2880лв накуп за майки-студентки-7

• 75 638
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • Sunshine state
Една позната ми каза, че имало условие и да не са взимани стипендии, за да се получи тази еднократна помощ. Знаете ли дали това наистина е вярно?  newsm78

Няма подобно условие Peace
Точно така.Аз съм пример за това-вземах както европейска,така и стипендия за успех и пак си получих помощта.Доходите не играят никаква роля в случая. Peace

# 676
Една позната ми каза, че имало условие и да не са взимани стипендии, за да се получи тази еднократна помощ. Знаете ли дали това наистина е вярно?  newsm78

Няма подобно условие Peace
За еднократната ти трябва само уверение, че си редовно държавна поръчка,  уверение, в което да пише, че не вземаш стипендии ти трябва за еднократна помощ при бременност и сега като ходих да си подавам молбата за еднократната за студентки ми дадоха 4 различни молби-тази за студентските пари, за първо бебе, за помощи до 1 година и за помощи докато завърши средно. За последните две и за еднократна при бременност доказваш доходи за една година назад, затова е и тази история  със стипендиите.

# 677
За еднократната ти трябва само уверение, че си редовно държавна поръчка

Условието е само да си редовна студентка,без значение държавна поръчка или не Peace

# 678
Момичета, да не объркваме допълнително нещата с детските - нормално е за помощ при бременност и за детски да има изискване за доход, но при еднократната помощ за майки-студентки и еднократната за раждане на първо дете изискване за доход няма, съответно стипендиите не играят Peace

# 679

Преди години, по соц време, е значело, че държавата има нужда от определени бройки специалисти, на които покрива харчовете по обучението и по-късно назначава на работни места. В съвременния вариант означава просто, че на хората държавна поръчка им се субсидира по-голяма част от стойността на обучението Peace При платената форма обучаващият се заплаща цялата стойност на обучението си, това е.
Аз затова питах - явно не съм наясно какво обучение съм имала самата аз Simple Smile Плащах си сама таксите за семестрите за едно от 20-те отпуснати от държаватата (?) места в моята специалност от университета.. Уф! Май ще трябва да ида до там и да питам..

# 680
  • Пловдив
Здравейте,полезна тема  Hug Не успях да я изчета цялата Embarassed и ако въпросът ми се повтаря моля за извинение
Помощта, както разбрах, се полага на майки студентки до навършване на една година на детето.Мисля да запиша септември месец редово и да взема бележка и да подам в социалните за помощта.Детето ми тогава няма да има годинка.Полага ли ми се помощ?

# 681
Здравейте,полезна тема  Hug Не успях да я изчета цялата Embarassed и ако въпросът ми се повтаря моля за извинение
Помощта, както разбрах, се полага на майки студентки до навършване на една година на детето.Мисля да запиша септември месец редово и да взема бележка и да подам в социалните за помощта.Детето ми тогава няма да има годинка.Полага ли ми се помощ?

Полага ти се, прочети само 2 страници назад и ще намериш и законовото основание за това. Гледам, че си от Пловдив, та може да ти се наложи да стигаш до съд, за да си защитиш правото, но че ти се полага-полага се!
  Peace

# 682

Точно така.Аз съм пример за това-вземах както европейска,така и стипендия за успех и пак си получих помощта.Доходите не играят никаква роля в случая. Peace
[/quote]
Pupitka Моля те кажи през това време дали си била в майчинство, защото попаднах на това:
 Стипендии се отпускат без спазване на
ограничението по чл. 1, ал. 2, т. 2 на
2. студентките с деца до 6-годишна възраст – от деня, следващ деня на
преустановяване изплащането на парична помощ (обезщетение) за бременност,
раждане и отглеждане на дете; посочено е в постановление на МС за стипендиите, но пък ако имам необходимият успех не би трябвало да е пречка за получаване на стипендия нали? newsm78

# 683
  • Пловдив
Гертруда Смехуркова  , мерси за отговора, това за стигане до съд доста крайно идва , ама ако се наложи се се борим

# 684
понеже съм нова и не успях да изчета цялата тема да попитам тази помощ все още ли е 2880лв.

# 685
Няма нищо страшно в това да се стигне до съд, не се притеснявай, това е стандартна съдебна процедура по обжалване на административен акт. Няма да ти е трудно да намериш адвокат, който да се яви на делото, а и имай в предвид, че той ще претендира разноски от насрещната страна и щом спечелиш делото, в което не се съмнявам, то тези разноски ще ти покрият разходите за адвокатският хонорар. Всеки, който стигне до там да не се притеснява изобщо, тези дела не са толкова "страшни".

# 686
понеже съм нова и не успях да изчета цялата тема да попитам тази помощ все още ли е 2880лв.
Помощта е все още 2880 лв

# 687
  • Sunshine state

Pupitka Моля те кажи през това време дали си била в майчинство, защото попаднах на това:
 Стипендии се отпускат без спазване на
ограничението по чл. 1, ал. 2, т. 2 на
2. студентките с деца до 6-годишна възраст – от деня, следващ деня на
преустановяване изплащането на парична помощ (обезщетение) за бременност,
раждане и отглеждане на дете; посочено е в постановление на МС за стипендиите, но пък ако имам необходимият успех не би трябвало да е пречка за получаване на стипендия нали? newsm78
Не съм била в майчинство.Родих точно,когато завърших.Доколкото знам,мои колежки вземаха стипендия без оглед на успеха си точно,защото бяха майки. Peace

# 688
и аз знам че има такова нещо. В РУ дават по 120лв. всеки месец на майките без значение дали имат успех или не

# 689
  • Sunshine state
и аз знам че има такова нещо. В РУ дават по 120лв. всеки месец на майките без значение дали имат успех или не
Да,толкова вземаха и моите колежки с деца. Peace

Общи условия

Активация на акаунт