Отговори
# 630
sunflower, аз също искам да направя на моите сладури една фотосесия, насочила ли си се към някой фотограф, че този, който съм избрала май няма да ме огрее скоро.
Tasha, страхотна питка, ще съм благодарна за рецептата  Hug
Еna, то няма никаква прилика на тортата, която са ви дали с оригинала  Shocked Ние бяхме поръчали кола и беше се получила добре.
Sabrina1, Mur, Еna, mama_vessy, Лилинчо   Hug
Ani4ka_, честити ви проходили крачета! Много ме развесели с този перваз  Laughing
Sabrina1, приспиването ни вечер с Ади има няколко етапа. Тази вечер например в 21.10 си легнахме, първо я кърмих, после се гушкахме, тя си приказва и като почна да се върти и да си търси място (най-удобно й е да спи по корем) в 21.50 тогава я сложих  в леглото й с калинката. Излязох от стаята и я слушах на бебефона. Чуваше се шум още 10-15 мин, след 30 мин като отидох да я завия се оказа, че не е мръднала - както съм я оставила, така си е заспала. Ръчичката й беше върху бутоните на калинката, с които се сменят цветовете - явно на нея й действа приспивно. Те не са някакви силни или ярки, в стаята си е пак тъмно, светлината е само в самата калинка - има дупчици във формата на звездички и луна и на тавана се отразява светлината и показва съзвездията. Усещането, когато съм пуснала синята светлина е, че съм заспала на открито под звездите. Ще ти пратя линк към магазина, от който съм я купила. През нощта не съм пробвала да я приспивам с нея, взимам я при мен и я кърмя. Напоследък все по-често се откача сама, след като си посуче. Не ми се налага като преди да стоя по 2-3 часа в една поза, за да не я събудя.
veset0, хубав поздрав, не я бях слушала тази песничка. Uinen, ще чуем и твоята компилация, видях, че има и песнички на английски. Ади още си няма любими, но от българските песнички синът ми най-много харесва тези, които са като хоро или ръченица. Има си една любима "Азбучно хорце", всеки ден си я слуша по няколко пъти. Много харесваме и руски песнички, аз имам много любими, но той най-много харесва "На далёкой Амазонке". Прилича ми на казачок, пак народен танц, явно в тази посока ще се насочваме.
1 - ужасно грозни
2 - ужасно скъпи
Penmar, аз също като слушам за какви цени става въпрос за добре изглеждаща торта (пък какви Е-та и други боклуци има вътре е друга тема) и се хващам за главата. Явно е въпрос до приоритети - аз сладки неща избягвам да давам на децата ми и колкото и да струват все много ми се вижда  Laughing Пък и луди пари за торта, която детето ми няма да опита, за да си има една снимка с нея...няма нужда. Все ще направя вкъщи нещо или ще взема някаква колкото да отбележим празника, по-добре с тези пари фотосесия да му направя за спомен или играчка някаква да се занимава да взема. Мое мнение, някой да не се обиди  Peace
Идеята за спалният комплект с името ми хареса, ама това "принц" ми идва малко пресилено. Мъжът ми все казва, че съм си отглеждала "на мама момчето", много съм му била угаждала, а пък не ми се иска да стане някой разглезен мъж, на който жена му да му вдига и слага. Като идея за "принц" подходящ подарък е и сребърни прибори.

# 631
Penmar, аз също като слушам за какви цени става въпрос за добре изглеждаща торта (пък какви Е-та и други боклуци има вътре е друга тема) и се хващам за главата. Явно е въпрос до приоритети - аз сладки неща избягвам да давам на децата ми и колкото и да струват все много ми се вижда  Laughing Пък и луди пари за торта, която детето ми няма да опита, за да си има една снимка с нея...няма нужда. Все ще направя вкъщи нещо или ще взема някаква колкото да отбележим празника, по-добре с тези пари фотосесия да му направя за спомен
Peace
Срещите на ЛЛЛ в София за м. февруари:
19 февруари, неделя, 11:00 ч., "НИК - Арт Студио 2" - GALAXY TRADE CENTER София, кв. Гео Милев , бул."Шипченски проход"18, Ла Лече Лига лекция, тема: "Краят на кърменето"
Супер  newsm68 и аз там  Flutter
mama_vessy и моят стаж е точно 2,5м  Peace

Весет0 екстра след секциото ми е едно плаващо топченце над шевовете,явно е някакво срастване,сега като ходя на преглед на 14-ти ще го питам  Thinking.А вас болят ли ви коремите,Бобо като скочи върху мен в областа на секциото и по-нагоре еее голяма болка,та се чудех дали е нормално  newsm78

# 632
  • София
Здравейте момичета,благодаря за милите думи за тортата,но още съм начинаеща.
Ето тук има рецепта на торта за мъничета без захар
http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/09/sugar-free-cake-for-kids/
От секциото усещам на моменти нещо като боцкане точно където и самия белег,незнам точно как да го опиша но ми казаха че е от срастване,засега е това,надявам се да нямам други "екстри".
Честито на проходилите.

# 633
Tasha, страхотна питка, ще съм благодарна за рецептата  Hug

Tasha, точно както си описала правих питката на голямото ми момче, така ще направя и с малкото, живот и здраве когато проходи. Сподели, моля те каква питка правиш ти. Ако проявяваш интерес и аз ще разкажа как я правя моята.

На който му е интересно споделям рецептата
В чашка с малко топла вода, 1 л.захар, 1 л.брашно слагаме маята и бъркаме докато стане на каша. Оставяма настрана за да утрои обема си
През това време в тавичка сипваме брашно 1 кг. Правим си кладенче като в него слагаме 1 с.л. сол, 2 с.л. захар, 3 яйца и 500 гр. мляко /смесено прясно и кисело/. Хубаво е млякото да не е студено. Накрая прибавяме и маята, която вече си е утроила размера
Омесваме тестото. Ако се наложи добавяме още брашно докато месим
Отделяме си малка попчица настари
Намазваме с чисто масло и разточваме два листа, слагаме ги един върху друг, като между тях също намазваме обилно с чисто масло
Нарязваме като за кифлички. Колкото повече, полкова по добре и ги завиваме като кифлички
В тавичката в която ще печем нареждаме кифличките в кръг, а по средата слагаме топчето
Оставяме да втаса
През това време от малко брашно с вода си омесваме тесто за формичката на краченцето, което оформяме и слагаме върху питката, когато е вече втасала
Преди да я сложим във фурната пак мажем обилно с масло
Ами това е надяваме се да съм я написала ясно

Анелиса сподели и твоята

А това купих вчера на Алекс
Като ходим в майка много трудно храним Алекс та му купих това приспособление да стои на стола
Може да се ползва ако ходим и на заведение
http://www.koo-di.co.uk/packit_seat_harness.php

# 634
Цикъл нямам и хич не ми липсва:)
От шише не пием и не мисля да го уча.
Кърмим се и през деня и през ноща, и за ядене и за пиене и за успокоени и когато се усъмни че го обичам:)
Не съм мислила как ще го отбивам, ни то до кога ще го кърмя, ни то пък дали ще ми вдига блузата, ако ми поиска навън "цоци" не виждам причина да му отказвам.

# 635
migeo, Боби го кърмих 9 месеца, доволно Simple Smile. Всичко стана плавно без драми, нито за мен, нито за него. Млякото намаля и в един момент той спря да си иска. Дано и сега така се получи Praynig И Вики не може да пие хич от шише, аз не съм и предлагала от отдавна де, но ми се искаше да си пийва АМ за приспиване. Всякакви накрайници съм взела и от нищо не иска, само от обикновена чаша си пийва по малко водичка.
От ония дни една позната ми разказа как е отбила нейното - ами "избягала" за 5 дни при нейните родители и оставила 11 месечното си бебче на мъжа си и като се върнала то въобще не я търсило вече да цока и започнало да спи по цяла нощ. Е, благодаря, но никога не бих причинила такава болка на бебчо, а и на мен Naughty, но всеки си преценява. То милото ми за 10 мин да изляза и се скъсва да ме търси и да реве, после по 1 час не ме пуска и вика ма-ма, не, не е за мен тая работа!
veset0, аз имах страшно главоболие 2 седмици след раждане от спиналната упойка при нормално раждане. Първия път хич не ме болеше, но втория ми се разказа играта.

Днес сме на консултация, после ще докладвам Hug

# 636
Здравейте  Hug
Благодаря за честитките за месечинката ни  Hug
Привет, ех, че настроение има в темата ни, момичета.

Голяма еуфория цари! Май единици са тези, като мен, които още ни за подарък, ни за торта мислят. Ама заразявате, ей! В тая връзка ето едно заглавие за темичката:
Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става!
За триколките – не ми харесват, не съм имала с баткото. Виждала съм за близнаци, но въобще не съм си и помисляла.
Питката за прощъпулник – опитът ми с питката на Ники:
Цитат
Нашите крачета ги направих от тесто, което не втасва и остава бяло, замесено от брашно, сол, вода и оцет. Очертах едното краче на Ники и с ножа внимателно изрязах тестото! След това изрязаното от тестото краче го обръщаш наобратно и изрязваш другото. Втасалата пита я украсяш с тях, печеш и готово! И аз си мислех Ники да стъпи на втасалата пита, но и при печене продължава процеса на надигане на тестото и затова решихме да я направим така. Питата ни я меси баба, а украсата бе мое дело.

За пясъчниците и водните масички с две ръце заставам зад мнениеето на Ena:
Цитат
Тези малки пясъчничета изобщо ще вършат ли някаква работа?То като гребне детето два пъти и пясъка ще е навън.Нали не си мислите, че в това коритце ще си стои пясъчето? И тази водната масичка също ми се вижда излишна покупка. Вкъщи Емо обожава да разнася кофички, чашки, капачки, черпачета и т.н. с вода, сипва, прелива, разнася навсякъде-всички деца имат въображение, ще си измислят интересна игра и без специална масичка , си мисля аз.
Ники има тази мида, която ползвахме едната половина за пясъчник, другата за басейнче и капак на пясъчника:

Казвам ползвахме, защото миналата година едната част се счупи след  3 г ползване.

Пише ми се, коментирами се, ама няма как, по-късно ще се опитам да се включа пак.

# 637
Весси,мерси за инфото:) ще видим какво ще избера в крайна сметка:) то се оказа,че има избор  Grinning

# 638
Мигео, миличкото Бобче, няма ли подобрение вече? Confused
Момичета, който ходи на лекцията за отбиването после да сподели какво се е разисквало-ще ни е от полза. Praynig
За заспиването на гърда- Ева спи 2 пъти на ден -естествено на гърдата ми заспива. Ако я гушне баща и ще заспи пак, но с мен-само на гърда. Постепено като се затопли времето мисля, че ще заспива навън в количката и така ще се отучи да заспива със сучене. Ама дали...? newsm78 Не ме дърпа, не ме заголва, не си иска по всяко време, сеща се само, когато и се спи. А  сутрин спокойно може да мине и без сукане, просто аз и давам, защото гърдите ми са напрегнати след цяла нощ пауза. От сега го преживявам как ще стане отбиването. Tired И аз съм със стаж 2.5 м. с баткото. Много сме тези, дето сме получавали "умни" съвети явно. ooooh!
Лъки, кой фотограф ще ви прави фотосесията?Препоръчайте някой, пловдивчанки.
Марис, Ники е бил голям бонбон, то и сега също, впрочем. Heart Eyes

# 639
janica25, професионалист си, недей да скромничиш   chef Страхотна е и идеята ти за бебешката торта. Този крем може да се направи и на бисквитени блатове, напоени със сироп, но и от рецептата са хубави. Бисквитени блатове съм взимала квадратни, вместо да редиш бисквити. А сега ми хрумна, че за напояване на блатовете може да се използват от бебешките сокчета.

marys, много ми хареса декорацията на питката на Ники.

Tasha, признала съм те за новатора в групата. Винаги показваш невероятни и практични неща. Адмирации от мен  smile3501

Ще си запиша и твоята питка, моята е подобна. Ето рецептата:
1 кг брашно, 3 яйца, 35 гр мая /1 кубче или 1 пакетче суха/, 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, 90 гр масло, 500 мл прясно мляко
Маята се размива в топло мляко с част от захарта и2-3 с.л. брашно. Оставя се да втаса. Брашното се пресява в дълбок съд, прави се кладенче в средата. Замесва се тесто с маята и останалите продукти, без маслото и 1 жълтък за намазване. Хубаво е продуктите да не са студени, а със стайна Т, а млякото леко затоплено. Тестото се разделя на 4 топки, като 1 от тях е по-малка. Малката топка се оформя за център на питката, поставя се в средата на намаслена тава. Останалите 3 части се разточват на кори и се слепват с разтопеното масло помежду им. След това аз правя два варианта: 1/нарязвам получената кръгла кора на триъгълници, които навивам като кифлички и нареждам около центъра или 2/ получената правоъгълна кора навивам на руло и режа парчета, които нареждам около центъра. Оставя се да втаса, докато удвои обема си /около 40 мин./, намазва се с жълтък, разбъркан с 1 с.л. прясно мляко. Аз посипвам с микс от семена за да стане по-красива. Декорациите върху питката ги правя от брашно, вода и 1 с.л. оцет и за да се открояват, тях не ги поръсвам. Пече се в предварително загрята умерена фурна.

Стихия, ти явно си си "перде" и си от тези, на които не им пука, но мен лично ми е грозна картинка да се заголя насред улицата и да накърмя вече проходилото си дете /надявам се не се обиждаш от коментара ми/ Peace

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 10:22 от anelisa

# 640
  • България моята родина
Добър ден на всички.Не съм писала отдавна,но успявам да прочета всичко.Честито на месечинките,на рождениците и на проходилите бебчета. Благодаря на всички и за пожеланията за  предстоящото ни подписване.

Не мога да се включа по всички теми,но видях,че обсъждате темата с отбиването.Та имам един въпрос мисля малко по малко да започнем,защото се налага малкия след месеци да започне ясла.Те тук и от 4 месечни ги пускат,което за мен си е рано.

Въпроса ми е за тези,които дават АМ,вкъщи имам в пакетчета Фризолак,обаче не знам по колко лъжици мляко се слага и в колко мл вода.Нека някой ми каже,за да пробвам дали ще му хареса това ако не ще купя друго.

# 641
Цитат на: Ivelina9292 link=topic=635063.msg21074233#msg21074233 date=1328776951

[b
Въпроса ми е за тези,които дават АМ,вкъщи имам в пакетчета Фризолак,обаче не знам по колко лъжици мляко се слага и в колко мл вода.Нека някой ми каже,за да пробвам дали ще му хареса това ако не ще купя друго. [/b]
Ivelina9292, аз давам Фризо 2, предполагам, че е същото. На 30 мл вода се прибавя 1 равна мерителна лъж. АМ. Приготвям му 150 мл вода със 4 лъж. АМ, получава се около 180 мл.

# 642
Цитат
Стихия, ти явно си си "перде" и си от тези, на които не им пука, но мен лично ми е грозна картинка да се заголя насред улицата и да накърмя вече проходилото си дете /надявам се не се обиждаш от коментара ми/
Ами всеки си има "неговото грозно" Laughing, на мен например ужасно грозно ми изглеждат 10 майки кацнали по пейките и си хранят децата от буркани със бъркоч от детска кухня.
Или пък дете на годинка дето дъвче царевични пръчици или пък солети с кристали сол.
Предпочитам гола цица по сред центъра.

# 643
Аз пък давам на детето си детска кухня и не мисля, че е бъркоч много му харесва и яде с удоволствие . Относно отбиването го отбих миналия месец , стана много лесно- постепенно му намалих кърменията до едно вечер и един ден просто му го замених със супа и повече не е търсил да суче. Но преди това още към 6 месец  го отучих да заспива на гърда .

# 644
  на мен например ужасно грозно ми изглеждат 10 майки кацнали по пейките и си хранят децата от буркани със бъркоч от детска кухня.

Еее чак пък бъркоч
Недей така де
Много майки тук храним по този начин децата си

Лили ти как изобщо сядаш да се храниш на ресторант?
Как изобщо ядеш "бъркочите" които ти поднасят?

Не обичам да се заяждам и обикновенно гледам да си замълча, но това и мен ме издразни

Общи условия

Активация на акаунт