"Освободен" или чист простак?

• 28 094
  • 466
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе/София
Темата за събуването вкъщи май е любима във форума.

Палада, приятелката на щерка ти е невъзпитана, освен че е отворена или както още му се казва - освободена от задръжки и скрупули.

не е само тази тема,и наистина смятам,че приятелката и е невъзпитана,което обаче не изключва възможността да бъдат добри приятелки с общи интереси/до някое време/.

# 61
Например, поради занимания със спорт и обща освободеност, имам навика да сядам с разтворени крака. Абсолютно табу за една дама, според баба ми. Да, ама ми помага на стойката и е удобно, а и не го правя скандално. Пак не може. Жената трябва да стои по формула, ако ще да е неестествено.

Освен това предпочитам да се събуя, защото боса ходя по-грациозно, отколкото с токчета. Никакво възпитание нямам...а от заниманията по йога мога да се оригвам, когато поискам.

Въпросът не е в правилата, въпросът на маниерите е да се научиш да четеш другия и да прецениш какво няма да му вгорчи настроението. Според впечатленията си променяш поведението, иначе изглежда изкуствено.

# 62
Bona Dea, позволи ме още да те светна,че пантофки или чехлички, както се наричат и както предпочиташ да ги наричаш ,се слагат предимно зимата, и обикновено има и чорапче,сега в града не знам как е;-)и гъбички няма как...поне за 32 години не съм имала проблем. Може при вас всички да сте с гъбички. Лятото на село ,когато си ходим на гости се събуваме,въпреки че сме без чорапчета и тогава не ни се налага да ползваме чужди обувки;-))(не че нещо,но не обичаме да ни е мръсно,предполагам  и при вас е така,но знае ли човек...)

Влизането с обувки е според мен толкова кофти,колкото да не си измиеш ръчичките след разходки навън,примерно. Били сте в обществени тоалетни и т.н и всички красоти се разнасят из изисканото жилище. Да не говорим за наличие и на дете в дома,тогава въобще пък не ми дреми за тоалета на някой си гост;-))).Пустооо село,аз излязот него,пак то не излиза от мен Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 14:43 от valeri08

# 63
а от заниманията по йога мога да се оригвам, когато поискам.

Наскоро една такава ,,йога,, така се оригваше на масата,че едва не повърнах.
Не знам какво ви учат в тази йога но е просто недопустимо да се оригваш като глиган на масата.

# 64
Не го правя на масата, разбира се:) Способността да се оригваш от йога помага, ако имаш акъл, да знаеш и как да НЕ се оригваш.

За мен един фин пример за добри, премерени обноски се вижда, като черпят дама с бонбони. Ако вземе повече от един, най-много два при настоятелна покана, си имам едно наум. Самата аз се контролирам.

Също и като цяло с неконтролираното плюскане- айде, за мъж става, по-гладни са, но ако ще го играя дама, ям преди гостито.

# 65
Не знам. Направих връзката,защото въпросната дама преди години не се държеше така.
Сега като чух как се уригва на масата и то най-безпардонно реших,че това ще да е някакво ново течение в йогата,защото въпросната се занимава само и единствено с йога.

# 66
По принцип се занимавам с йога само от кръста надолу, за да не си натоваря врата фатално, а и да не допусна индийски идеи в главата си. За схванати крака става.

Наистина, оригването е най-безпроблемното нещо, което излиза от устите на занимаващите се с йога.

Най-непростимият грях на масата е лекция на тема вегетарианство.

# 67
Най-непростимият грях на масата е лекция на тема вегетарианство.
Нема да го класирам спрямо различните видове физиологично-флуидни потоци, но най зле ми действа събеседник с шумно изразявана обсесия по отношение на:
1) храната- вегетарианци, вегани, био-натуралисти, трезвеници и т.н.
2) хигиената- лъскане на прибори, поливане с дезинфектанти, оплаквания от покривките и столовете
3) дрехите- непрекъснато нагласяне, опъване, наместване, плюс преглед на актуалните за сезона тенденции в от котюра

# 68
Bona Dea, позволи ме още да те светна,че Пустооо село,аз излязот него,пак то не излиза от мен Rolling Eyes

smile3501 Да приемем, че съм прогледнала, че оспамихме темата. Пък който може да чете му стана ясно.....

# 69
  • където ми харесва
Относно тоалетната, ами и аз не всеки път затварям вратата. Вкъщи съм си, не мисля, че от там ще излезе духче. А и вентилаторчето вътре се включва само ако е леко отворена вратата Rolling Eyes Не знам защо. Както и да е. Като кихна, или кашлям на масата, ако някой ме накара да се извиня за това, ще стана и ще си тръгна и повече няма да отида у тях на гости. Съжалявам, но нито кашлянето, нито кихането са действия, които могат да бъдат контролирани. Естествено, си слагам ръката пред лицето, НО не се извинявам...
Само това с бъркането в носа и после в купата с пуканките ми звучи неприятно, но чак да наречеш детето мърла Whistling

# 70
Момичето не е получило достатъчно на брой забележки и явно още не се е усетило как е редно да се държи пред хора. Кажи й, че у вас затваряте вратите, а като посегне да взима пуканки със сополива ръка, я прати първо да си измие ръцете.
Като порасне още малко ще види, че ако не иска да я възприемат като свиня, не трябва да се държи като такава.
А за оригните - това лято имах случаен съсед по маса - не се оригваше шумно, а тайно, тихично - все едно преглъща, но през равни интервали от време ме обливаше воня на някакъв салам, с който явно си беше допълнил недостатъчния за тялото му порцион. Съжалявах, че не седя до вегана в групата - наистина доста говореше за диетата си, но и да се оригнеше, щеше да е най-много на овесени ядки.

# 71
Според мен човек ако знае, че домакините искат да се събува, би следвало да си носи пантофи.

О, това е тъпо също... Тръгвам на гости и в пликче - пантофки Rolling Eyes

Според мен не е тъпо. По-добре да си нося мои пантофи, а не да слагам някакви, които не знам кой е ползвал и дали някога са прани ooooh!
Когато липсва възпитание казваме, че сме свободни или че това, което правим е естествено. На мен ми е неприятно да гледам на публично място майка да кърми. Да, естествено е, но аз моите естествени нужди не ги плюсвам пред очите на другите.
На авторката...съчувствам

Shocked Тук става дума за естествената нужда на бебето от храна, а не за нужда на майката.
Или казваш на бебето от рано трябва да му се обясни да не огладнява на обществени места или поне да стиска докато се приберат у дома? Ах да им се не види на тез бебета да си навират естествената нужда от храна пред очите на другите  Crossing Arms
Кой те кара  да гледаш?
В повечето случаи пък майките се покриват с пелена и така или иначе нищо не се вижда.

# 72
  • където ми харесва
А, относно последното искам да кажа нещо. Имам две деца, и двете съм ги кърмила. Никога не съм ги извеждала навън, когато им е наближавало времето за хранене, точно, за да не ги храня на обществени места...Еми съжалявам, ама и на мен не ми е приятно нито да гледам чужди цици, нито някой да гледа моите. И не виждам защо пък всички го приемат толкова нормално???

# 73
Еми някой деца се хранят на поискване, а не под строг час, имали сме случаи да огладнява на всеки час. Трябва да си седим у дома като затворници и да не излезем на разходка, така ли?
Винаги сме си търсели усамотена пейка и както казах сме ползвали пелена за намятане. Никой не ми е гледал циците. Thinking Пък като не ми се гледат чужди цици просто не гледам там Wink

На авторката и счувствам, това с бъркането в носа от 14 годишно момиче ми идва в повече.

# 74
Не познавам човек, който посяга към кутията с бонобони отново и отново или пък взема два при първа покана...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт