"Освободен" или чист простак?

• 28 107
  • 466
  •   1
Отговори
# 180
НСЧ, сигурно проблемът е 100% в дъртия закостенял пергиш, не в милата майчица, която не успя да превъзмогне липсата си на проблеми и да се премести някъде. Все пак беше поканена на празник на друг човек, не сме й се натресли у дома й.

Че нямате ли познати с филм от раждането? Ега ти закостенелите приятели имате!

# 181
Цитат
Т.е. една госпожица може да си облече дълбокото деколте и да се нахрани публично в ресторант, без да се интересува дали на останалите им е приятно да й гледат пъпа, докато се хранят. Но храненето на бебе се приема за демонстрация
  Ako жена се храни в ресторант по голи гърди е сигурно че ще отнесе (не) любезна забележка най малкото, а дори и повече.

# 182
Ako жена се храни в ресторант по голи гърди е сигурно че ще отнесе (не) любезна забележка най малкото, а дори и повече.

Разбира се, че няма да си свали блузата, но има такива, които са все едно без блуза. Нямат повод да й направят забележка, с дрехи е.

...
Огромно тъмно зърно, навряно в устата на прегладняло бебе в парка, обаче да. И не е еднократно явление.

И какво да направи? Да си избели зърното?
Или да се прибира за всяко цокване, което значи 1-2 години да не се отдалечава на повече от 100 метра от дома си.
Наистина ми е чудно дупка ли да си изкопае в парка, за да му даде храна?

Но, прави сте.
Ужасно грозно е да си нахраниш детето.
Трябва да правят тъмници, в които да се крият или просто всички да минат на изкуствено хранене, то е толкова красиво...

# 183
И какво да направи? Да си избели зърното?
Не може ли просто да го покрие?
Няма нужда да се подскача толкоз, повечето жени кърмят ама има една част, които повече удовлетворение изпитват от факта че показват на света че хранят бебето си, а не от това че го хранят.

# 184
1-2 години не е ли малко прекалено? Или пак опираме до кърмачките- маниачки. Все пак детето почва да яде и други работи и не е нужно, като ревне 1годишно, да му тикаш цица.

# 185
Ето пак - завиви как ще го направиш и пред кого. Аз говоря за най-елементарно възпитание - искам да отида в музей и да гледаме препарираните животни. Наред с тях виждаме и някакъв кърмещ гормит. Ами като детето ти е "бебе", но поне 3-годишно бебе, не го води в музей, а някъде на люлки и катерушки.

# 186
Няма нужда да се подскача толкоз, повечето жени кърмят ама има една част, които повече удовлетворение изпитват от факта че показват на света че хранят бебето си, а не от това че го хранят.

Не знам, повечето май са покрити, на мен не ми прави впечатление, затова не съм ги и заглеждала. Гола, без блуза със сигурност не съм виждала.

1-2 години не е ли малко прекалено? Или пак опираме до кърмачките- маниачки. Все пак детето почва да яде и други работи и не е нужно, като ревне 1годишно, да му тикаш цица.

Ами знам ли, Трещерица, така ни е измислила природата, и в нея всички др. бозайници си продължават успоредно кърма и твърда храна. Няма връзка м/у двете. Но човекът си мисли, че е много силен и бързо, бързо му спира млекцето, какви са тия глезотии, на 2-3 г. мляко ще ми яде Simple Smile

Май най- много страници се отделиха на кърменето. Явно това се приема за най-проташкото нещо. Не знам какво повече да кажа, тъжно е Confused

# 187
Хе хе Янечек ме подсети как веднъж във влак видях майка с дете, говорещо вече, сигурно е било и над 3 години и яде яде други неща и почна да мрънка, искам мляко искам мляко и аз мислех че иска иска кисело или прясно мляко и очаквах отговор от майката да каже, че като слязат от влака ще му купи, а то се оказа, че иска да суче.   Crazy
Жената обаче му отказа.Зла майка ще да е била, да го държи гладно милото.  Laughing

# 188
Човече, в природата много рязко отбиват кърмачетата. И мляко не получават от никъде.  Само човекът-майка се опиянява от това и забравя границите. Имах предвид, че голямо дете не е нужно да суче час по час.

# 189

Май най- много страници се отделиха на кърменето. Явно това се приема за най-проташкото нещо. Не знам какво повече да кажа, тъжно е Confused
Със сигурност не е. Днес получих една снимка, която е за мен почти върха на простащината и е от МОЛ в София, но просто възпитанието ми не ми позволява да я пльосна тук, защото гледката е по гадна от най мръсния обществен селски кенеф, който съм виждала през живота си.А МОЛ, столица, културни хора, всички си мият ръцете като излизат от тоалетната уж ...  Laughing

# 190
pasinet, пльосни я, ако ще и за малко. Crazy

# 191
  • София
Точно за този момент и показно говорех. разбира се, никоя нормална майка няма да си остави бебето ненакърмено. Но някои майки се държат като пропагандаторки , а не като майки - сякаш искат целият свят да разбере, че кърмят, още малко и аплодисменти като на сценаа очакват. В нашата култура нещата не стоят като в африканските  племена.

# 192

Не, не се приема за най-просташкото нещо. възПриема се различно, според обстановката в която се прави.

# 193

[/quote]
не може. Аз не знам за другите майки, но за мен мога да ти кажа, че моето бебе не понасяше да е покрито, покриех ли го ревеше и се тръшкаше още по-силно. Така че го кърмех открито. Имам и снимки, никъде не се вижда зърното, нито сутиен или други подробности от облеклото. Просто си намирах 1 пейка, обръщах се така, че да не преча на "гнусливите" и кърмех. Тогава обаче се налагаше задължително да има някой с мен, защото трябваше някой друг да гледа каката какво прави на площадката. Или може би и нея да я държа вкъщи, никакво излизане, защото мама кърми братчето и не може да ме изведе навън? Освен това защо трябва храненето със шише да е по-цивилизовано? Едни от най-известните шедьоври в живописта и иконописа са на Богородица, кърмеща Христос и на други жени, кърмещи своите бебета. Явно преди появата на шишетата (предполагам някъде 20 в.) и особено преди появата на АМ, кърменето не е било проблем. Но сега, голяма трагедия - как ще кърмим открито? Щом кърмим - само в къщи, никакви разходки, навън с шише, иначе развращаваме поколението.
Моля да ме извините, ако някого съм засегнала с поста си, не е това целта ми, но аз също донякъде се засегнах от писанията. Да не говорим, че някои случаи, например в парка няма къде да се скриеш, всичко е открито. Да ви попитам вие бихте ли си изяли обяда в тоалетната? Не, нали, но кърмачето трябва точно там да яде, за да не ви пречи.

# 194
Според мен има връзка със съвременността, но не точно с шишетата.
Кърменето вече не уединен акт  за спалнята, двора или  нивата, или пък само сред жени - жените са свободни да правят и бъдат, но все пак остава нагласата за интимност и специалност, която според мен е есествена -  не толкова за 'срам', а за подходящост и различно възприемане съответно. В парка бива, в кръчмата не бива, на плажа бива, но на пода на летището не и т.н.  То естествено се очертава 'приемливо' от 'неприемливо'. Би ли кърмила в обществена тоалетна? Аз не. Бих търсила подходящото място. Интуитивно ще се огледам къде можем да сме 'сами'.  Инстинктивно бих търсила място, където да не съм уязвима.Смятам, че това е полезно за детето и за мен, а това кой видял цица, и се потресъл е второстепенно.

Общи условия

Активация на акаунт