"Освободен" или чист простак?

• 28 196
  • 466
  •   1
Отговори
# 105
А, относно последното искам да кажа нещо. Имам две деца, и двете съм ги кърмила. Никога не съм ги извеждала навън, когато им е наближавало времето за хранене, точно, за да не ги храня на обществени места...Еми съжалявам, ама и на мен не ми е приятно нито да гледам чужди цици, нито някой да гледа моите. И не виждам защо пък всички го приемат толкова нормално???
А кое е ненормалното на това бебето като огладнее, ожаднее или има нужда да суче за кеф или за заспиване да се кърми? Като ми гракне бебето лятото в жегите, че е гладно или жадно и аз тупам с пръст по часовника и казвам как можа да огладнееш като не ти е времето, не те е срам, ще търпиш докато се прибереш, нищо, че от най-близката градинка до нас пътят е един час пеша.

# 106
  • София
Не познавам човек, който посяга към кутията с бонобони отново и отново или пък взема два при първа покана...  Thinking

Аз съм такъв човак, когато става въпрос за някои любими вкусни бонбонки.
Но пък не се познаваме, верно.

# 107
  • на плажа
 Признавам, че четох темата тук таме  Crazy, но ми беше достатъчно. Joy
 Сийке,  Hug .
 Само не разбрах как се стигна отново до кърменето. Какво толкова ви бърка този естествен акт на хранене?! Вие криете ли се като ядете сандвич в парка? newsm78

# 108
Kowalska, аз рядко си позволявам на обществени места да ям части от тялото на друг човек.

Не се сърди за кърменето на обществено място. Хората се потрисат и като им кажеш, че го правиш у дома.

# 109
  • София
Има поне 10 начина така да се кърми навън, че никой да не те разбере какво точно правиш и да не си показваш гърдите.

# 110
Че някой си кърми детето, не може да ми попречи. А и не съм виждала кърмачки в действие на обществени места.
С изключение на една-две майки в парка лятото.
Виж, обаче някой да изпишква или изаква детето си зад пейката, на плажа, до спирката, ми е изключително неприятно.

# 111
Не харесвам гледката на кърмеща жена на обществено място. По-скоро говоря за заведения , в които съм виждала такава гледка, в парка например ми се струва приемливо.  Седнала на сянка на някоя пейка, в спокойствието на зеленината на един хубав ден и кърми го възприемам по един начин, а по друг да си пльосне гърдата на показ в някое кафене, докато хортува с дружки, например. Недоразвитият ми майчински инстинкт също така ми говори, че детето ми има нужда от спокойствие и уединение за този акт. Да  го нахраниш, в контекста на някакво друго действие ми се струва малко 'на крак', и не знам колко е полезно. Понякога приемам това разпищолване и за демонстрация "вижте, колко съм над нещата", особено от жени, които очевидно са загубили много от физиката си при бременността и сякаш са в някакъв период на компенсаторно поведение, когато плътта е на показ 'въпреки'.

# 112
Голяма мода е това с кърменето, хеле на поискване.  Може и с пърденето да стане така - как така ще си задържаш, човещина е. Човек да не пърди, когато си поиска. Знаете ли как ме е болял коремът от тая пуста сдържанст.

# 113
  • Бургас
Трещерица, голям рахат е. Детето не суче само когато е гладно, а и когато е жадно. По ваше виждане трябва да си седя само в къщи, защото моите деца вода от шише не пиеха.

# 114
Може, аз като цяло не я разбирам тая схема. Защо, като иска вода, ще му даваш кърма. Ама ваши си работи.

# 115
  • Бургас
Защото кърмата особенно предната е 90% вода. Тя отолява жаждата на детето, задната е маслена и хранителна, нооо бая спам стана.
А и аз не кърмя вече де, няма плаша народа Mr. Green

# 116
  • на плажа
Защо, като иска вода, ще му даваш кърма.
ОФФ:
 Защото гърдите са създадени за това - да хранят и утоляват жаждата на детето. Преди да изобретят шишетата и бебероните някак са оцелявали децата в първите месеци само на кърма. Чудо! Как ли успявали?!

# 117
  • където ми харесва
А, относно последното искам да кажа нещо. Имам две деца, и двете съм ги кърмила. Никога не съм ги извеждала навън, когато им е наближавало времето за хранене, точно, за да не ги храня на обществени места...Еми съжалявам, ама и на мен не ми е приятно нито да гледам чужди цици, нито някой да гледа моите. И не виждам защо пък всички го приемат толкова нормално???
А кое е ненормалното на това бебето като огладнее, ожаднее или има нужда да суче за кеф или за заспиване да се кърми? Като ми гракне бебето лятото в жегите, че е гладно или жадно и аз тупам с пръст по часовника и казвам как можа да огладнееш като не ти е времето, не те е срам, ще търпиш докато се прибереш, нищо, че от най-близката градинка до нас пътят е един час пеша.
Мда, точно така ooooh!
По-скоро, госпожо, говоря за места като площадката, кварталното кафене, дори в МОЛ-а, защото съм виждала и такива. Но, и в парка съм виждала майка, която се е свряла между едни дървета, седнала на една уединена пейка и се е закрила с пелена, хранейки детето си. Това е напълно нормално, не пречи на никой. Повярвай ми, има майки, които парадират с факта, че кърмят децата си (няма нищо лошо в кърменето, разбира се) и се стремят това да се случва на обществени места, където има повече хора, които могат да го видят.
Аз да ви питам, в тоя ред на мисли. Януари месец е, температурата е -5 градуса, извели сте бебето си на разходка (в количката и добре увито) и то почва да плаче, че е гладно. Ще го извадите ли на студа и ще си извадите ли гърдата в този клинч, за да го нахраните? Само питам... Whistling

# 118
По отношение на бонбоните: само един.

Защото в центъра на добрия етикет е желанието да не затрудним другия. Ние, разбира се, не знаем дали ще е така, но приемаме, че ще го затрудним. Може дамата да е заможна и щедра към храната и да готви с желание, но трябва да се уверим. Но може жената да няма време да пазарува и да готви и ако не сме сигурни, по-добре да не изпояждаме всичко. Може да благодарим, че домакинята се е погрижила да не останем недоволни, но не може да го очакваме, нито да се оплакваме кой е стиснат и кой не.

Затова се ограничавайте до един бонбон, поне на гости. Освен ако вече не сте приятели и не е неудобно да си покажете лакомията.

А за кърменето- наистина не е добре да не притеснявате другите. И аз понякога искам да карам по-бързо, но не искам да притеснявам човека, който се влачи пред мен- може да е лош шофьор, да търси пресечка, да е със запушен нос или просто да има проблем с колата. Мога да изчакам няколко секунди, вместо веднага да се погрижа за нуждите си. Спазвам дистанция. За кърменето е същото: биологичните нужди се подчиняват в разумни граници на обществените.

# 119

Мда, накара ме да се замисля и за това - ако сте в колата и бебето ревне?

Защото гърдите са създадени за това - да хранят и утоляват жаждата на детето. Преди да изобретят шишетата и бебероните някак са оцелявали децата в първите месеци само на кърма. Чудо! Как ли успявали?!

Това ми е любимият довод. Те и без лекар са оцелявали, с кашичка от препечено брашно, козе мляко. Е, поне някои от тях.

Общи условия

Активация на акаунт