"Освободен" или чист простак?

• 28 140
  • 466
  •   1
Отговори
# 225
Схема на човешко тяло, при това рисувана, можех и по-ярка да бъда, но не съм от освободените  Grinning

Не е достатъчно. Защото в парка няма къде да иде. И защото на съседната пейка някой спокойно може да си изяде мазната баница, без никой да го гледа криво, а бебето трябва да седи гладно.

И аз лично не съм кърмила  Wink

# 226
Аз викам лягого изобщо да не се обличаг, че да е по-лесно  за бебего.

# 227
  • София
То не че не е дъвкано и другаде, ама като се зачекна така настървено тая тема, да попитам - защо никой не отваря дума да се възмути от разпищолените каки (че и баби) по плажа? На мен са ми много по-нарушаваща комфорта гледка, особено ако комбинацията е монокини + символични прашки.

# 228
Схема на човешко тяло, при това рисувана, можех и по-ярка да бъда, но не съм от освободените  Grinning

Не е достатъчно. Защото в парка няма къде да иде. И защото на съседната пейка някой спокойно може да си изяде мазната баница, без никой да го гледа криво, а бебето трябва да седи гладно.

И аз лично не съм кърмила  Wink

Ти изкара парковете място за хранене на бебетата  Joy
Чудно как пък на мен никога не ми се е наложило да храня бебе/дете навън.
Все съм си правела сметката, кога се яде, кога се спи - кога е време за разходка.
То ако иска човек - може, ама ако мисли - че света е длъжен да се кефи на напращели цици - ОК. Пак казвам - правете го, ама не очаквайте аплодисменти, това е.  Wink

Лято - на плажа повечето хора са почти голи, там смъкнато горнище не прави просто такова впечатление на повечето. А на тези - дет оправи - прави. В тая връзка - там също може да те изгледат на криво, ако си без горнище. И какво? Трябва ли да очакваме всички да ни се радват? По принцип...всеки да си прави каквото иска, нека само да не настъпва закона ..

# 229
Въпросът не е 'целият свят да види', а да осигуриш на детето си и себе си подходяща спокойна обстановка да се нахрани.
Кърменето според мен не е само да се закачи бебе на цица , а е красив момент на интимност , топлина и грижа.
И е несъвместим с шумни места , човешко множество и пр. излишен стрес.

# 230
  • Варна
Ако някоя кака има тялото на модел на Виктория'с Сикрет, нееееееееееее, нека не го крие. Това си е радост за окото. Всячески.
Виж, пенсионерки топлес и по прашки... това е силна гледка дори за обръгнали.

# 231
Подкрепям 10 c's .
Вилико, понякога ти се иска повече време да стоиш навън. Освен това бебетата отначало не се хранят под режим, особено кърмените.

# 232
Всеки може да си прави, каквото иска. Ама да не се цупи и сърди, нито да обижда другите в нетолерантност и разбиране, ако не му се изкефят.

Е, в крайна сметка всеки си има лични възприятия, негова си работа. Обществените са друго нещо. Да обобщя за по лесно- ако личните ти възприятия не съвпадат с културно-обществените проблемът си е твой.
Щото е пълно с народ, дето в своите очи е много умен, красив или възпитан, а някои и трите, а всъщност се оказва, че за обществото не изглежда точно така.

пп. аз лично отдавна не се стряскам нито от баби с разширени вени или отпусната кожа в басейна, нито от кърмещи майки, нито от пълни хора, нито от двойка в инвалидни колички.

# 233
Подкрепям 10 c's .
Вилико, понякога ти се иска повече време да стоиш навън. Освен това бебетата отначало не се хранят под режим, особено кърмените.

Иска ми се - с количка не съм ходила на подохи, така че съм си преценявала кога трябва евентуално да се прибера. Въпрос на избор е, не ми обяснявай, че единствения начин да накърмиш е да се оголиш. Да не споменавам, че за вън може да си изцедиш и да храниш от шише. Въобще...

Разбира се, Рокси. Като си си наумил да правиш нещо - прави си го, но единственото, което казвам е - не очаквай света да ти пляска.  Wink

# 234
Ти изкара парковете място за хранене на бебетата  Joy...

Що само на бебета. Храненето навън трябва да е забранено за всички  Mr. Green
За разходките, това че някой предпочита кратки разходки и да си седи вкъщи си е въпрос на личен избор. Аз не виждам защо едно бебе трябва да седи затворено вкъщи и да излиза кратко, като може цял ден да е навън  Simple Smile

За изцеждането - то е една от стъпките за спиране на кърмата, не всяка жена го иска. Отделно, че и не всяко бебе приема биберон, конкретно при кърмачетата.

Момичета, личната ви неприязън към кърменето, рисува страшни картини и виждате нещата уголемени по 100, спрете да гледате в пазвите на другите и няма да ви затормозяват подобни неща  Simple Smile а може би аз живея в друг свят, защото наистина всички кърмачки, които съм виждала са били съвсем дискретни.

# 235
  • София
Въх, сега и лична неприязън към кърменето! Да дойде Фройд!

# 236
Еее, Човече - моля те, едно е да ям с вилица - друго да цокам цица - ай прави разлика  Wink
И не - не гледам в пазвите - ама как да подмина - като майките сами си ги навират в хорските очи? Мен не ми се харесва, това е. Защо е проблем сега?

# 237
Разбира се, Рокси. Като си си наумил да правиш нещо - прави си го, но единственото, което казвам е - не очаквай света да ти пляска.  Wink
А понякога просто да те мисли за креслив невъзпитан глупак  Mr. Green

# 238
Еее, Човече - моля те, едно е да ям с вилица - друго да цокам цица - ай прави разлика  Wink
...

Естествено, твоят стомах е с предимство Simple Smile пък и вилицата е нещо естествено, заложено от природата, не може да се мери с цицата - изобретена изкуствено в последствие  Laughing

Въх, сега и лична неприязън към кърменето! Да дойде Фройд!

След всички подигравки, които съм изчела в бгмама, нямам др. обяснение Simple Smile

# 239
Разбира се, Рокси. Като си си наумил да правиш нещо - прави си го, но единственото, което казвам е - не очаквай света да ти пляска.  Wink
А понякога просто да те мисли за креслив невъзпитан глупак  Mr. Green

Ама то и се вика ли - като кърмиш  Joy

Човече, стига се впряга - не насилвай другите, ти си кърми, няма да те набие никой  Peace

Общи условия

Активация на акаунт