2880лв накуп за майки-студентки-7

• 75 638
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
iskam da popitam i az niakoi znae li dali imam pravo na tezi pari ,kogato sum studentka v 4ujbina redovno obu4enie....blagodaria

Я пък, интересно Simple Smile
Според мен се пробвай - вземи си уверение и го преведи и легализирай .. и ... обжалвай ако ти откажат!

# 721
Ами според мен не би трябвало да имаш  ooooh!
Таксите все пак там си ги плащаш, живееш там , а искаш пари от държавата.
Странно , но както виждам не е невъзможно  Whistling

# 722
И според мен е малко вероятно да имаш право на помощта - все пак живееш в друга държава и се обучаваш също там Peace

# 723
Аз да попитам отново....Дали има някой, който е наясно с предлаганите облекчени режими на обучението за бременни и майки с деца до 6 год.? Питам защото в правилника за учебна дейност на Русенския университе пише следното:

"Чл. 23. (1) Брeмeннитe студeнтки и студeнткитe-майки с дeца до 6 годишна възраст могат да ползват облeкчeн рeжим на слeдванe, който избират прeдва¬ритeлно по eдин от слeднитe начини:
          1. по индивидуалeн план с облeкчeн рeжим на посeщeниe на занятията;
          2. с по-продължитeлни отсъствия, но нe повeчe от 50% в сeмeстъра при из¬пъл-нeниe на всички изисквания, произтичащи от лабораторнитe и практичeс¬китe занятия;
          3. с присъствиe на очни занятия със задочнитe студeнти и изпълнeниe на учeб-нитe задължeния, съгласно учeбния план за задочно обучeниe;
          4. с временна промяна на формата на обучeниe от рeдовна в задочна и обратно. "

В точка 3 пише, че можеш да се обучаваш по плана на задочниците, но дали при искане на уверение ти изписват отново "редовно обучаващ се студент"?

Ако има някой записал с някакъв облекчен режим, нека сподели. Трябва да питам конкретно в Университета, но не очаквам компетентен отговор...

# 724
miren1234 по принцип ако им плащаш такса за редовен студент би трябвало да се водиш редовен студент, но за това трябва да си попиташ в канцеларията, защото във всеки университет нещата стоят различно...Тук могат да ти кажат само, че ти трябва уверение с печат редовен студент другото няма как да го знаят Simple Smile Тъй като гледам ти имаш още много време и все ще можеш да отидеш и да попиташ в университета как точно стоят нещата Simple Smile

# 725
Да, определено трябва да попитам в Университета, реших просто да пиша в случай, че има някой минал точно през това  Peace

# 726
  • Видин
Здравейте момичета Hug
Искам да ви попитам дали има някоя в моето положение и дали има смисъл да се занимавам. В момента съм дистанционно студентка магистратура в Свищов. Както се вижда и от лентичката, термина ми е след 2 дни. Дали ако подам някъде документи за кандидатстване и ме приемат редовно обучение ще имам право на тази помощ? От написаното на 1ва страница става ясно, че имам право ако запиша да подам документите и би трябвало от Дирекция СП да ми уважат молбата. Другия въпрос е дали не съм изпуснала всички срокове за кандидатстване, но това ще проверя по-късно. В момента се водя на работа и си взимам майчинство, тази помощ нали няма да спре изплащането на майчинстово ми за отглеждане на дете до 2г възраст? Ако нещо не ви е ясно питайте, на линия съм.
Благодаря ви предварително за отговорите  bouquet

# 727
Niya_Petrova ако се запишеш редовно ще имаш право на помощта и нямам как да ти я откажат и не по никакъв начин тя не влияе на майчинството Peace

# 728
  • Видин
Niya_Petrova ако се запишеш редовно ще имаш право на помощта и нямам как да ти я откажат и не по никакъв начин тя не влияе на майчинството Peace
Така разбрах и аз от инфото на първа страница. Много ти благодаря  bouquet А нали няма нищо общо с помощта за раждане на второ дете? Все пак едното е помощ за раждане, а другото за отглеждане. Права ли съм или греша? И случайно ти или твоя позната да е имала такъв казус? Благодаря отново Peace

# 729
Така разбрах и аз от инфото на първа страница. Много ти благодаря  bouquet А нали няма нищо общо с помощта за раждане на второ дете? Все пак едното е помощ за раждане, а другото за отглеждане. Права ли съм или греша? И случайно ти или твоя позната да е имала такъв казус? Благодаря отново Peace
600 лв за 2ро ще си получиш, без значение каква друга помощ ще вземеш  Peace

# 730
  • Видин
И последно да попитам и спирам да ви тормозя Blush Ако по някаква причина прекъсна и не успея да завърша дали ще си търсят парите после? Т.е. Записвам редовно, от социалните ми изплащат помощта, но после прекъсвам и не завършвам, трябва ли да върна парите или не? Отново благодаря  bouquet

# 731
  • на последния етаж
И последно да попитам и спирам да ви тормозя Blush Ако по някаква причина прекъсна и не успея да завърша дали ще си търсят парите после? Т.е. Записвам редовно, от социалните ми изплащат помощта, но после прекъсвам и не завършвам, трябва ли да върна парите или не? Отново благодаря  bouquet
Не трябва да връщаш парите ако прекъснеш.

# 732
  • под дъгата
Привет момичета!  bouquet И поздравления за темата-много полезна!
Четох,четох-къде по-отгоре,къде по-задълбочено и въпреки това имам питане...Накратко: Родих на 13.03. и смятах през септември да запиша магистратура,за да мога да си взема паричките и после да прекъсна, защото вече не ми се учи-има висше,една магистратура, квалификации, специализации... Дошло е времето да си гледам детето Simple Smile НО! Сега като ви чета много е спорен въпроса  със 6-те навършени месеци на детето.Моето на 13.09 ще навърши 6 месеца.Магистратурите се записват по-късно-до края на септември,че и октомври някои...(ако има някъде по-рано и знаете-кажете) Детето ще навърши 7 м. Е в чуденка съм-да запиша ли или не?Защото ако има вероятност да не ми ги дадат ще ме яд,че съм записала и изгоряла с 1 такса Confused
Знам,че не съм единствената с това питане,но срещнах разностраннни мнения....
Благодаря предварително  bouquet 

# 733

Помощта е за дете до 1г. , а заявление за отпускането й се подава ИЛИ до навършване на 6мес. на детето, ИЛИ до навършване на 6мес. от както майката е станало студентка!!! Коментираме го от 3 теми насам, а днес е излязло поредното решение на Админ. съд София в подкрепа на казаното!

БубаЛина това е от 5та страница на темата.Ако запишеш редовно парите ти се полагат,дори да ти ги откажат можеш да обжалваш.

# 734
  • под дъгата
Nessa09 , благодаря,прочетох го това.Винаги има едно"ако",та за това пак попитах...И в моя случай е точно на границата.Не бях обърнала внимание,инак щях да се запиша още през зимата някъде Confused
Ако някой знае кои университети приемат сега магистри ще бъда благодарна да сподели.И аз ровя из нета,ама...нещо не намирам или поне до сега не съм попаднала newsm78

Общи условия

Активация на акаунт