските на Стихията?!?Тя меи е викала,крещяла,наливала с канчето относно вредата от ваксините,но пусти страх-поддадох се и започнахме.

Еее, стига де! По тази логика всички сме малко или много гъски! При Анастасия има ли нещо тревожно, заради което сте направили само една ваксина? Питам, защото не си спомням да съм чела нещо такова, но аз и не съм в групата от самото начало...

Стихия, разбира се напиши ми каквото пожелаеш, но ето че вече има хора, които се разпознават в твоята категория "гъски", така че от тук на сетне за какво да бъдеш анонимна и да се страхуваш, че ще обидиш някой? Явно много хора се вълнуват от този проблем, затова не виждам пречка ти и Томасито (разбира се ако имате желание) да дадете повече информация за това как вие сте разбрали, че децата ви имат аутизъм. Все пак до колкото и аз зная, най-често първите симптоми се проявяват след първата година, макар да има и такива на по-ранна възраст.

Честита първа годинка на Димитър!   ura newsm67

sunflower, честито и на Дари  Hug

# 434
Много ли е срамно да си призная,че се разпознах като една от гъските на Стихията?!?Тя меи е викала,крещяла,наливала с канчето относно вредата от ваксините,но пусти страх-поддадох се и започнахме.

Еее, стига де! По тази логика всички сме малко или много гъски! При Анастасия има ли нещо тревожно, заради което сте направили само една ваксина? Питам, защото не си спомням да съм чела нещо такова, но аз и не съм в групата от самото
Анастасия има вродена хидронефроза-едното бъбречно легенче е уголемено и от раждането се лекувахме като трябваше да бъде на постоянна уропрофилактика с химиотерапевтик.Поради това че ваксината се бие на абсолютно здраво дете бяхме на ЛКК комисия и ни ги отложиха с 6месеца,които изтекоха сега януари.Но на последния преглед нефроложката каза,че според нея вече няма проблем (едното легенче се остана уголемено,но не нарставаше от 3тия и месец. И според нея ще си бъде така цял живот,но го приемат за просто вродено различие.Преди когато нарастваше беше проблем,че пречи на функцията на бъбреците).Та от януари ни спряха уропрофилактиката (не че аз преди съм я давала де) и комисията заключи,че няма причина за повече отлагане.Отделно аз се консултирах с трима лекари и така започнахме миналия месец с Хепатит Б.Като схемата при нас ще е намалена,т.е. никакво слагане на 2ваксини на куп и по-малко на брой приеми.Но всичките ми страхове ги описах по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт