Отговори
# 225
благодаря ви момичета, не съм вярвала, че ще изпадна в такава ситуация, ноо....дано се оправим скоро, защото с никой не искам да си развалям отношенията.  Свекърва ми си е най-добре-седи си на страна, не й пука и така далеч от кавгите стана тя добрата.....     :oooo

Съжалявам, че ви мрънкам, но на почти никой не мога да споделя мъката си, ако съм ви досадила-съжалявам!       bouquet

Мойта дъщеря я слагам на гърнето вече 3 път, като я видя, че почва да ака, ама аз докато й смъкна гащите и тя забравя да ака или я пресичам горката и още нямаме попадения, но опитите продължават!  хихихих

# 226
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Sirence, Живко вече е добре! Радвам се, че и вие се оправяте!

Мama_vessy , снимките са страхотни!

Redreny, започнах даването на жълтъка по 1/4, сега давам по 1/2, но много рядко.

Мama_i_bebe , Hug!Дано бързо да се разберете и да няма обидени!

Аnelisa ,радвам се, че сте по-добре! Оправяйте се бързо!

На гърне съм слагала Живко само няколко пъти и то сутрин още като станем и винаги е имало резултат. По-настоятелна смятам да съм през пролетта и дано имаме успех.

# 227
благодаря ви момичета, не съм вярвала, че ще изпадна в такава ситуация, ноо....дано се оправим скоро, защото с никой не искам да си развалям отношенията.  Свекърва ми си е най-добре-седи си на страна, не й пука и така далеч от кавгите стана тя добрата.....     :oooo
mama_i_bebe , съчувствам ти напълно, обаче то остава и свекърва ти да се намеси и купонът при вас ще стане пълен. Лично аз предпочитам близките и роднините да се държат настрана от семейството и проблемите ни, но това е лично мое мнение.

# 228
  • София
Привет, сладурки!
Не съм ви чела от няколко дни, а и нещо ме е налегнал мързела и да пиша Embarassed

Да пожелая бързо оздравяване на всички болни дечица Praynig
Направо ми става лошо като дете се разболее, изпадам много бързо в депресия и акъла ми е все в него докато не се оправи ooooh!
Сиренце, то много писания за съвети за дупето, ама и аз да се включа след "дъжд- качулка", на Андреа и взимам един правен крем от аптеката/слагат се няколко неща/, ако те интересува пиши PeaceЗа кол центъра, може и от мен да си чувала newsm78като се видяхме веднъж в Мола.

Дончо71, трябва  да идеш в работата и да подпълниш деклараций, мисля,че една за втората година на майчинството и една до работодателя.На място се подпълват по образец.Трябва да ги подадеш поне една седмица-10дни преди да ти изтече първата година.Тя изтича, не до датата на която си родила, а до датата на термина.При мен е до 9 март/термин/, а не както тя е родена22.02..Трябват също за подпълването на декларацийте- № на акта за раждане и датата на която е издаден.
 Моята приятелка сега си подаде за втората година и от нея знам Grinning
Дано си разбрала молумното ми обяснение Blush

mama_i_bebe , пожелавам ти съвсем скоро да се отделите-това е най-доброто за едно семейство.

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 18:28 от maiski3

# 229
  • София
Момичета,

Благодаря ви, че се включихте за жълтъка. Давам вече 2-ри ден на Виктор жълтък с хляб и го приема доста добре. Тъй като не яде месо все още, явно ще си хапва повечко жълтък Simple Smile

# 230
mama_i_bebe,  Знам, че с диалог в повечето случаи нещата се оправят. Кажи на майка си как се чувстваш и как намесата и влияе върху отношенията ви със съпруга ти. Ако я накараш да се постави на твое място, без да я обвиняваш в нищо, тя ще разбере.

newsm10 Много добре казано!Проблемите се решават, като говорим за тях.
И аз пожелавам на мама и бебе и на Маринелс неразбирателствата с роднините да се изгладят.Много е лошо постоянно да получаваш непоискани съвети.

# 231
Ау до като Ви изчета и опостоша кутия с бонбони  Embarassed ... стана довечера

На всички болнички , хремави и подсечени бързо оправяне  Peace  Hug

Ние сме си добре, днес правихме снежен човек, голям колкото Дени  Mr. Green

mama_i_bebe лично аз не мога да ти дам съвет, защото не си "мен". Аз съм доста крайна , решителна и голям непукист. Не ме интересува никой , освен семейството ми. Мога да "отрежа" всеки още "във въздуха" , заради спокойствието ми или това на детето ми. Мразя, ама много мразя непоискани съвети и повечето хора го знаят  Laughing , та не ми се дават. Много демонстративно показвам , че не ми харесва.
Това дали живея с други хора (майка или свекърва) изобщо не означава , че може да ми се налага мнение или да ме поучават.

Мама Веси  много сте хубави  Hug Прекрасни снимки. Спомням си като бях много малка как на село нямаше снегорини , не минаваха коли и навсякъде имаше бял, пухкав сняг. Целехме се със снежни топки, правихме снежни човеци, лягахме на снега и правихме ангели. Направо ме върна години назад....  Hug

# 232
 Grinning  Grinning  Grinning  Радвам се че ви харесаха снимките. Аз като видях колко е красиво и се върнах да си взема фотото Simple Smile И на мен ми напомни за детските ми години Simple Smile  за големите преспи и за къщичките, които си правихме в снега  Laughing Ехххх спомени , спомени.
А днес следобед даже се пързаляхме по нашите непочистени улици. Смяха се с глас и двамата  Laughing

Кати Мерси за идеята за спиране на нощното хранене. Ще пробвам да видим дали ще стане. Не  ми се иска да е с рев и това е добра алтернатива.

Аз обичам качамак  и за това и му направих, ако яде ок, ако не няма да го насилвам разбира се.  Peace

mama_i_bebe Както са те посъветвали най добре е да си поговорите  Peace Пожелавам ти успех, дано като ти е майка да се разберете.  Hug

redreny2000 Аз му купих падпадъчи яйца. Нали уж повишавали имунитета  Peace  Иначе и аз започнах директно от 1/4 от кокоше яйце, но му бях въвела вече месото  Peace

Nadya81, anelisa Радвам се, че вече бебоците са по добре, както и баткото.  Hug

# 233
Мama_vessy,голяма красота!Аз мразя зимата и снега,но като гледам тези прекрасни снимки и ми се прииска да излеза навън!
Е...и грипа  #2gunfire тръшна ме и мен и ми е мнооого гадно Tired.Лекувам се само с червено вино Blush,нооо не помага  Close.Дано Бобо да не го лепне Praynig,ама нали кърмата има много антитела,които помагат на бебетата да се преборят с вирусите  newsm78,та дано да е така  Praynig
А да...момичета какви са тези пръжки и качамаци  ooooh!,то това за мен е тежко,та за тях ли newsm78.И аз ползвам царевично брашно,но една лъжичка са сгъстяване,повече не Naughty

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 23:37 от migeo

# 234
Страхотна разходка си направихме днес в снега с шейната с баткото докато Ади си спеше доволна в количката на слънчице. Обмислям уикенда как да се разнообразим - идеи?
Лъки, ти си по-голям максималист и от мен, искаш и за второто да правиш всичките много неща, които си правила и за първото, но няма как да стане наистина. Гледаш ли по TLC онази Кейт с 8-те деца? За всяко дете правят по един ден само за него, но веднъж на много време, с цел да го опознаят  Wink, иначе само ядат, спят, преобличат и то денят минал Simple Smile.
Betta, даже не знам коя е тази телевизия, че телевизор се пуска вкъщи, ако ще гледам някой филм или мъжа ми реши да гледа новини и футбол, но ще ми е интересно... аз с два дребосъка изнемогвам понякога (хем си имам постоянно помощник), а с 8  #Crazy Преди пусках на Дени да гледа филмчета докато се храни, но откакто започна да му трепти клепача и това вече отпадна.
mama_i_bebe , пожелавам ти съвсем скоро да се отделите-това е най-доброто за едно семейство.
То е много хубаво отделно, само таткото да има желание и сили да се занимава с децата  Wink Особено при нас както са си и двете бебета - няма мърдане, всеки си има постоянно по едно дете, с  което да се занимава, ако му дотежи има опция - да вземе другото  Mr. Green Или ако не му се занимава с децата и иска да си помълчи на спокойствие - може да сготви  Wink Ако трябва мама сама да се оправя и с бебе/та и с готвене и чистене много скоро вместо да се кара със свекърва/майка ще почне да се кара с таткото  Peace Че на повечето мъже им е много удобно с някоя баба наблизо  Laughing
И накрая поздрав за всички, на които им се струва, че никой не ги чете! Да знаете, че аз чета наред, така че поне един човек ви е прочел със сигурност  Peace

# 235
Здравейте мами  HugЕна благодаря, че попита къде съм Hug
Аз се загубих малко от хоризонта, бяхме на почивка за 10 дни, гледам доста неща сте обсъждали, не знам дали ще успея да се включа по всички теми
Мама Веси, eeeeeххххххх страхотни снимки, толкова красиво, бяло, прекрасно е наистина! Така ми се иска и на мен сняг и студ, в камината да пукат дърва, с по чаша червено винце и сухо мезенце........На 80 километра от нас има висока планинска верига с няколко ски курорта, тази и миналата година за съжаление не сме се качвали, не знам дали и другата няма да пропуснем, ама домъчняло ми е за снежец. Аз в отговор на снежните снимчици ще ви пусна една от миналата седмица понеже цопнахме краченцата в морето. Надявам се някоя мама да не стреля по мен #2gunfire

Иначе ние сме добре, в сряда почвам работа, няма смисъл да ви се оплаквам и да влизам в разни драми, но в интерес на истината съм странно спокойна, дори позитивна, нали все пак благодарение на работата живеем удобно. Малкия ще го гледа свекърва ми, тя милата само това и чака, Сигурна съм че по цяла нощ не спи от емоции представям си я всеки ден издокарана с начервените устни и издуханата коса как гордо бута количката и навсякъде се хвали с прекрасния си внук В голяма еуфория  е, стая му стяга, килим поръчала в комплект с покривало за легло, играчки, дрехи....абе ще се успокои на бързо когато малкия и разхвърли и разбута добре на всякъде. Mr. Green Аз от декември на сам го оставям при нея почти всеки ден за около два часа,  за да си свикват, дори два дена обядва там и спа следобеден сън . Тя го обожава, постоянно му пее, приказва и постоянно са по разходки и паркове двамата със свекър ми. Самуел се чувства много добре с тях, винаги е весел и усмихнат и аз признавам си се чувствам спокойна да тръгна на работа. Embarassed
Страхотна ми се струва идеята да направим снимки на  подаръците newsm10и да ги обсъдим във форума, направо си представям как ще поклюкарстваме през март.
За нощното кърмене, иска ми се да престане, макар, че не се събужда всяка нощ не знам как ще ми се отрази работа и кърмене, в никакъв случай не си мисля за отбиване.
За столчета за кола, не сме си и помисляли да не го ползваме. Ние сме с голям стаж в пътуванията, на последната почивката само в едната посока пътувахме 1000 км. , ами зареждам един голям чувал с играчи светещи и тракащи, дискове с любими детски песнички и мелодиики......Самуел като се качи в колата бързо заспива но идва един момент, когато иска да си играе, да става, а е окован с колани и положението става нетърпимо. По магистралите  не само, че е забранено спирането, но е опасно, а отбивки за населени места и бензиностанции са нарядко, така, че започвам да подхвърлям играчки, които естествено бързо му омръзват, пускам му едни диск с приспивни мелодии и най крайната мярка е когато двамата с таткото започваме да пеем до прегракване и мечтаем да видим желаната отбивка и да изкараме малкия на вън.
За диетата, бях обещала да публикувам и останалата част, но прочетох едно мнение във Мартенски мами и ще се въздържа. Някои от вас ми писаха на лични, ако все още се интересуват от режима с удоволствие ще споделя и останалата част.
Нека всички болнички мами и бебчовци да оздравяват и всички семейни недоразумения да се решат по лек начин Hug

# 236
Е, нееее, Мигео, и ти ли болничка Sad .... Да се оправяш бързо и дано Бобо и Йоанка са си здравички. Ама то от Йоанка се зарази май?

Марио още е с червено д., но този Клоран крем оставя като филтър и никак не го боли вече, и гледам, че започнало да заздравява. И му сменям памперса на два часа максимум, мия с водичка, стои голичък ... Иначе си кашля още, но си е ведричък.

Лъки  Hug, премислих малко и за себе си разбрах откъде идват понякога оплакванията ти от  - макар и страхотния ти и помагащ мъж (който аз винаги защитавам Wink ), както и умората, която се чете понякога директно, понякога между редовете на твоите постове  Hug  - отговорът малко ме напрегна, защото си мислех че съм готова за второ бебе. Освен твоя положителен максимализъм (за който Бета ти е писала и който мен много ме радва), това е твърде малката разлика между дечицата - тя явно изисква още повече помощ от околните, и мамата се изтощава много. Поправете ме, ако греша, но май при Лъки разликата между дечицата е най-малка? (като изклчим минутките между Петър и Стефан на Марис   Hug)  newsm78 И при Катилиас е малка, но както знаем - тя  Hug е над нещата, което в Австралия си е  по-лесно приложимо  Wink
Ена, да минава хремичката на вашия батко  Hug И на Вики на Мама Веси също да минава   bouquet
Аничка  Hug Благодаря за рецептата за качамака - ще я опитам Simple Smile

За моите лични записки (пък и за вашите) за поколенията Wink  тук във форума (по идеята на Бета  Hug) обобщавам и новите съвети за подсеченото д.:
Себамед на Лилироуз, Бейби тан на БУб (предложиха ми го много настоятелно, но заради това, че е арабски, не посмях - с притеснението, че може да има някоя забранена за използвне в Европа съставка) Линола Фет на Бишкота, калиев перманганат във ваничка на Лъки, Павлодерм и Павловича мас (Бета)=Белла македонското на Жени, и Катилиас по голо д. оставя (мехлемчето не го разбрах  newsm78, ама сигурно е нещо тасманийско Wink  newsm78 )Маринелс и Майски - правен крем от аптеката

За кандидатстването в ясли и столчетата за кола не пиша нищо, защото не съм запозната, а и двете се надявам да ни се разминат - и ходенето на ясла, и притежаването на автомобил. Wink

За гърнето - знаете, че бях от най-ентусиазираните в началото, но после за зимния период ми се стори голяма хамалогия ( а и ние сме още с цели пижамки - тип бодита) , а и после се разболяхме, та го зарязах съвсем. Но все още си мисля, че септември ще сме вече денем без памперс, да видим.

Радвам се, че попитах за качамака, и че получих различни отговори. Ще пробам един път, че аз май никога не съм опитвала такова; ще дам и на малчо, пък ще видим за в бъдеще.

Буб, ние сме ползвали гащичките за момченца на Памперс още на няколко месеца - от любопитство, но но да знаеш, че те по-малко поемат и по-често трябва да се сменят.
Браво на Лилироуз за минус 4-те кг!!!
Иночкада, ти много си свалила вече логично е да има застой, споко, ще си влезеш в предишните дрешки  :hug: Аз съм пас засега, но се надявам след седмица да имам новини ... ....

Дивина, супер сте и вие на плажа, и вие, Мама Веси в снега   bouquet
Дивина, за диетата една птичка пролет не прави - не помня точно какво имаш предвид, но това вероятно  е било само единствено различно мнение, сигурна съм че всички тук се зарадваха, че я публикува, на мен ми беше много полезно, и мисля, че е добре тук да си до-публикуваш, но твоя работа. Дивина, ти направо трябва да черпиш в какви любящи ръце отива Самуел - тъгуват повече мамите, чиито дечица на ясла отиват, а не при такива готини и всеотдайни баби Simple Smile

Джоузи, дано да ви хареса кухнята  Hug "Тао!" Wink
Надя, браво, че Живко се оправя  Hug

Благодаря на мамите, които ми писаха на лични за кол-центъра.

Майски, и ти ако искаш драсни едно лично - сетих се наистина, че ти ми го беша казвала това (вярно в МОЛ-а)  bouquet
Дончо,  Hug
Анелиса, благодаря за съчувствието  Hug

Е, това е .. май рекорден пост се получи Wink

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 09:17 от sirence

# 237
Важно за невключилите се още мами в томболата: търси се поне още една мама за допълнително томболно или не съвсем Wink съчетаване! Която иска да участва, моля на лични да ми пише! Няма да знае с кого ще си разменя Wink

Ивелина, да знаеш, че в имунизационния календар, който ти бях изпратила отдавна, се оказа,ч е има грещка - н аедна година няма никаква задължителна ваксина. Така си е бил грешен файлът, педиатърката ми каза.

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 10:33 от sirence

# 238
  • София
Привет, момичета!

Ех, как искам и аз на плажа!

Към тези, които вече дват масълце Какво масло давате?

# 239
Привет, момичета!
Ех, как искам и аз на плажа!
Към тези, които вече дват масълце Какво масло давате?

Абе на плаж не искам, но да е топло предпочитам
Масло давам аз на Мегле - такова купувам за вкъщи

За столчетата за кола нямаме проблем. Алекс е доволен, гледа си през прозореца
Но и ние не сме пътували на повече от 100 км
Не знам как ще е за по дълго растояние

мама Веси напълни ми душата с тези приказни зимни снимки
Обичам зимата заради големия пухкав сняг /който при нас го няма/
Ще ни се размине и зимната почивка тази година, че сме планували друга в чужбина

За гърнето съм изказвала по назад мнение - нямам такова в къщи и за сега не го планувам като покупка

За родителите какво да кажа - майка си изказва мнението, но не казва защо не правиш така
В общи линии като оставям Алекс го гледа така както и кажа
Не смее даже да му даде нещо да яде без да ме пита дали може

Общи условия

Активация на акаунт