2880лв накуп за майки-студентки-7

• 75 634
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
  • Близо до морето :)))
Здравейте, следя темата от няколко месеца и след като вчера ми бяха преведени паричките искам да споделя каква беше ситуацията при мен ако мога да помогна на някой.  Hug

Завършила съм семестриално магистратура през 2004г. , т.е.остана ми само защита на Дипломна работа, но поради ред причини съм отлагала досега. Бях си казала, че като забременея ще имам повечко време и тогава ще се запиша да завърша. И така м. Февруари след посещение на Университета ми казаха, че са ми спрени студентските права и за да се явя на защита на Дипломна работа трябва да запиша един семестър да ми приравнят изпитите и когато взема всичко м. Юни мога да се явя. Малко след като се записах разбрах за помощта и от тогава Ви следя. Термина ми беше на 30.05. а датата на защита за 28.06. Аз родих на 04.06. и т.к. не успях да си довърша докрай Дипломната работа по съвет на мой преподавател подадох Молба с копие от Акта за раждане до Ректора да ми преместят първата редовна сесия за защита от м. Юни за м. Септември поради раждане. След като ми излезе Заповедта на Ректора, заедно с Уверение, че съм студент редовно обучение и следва да завърша през м. Септември, 2012г. отидох в Социалното. Приеха ми документите без никакви проблеми. Това беше на 13.06. и вчера видях, че паричките са ми е преведи.  Simple Smile Сега остана само да си защитя и най-накрая на си взема Диплома и за Магистър. Пожелавам успех на всички.  Hug

# 736
kremitto,  това кой университет е?

Моя казус е следния - водят ме абсолвентка в Техническия Университет от 2008 год. Крайният ми срок за защита е 2013 год. НО казаха от канцеларията на факултета, че няма да ми издадат уверение за редовен студент. Днес писах емайл до Учебен Отдел, но нямам отговор все още.
Това всъщност решение на университета ли е - ако си абсолвент, значи да не си редовен студент - а каква съм тогава???

# 737
  • Близо до морето :)))
Здравей Галка, при мен става въпрос за Икономически университет - Варна. Доколкото те разбирам си завършила семестриално през 2008г. и имаш право да защитиш Дипломна работа 2013г. Така ли е? Досега явявала ли си се поне веднъж на защита, отлагала ли си по някаква причина? Доколкото знам, но не съм сигурна момичетата тук ще ти отговорят в Социалното признават до втора редовна сесия за защита, но пак казвам не съм сигурна, т.е. ти вече си я изтървала.
Според мен ако все още се водиш студент с права няма как да ти откажат уверение, но пак зависи от Университета.

# 738
  • Видин
А аз съм се замислила и още нещо. Завърших Колежа по телекомуникации и пощи през 2010г., в момента съм дистанционно магистратура в Свищов. Дали след като карам магистратура имам право да запиша като второ висше бакалавърска степен пак в Колежа, но друга специалност или мога да запиша само магистратура някъде, но да е редовно, за да имам право на помощта newsm78 Дано сте ме разбрали, защото стана малко объркано Rolling Eyes

# 739
А аз съм се замислила и още нещо. Завърших Колежа по телекомуникации и пощи през 2010г., в момента съм дистанционно магистратура в Свищов. Дали след като карам магистратура имам право да запиша като второ висше бакалавърска степен пак в Колежа, но друга специалност или мога да запиша само магистратура някъде, но да е редовно, за да имам право на помощта newsm78 Дано сте ме разбрали, защото стана малко объркано Rolling Eyes
Можеш да запишеш каквото си искаш - ако те приемат и си платиш - всичко е ток и жици Simple Smile

# 740
kremitto,  това кой университет е?

Моя казус е следния - водят ме абсолвентка в Техническия Университет от 2008 год. Крайният ми срок за защита е 2013 год. НО казаха от канцеларията на факултета, че няма да ми издадат уверение за редовен студент. Днес писах емайл до Учебен Отдел, но нямам отговор все още.
Това всъщност решение на университета ли е - ако си абсолвент, значи да не си редовен студент - а каква съм тогава???
И аз не твърдя, че съм много компетентна, но според мен след 1ва редовна сесия за защита НЯМАШ студентски права. Съдя по това, че след като мина 1ва дата за защита от градския транспорт не искаха да ми издват карта, т.к. нямам студентски права. Има и логика- в крайна сметка ако няма срок може до пенсия да си кара човек със студентски права  Wink . Реално, ти не си вече студент, камоли редовен.

# 741
И аз така си мислех, има логика наистина, просто ми стана интересно днес и се зачетох - иначе не мисля, че ще получа по-различен отговор от Учебен Отдел.

# 742
като си плати една такса много ясно, че се възстановяват студентски права..

# 743
  • Beyond the Frontiers
А има ли някой получил помоща след навършване 6 месеца на детето?

# 744
  • Нови пазар
Здравейте, днес разбрах, че съм приета редовно обучение и съответно ми стана интересно дали имам шанс да получа тази еднократна помощ...родих на 29.11.2011г и към днешна дата малкият е на 7 месеца и 22 дни, та ако се запиша редовно сега ще мога ли да кандидатствам за тези парички?

# 745
  • Видин
Здравейте, днес разбрах, че съм приета редовно обучение и съответно ми стана интересно дали имам шанс да получа тази еднократна помощ...родих на 29.11.2011г и към днешна дата малкият е на 7 месеца и 22 дни, та ако се запиша редовно сега ще мога ли да кандидатствам за тези парички?
След като успях да прочета цялата тема ми стана ясно, че имаш право на помощта, н най-вероятно ще трябва да минеш през съд, тъй като от Дирекция СП сигурно ще ти откажат, НО ти имаш право да обжалваш Peace
Четейки темата виждам, че има доста момичета, на които бебетата им ще са родени когато запишат, както съм и аз. Аз лично след като имам разитие на нещата ще напиша какво е станало, за да съм в помощ на тези, които имат нужда. Когато раждах първия път я нямаше тази помощ и ми се наложи да прехвърля задочно и да започна работа, за да мога да взимам минималното майчинство. Сега дано наистина да мога да се възползвам от нея и то без да стигам до съд, но и да се наложи, ще си търся правата. Както някой беше споменал, това е една от малкото субсидии за белите майки Peace, поне докато циганките не се усетят Rolling Eyes

# 746
  • Mediterraneo
А има ли някой получил помоща след навършване 6 месеца на детето?

Аз.

# 747
Здравейте, имам въпрос съвсем леко встрани от темата. Знае ли някой къде се намира департамента на Шуменския Университет във Варна където се изучава Туризъм? И някой знае ли този департамент дали е акредитиран изобщо Confused
Ето, намерих линк http://www.ittd.acad.bg/ Дали ще получа помощ с уверение от този департамент?

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 16:51 от montecita

# 748
Намира се на сп.Почивка зад химията,мисля че е акредитиран и по принцип щом е филиал на шуменския и ако си редовно би трябвало да ти издадат уверение и да нямаш проблем с получаването на парите.Успех

# 749
  • Плевен
Здравейте, изчетох темата, но имам един такъв въпрос - някой знае ли къде излиза най-евтино да се запише магистратура, икономически специалности.

Общи условия

Активация на акаунт