"Освободен" или чист простак?

• 28 094
  • 466
  •   1
Отговори
# 195
Цитат
Т.е. една госпожица може да си облече дълбокото деколте и да се нахрани публично в ресторант, без да се интересува дали на останалите им е приятно да й гледат пъпа, докато се хранят. Но храненето на бебе се приема за демонстрация
  Ako жена се храни в ресторант по голи гърди е сигурно че ще отнесе (не) любезна забележка най малкото, а дори и повече.
Аз имам филмче, в което принцесата на Норвегия се храни в компания в изискан ресторант, във филма има коментар, че естествено и бебето ще бъде нахранено и принцесата взима детето си и го кърми.

# 196
В друга подобна тема бях писала за подобна случка.

Колеги обядваме в ресторант по-продължително, беше някакъв празник.На съседната маса, в присъствие на подпийнали мъже една дама кърмеше съвсем открито детенце на повече от година.Едновременно му масажираше крачето и си бодваше с виличка от чинията.Всичко това с някакъв отнесен поглед.И това- до безкрай.

На нейната маса не зная как възприемаха този акт, но на нашата бая коментари отнесе от мъжете.

Кърмачката вероятно се имаше за освободена.В очите на останалите /вкл. и дългосрочни кърмачки, вкл. и баби на новородени бебета от нашата маса/действията и се охарактеризираха по друг начин.

# 197
Имам чувството, че във всичките гнусливи метафори- отнесен поглед, разпльокана цица, тъмно зърно, се вижда страх, че и стегнатата, некърмеща дама може да я сполети същото. Някакво нехаресване на жената- майка като типаж.

То е ясно, че такава жена може да е много неестетична. Но ако я нарисува примерно внукът на Фройд, с милия натурализъм на едрите си мазки, може да е просто различно естетична. Затова си представяйте, че гледате модернистично изкуство.

От друга страна, на около 2 годинки може да иска да суче от глезотия. Да не говорим за неприличното бъркане по деколтетата.

Стремя се да не нарушавам удобството на хората. Но си имам едно наум, ако някой е супер стегнат по отношение на кърменето. Искам и моето удобство да се уважава- тоест, без коментари, погледи и въртене на очи. Щото и това противоречи на принципите на етикета.

# 198
една тема ли четем?  Simple Smile къде ги видя тия супер стегнати към кърменето:-) кой е рекъл "само вкъщи и никъде другаде". тук всички, които припознавате като  'против" са  'за'  премереното поведение и бе многократно повторено.  същото, което казваш и ти, май.
и 2те страни казват едно и също и темата се завъртя в типичния кръг на изчерпаност

# 199
Има жени, които по някакви причини им харесва да демонстрират бремеността си, коремите си, гърдите си, тоест това че кърмят и т.н. Предполагам при дълго чакани бремености и когато те са факт вече, жената иска да покаже на целият свят че: ето да, бременна съм, аз съм майка, имам бебе, вижте ме!
Което за мен е  Rolling Eyes...но все пак не знам какво им е и не ги съдя, казах просто - не ги гледам.

# 200
една тема ли четем?  Simple Smile къде ги видя тия супер стегнати към кърменето:-)
Е как бе? То не бяха огромни тъмни зърна, то не беше сравняване на кърменето с ходене по нужда... Човек като чете, направо си представя присвити от гнус устенца. Да избереш точно този форум, за да демонстрираш неприязънта си към деца и майчинство ми се струва... как да кажа... проява на лош вкус (да съм в духа на темата).

# 201
Сега ако кажа и че не изпадам в умиление от изпъчените голи кореми под тясна тениска и огромен пъп...

# 202
  • на плажа
Сега ако кажа и че не изпадам в умиление от изпъчените голи кореми под тясна тениска и огромен пъп...
А защо ни занимаваш с фобиите си? Бременните жени да се крият под чул ли, защото някому не се харесвала гледката?!
 Мен пък ме отвращават дебели жени, демонстриращи телеса, ама кой го е еня?!

# 203
Да избереш точно този форум, за да демонстрираш неприязънта си към деца и майчинство ми се струва... как да кажа... проява на лош вкус (да съм в духа на темата).
Аз не забелязах някой да демонстрира неприязън към децата, нито към майчинството. Неприятно е минаването на границите обаче, когато нещата стават прекалено демонстративни и смущаващи за околните (както не малко примери се дадоха тук). Tired

# 204
  • София
Мамасита, твърде  много си се углобила в разни фройдистки и подобия на фройдискти възгледи, та чак срам ме хваща като чета, струи перверзност отвсякъде! Направо се пукат некърмещите със стегнатия бюст от страх, та чак им идва да избягат. Няма ли да кажеш нещо за завистта на некърмещите към кърмещите.

Между другото, забелязвам нещо като парадиране с бременността и майчинството, все едно е някакво чудо невиждано, достойно за Нобелова награда. Ужким било естественно да се бременее и ражда, пък все повече ми правят впечатление победоносните погледи и гордо изпъчени кореми, както и също толкова победоносни погледи при кърмене. Като се замисля, може и за много жени да е чудо невиждано, като се има предвид, че се брененее и ражда все по-късно и младите момичета и жени някам кой знае какъв досег с деца. Пък и се ражда по едно, не по пет като навремето, бременността и майчинството са получили напоследък някакъв ореол на героизъм, някаква мода, подхранвана от разни ентусиасктки. Ми, хубаво като е бременна или кърми, да не си само тя! Трябва ли аз да ставам съпричастна с това, нали си има мъж да си съпреживяват, не може всеки случаен минувач, попаднал в радиуса на действие на една жена, да бъде въвличан! Твърде много фокусиране върху бременността и кърменето имма, направо вече нагарча.

Между другото, една от най-неприятните ми картини още от детството ми са циганките, които постоянно са с по едно увиснало бебе на гърдите. То дори не суче, заспало е на ръцете й, обаче тя продължава така да си ходи. И моля,  никой да не ми обяснява как циганчетата затова били здрави, а нашенчетата болни, защото хич не е така. Дори при животните малките не висят на вимето на майките си .

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 10:23 от Andariel

# 205
една тема ли четем?  Simple Smile къде ги видя тия супер стегнати към кърменето:-)
Е как бе? То не бяха огромни тъмни зърна, то не беше сравняване на кърменето с ходене по нужда... Човек като чете, направо си представя присвити от гнус устенца. Да избереш точно този форум, за да демонстрираш неприязънта си към деца и майчинство ми се струва... как да кажа... проява на лош вкус (да съм в духа на темата).

Точно така. Дори подборът на думи издава. Присвитите от гнус устенца се превръщат в подбор от думи.

Цитат
Между другото, една от най-неприятните ми картини още от детството ми са циганките, които постоянно са с по едно увиснало бебе на гърдите. То дори не суче, заспало е на ръцете й, обаче тя продължава така да си ходи. И моля,  никой да не ми обяснява как циганчетата затова били здрави, а нашенчетата болни, защото хич не е така. Дори при животните малките не висят на вимето на майките си .

Не съм фройдист, но пасажи като този ме карат да се замисля дали не е бил поне малко прав...

И любимия ми цитат, още от 17 век:

"Language most shows a man: Speak, that I may see thee. It springs out of the most retired and inmost parts of us, and is the image of the parent of it, the mind. No glass renders a man’s form or likeness so true as his speech. Nay, it is likened to a man; and as we consider feature and composition in a man, so words in language; in the greatness, aptness, sound structure, and harmony of it."

Бен Джонсън, 1640 г.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 10:36 от Mamacita Bandida

# 206
Между другото, една от най-неприятните ми картини още от детството ми са циганките, които постоянно са с по едно увиснало бебе на гърдите.

Неприятни са, но това е заради мизерията и катунарския бит, не заради кърменето. Заради неприветливия външен вид - мазната, въшлива коса на плитка и джапанките, обути върху 2 чифта чорапи на ромбчета, отблъскват.
Това, че циганката, седнала върху чувал с боклук, кърми, ни най-малко не означва, че като седна да кърмя на пейката, ще изглеждам по същия начин и ще будя същото отвращение. А ако циганката, вместо да кърми, подава шише с боза по-приятна ли ще ти е?
И за здравето и кърменето нещо изводите не са правилни - не може да кажеш, че кърменето няма отношение към здравето, защото всички циганки кърмели, ама диспансерите са пълни с тях. Несериозно би било.

# 207
  • София
Не, не е заради мизерията, навремето си изглеждаха доста прилично. Въпрос на поведение. Разбирам детето да заплаче и да е гладно, че да го накърми, обаче бебето си спиии отметната глаава назад и отворена уста, с топ не можеш да го събудиш, а тя си ходи с надигната блуза и показана гърда и изобщо не й пука.
Кърменето, че е важно - важно е за здравето на детето. Но и не е вярно, че циганчетата са по-здрави от другите деца заради кърменето. Напротив, те са обикновено тези, които пълнят болниците, още от времето на соца, когато имаше и профилактика и всичко.

Аз затова уточних, че ме дразни демостративността на кърменето и бременността през последнитте години, точно победоносния поглед, отправен към околните. Същият поглед, с който една жена демонстрира новото си палто.

# 208
Човече, в природата много рязко отбиват кърмачетата. И мляко не получават от никъде.  Само човекът-майка се опиянява от това и забравя границите. Имах предвид, че голямо дете не е нужно да суче час по час.

Така е, но навреме. При маймуните отбиването е към 4 годишна възраст. Това, че преди определен брой години човекът е решил, че принудително ще намали нуждата от кърмене на бебетата, не го прави правилно. Защитава се, по необяснима за мен причина, някаква измислена граница, която няма нищо общо с нуждите на едно бебе, а нормалната му нужда за кърма се приема с присмех и подигравки.
Въпрос на избор Peace

# 209
  • София
Това намаляване на кърменето е заради индустриалната  революция и откъсването на жените от децата. Не е трудно човек да си представи дали жената е можела да кърми, докато е била на смяна в завода. За селяните е било друго, затова и там жените са кърмили по-дълго време. Богатите са имали дойки.
В животинския свят не се отбиват рязко малките, защото имат доста дълъг (сравнително за всеки вид) период на смесено хранене. При маймуните доста дълго се кърми пак на смесен принцип и едва при раждане на ново маймунче, майката започва да напъжда по-голямото.

Общи условия

Активация на акаунт