"Освободен" или чист простак?

• 28 133
  • 466
  •   1
Отговори
# 165
аз съм кърмила голямата ми дъщеря.
Когато е имало възможност винаги съм се усамотявала с нея. Но ми се е случвало и да я кърмя на обществени места, просто се покривах с пелена и готово.
Не ми е минавало през ум, че някой може да бъде смутен от гледката на майка, кърмеща детето си.
Просто аз не исках, някой да зяпа гърдите ми

# 166
Не мога да си представя как изобщо тук може да се коментира кърменето?! Бъркането в носа, оригване и пърдене на публични места... еми разбира се, че трябва да се контролират и дължим извинение на масата особено пък на гости.

Защо да не може да се коментира? Ако си на гости с кърмаче, обаче знаеш, че хората ще се смутят ако кърмиш пред тях или че им е неприятно, все едно по каква причина, ще го направиш ли все пак пред очите им или ще идеш в другата стая да кърмиш на спокойствие?
Понеже се правят весели аналогии с пърденето - в първия случай все едно пърдиш звучно на масата, вдигайки си крака, за да не остане някой неразбрал, а във втория - молиш да те извинят, защото отиваш до тоалетна.
На гости - зависи от домакините дали ще отида в другата стая или не. Беше намесено "показното кърмене" в парка, което за мен просто е абсурдно  hahaha Айде бе всички знаем какво е редно и какво не, няма да отида на коледен бал и да извадя цица изпод роклята да кърмя, както и няма да си бъркам в носа. Но като съм си в къщи или на гости на много близък човек, ще си кърмя (вече отдавна не кърмя, въпроса е принципен), а и в носа може да си бръкна ако ми се наложи.
Темата много се измести от това, което беше в началото, а е по-интересна в началния й вид - редно ли е да направим забележка на невъзпитаното детенце, което ни е на гости  Thinking

# 167
Такти4но,да!Редно е,особено,когато става въпрос за порядките в моят собствен дом!

# 168
Нищо срамно и неприемливо не виждам в кърменето пред хора. Няма място за сравнение с пърдене и оригване. Гледайте си собствените проблеми.

# 169
Аз още чакам отговор от майките-кърмачки на обществено място, при отрицателни температури пак ли си кърмите децата навън? Rolling Eyes
Разбира се. Зимата съм със слинг.

# 170
Не ставаше въпрос за бутилка, а за гърда...

Да, това е ясно. Исках да кажа, че едно дете не бива да бъде наказвано с глад, само защото е на естествено хранене.

А снимката какво е - необходимост или чиста провокация!

Направо  Joy детето разбира, че прави нещо "нередно" и си умира да провокира  Mr. Green

# 171
  • София
Не се смущавам, нито смятам за смутително кърменето на публично място, но аз лично предпочитах да съобразявам излизането с кърменето, както и предпочитах да съм сама с бебето, без други хора наоколо. Но пък, и не мога да си кривя душата, всякакви показни акции и вживяване в това колко е важно, едва ли не вече модно стана. Някакво полурелигиозно отношение имат към кърменето някои майки.

Не мога да превъзпитавам хората, нито приятелите на  децата си, но поне на моите мога да им кажа кое е редно и кое не, че да не се излагат като отидат някъде на гости. Не е нужно някой да знае етикета в подробности, достатъчно е се държи прилично.

# 172
Разбира се, че няма нищо лошо в кърменето, но не за всеки е така. Стигнахме до извода, че гърдите освен естествено шише имат и еротична роля. Поколението на моите родители е от онова, за което и голо коляно е предизвиквало възбуда, а камо ли гърди на показ, ако и тези гърди да са не предложени на мъж, а на бебе.
През лятото бях свидетел как близък възрастен мъж изпита може би най-голямото неудобство в живота си, когато снаха му накърми бебето си в присъствието на 40-на гости, събрани по повод юбилея му. Кофти работа.

# 173
През лятото бях свидетел как близък възрастен мъж изпита може би най-голямото неудобство в живота си, когато снаха му накърми бебето си в присъствието на 40-на гости, събрани по повод юбилея му. Кофти работа.

И сигурно не само той. Това разбирам под прекаленост на това прекрасно, естествено нещо.

# 174
  • Варна
В подкрепа на горното, то и ходенето по нужда е естествено, но не го правим пред свидетели и на места специално предназначени за това. /извън екстремните ситуации/
Въпросът не е против кърменето като начин на хранене, а против демонстративността му.

# 175
Ама да не мислите, че въпросната снаха е развяла цици пред роднини и приятели на свекър си? Не! Тя уж дискретно го правеше, но повечето разбраха, че кърми. И да, на много им беше неудобно. На мен също, заради свекър й.

# 176
През лятото бях свидетел как близък възрастен мъж изпита може би най-голямото неудобство в живота си, когато снаха му накърми бебето си в присъствието на 40-на гости, събрани по повод юбилея му.

За това говоря точно. Въпреки че кърмих бая дълго, никога не съм го правила пред човек, който ще изпита неудобство. Пред майка ми например - има й нещо, дори като отивах в друга стая с бебето, пак се сконфузваше и въртеше очи, представям си ако пък го видеше това чудо на чудесата.
Може и да не ви се вярва, но някои демонстрират с чест и как са родили - показват пози, клякат по паркета - по-зле е от кърменето.

# 177

Може и да не ви се вярва, но някои демонстрират с чест и как са родили - показват пози, клякат по паркета - по-зле е от кърменето.

Прекрасна идея - правиш парти и показваш на приятелите това чудо на чудесата на филмче.

# 178
В подкрепа на горното, то и ходенето по нужда е естествено, но не го правим пред свидетели и на места специално предназначени за това. /извън екстремните ситуации/
Въпросът не е против кърменето като начин на хранене, а против демонстративността му.

Може и да бъркам, но май говорим за хранене - никъде не съм казала, че съм "за" децата да пикаят и акат свободно, за да го пренасяме и към възрастните като пример.
Защо един човек има право да се храни публично, а друг не?
Т.е. една госпожица може да си облече дълбокото деколте и да се нахрани публично в ресторант, без да се интересува дали на останалите им е приятно да й гледат пъпа, докато се хранят. Но храненето на бебе се приема за демонстрация  Laughing

Не знам къде ги виждате тези кърмачи без блузи, всички които съм срещала само леко си вдигат блузата, повечето слагат шал или бебетата са в слинг.

Ама да не мислите, че въпросната снаха е развяла цици пред роднини и приятели на свекър си? Не! Тя уж дискретно го правеше, но повечето разбраха, че кърми. И да, на много им беше неудобно. На мен също, заради свекър й.

Проблемът е в свекър й, не в нея.

# 179
  • Варна
НСЧ, аз голи гърди дори на най-смелите представителки на чалга-модата в ресторант не съм виждала.
Огромно тъмно зърно, навряно в устата на прегладняло бебе в парка, обаче да. И не е еднократно явление.

Проблемът е в свекър й, не в нея.

Shocked

Общи условия

Активация на акаунт