Отговори
# 645
Казах че всеки има "своето грозно", моето е това което казах, това не е задължително да е така, просто на мен така ми изглежда, така го усещам.
Най вероятно въобще не е бъркоч и не е грозна гледка майките на пейката, но така изглежда на мен, както и моята гола цица и проходило дете би могло да изглежда грозно когато се храни.

Таша трудно Mr. Green

# 646
Благодаря ви мами за честитките!Почти съм убедена ,че Мартина ще хване 3 неща,по 1 за всяка ръка и 1 в устата. LaughingПоне така прави с играчките си. Laughing
Относно отбиването,и мен ме вълнува този момент.За сега обаче не бързам и аз искам да стане от самосебе си,но дали?Мишката пък е "друго двайсет"аз колкото много искам тя да суче повече, толкова тя ми отказва.Винаги преди да й дам храна й давам да суче/обратния вариант  тотално отказва/ ,но много често тя ми отказва през деня,някой път цоква 1 път друг път 3,а понякога хич.Обаче "закон Божий"си е за нощен сън /20 и 30-21ч/,нощем 1 път и сутрин към 5-6 ч.Така,че при нас я няма дилемата ще ми вдига ли блузката.Мисля си ,че избира лесното или пък е тръгнала да се отбива полека? ThinkingЗащото като й дам твърда храна яде,ама там нали не трябва да се зори да смуче. Mr. GreenИ при нас кърменето е за приспиване и ми е чудно като ми спре млякото/все някога ще стане/ как ще я караме?Тя пие от шише,чаша,дори от бутилка/1,5 л./  така че нямам такива претиснения,но да не се разбужда защото го прави само денем? newsm78За това нека мамите с опит споделят.
Въпреки,че не съм от мамите които хранят детето си с "бъркоч",/аз й готвя/ и на мен ми звучи доста крайно това изказване.

# 647
За отбиването- аз не искам да го отбивам, а само да понамалим кърменето и да създадем някакъв режим, защото на пролет, както стана ясно, няма да съм до него по всяко време да си цокне.
Анелиса, щом е в неделя лекцията и аз искам да дойда. Дано се затопли и ще дойдем с малчугана!
Е-хаа, много проходили крачета,много красиви питки! Честито на мамите!

# 648
Добър ден newsm51 smile3525

Днес ми е едно такова розово.Бобчо закуси макарони и виждам,че оздравява  Heart Eyes

Да сервирам едно кафе с късметче

За кърменето съм
,но това е интимен момент между майка и бебе,не ми харесва да си вадя циците навсякъде,за да задоволявам желание,а не нужда.Става въпрос за ходещо дете,което вече се храни основно с "бъркочи"в бурканче,а не за малко бебенце,което се нуждае от кърма много и често и тя е основната част от менюто му.

# 649
И при нас кърменето е за приспиване и ми е чудно като ми спре млякото/все някога ще стане/ как ще я караме?
Аничка, мисля ,че ако се кърмите по няколко пъти на денонощието млякото няма как просто ей така да спре. Wink
Мигео, много добре казано за кърменето.

# 650
Ами всеки си има "неговото грозно" Laughing, на мен например ужасно грозно ми изглеждат 10 майки кацнали по пейките и си хранят децата от буркани със бъркоч от детска кухня.
Или пък дете на годинка дето дъвче царевични пръчици или пък солети с кристали сол.
Предпочитам гола цица по сред центъра.
Ей, Стихия, опасна си, да знаеш  Laughing За зрънчото и солетите съм съгласна. Пред нашия блок има голяма детска площадка, където се събират едни родители с деца на 1-2 годинки. Преди да дойдат, минават през близкото магазинче и накупуват пълни торби с подобни "боклуци" и като отворят сергията се започва едно постоянно тъпчене на децата с тези неща. Покрай тях се зарибяват и останалите дечица, а не всички родители одобряват това и настават едни разправии Rolling Eyes Ето това е вече наистина "грозна картинка" и като се сетя, че това лято детето ми ще е вече по-голямо и ще трябва и аз да се справям с този проблем, направо отсега ми настръхва косата  af
migeo, мерси за романтичното кафенце Hug и много се радвам за Бобчо  Heart Eyes А относно кърменето и аз точно това имах предвид, да не излезе,че съм против, но то е ясно щом го кърмя вече 11-ти месец  Peace
racholina, супер, ще се заформи пак срещичка чудесна  Peace Аз не знам дали ще се престраша да дойда с малкия, че се наплаших от този грип и вируси, но дотогава ще реша  Wink

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 12:55 от anelisa

# 651
Ех ама много сте се развихрили бе  Laughing

Кой как си храни детето голяма работа.. Сбийте се, виртуално  Laughing
Ако става въпрос за хранене и аз не одобрявам всякакви солети, зрънчо и т.н. Има дечица колкото моето, които ядат подобни неща от 6м възраст, да си чешели венците  Crazy Особено като знам , че гланцираната повърхност на солетите се придобива посредством натриева основа ... И тази сол ... не не не Tired

1 - ужасно грозни
2 - ужасно скъпи
Penmar, аз също като слушам за какви цени става въпрос за добре изглеждаща торта (пък какви Е-та и други боклуци има вътре е друга тема) и се хващам за главата. Явно е въпрос до приоритети - аз сладки неща избягвам да давам на децата ми и колкото и да струват все много ми се вижда  Laughing Пък и луди пари за торта, която детето ми няма да опита, за да си има една снимка с нея...няма нужда. Все ще направя вкъщи нещо или ще взема някаква колкото да отбележим празника, по-добре с тези пари фотосесия да му направя за спомен или играчка някаква да се занимава да взема. Мое мнение, някой да не се обиди  Peace
Идеята за спалният комплект с името ми хареса, ама това "принц" ми идва малко пресилено. Мъжът ми все казва, че съм си отглеждала "на мама момчето", много съм му била угаждала, а пък не ми се иска да стане някой разглезен мъж, на който жена му да му вдига и слага. Като идея за "принц" подходящ подарък е и сребърни прибори.

Лъки не мисля, че на тази въраст може да се каже, че отглеждаш "на мама момчето" . Таткото да не би да иска да го прати на военен лагер от сега?  Thinking
На мен идеята за Принца ми хареса , защото той си е още един малък принц. Бебе. И на 1г , и на 2г пак си е бебе. И все пак няма да спи в тези чаршафи до 15 години  Laughing Та за бебе ми идват съвсем на място  Hug

Преди да дойдат, минават през близкото магазинче и накупуват пълни торби с подобни "боклуци" и като отворят сергията се започва едно постоянно тъпчене на децата с тези неща. Покрай тях се зарибяват и останалите дечица, а не всички родители одобряват това и настават едни разправии Rolling Eyes Ето това е вече наистина "грозна картинка" и като се сетя, че това лято детето ми ще е вече по-голямо и ще трябва и аз да се справям с този проблем, направо отсега ми настръхва косата  af

anelisa на мен много често ми се случва да предложат на детето ми такива "лакомства" ...
Просто отказвам! Отговарям , че детето ми не е опитвало и не яде подобни боклуци. Често това е придружено от враждебно повдигнатата ми вежда, след N-ти път предлагане.  Laughing

Много ми е интересно защо дават на децата си такива неща, визирам в случая солети и всякакъв тип гризинки?  Rolling Eyes Родителите сами ги купуват , по собствено усмотрение, не защото децата са искали.   Rolling Eyes

# 652

викиим, тортите, които ти показа най-много ми допаднаха от всички, обсъждани досега, защото са без тези захрани и сметанови украси, а с шоколадова глазура и много яки фигурки. Аз лично бих избрала нещо такова, ако ще купуваме, ако не реша да си изживявам повторно детството с тора с Мечо Пух. Торти с фондан тепърва ще се поръчват, когато децата ни започнат да разбират, защото ще си искат красивите картинки и това е.
Откъде са тези торти?

Ето от тук http://tortiperla.com/photogallery.php?photo_id=281 , но незнам дали ще ви свърши работа , тъй като са в Стара Загора, незнам дали има и в София Simple Smile

# 653
  • София
анелиса, откъде гикупуваш тези бисквитени блатове? Много добра идея за напояването с бебешки сокчета!

Аз също я гледах тази рецепта с киселото мляко. Сега само трябва да реша дали нея или с крем нишесте. Може да направя двете кремчета за проба първо.

# 654
Penmar, притеснява ме не толкова това, че родителите ще го черпят, колкото това, че другите дечица сами отиват там привлечени от шарените опаковки и "лакомствата" и мамите, които не им дават такива неща дърпат децата си, те започват да реват и става страшна олелия, жално е за децата, едни ядат, пък на други не им дават, иначе аз с големите знам как да се оправя, обаче си вдигам кръвното  Twisted Evil Абе, ще се бяга към Южния парк, то е ясно, но пред нас е удобство това, че от входа на блока се илиза направо на детската площадка и ако се изкарват разни играчки, колела и т.н. е много удобно.
Redreny, на пазара Иван Вазов има павилиончета за хляб, от там съм ги купувала, по 3 блата са в пакетче.

# 655
redreny2000, и при нас в Студ.град ги има тези бисквитени квадрати в един магазин, в по-големите магазини не съм ги срещала.

Отчет след днешната консултация - 10940 (+500гр) и 81.5см (+1см) Grinning
Взех бележка за детска кухня и в понеделник ще ходя да проуча нещата. До скоро му давах за вечеря каша, но вече не се наяжда от кърмата и му давам следобед каша, а за вечеря си иска пак нещо стабилно, та кухнята екстра ще му дойде.

migeo, много точно казано Peace. Браво на Бобко, само така да е Hug

За царевичните пръчици, чипсове и подобни баткото никога не е пробвал. Никога не е изявил желание да пробва какво е на вкус, а аз съм си взимала за мен, но него хич и не го блазни да опита какво е. Така е и с други храни.

# 656
  • Пловдив
Една статия за отбиването:
http://www.podkrepazakarmene.com/%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B8%D0%B2% … 82%D0%BE-277.html

И една картинка за кърменето.

Нещо много дребна излезе. Ето линка: http://missby.wordpress.com/2012/02/06/the-bf-baby/

# 657
Привет!
Мигео, много се радвам за Бобо, че е добре и папка, а утре ще е съвсем здрав и усмихнат Hug
Благодаря за кафенцето, добре ще ми дойде. А колкото до малките неща- те са истинските и ценни.

Ех ама много сте се развихрили бе  :lol

Кой как си храни детето голяма работа.. Сбийте се, виртуално  Laughing
newsm10
 Кой както може, и с каквото може!  Има- едни дават кърма(защото имат) с цица, шише, други АМ- с шише, без шише, с чашка, други дават и "бъркочи" от детската кухня(в това число и аз), абе важното е детето да е сито и спокойно, и неговата мама също, щото дали в този момент, когато поднасяме лъжичката, или гърдата да си хапне нашето детенце, се сещаме, а и правим нещо за всички други, на които майките няма какво да дадат..., че и едно голо брашанце да имат да препекат, пак ще е нещо..., да не пищи детето гладно и голо?! Е вярвайте ми че топлата храна от ДК за много дечица и майки ще е дар, а не "бъркоч". Грозно и грешно е да се говори така за храната, защото не за всички е достатъчна.
Ако става въпрос за хранене и аз не одобрявам всякакви солети, зрънчо и т.н.....
........
Преди да дойдат, минават през близкото магазинче и накупуват пълни торби с подобни "боклуци" и като отворят сергията се започва едно постоянно тъпчене на децата с тези неща. Покрай тях се зарибяват и останалите дечица, а не всички родители одобряват това и настават едни разправии Rolling Eyes Ето това е вече наистина "грозна картинка" и като се сетя, че това лято детето ми ще е вече по-голямо и ще трябва и аз да се справям с този проблем, направо отсега ми настръхва косата  af
anelisa на мен много често ми се случва да предложат на детето ми такива "лакомства" ...
Просто отказвам! Отговарям , че детето ми не е опитвало и не яде подобни боклуци. Често това е придружено от враждебно повдигнатата ми вежда, след N-ти път предлагане.  Laughing

Много ми е интересно защо дават на децата си такива неща, визирам в случая солети и всякакъв тип гризинки?  Rolling Eyes Родителите сами ги купуват , по собствено усмотрение, не защото децата са искали.   Rolling Eyes
Аз да си помисля още малко на глас...
 Що ли дават, ами според мен, за да си подсигурят едно "послушно" дете, което да не пречи на мама да си лафи по съседски с дружките. А защо гризинки, а не плод, ами най- лесно е- просто купуваш и даваш. А ако вземеш плод- той първо трябва да се измие, после да се обели и нареже, да се сложи в кутийка..., и чак тогава да се даде.
 Моя опит с Александър показа, че не е толкова трудно и невъзможно да не се конфронтираш по площадките с другите за храната. Ако детето не е научено от вкъщи да яде тези неща, не е голям проблем. Винаги в чантата нося плод, обикновено ябълка, която е нарязана и готова да се яде. Когато му предложат, или сам е искал от "зрънчовците" на другите му давам ябълка. Ако някоя мама му предложи "изкушението"- отказвам любезно, и на нея ѝ предлагам ябълка. Е разбира се не е минавало без "гафове", но победите са повече.
 А за консултация, аз си мисля да пропусна на 12, че студа е голям сутринта, а ще трябва сама да ги замъкна дечковците. То за едно мерене не си струва, а я измерих вкъщи моята щерка, и вече е почти 11 кг.
  Хайде стига толкова, че дълго стана.

# 658
На мен пък ми е грозно храненето навън....търчащо дете ровещо в пясъчника с 1 ръка а мама от другата му подава баничка...ябълка или каквото и да е...та дори и храна от буркан...някак този момент ми се струва, че трябва да се прави вкъщи на масата, в столчето за хранене...после се чудим защо детето до 5г възраст, не може да седи седнало на маса и да се храни спокойно.
 Малко дете- няма как да не се случи така, че да не огладнее, но да се седне в подходящо заведение, беседка или пейка дори....това търчане на детето по площадката и търчащата мама с лъжицата винаги ми е било странно...НО не критикувам, всеки си гледа детето така, както на НЕГО му е удобно, все пак това си е неговото дете и си го гледа според свойте разбирания.....аз акъл не давам....всеки си има глава на раменете преценява си сам.

Слънчо, зрънчо...пържени картофи с каквото иска това да си храни детето-негова си работа! Гледам си мойте деца според мойте разбирания, без да приемам съвети кое според тях е по-добро от това което АЗ ПРАВЯ...не разбирам какво се засягате всички....кой какво бил казал....за храната от кухнята например...за кърменето...ей на сега тази картинка за кърменето...кърменото дете било най-най......а което е на АМ н е знам си какво ...ми усмихвам се, признавам че е вярно, но има и глупости.....и продължавам напред.....кое дете как било родено....повярвайте ми има много по-важни неща от това да се дразните и обиждате от по - различните  мнения...светът е шарен, хора всякакви Mr. Green 

# 659
  • Пловдив

Кой както може, и с каквото може!  Има- едни дават кърма(защото имат) с цица, шише, други АМ- с шише, без шише, с чашка, други дават и "бъркочи" от детската кухня(в това число и аз), абе важното е детето да е сито и спокойно, и неговата мама също, щото дали в този момент, когато поднасяме лъжичката, или гърдата да си хапне нашето детенце, се сещаме, а и правим нещо за всички други, на които майките няма какво да дадат..., че и едно голо брашанце да имат да препекат, пак ще е нещо..., да не пищи детето гладно и голо?! Е вярвайте ми че топлата храна от ДК за много дечица и майки ще е дар, а не "бъркоч". Грозно и грешно е да се говори така за храната, защото не за всички е достатъчна.
Може ли да се поясниш какво имаш предвид? Как точно помагаш на някое дете, като даваш на твоето храна от ДК?

Общи условия

Активация на акаунт