2880лв накуп за майки-студентки-7

• 75 638
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
е първата  дата на държавния реално е след 1 месец, ама аз няма как да ида на нея, тъй като ме скъсаха на редовен изпит от сесията  newsm78 иначе септември ще се води, че е първата поправка на този изпит, а след него е и поправката на държавния

# 601
Здравейте юли месец ми е термина, тогава е и срока за подаване на документите за кандидатстване за магистратура в университета ми. Септември като се запиша и си платя таксата ли ще могат да ми дадат бележката или някъде четох че трябва да имаш един заверен семестър поне и тогава? Аз искам да я изкарам магистратурата но не знам дали с бебо ще мога и дали няма да ми се наложи да прекъсна. Мисля че няма такъв случай на прекъсване в които след като си взел социалната помощ да искат да я върнеш!!! Има ли такива които след взематето й да са прекъснали студентските си права?

# 602
  • Mediterraneo
Няма такъв случай. Но така или иначе един семестър ще трябва да си платиш, мисля.

# 603
Да, би трябвало да се плати, за да влезе в графа "редовно учаща", но пък все ще останат пари от получените, което пак си е помощ.

# 604
E да плащането на семестрите си е отделно, няма как. Мерси за отговора!

# 605
  • Mediterraneo
E да плащането на семестрите си е отделно, няма как. Мерси за отговора!

Е, ти питаш за плащането на семестри.

Септември като се запиша и си платя таксата ли ще могат да ми дадат бележката или някъде четох че трябва да имаш един заверен семестър поне и тогава?

# 606
  • София
Извинявайте но пак пиша относно отказаната помощ.на моята приятелка. В основанието за отказ са и писали чл. 12, т.7 от Закона за семейните помощи за деца.
   Чл. 12. Вземанията по този закон се погасяват в срок, както следва:
   7. (нова - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г.) шест месеца - за еднократната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение, считано от края на месеца, през който е родено (осиновено) детето;

До сега не бях го виждала това. Казвате да обжалва - какво основание да напише след като според този член е до 6м.?

# 607
  • София
Здравейте Simple Smile И аз се интересувам от еднократната помощ за майки студентки. Родих на 11-ти април и 6 месеца ще навършим на 11-ти октомври. Тази седмица започна приема на документи в ТУ- Варна и мисля да се запиша. Дали ще успея да си взема тази еднократна помощ? Ще започна от първи курс - имам бакалавър и магистър от друго учебно заведение, но това не е проблем предполагам. А и още нещо ... като адреса ми по ЛК е София, а се запиша в учебно заведение във Варна .. къде трябва да подам документи за тази помощ? Ако е за София ... дали може да си направя временна регистрация във Варна и да подам тук и до колко време след раждането мога да подам тази декларация? Преди да навърши 6 месеца ли трябва да съм я занесла на социалните или може и след това? И последно ... има ли значение това, че съм работила и си имам стаж и осигуровки и си вземам майчинство по каналния ред? Е, чакам си още 45 дневния преди раждането, но това е лирическо отклонение. Ще съм ви много благодарна ако отговорите, че трябва да се запиша тези дни.
п.п. Какви документи се искат за тази еднократна помощ, освен уверение и лично ли се подават документите?

# 608
  • На брега на морето
Не съм много сигурна дали идеята не е да си студентка към момента на раждането....струва ми се далеч по-логично отколкото да записваш тепърва само, за да вземаш помощта...

# 609
  • София
Не съм много сигурна дали идеята не е да си студентка към момента на раждането....струва ми се далеч по-логично отколкото да записваш тепърва само, за да вземаш помощта...
Аз го разбирам така - ако майката запише редовно обучение до навършването на 6 месеца на детето. Логично в тази държава е доста субективно понятие. И аз не искам осигуровките ми да издържат циганите, но никой не ме пита.

# 610
  • На брега на морето
Вероятно си права за себе си,. но за мен лично е нагла проява да се запише висше само заради помощ, каквато и да е тя.
Както и да е, не влизам в спор изразявам мнение.

# 611
kukundrelka да ще имаш право на помощта и не тя нe влияе по никакъв начин на  майчинството Peace За другия ти въпрос не мога да кажа нищо.

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 08:04 от Nessa09

# 612
  • София
kukundrelka да ще имаш право на помощта и не тя ни влияе по никакъв начин на  майчинството Peace За другия ти въпрос не мога да кажа нищо.
Благодаря ти   bouquet  
Докато малката навърши шест месеца трябва да съм студентка Simple Smile

ivaneliq_q Всеки е прав за себе си и носи отговорност за постъпките си smile3529  Peace

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 00:02 от kukundrelka

# 613
Момичета искам да попитам нещо?
Нали няма значение,че редовното обучение е в друг град,а не този по местоживеене.Защото аз уча в Пловдив,а иначе съм от друг град.......
По логика не би трябвало да има значение,но една позната ми каза че имало!

# 614
е, глупости.. и аз живея в Пловдив, ама уча в СУ..
майка ми се е обаждала и са й казали, че докато не се дипломирам - съм студентка на СУ и те са длъжни да ми дадат такова уверение  newsm78 а началник отдел студенти ми каза, че имам права до първа държавна сесия.. еми на кого да вярвам не знам вече  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт