ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 658
  • 746
  •   1
Отговори
# 435

На колко от вас или на ваши близки са били изписвани антибиотици и след курс на лечение, се оказва, че бактерията не се повлиява от него и се назначава нов с друг антибиотик?

И не само антибиотици.
Май даде част от отговора на въпроса ми  Tired

# 436
Никога няма да стане, срещу опълчението против ваксините броящо се на пръстите на двете ръце, което има някакъв достъп до медии се изправят милиардите в реклама, подкупи, (подаръци), лобирания и какви ли не други законни и незаконни методи на фармацевтичните гиганти и изобщо цялата мед. индустрия.

Вече всичко е обърнато, лекарите предписват медикаментите още преди да са поставили диагноза. В момента се трупа фундамента на фармацевтиката за следващия век - храните стават все по-некачествени, с все по-малко хранителна стойност и активни вещества, природата се замърсява, въздухът, почвата, водите. Стресът около нас и новите професии създадоха нови болести, които само до преди едно или две поколения, не са били познати. Благодарение на ваксините, Гено фонда на цялото човечество се изменя, едни и същи ваксини се поставят на хора с толкова различия в гените.

Вкарват се изкуствено създаден имунитет, замърсявания от биологичен характер с чуждо ДНК (всички знаем, какви продукти се ползват за създаване на ваксините - ембриони от пилета, маймунски бъбреци и т.н.), тежки метали и отрови отново с ваксините, нови химични съединения, прокламирани като алтернатива на естествените, но с неясно въздействие и противоречиви резултати.

Туцка е отбелязала и за едно от най-големите постижения на медицината - Антибиотиците, поради прекомерното им консумиране (това мисля е точната дума) скоро (учените поставят срок от 20г) целият бактериален фонд ще стане резистентен към гамата антибиотици използвана широко днес. А създаването на нови и нови антибиотици и съответно първопричината - мутирането на бактериалните щамове е манна небесна за знаете кого...
На колко от вас или на ваши близки са били изписвани антибиотици и след курс на лечение, се оказва, че бактерията не се повлиява от него и се назначава нов с друг антибиотик?
shoshko, просто не знам какво да кажа!
Абсолютно всичко, което пишеш е точно така и господ да ни е  на помощ на всички ни в най-скоро време Sad

Явно елитът ще си реши проблемите с пренаселения свят скоро и потърпевшите, разбира се, сме само и единствено ние Sad
Освен това, елитът ще реши и друг проблем - с опълчващите се и буйни хора...

# 437
  • Варна
Личната го прие сравнително спокойно, но иска да й занесем подписани декларации. По нейни думи от ХЕИ ги искали, тъй като правели списъци на отказалите.

Никакви такива... Да ви даде информирано съгласие... Другият начин, по който го правят ЛЛ-тата е да пишат в амб. лист при профилактичния преглед, че родителите отказват имунизация... А РЗИ си вземат данните от документацията на ЛЛ, не са им нужни специални декларации...

Благодаря!
Може би съм пропуснала да прочета, но ако дадем декларация това в наш ущърб ли е? Какво може да последва? Назад в темата прочетох, че няколко майчета са дали декларация за отказ от ваксини и останах с впечатление, че е в реда на нещата.

# 438
Личната го прие сравнително спокойно, но иска да й занесем подписани декларации. По нейни думи от ХЕИ ги искали, тъй като правели списъци на отказалите.

Никакви такива... Да ви даде информирано съгласие... Другият начин, по който го правят ЛЛ-тата е да пишат в амб. лист при профилактичния преглед, че родителите отказват имунизация... А РЗИ си вземат данните от документацията на ЛЛ, не са им нужни специални декларации...

Благодаря!
Може би съм пропуснала да прочета, но ако дадем декларация това в наш ущърб ли е? Какво може да последва? Назад в темата прочетох, че няколко майчета са дали декларация за отказ от ваксини и останах с впечатление, че е в реда на нещата.

В ущърб на родителя е да подписва каквото и да било, че отказва имунизации, освен информирано съгласие... Не подписвайте дори и ако в амб. лист при прегледа ЛЛ е писал, че отказвате ваксини... Имунизациите са инвазивна медицинска процедура, а според ЗЗ за такава се дължи информирано съгласие в писмен вид... Всичко останало е измиване на ръцете на длъжностните лица...

# 439
И аз да подкрепя темата.
Тя ми е основно четиво напоследък. Не пиша, защото покрай работата около 3 малки деца едвам намирам време да изчета написаното.

Третото ми е на 9м и засега отлагам всички ваксини . Личната не ми упражнява особен натиск, т.к. твърди, че и тя има "особено мнение" за масата ваксини, но миналата седмица ми каза,че поне Хепатит Б иска да сложи, защото в нея е убедена. Даде ми пример от семейството и'. Сега ще търся информация .
Вие как мислите?

И другото ми чудене е, дали няма да и' направя лоша услуга, отлагайки така за неопределено време. Дали да не се откажа "официално"?

# 440
Извинявай, Stelt77, не съм наясно. Ако все пак лл ни предложи едно такова информирано съгласие, какво се случва? То нали е съгласие?

# 441
Видях линковете на първата страница за информираното съгласие и ще прочета, за да не се разводнява темата с вече казани неща.

По-скоро да споделя с вас за положението с имунизирането в Швеция. Разпитах приятелка, която роди съвсем наскоро там, и много се разочаровах. Някак, имах едно високо мнение за тази д-ва  откъм социална, здравна и т.н. политика. Положението е съвсем като у нас. Петвалентната, после рубеола, морбили, заушка, даже като казали, че ще си идват в Б-я им набоцкали и БЦЖ-то ...
Не съм я питала как стои въпросът с освобождаване от ваксини, но явно темата не е актуална.

# 442
Във всяка държава има имунизационен календар. В повечето случаи той е препоръчителен. Проблемът е, че у нас е задължителен.
ИС трябва да  има поленце за отказ.

# 443
Малко страни от въпроса- възможно ли е зачестилите бактериални и вирусни инфекции да не са случайни  Thinking Като чета-нищо не помага май....но ги тъпчат с лекарства и вдигат рамене.

Oще през '90 -те лекарите коментираха между тях си, че лечението на обичайните заболявания става все по- неефективно. Най- вероятно е, мисля си, сега вече имам опит, че е заради неправилна диагностика, неправилно лечение...
Мен като малка (2 годишна съм била) са ме докарали до кома заради неправилно лечение. Тъпкане с лекарства, които въобще не са били подходящи, някъде повече от 3 месеца съм прекарала в болницата.
Срещала съм толкова малко кадърни лекари... Повечето са безпомощни, но жалко е че такива хора лекуват.

Наскоро имах един случай, трябваше ми диагностика. Значи за вирусна инфекция изписаха силни АБ + кортекостероди + химиотерапевтик.  Shocked  Shocked  Shocked

Естествено, лекувах се както аз си знам, накрая отидох отново, само да видя с очите си как е положението, излекувала съм се била ( с натурална медицина и физиотерапия) .

Миналата седмица изгледах този филм - http://www.otizvora.com/2012/02/3839/
Има интересни моменти. Особено частта за начините на лечение на болен човек. И за това, че медицината поставя всички под един знаменател и нещастните естествено резултати. Филмът е доста стар, но актуален и за днешно време.

# 444
  • Добрич
Леко ще изместя темата и ще споделя с вас поредният клип:

Urgent Warning about Gardasil

Смятам, че темата е доста актуална в момента и заслужава да бъде коментирана...

Цитат
Благодарение на лобирането на Мерк, поне 24 щата в окръг Колумбия въвеждат законодателство, което прави задължителна тази ваксина, за да могат момичетата да посещават училище.

Крайно възмутително!  #Cussing out

# 445
# 446
Личната не ми упражнява особен натиск, т.к. твърди, че и тя има "особено мнение" за масата ваксини, но миналата седмица ми каза,че поне Хепатит Б иска да сложи, защото в нея е убедена. Даде ми пример от семейството и'. Сега ще търся информация .
Вие как мислите?

Адашке  Wink, аз ще ти дам два примера от моето семейство:
1. Детето ми е с упорит атопичен дерматит, който лекуваме вече година. Проблемите започнаха точно след Хепатитната първия месец, после се влошиха с Пентаксима и Синфлорикса, а Хепатитната на 6-тия месец направо ни разказа играта(почти бяхме овладели дерматита преди нея). Съжалявам за всяка една!
2. Преди години баща ми се разболя от хепатит. По това време той си стоеше вкъщи и ни готвеше, а аз, майка ми и сестра ми работехме (и трите - с постоянен контакт с хора - продавачки в магазин и сервитьорка). Явно ние сме "внесли" отвън хепатита, но баща ми се е оказал с по-слаб имунитет и се разболя... Следващите 3 седмици ни изследваха и нас, но бяхме напълно здрави, въпреки, че сме били контактни. Пак да повторя - той ни приготвяше храната!
Оставям изводите за теб  Hug

# 447
Леко ще изместя темата и ще споделя с вас поредният клип:

Urgent Warning about Gardasil

Смятам, че темата е доста актуална в момента и заслужава да бъде коментирана...

Цитат
Благодарение на лобирането на Мерк, поне 24 щата в окръг Колумбия въвеждат законодателство, което прави задължителна тази ваксина, за да могат момичетата да посещават училище.

Крайно възмутително!  #Cussing out

А аз щях да работя за тези .... хайде да си спестя квалификациите . ooooh!

# 448
  • София
Третото ми е на 9м и засега отлагам всички ваксини . Личната не ми упражнява особен натиск, т.к. твърди, че и тя има "особено мнение" за масата ваксини, но миналата седмица ми каза,че поне Хепатит Б иска да сложи, защото в нея е убедена. Даде ми пример от семейството и'. Сега ще търся информация .
Вие как мислите?

Аз също отлагам ваксините на бебето. Казала съм на нашата педиатърка, че ще ги започнем през пролетта. Тя обаче, не пропуска да ме пита всеки месец, когато ходим на консултация. Отказах и "Тетраксим" на най - големия син.

1. Детето ми е с упорит атопичен дерматит, който лекуваме вече година. Проблемите започнаха точно след Хепатитната първия месец, после се влошиха с Пентаксима и Синфлорикса, а Хепатитната на 6-тия месец направо ни разказа играта(почти бяхме овладели дерматита преди нея). Съжалявам за всяка една!

Точно така се получи и при средния син. Десет дена след първия "Пентаксим", получи обрив по цялото тяло и главата. Докторката категорично охвърли предположението ми, че е нежелана странична реакция. Аз тогава все още бях заблудена и позволих да сложихме всички останали ваксини.  До ден днешен не можем да излекуваме три червени релефни обрива на лакета на дясната ръка и два на дясното коляно...

Както и да е. Радвам се, че през седмица или две, се включват и нови хора, осъзнали вредата от ваксините.

# 449
За жалост, все едно разказвате за моето второ момченце.
При него към 3-тия месец от две миниатюрни пъпчици на сгъвките на ръцете се разви ужасяваща мокра екзема, с която се борихме с месеци, цъфнаха и бузите и по тялото. Беше кошмар. Тогава за пръв път хомеопат ме наведе на мисълта, че това по всяка вероятност е реакция на ваксините. Педиатърката, естествено лепна диагнозата "атопичен дерматит" (което всъщност така и не разбрах означава ли нещо) и ни прати по дерматолози. А иначе си продължихме по имунизационния календар.
Ако това би помогнало на някого, ще кажа и как се преборихме за известно време с екземите след месеци безсмислено мазане - на море край Варна, където има и минерални извори. Морето и сярната вода за седмица направиха това, което лекарите не успяха за повече от 8 месеца.
Имаше и други екстри през годините като пристъпите на лаеща кашлица, уголемена трета сливица, силна алергия към полените, но мисля,че малко по малко ги израства.

Общи условия

Активация на акаунт