"Освободен" или чист простак?

• 28 086
  • 466
  •   1
Отговори
# 375
  • София
точно, съгласна съм! Ако едни родители (да не кажа майката, че твърде много стоварвам на главата й) не са съумяли да научат детето си, че има разлика между това как се държим вкъщи и как навън, то за вече ми става леко неприятно. Може да прозвучи снобско, дори лицемерно, но много държа децата ми да се държат прилично сред други хора. Вкъщи сме си вкъщи, то си е наша работа какво правим. макар като цяло няма големи разлики в поведението 0 възпитанието си личи и вкъщи, и навън.

# 376
  • В заешката дупка
Чуденката ти за ДГ си има много просто обяснение и то е, че там майката я няма.
Спокойно, в училищна възраст обикновено започват да търсят чуждите, така че маминото сладко няма да остане неутешено.  Laughing

Те и тези дето не са утешавани на мамините и те си търсят чужди за утеха. Всички майки на момчета да спят спокойно - и тези, дето кърмят и тези, дето не кърмят. Laughing

# 377
  • на брега на морето
Каква невроза бе човек, вадеше си разни неща и се поотъркваше тук таме. Що ме карате да ги пиша сега тези работи, като са толкова гнусни??!! Чете ли какво друго съм писала в развоя на темата? Ами не само бъркането в носа, други неща също ми пречат. И да, притеснявам се, какви са обноските на приятелките на дъщерята; не съм си губила времето "първите седем години". Важно ми е, както на теб може и да ти е все едно за твоите деца. Темата обаче е за друго: това поведение откога го наричат освободено; по времето на моите детски години имаше друго наименование.
В други теми човек не може да ти затвори устата, а в собствения си дом се чудиш как да си затвориш очите пред една малка простачка. На мен, ако ми е толкова писнало, ще забраня на дъщеря си да я води у нас. Ще й слушам шуртенето в кенефа ooooh!! ЕСЙМ! Сигурно не отчиташ колко трайно се възприемат от децата някои чужди неприемливи модели на поведение.

# 378
Сега не е модерно детето да се учи от майката - сега е модерно да се чака детето всичко само да реши - кога да махне памперсите, кога да започне да заспива без цица и да смени бебешката количка с колело. Удобно е, защото участието на родителите се свежда до наблюдение, съсвсем естествено ученето на нови неща вече се нарича дресиране, а учтивостта - лицемерие. Може майката на момичето да изчаква то само да реши кога спре да си рови в носа и да си слага ръка пред устата, да не иска да насилва нещата.

# 379
  • на плажа
 Хайде, хайде! Пак изпадате в крайности! Wink

# 380
Темата обаче е за друго: това поведение откога го наричат освободено; по времето на моите детски години имаше друго наименование.

Това е интересен въпрос - дали детето осъзнава, че се държи просташки, но се смята за освободено или е просто невъзпитано. 

# 381
По-скоро не осъзнава.  Thinking

# 382

Ако не осъзнава е по-добре.  Но ако родителите му обясняват колко е освободено и колко задръстени са другите, тогава е трудно.

# 383

Ако не осъзнава е по-добре.  Но ако родителите му обясняват колко е освободено и колко задръстени са другите, тогава е трудно.

Така е, ама пък - ако никой нищо не му е казал - също е кофти, защото то самото - не знае къде са границите, ако докато е малко - не са му покадани...

# 384
В други теми човек не може да ти затвори устата, а в собствения си дом се чудиш как да си затвориш очите пред една малка простачка. На мен, ако ми е толкова писнало, ще забраня на дъщеря си да я води у нас. Ще й слушам шуртенето в кенефа ooooh!! ЕСЙМ! Сигурно не отчиташ колко трайно се възприемат от децата някои чужди неприемливи модели на поведение.

Щерката не дава да се бъркам, не й било удобно. Сега решихме, ако ще идва това девойче по-често няма друг начин, ще се напасва. Ще разхвърлям две / три книги из нас, пък дано се сети да отвори. Малката вика: сложи ги в тоалетната, у тях знаеш ли колко списания и вестници имат там. Laughing

# 385
  • Kопенхаген

Щерката не дава да се бъркам, не й било удобно. Сега решихме, ако ще идва това девойче по-често няма друг начин, ще се напасва. Ще разхвърлям две / три книги из нас, пък дано се сети да отвори. Малката вика: сложи ги в тоалетната, у тях знаеш ли колко списания и вестници имат там. Laughing
Защо просто не и кажеш, че във всеки дом си има правила и подобни действия не се толерират у вас?

# 386
Честно,не намирам за кой знае какъв проблем, ти или дъщеря ти, да кажете на момичето да си затваря вратата, когато ходи до 00. Или предпочиташ да изглеждаш любезна и учтива, отколкото веднъж завинаги да стане ясно , че така на гости не бива?(и не само)
 А относно пуканките; при децата ли си? Смисъл, те не са ли в отделна стая,където си разказват момичешки истории ,без пряко наблюдение от възрастен? Може би и твоето дете прави същото ,когато не си до нея. Въпросното момиче се чувства близка с дъщеря ти и дори не си забелязват една на друга ,ако не ги подсетиш(така си мисля). (не знам защо  майките си мислим,че нашите  деца са изключение и са по-добри от другите ,а  в един момент се оказва,че съвсем не познаваме себе си дори, а какво остава за децата ни)
 Според мен , момичето е във възраст ,когато от "никой не ни пука и от нищо не ме е страх". Всички сме минали през там и сме се държали по един или друг неприемлив за възрастните начин;=) (може би и ти не си изключение).

# 387
Честно,не намирам за кой знае какъв проблем, ти или дъщеря ти, да кажете на момичето да си затваря вратата, когато ходи до 00. Или предпочиташ да изглеждаш любезна и учтива, отколкото веднъж завинаги да стане ясно , че така на гости не бива?(и не само)

Или просто да мина и да хлопна вратата.

# 388
Хахахахаааа или отваряш вратата и питаш: "Как е ,спори ли? Проблеми някакви при изхождане , разстройство, запек?" И със сополите така- "Хей можеш ли да направиш толкова голямо топче, колкото ето тази пуканка, да го сложиш обратно в купата,да разбъркаме и със затворени очи да  видим дали ще го уцелим и да го изядем?"

# 389
Не е като да съм си мълчала. Като си бъркаше в носа, бутнах салфетките към нея и я попитах дали има нужда; отсреща се чу едно язко не. Като я видях дугия път на дивана с подкожните косми и иглата, пак казах, че ще й е по-удобно в банята, защото е по-силна лампата, но тя отсече, че е почти готова. Това с тоалетната беше наистина върхът, но предполагах, че има клаустрофобия (това така ли се казва?) и не исках да я изплаша. Видях обаче, че по принцип има проблем с вратите: баня, спалня; притваря все едно нямат у тях врати, а завеси.

Общи условия

Активация на акаунт