Отговори
# 570
migeo, може ли да пунеш по-голяма картинка на тората с палячото, че аз съм на тема клоуни и плячовци  Crazy
Иначе, от тези които си показала на мен ми харесва езерцето с патетата  Heart Eyes
Ама много са ми ситни снимките и не виждам добре детайлите на никоя.

Tasha, както винаги много добри предложения  Peace

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 22:20 от Mur

# 571
Оххх момиичета от къде ги вадите тези страхотни торти? (Тasha, migeo) Simple Smile
Лъки мен точно мълчанието ме побърква, но щом казваш че отминава.... Simple Smile Сигурно е комплексно и от студа и от това, че никъде не излизаме Simple Smile ( и че трябва да ми идва)

# 572
За питката за прощъпулника: моя братовчедка направи тестото,после го оформи като пита и накрая с измити добре краченца накара детето да стъпи отгоре,ама по-надълбоко,че иначе като бухне и се заличават отпечатъците

Точно така и аз направих с питката на баткото  Simple Smile
Тортите скоро ги преглеждах покрай рождения ден на баткото, та горе долу съм запозната къде какво има Simple Smile
migeo, и на мен ми харесва най-много втората на първия ред Simple Smile

# 573
Привет, ех, че настроение има в темата ни, момичета.
Лъки, много, много се радвам на новата ТИ. Преди си мислех- как може да има такива мрънкалници на света, ама сега като се замислих - ако наистина не спиш и имаш всичко това на главата, а и в допълнение перфекциониската ти натура - разбрах, къде е бил проблема. Аз може би и затова така позитивно гледам - от както са се родили двете ни деца, няма ден, в който да сме се будили през нощта и да сме били будни (всъщност веднъж, с Александър, но това беше просто един объркан ден).
Лъки, много хубава тази къщичка. Но от мъжа ми имам строга забрана да купувам такова нещо, защото тук е част от традицията - бащата да направи къщичка за дъщеря си. Та след като купих на Александър въдица за Коледа и видях разочарованието в очите на мъжа ми, че не той е избрат точно този подарък, засега съм пас с къщичката  Simple Smile
За питката - аз за Александър не съм слагала крачета отгоре, бях я правила по рецепта от форума - със кисело мляко, стана страхотна. Обаче знам, че ако искаш крачета - отбелязваж стъпалото на хартия, после "премахваш пръстите", т.е. - просто правиш шаблона до там, до където започват пръстите. Тях ги правиш от 5 малки топчета тесто, направени в различни размери. Замесваш тесто само от сол, вода и брашно (да е твърдо тесто), изрязваш с шаблона и слагаш крачетата на върха на питката, като преди това намазваш под тях с вода или с вода и белтък. Тях не ги мажеш с жълтък, а отново само с вода и белтък.
 Какви са тези колела за 400 лева бе?  Shocked Аз пак казвам, не виждам смисъл от колело за детето на тази възраст - наистина много по-удобно е с количка, а за 400 лева може доста хубава да се купи.
За тортите - РедРени, банани знам, че не почерняват, ако след като се нарежат се напръскат с лимонов сок. Аз ще правя една торта - избрала съм Динозавърска украса. София много обича динозаврите на Александър, в момента, в който види някой от тях, започва да ръмжи. Ето нещо такова ще направя . Няма да правя торта за София отделно - ще и дам трошички от нашата, тя и без това колко ще изяде. Някакси не виждам смисъл да правя две торти - едната за нея, след като тя няма да я изяде (по принцип и давам бисквита на ден, колко повече да и дам? Тортата за големите не съм измислила точно, но или ще е торта "Добуш" на Аелис (бисквитена, с млечен крем, направо е супер), или ще се направя пандишпанови блатове, напоени с захарен сироп с малко портокал, бял шоколадов мус, яйчен крем, натрошен карамел между блатовете. За отгоре - аз много не го харесвам този фондан, с който покриват тортите, та може би ще направя крем от масло и кондензирано мляко, ще измажа тортата и ще сложа фигурките отгоре. Това засега е идеята. Тук няма от къде да купя торта, която да ми харесва, всички, които изглеждат хубави, са просто някакъв кекс изпечен - нито сочни, нито с крем.
Маринелс, харесват ми количките, ама това розово малко много ми идва, надявам се, да не ми се разсърдиш. С удоволствие ще разгледам снимки от празненството на Анастасия (много ми харесва името и).
Пенмар, честити Ви ходещи крачета.
Много дълго стана, хайде, лека Ви нощ

# 574

Няма да правя торта за София отделно - ще и дам трошички от нашата, тя и без това колко ще изяде. Някакси не виждам смисъл да правя две торти - едната за нея, след като тя няма да я изяде (по принцип и давам бисквита на ден, колко повече да и дам? Тортата за големите не съм измислила точно, но или ще е торта "Добуш" на Аелис (бисквитена, с млечен крем, направо е супер), или ще се направя пандишпанови блатове, напоени с захарен сироп с малко портокал, бял шоколадов мус, яйчен крем, натрошен карамел между блатовете. За отгоре - аз много не го харесвам този фондан, с който покриват тортите, та може би ще направя крем от масло и кондензирано мляко, ще измажа тортата и ще сложа фигурките отгоре. Това засега е идеята. Тук няма от къде да купя торта, която да ми харесва, всички, които изглеждат хубави, са просто някакъв кекс изпечен - нито сочни, нито с крем.
Маринелс, харесват ми количките, ама това розово малко много ми идва, надявам се, да не ми се разсърдиш. С удоволствие ще разгледам снимки от празненството на Анастасия (много ми харесва името и).
Пенмар, честити Ви ходещи крачета.
Много дълго стана, хайде, лека Ви нощ
Що не взема да дойда у вас??? Предния път толкова вкусотии за вечеря,сега тая торта направо си облизах устата докато четях,хващам самолета и пристигам при теб,че и без това тези -20тук ми идват мноооооого.

А за розовото - да ти кажа и аз си го помислих тази вечер,ще гледам да се поспра с него  Embarassed Скоро установих,че не мога да открия дреха на Анастасия (мерси за името и аз много го харесва,още повече като знам гръцкия превод) в гардероба понеже всичко е розово и сиво и ми се сливат,та спрях да купувам такива неща и разнообразявам с жълто,зелено,оранжево,но и за РД-то ще си взема бележка да не прекаля пак с розовото...  Hug

# 575
Маринелка, исках да кажа, че точно розовото на количките не ми харесва. Някакси много ярко ми изглежда. А поканите ми хареса...
Аз дрехи на София купувам всякакви - стига да ми харесват, не купувам обаче дрехи с разни герои -Дора, Кити, Мики Маус и разни подобни. На Александър също не му купувам нищо, на което има разни подобни герои...
А за идването - идвай. Малко съм далече, но като дойдеш, няма да ти се иска да си тръгнеш (минути за моята циганка). Между другото, мама пристига след две седмици (живот и здраве) и вече нямам търпение.

# 576
Така,първо честити ходещи крачета на Денис  Heart Eyes на Penmar

Мигео,всичките са много хубави и от тях и аз не знам коя бих избрала:) може би 2-рата с палячо ли е какво е,че е една шарена и свежа...ама всичките са много хубави..Маммиии така ви завиждам,че имате възможност за избор на торти....
Оххх момиичета от къде ги вадите тези страхотни торти? (Тasha, migeo) Simple Smile
Весето,как да няма от къде,тези торти съм ги избрала от Хасковска сладкарница Торти Чочко Peace

Mur,уголемих ги  Peace и ти добавих един палячо  Wink

Кати много хубава тортата с динозавъра Peace
За отгоре - аз много не го харесвам този фондан, с който покриват тортите, та може би ще направя крем от масло и кондензирано мляко, ще измажа тортата и ще сложа фигурките отгоре. Това засега е идеята.
И аз не го харесвам фондана Peace ,както и тези желираните принтове(не знам така ли се казват),обичам меки торти истински и вкусни,а тези за мен са картинки,произведения на изкуството...,ако можех да правя със сигурност щях да я разкрася върху някаква мека основа от крем.

# 577
  • Варна
Привет на всички! Майчице какви торти сте показали...

Аз ще заложа на вкуса на тортата и по-малко на визията, затова не знам дали в сладкарницата, в която ще поръчам тортата ще има нещо, което наистина да ми хареса. Аслан харесва героите от "Улица Сезам", а също много се радва на Tulli

За подарък имам идея, искам голяма дъска за рисуване и боички за рисуване с ръце. Намерих това, което е малко по-различно като идея, но пак ми харесва

Другото, което много ми хареса като идея (от Катилас) е водната маса, която е във вариант с пясъчник, лятото на балкона ще падне голяма игра.

Още не съм търсила тук, а и цената не съм гледала, някой знае ли дали във Варна мога да намеря нещо подобно?

Пенмар, честито за ходещите крачета  Hug

Марис, честити месечинки

Nadya81 , лека бременност ти пожелавам, и само хубави новини да идват при вас.  bouquet

Маринелка, ентусиазмът ти е заразителен, нямам търпение да видя снимките от рождения ден и кръщенето.  newsm53

Migeo, и на мен ми хареса тази торта с палячото, само дето до преди да сложиш по-голяма снимка не можех да разбера какво е точно  Rolling Eyes

Моят пост сигурно вече е една страница с тия големи снимки, ама толкоз, приключвам.

# 578
Eто ме пак, личи си, че децата спят повече от обикновенно днес  Laughing
VSD - аз лично не бих си причинила такава драма с бои за ръце. децата са много малки, изобщо не разбират за какво става на въпрос. Александър има от скоро (Коледа) дъска за рисуване/черна дъска, ами честно да ти кажа, изкарвам го навън, събличам го гол и накрая го изплаквам с маркуча. Според мен дори и той е малък за бои (в плейгрупата е друго, имат част от стая, която е гумирана, слагат там листове по стените, обличат ги с престилки и мажи колкото искаш).
Имаме и такова Аквадудъл Мат (този, дето децата рисуват с химикалките), ами хич не го отрази Александър. На мен ми го дадоха, не съм го купувала, ама видях в магазина, че струва около 30тина долара. Ами за мен са напразно похарчени пари.
Мами, надявам се, че не ми се сърдите - аз просто споделям опит....

# 579
Личи си,че и аз нямам много какво да правя... Утре се надявам да се прибера при детенцето си  Cry

в плейгрупата е друго, имат част от стая, която е гумирана, слагат там листове по стените, обличат ги с престилки и мажи колкото искаш).
Е освен че ме е яд,че не живея при теб,сега ме е яд и че не съм била дете в Австралия,мнооооого яко ми звучи тази стая. Мислела съм си ако един ден ме огрее да си имаме наша къща с мъжо да направя подобно нещо за децата (трите броя,които планираме),но за момента това са си мечти...

VSD - имаш ли обяснения защо бебетата ни си падат по тази малоумщина Тули и Анастасия много го харесва,а за мен изглежда изродски  hahaha За подаръците: масите с пясъчници и т.н. ми харесват повече...

Мигейо - сега на уголемена още повече ми харесва палячото.... Heart Eyes

Пенмар, честито за ходещите крачета  да си ги ползвате безаварийно  Hug

# 580
  • София
Каква празнична атмосфера цари тук само:)

Кати, може би си пропуснала въпросът ми за скоунс. Не се и съмнявам, че тортата за София ще е уникална. Ако ни беш наблизо, пари щеше да изкараш от нас да ни правиш такива торти Wink

Пенмар, честити ви проходили крачета!

Играта с топчетата е ето тази на ФП
http://www.amazon.co.uk/gp/product/images/B004ORV2S4/ref=dp_imag … 624031&s=baby

Само че Виктор се смее на едно друго топче, което не е от играта, по-леко е и скача повече. После открихме, че се смее по същия начин и ако топчето скача по пода, въпреки че на играта му е малко по-интересно.

Марис, да са ти живи и здрави двамата юнаци  bouquet

Ена, тази мишка е страхотна!

Лъки, а дали няма да се изкушиш да извадиш подарука по рано Wink

# 581
Привет момичета,

реших да надникна какво разисквате и направо слюнките ми потекоха от всички торти, дето се леят по екрана Simple Smile Аз още не съм избрала, но има време. Не обичам големите суетни и приготовления.

Честито на Надя и дано всичко да е наред. Стискам палци. На мен идеята за второ бебе ми изглежда като сюреалистична, че мъжо още го мъчи счупения крак и докато не се извади пустия пирон, ще продължавам да съм с 2 бебета  ooooh!

Да ви разкажа набързо за Дали и нейните номера. Много обича да гледа едно клипче с бебенце по бейби ТВ, което се радва и пляска с ръцете. И тя като го види и се ухилва до ушите и започва да пляска с ръцете. Същото се случва и на бебета по реклами по ТВ, по списания и пр.  Mr. Green А и като се гледа в огледалото също  Crazy

Гледам обсъждате играчките и се чудя - тя милата толкова играчки има, играе само с 3-4, но дистанционното, телефоните и мишката са и топ фаворити. А като чуе сигнала на Скайпа вече е ухилена, независимо кой се обажда, или на кого звъним  Crazy

Относно ходенето - онзи ден мина цялата стая по дължина сама, но на следващите дни пак иска да се държи. Та още не мога да кажа, че е проходила. Много е смешна, защото се опитва да слиза сама от леглото ни (което си е високо за нея), та настава едно дупене, докато се усети да слезе с крачета.

Но стига съм си хвалила гарджето, пак ще пиша тия дни.

# 582
Такааа, децата спят сладко, моят мъж продължава да майстори замъка и аз съм пак тук преди да си легна, днес за 25 път сигурно  Laughing Трябва да ми сложат дневен лимит на публикациите вече Simple Smile
VSD - аз лично не бих си причинила такава драма с бои за ръце.
Имаме и такова Аквадудъл Мат (този, дето децата рисуват с химикалките), ами хич не го отрази Александър.
VSD, аз също смятам, че е малко рано за такива боички. На синът ми това лято му давах да рисува (бил е на близо 2 години) и той много се забавляваше, но на село на двора или вън на терасата на една пласмасова масичка. Слагах му една найлонова престилка и навсякъде ставаше в боя. Вътре само веднъж съм му давала да рисува и го бях облякла с дъждобран  Laughing Сега зимата се чудя каква причина да измисля, че да не му давам боичките вкъщи, че все се сеща и си ги иска.
А за аквадудъла най-добре, ако има някой познат първо го изпробвайте. Ние имаме един с Мечо пух, много е хубаво, че се "рисува" с вода и няма как да изцапа, но сме го ползвали 5 пъти и то все по моя инициатива. Но миналата седмица имахме едно гостенче на 2 1/2 г., то просто се влюби в него, така че си е до дете. Аз само се успокоявам, че Ади харесва засега точно това, което Дени не е оценил.
Пипилота, Лилинчо, къде сте?
Лъки, много, много се радвам на новата ТИ. Преди си мислех- как може да има такива мрънкалници на света.
katilias, като те чета и направо се стряскам. Явно съм била много досадна. Сигурно няма да ми повярваш, че и аз не понасяХ мрънкалници. Винаги съм казвала - нещо като не ти харесва го промени, но разбрах, че има неща, които не зависят от нас... и съм станала по-толерантна към мрънкащите. И все пак се извинявам на всички в темата, ако съм била непоносимо мрънкало   Embarassed
marinels, matza83, katilias, благодаря ви за идеите за питката  Hug
Лъки, много хубава тази къщичка. Но от мъжа ми имам строга забрана да купувам такова нещо, защото тук е част от традицията - бащата да направи къщичка за дъщеря си.
Много ми харесва тази традиция. Аз пък имам едни грандиозни планове каква къщичка да направи мъжът ми за децата за двора...искам да се качва по въжени стълби, да има мостове, да се слиза по пързалка и да е на някое дърво. Като дете толкова съм мечтала за нещо такова. Той като ме слушаше как обяснявам разпалено лятото заключи, че трябва да спре да работи, за да има време да сътвори такова чудо  Laughing
Лъки, а дали няма да се изкушиш да извадиш подаръка по рано Wink
redreny2000, по-скоро Ади сама да си намери кутията по-рано. Не мисля, че преди 2 години ще й е интересно да си играе с такава къща. На Дени отскоро започна да си разиграва някакви сценки - например ферма с животни, нападната от каубои и т.н. На 1 година като беше само гледаше картинките по кутиите и не се сещаше, че вътре има нещо, така че даже не се налагаше да ги крия.
Лъки На големия пясъчник сенника пада ли върху него така че да го покрива и да не могат разни котета да вършат пакости вътре  newsm78 И ако да лесно ли става  newsm78
mama_vessy, точно с тази идея го взехме този пясъчник, но не е много лесно да се свали покривът. Трябва да се движи едновременно и от двете страни, а за сам човек е малко неудобно. Все едната страна тръгва по-надолу и засяда.
Кати майка от месец не яде ябълки защото отидоха с Емил на рзходка и купиха ябълки - като и обясних с какво ги мажат (парафин с формалдегид), днес я питам къде са ябълките тя ми отговори "Занесох ги в църквата то с теб човек спокойно нищо не може да яде, не можах да ги ям, само като си представих с какво ги мажат и ми се повръщаше". Домати ядем затворени, пресни рядко, взимам от биоферма.
г-жа Стихийно бедствие, има още един в мое лице, който не яде от онзи ден ябълки  Sick Толкова много обичам, но тази година беше лоша реколтата и нямаме домашни. Купувах от пазара, парафинът го преживявах, така или иначе всичко беля (ябълки, домати, моркови и т.н.), но формадехидът ми дойде в повече. Хем знам, че го ползват и в козметика, и в пластмасови съдове, но да го ям...нали официално обявиха, че е канцерогенен!!!

# 583
Лъки   bouquet много обичам като се развихрите с Кати и пишете пост след пост  Hug

Много празнично настроение се вихри в темичката ни.И аз като Бишкота не съм по големите приготовления и даже леко се изприщвам като знам,че наближава.Много обичам празненствата,ама ако може някой друг да ги организира  Party
Пенмар честити ви ходещи краченца!
Nadya81 Честито и от мен!Лека и спокойна бременност и едно прекрасно бебче на финала!
С голямо закъснение да честитя първия рожден ден на Димитър на Зина!Да ви е живо и здраво момчето,весело и безгрижно детство  nbirthday
  Нещо все ми е едно плачливо тези дни,хормоните яко ме тресат.Чак на себе си съм си скучна  Crazy

# 584
  Ще правя и питка за прощъпулника с крачета отгоре, някой, ако е правил или знае как става, моля да дава идеи - шаблонче как да си направя, на Ади крачето ли да очертая?

Лъки ето две снимки от питката, която мой приятелка прави
И аз смятам, като му дойде времето така да процедирам

Общи условия

Активация на акаунт