"Освободен" или чист простак?

• 28 153
  • 466
  •   1
Отговори
# 345
  • на плажа
Ок, Ковалска, дай твоите нелично-емпирични аргументи! Готова съм да ги прочета. Става въпрос за кърменето като единствен познат начин за туширане на афекта при дете, по-голямо от 2 години. Ако не греша, беше казано относно случката със секвестирането на лопатката и майката, която веднага му е подала гърда.
Пак ли?! Тази случка не съм я коментирала, по простата причина, че ми се вижда преувеличена и тенденциозно поднесена. Някак не си го преставям боричкащи се деца и майка, извадила гръд, да се опитва да я натика в устата на реващия си и борещ се отрок  Joy.

# 346
 Към авторката-момичето през цялото време ли си бъркаше в носа или просто се почесва. Може ли  да си е и правила и топчета? Това си е навик на многоо българи(естествено тук присъстващите правят изключение)  и не ми се вижда чак толкова потресаващо.  Някои специалисти  смятат ,че бъркането в носа е невроза, нещо като гризането на нокти. 
 Относно случая с  ножицата на Светкавица; Вие ядете  ли после с тази ножица? Или, как предполагаш ,че момичето ще се справи с конците , които и пречат от обувката-най -вероятно трябваше да ги прегризе(малиииии и тогава що чудо щеше да е по форума;-) . 

# 347
  • В заешката дупка
Ако трябва да  говорим точно за акти и кърмене, то важи и за привържениците на идеята, че едно дете извън къррмаческата възраст има нужда от гърда по всяко време и на всяко място, стига да пожелае, включително на пясъчника и няма какво друго да го успокои. Мен не ме намесвай с останалото, аз коментирах единствено случката на детската площадка и се запитах какво какво правят децата в детските градини, като няма кой да им подаде гърда за успокояване.

Знаех си аз, че въобще не трябваше да занимавам, а да гледам острани подобни теми както обикновено.  Grinning Далеч не става дума за "идеи", а за реалността такава каквато е. На теб може и да не ти се вярва или "дълбоко да се съмняваш", но, да, едно дете извън кърмческа възраст съвсем реално може да си иска гърдата за успокоение и буквално да не се успокоява от нищо докато не си я получи. Така, че ако майката си познава детето и знае на какво е способно, нищо чудно да му предложи гърда, за да го успокои по-бързо. Туй то. Чуденката ти за ДГ си има много просто обяснение и то е, че там майката я няма.

# 348
  • София
и аз си помислих това да не се занимавам с кърменето, ама пусто любопитство!
Тогава излиза, че щом майката е наблизо, значи няма значене къде се намират - вкъщи или навън, важното е дететоо да се докопа до гърдата. Нещо на биберон-залъгалка ми прилича тази работа. Повечето деца, които съм виждала по площадките търсят майка си да се гушнат като са разочаровани или притеснени, уплашени, но не им подават гърда, а ги гушкат. Основното е, че тук се изписаха страници на тема как детето ще стои гладно и как може, но май се оказа, че от един момент нататък работата хич не е в глада, а в залъгалката.

# 349
  • В заешката дупка
Е, то гушкането не е изключено, но това не винаги е достатъчно. И ако една жена, примерно, знае, че има много голяма вероятност като гушне детето си то да почне да бърка в пазвата й (о, ужас! Mr. Green), да реши, че пред широката публика по-безобиден вариант е първа да му предложи.  Grinning

# 350
Е,как пък всяка една тема стига до пета глуха - кърменето !? Shocked
Да де,добре,бгмама е ... ама все пак ... Crazy Laughing

# 351
Чуденката ти за ДГ си има много просто обяснение и то е, че там майката я няма.

Спокойно, в училищна възраст обикновено започват да търсят чуждите, така че маминото сладко няма да остане неутешено.  Laughing

Много поучително се разви темата, благодаря, макар и далече от същността.
Понеже следя изкъсо свекървенската тема, винаги досега съм си мислела, че някои снахи излишно ревнуват мъжете си от майките им и силно преиграват. Чак сега ми проблесна, че може би имат право. Ако при всеки семеен проблем милото се разстрои до степен да има нужда да бъде утешавано, нищо чудно затова да тичка при мама да си цокне.
Няма лошо - щом и мама, и детенце са щастливи! Майката винаги знае кое е най-доброто за нейното дете! Peace

# 352
  • София
Чудесна връзка си направила със снахинските неволи. Та, значи, да ги утешаваме децата в градинска възраст на гърда, пък после да се сърдим защо мъжете били толкова привързани към майките си.   Laughing

# 353
Сега сигурно ще ме обвините, че гледам в чуждите пазви, ама реална случка да ви кажа - обеднат апочивка сядаме да се храним в ресторантче...трудно може да се нарече - помещение три на три с 4 маси и няколко на тротоара, тип Тропс къща - та сядаме ние, започваме да се храним. На съседната маса, на ръба на тротоара, до преминаващите коли и насред пешаходците - една жена си вдигна нагоре блузата, показа се напластен корем плюс нацепена гърда, след това реши да стане , да се наведе, да извади бебето от количката, което не плачеше от глад, може и да спеше, знам ли, та взе го, нагласи го и започна да го кърми. Всички я зяпнаха, повечето мъже с отвращение, просто се четеше в очите им. Включително имаше коментари подигравателни. На мен не ми се хареса гледката. Не ми секна я денето, ама...

# 354
  • Варна
Вили, метна камък в блатото.  Mr. Green

# 355

Ами аз съм я разказвала тази случка преди година и повече. Тя тая тема се върти нон стоп. Тия дето кърмят - все реват да ги одобряваме.

# 356
Ай, стига, де! Не всички кърмачки са целулитени, с висящи гърди.
Миналото лято на плажа една много добре изглеждаща млада жена накърми бебето си. Повечето мъже също бяха възмутени....че не са на мястото на бебето. Коментарите бяха в този дух- за какво си съсипва гърдите с това бебе, като може да ги използва за по-привлекателни цели.
Та, явно зависи от вида на кърмачката.

П.П. Мразя натуралистични снимки от раждания, но наскоро във ФБ ми попадна една- беше уловен моментът на същинското раждане, но нито позата беше на "магарето", нито раждащата дебела с бархетна нощница на цветенца. Изумих се от себе си, как мога да харесам подобен фотос. Е, не напразно снимката е спечелила конкурс на National Geographic.

# 357
  • на плажа
 Каси, дай да я видим. Стана ми интересно. Аз пък харесвам такива снимки.
 Оффф, Вили  Mr. Green! Стига бе! Не бъди такава натуралистка. Не всички кърмещи сме с увиснали вимета и нацепени шкембета.  Joy

# 358
Добре де - аз пример давам. Щото пък аз не съм виждала манекенка да кърми по парковете, ама щом казвате...

# 359
Kowalska, ще ти я пратя на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт