"Освободен" или чист простак?

• 28 094
  • 466
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз например съм кърмила в парка, и понякога е било с открита гърда. И през ум не ми е минало, че някой ще се възмути и ще го намери за неприлично - за мен това е било картина на хранещо се бебе, която е мила. Приемете, че не всички, които процедират по този начин, го правят демонстративно и с цел да шокират околните.
Ако момичето от темата също не си дава сметка как се възприема поведението ́и, е добре да му се намекне. Ако пък го прави напук, всъщност пак си е за забележка. Simple Smile

# 211
Чета и не мога да повярвам на писанията!

В ресторант било е по-интересно да се оглеждат съседните маси и да  се обсъжда, вместо да си гледаш в чиния, да е наслаждаваш на вечерята си, че и компанията си.

Оказва се, че майките, които кърмят на обществено място, взимат пример от  циганките. Crazy Mr. Green
Че и демострации правят с победоносни погледи.
По тази аналогия пък мен може да ме дразни размяткването на шишета ( Mr. Green) и презрителните погледи към кърмещите. Whistling

Не виждам нищо лошо в една горда бременна жена. Бременността е удоволствие, що пък да не се гордея и да си пъча тубака.  По-добре да си пъча него, отколкото да си цупя натъпканите със силикон устнички или да си размятквам новия размер ц*ц*. bowuu

# 212
  • София
Звездичка, твоето е цепи-лепи-вулканизира. Зобнала си оттук-оттам някакви аргументи, и си ги забъркала в една каша. Бременността си е бременност - естествен, нормален процес. Не знаме, което да се развява гордо. Големи фасони, голямо чудо!

# 213
една тема ли четем?  Simple Smile къде ги видя тия супер стегнати към кърменето:-)
Е как бе? То не бяха огромни тъмни зърна, то не беше сравняване на кърменето с ходене по нужда... Човек като чете, направо си представя присвити от гнус устенца. Да избереш точно този форум, за да демонстрираш неприязънта си към деца и майчинство ми се струва... как да кажа... проява на лош вкус (да съм в духа на темата).

Точно така. Дори подборът на думи издава. Присвитите от гнус устенца се превръщат в подбор от думи.

За стотен път: За моите сетива гледката на жена, кърмеща в спокойната обстановка на един парк, уединена и концентрирана в/у детето си е миловидна гледка, достойна за поема, гоблен и дори църковен стенопис.
От др. страна  същата жена в заведение /например/, седнала на маса с хора, кърмеща и хапваща картофки м/у приказките, с впито в цицата бебе и заобиколена от непознати е неприемлива и дори неприлична и аз лично не бих го правила / по-назад обясних и че докато кърми една жена инстинктивно би следвало да търси неуязвимост т.е закритост, спокойствие и концентрация и т.н/

Сори, така ги разбирам аз  нещата.  Един и същи акт, една и съща гръд може да предизвика различни впечатления.  Няма да ми мине апетита, ако някоя кака реши да покърми в бирарията, но нека не ми и се сърди, че  не ми хич  приятна гледка...

# 214
А на мен ми е чудно тези бебета как се съсредоточават в кърменето при шумна обстановка. Ако са съвсем мънички, донякъде обяснимо. Но после стават любопитни, всички шумове им правят впечатление.

# 215
Добре де, как една бременна да си глътне корема, че да не се набива много-много на очи? Няма как. Също е възможно, особено ако се вкисвате периодично, щастието в погледа на жената да ви се вижда като гордост Simple Smile

# 216
Звездичка, твоето е цепи-лепи-вулканизира. Зобнала си оттук-оттам някакви аргументи, и си ги забъркала в една каша. Бременността си е бременност - естествен, нормален процес. Не знаме, което да се развява гордо. Големи фасони, голямо чудо!

По-смешни са ми мъжете, които ще стават бащи. Така се пъчат, все едно са направили страшна работа, айде, жената поне износва бебето, върши работа, както се казва Laughing

А на мен ми е чудно тези бебета как се съсредоточават в кърменето при шумна обстановка. Ако са съвсем мънички, донякъде обяснимо. Но после стават любопитни, всички шумове им правят впечатление.

Гладът е по-силен от всичко  Simple Smile

# 217
  • Варна
То и аз като цяло си падам по пениси, но гледката на непознат такъв, гордо изпъчен всред разтворения шлифер, не ми е най-радостна и пленителна.

Мисля, че аналогията  е повече от ясна и някои върли майки-кърмилници вече би трябвало да я схванат.

# 218
  • София
Добре де, как една бременна да си глътне корема, че да не се набива много-много на очи? Няма как. Също е възможно, особено ако се вкисвате периодично, щастието в погледа на жената да ви се вижда като гордост Simple Smile

е, хайде сега, все едно не разбираш какво имам предвид!  Laughing Личи си бе, личи си по цялата стойка, вирнатия нос, високомерния поглед, има една особена походка, която издава нафукването! Едно време си имаше една приказка за подобна походка, ама е цинично да я цитирам тук. Не е като да не съм виждала бременни жени, повечето си се държат съвсем нормално, макар коремът им да е метър пред тях, а други някаш не са бременни, а кой знае какво чудо сътворили.

Да, някои бащи са също много смешни. А откъдее са сигурни, че бебето не е на някой друг?

Най-прочувствените картини на кърмещи жени са точно тези, които внушават уединение на майката и бебето, а не някакво активистко послание.

# 219
Аналогията ти не струва, сигурно доста мисли преди да го изпишеш.
Можеш да се обадиш в най-близкото районно и да докладваш, че човекът с шлифера смущава обществения ред. Ще дойдат и ще ти защитят правата.
Кърменето в парка как ще го категоризираме, за да е точна аналогията ти - може би дребно хулиганство, знам ли.

# 220
  • Варна
Янечек, демонстрацията на полов орган не е точно състав на престъпление, ако ме разбираш.

Щом като яростните активистки на кърменето, държат да си навират налятите гърди в общественото пространство, нека са готови да понесат леко повдигнатите вежди в недоумение, както и свитите в "погнуса" устни. /упс, точният цитат -
Цитат
Присвитите от гнус устенца
/

Така всеки ще си е маркирал територията.

# 221

...демонстрацията на полов орган не е точно състав на престъпление, ако ме разбираш...

Схема на женските полови органи
Кой от тях се демонстрира при кърмене?

Приятно ми е - Богиня!, крайно време е да я схванат Simple Smile и понеже акълът им е изтекъл с кърмата, ще обобщя в 2 точки, за да го разберат по-лесно:
1. Храненето е грозен акт, същото като да се изходиш насред ресторант или да си извадиш пи*ката на масата там.
2. Майките трябва да изберат - гладно бебе или излизане само на 100 метра от вкъщи. Да не кажат после, че нямат избор - ето, цели два, им и трети - изграждане на "тъмници" на всяко обществено място, за да не обезпокоява бебешкия глад спокойствието на всички други, за които, разбира се, няма проблем да се хранят публично. За тях може, кърмачките - долу!  Grinning
Забравих - в самолетите ще бъдат затваряни в тоалетните и докато не излязат с поло, вдигнато до ушите, никакво излизане!
В парка - ще бъдат задължени да си копаят дупка в земята.

Е, дано не ви притесняват повече тези нахалници.

# 222
И кому са нужни тези крайно ярки краски, НСЧ

# 223
Никому.
Всеки може да си прави, каквото иска. Ама да не се цупи и сърди, нито да обижда другите в нетолерантност и разбиране, ако не му се изкефят.
Кърченето не е срамно, разбира се, но все пак не виждам кое пречи на майката да го прави насаме с детето си? Трябва ли целия свят да види? Ако трябва - ОК, ама да не се цупи, че я гледат кофти някои.
Мъжкия член сега друга бира ...

# 224
  • Варна
И кому са нужни тези крайно ярки краски, НСЧ

Фанатичното кърмене не прощава.  Mr. Green

Не четете или не искате да разберете?
Можеш да кърмиш и без целият свят да разбере това. Или не е достатъчно?

НСЧ, благодаря за нагледната схема. Как ли щях да се оправя без нея?

Общи условия

Активация на акаунт