2880лв накуп за майки-студентки-7

• 75 643
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • Sunshine state
защото явно не е прочела поне предпоследната страница.а така щеше да прочете малко и да и стане много по ясно,че преспокойно може.
И какво постигна с този отговор напук освен объркване?Много грозно. Naughty

Здравейте момичета,

Мен също ме интересува дали ми се полага помощта, ако родя август и се запиша магистратура през септември.

Благодаря предварително  bouquet
Помощта ти се полага.  Peace

# 241
А ако завърша семестриално.но ми остане държавен изпит полага лио се? Мисля,че не би трябвало,защото едва ли ще се водя студентка. Но завършвам май месец а термина ми е ноември?

# 242
 Здравейте, момичета! Не видях някъде да е споменато, затова питам - има ли ограничение за възрастта на студентката?

# 243
  • Sofia
В закона не е вписано възрастово ограничение. Не съм и чула за опит за ограничаване в това отношение.

# 244
Pupitka, много ти благодаря за отговора  bouquet

# 245
А ако завърша семестриално.но ми остане държавен изпит полага лио се? Мисля,че не би трябвало,защото едва ли ще се водя студентка. Но завършвам май месец а термина ми е ноември?
Почти сигурна съм,че не ти се полага,щом си завършила семестриално.Но все пак иди и попитай в учебен отдел,може да се намери някоя услужлива женица,да те светне за някоя вратичка ако има.

# 246

дори да си завършила семестриално,до първата дата на държавния изпит пак можеш да си вземеш парите

# 247
  • Бургас
Най-вече зависи дали ще ти издадат уверение от университета на което да пише че си студент редовно обучение.  Peace

# 248
Оф момичета помагайте Praynig Подадох документите на 14.02 , но още нищо не съм получила  Cry Къде мога да се обадя да попитам?

# 249
Оф момичета помагайте Praynig Подадох документите на 14.02 , но още нищо не съм получила  Cry Къде мога да се обадя да попитам?

Където си ги подала, как къде?!

# 250
Като начало - взела ли си си заповедта от социалните? Там ще пише дали ти се отпуска помощта..
Ако е ДА - само можеш да чакаш.. Обикновено (от четенот тук) ги превеждат около месец след излизане на заповедта. А заповедта излиза около 2 седмици след като подадеш документите ..
Ако НЕ - тогава можеш да обжалваш, но мисля беше в 7-дневен срок от връчването й (на заповедта).

# 251
Като начало - взела ли си си заповедта от социалните? Там ще пише дали ти се отпуска помощта..
Ако е ДА - само можеш да чакаш.. Обикновено (от четенот тук) ги превеждат около месец след излизане на заповедта. А заповедта излиза около 2 седмици след като подадеш документите ..
Ако НЕ - тогава можеш да обжалваш, но мисля беше в 7-дневен срок от връчването й (на заповедта).

Мерси за отговора   bouquet. Не съм си взела никава заповед, когато подавах документите служителката каза, че ще си получа сумите след около месец  ooooh!

# 252
  • Sunshine state
veronika_u,още днес отиди и провери какво става.После да пишеш. Peace

# 253
Здравейте,мами - когато си получила паричките и следващата година се подава нова молба за детските надбавки-декларира ли се тази сума и стипендиите от университета,които съм получила през тази една година и ако-да-по какъв начин показвам колко месеца съм получавала стипендии(трябва да искам справка от учебен отдел ли?)?И ако прекъсна обучението си трябва ли да се уведомява учебен отдел за прекъсването ми или просто спирам да посещавам лекции,изпити и т.н.?Доколкото знам помощта не се възстановява след прекъсване,така ли е още?Благодаря ви!

# 254
и мен ме вълнува дали ако имам изпити останали се водя редовно, че и аз съм с термин ноември, а много тъпо така да съм учила 5 години и сега за няколко месеца да изтърва паричките.. мисля другата седмица да ходя да питам в учебен отдел, та дано да има някоя вратичка.. това за иу варна става дума ..

Общи условия

Активация на акаунт