ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 686
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
 veshtitzata, същото обмислям и аз от доста време, но още не можем да се решим, твърдо, със съпруга ми. Много е трудно за работа там където можем да отидем, в родната къща на майка ми в едно северозападно село.

# 616
Дъщеря ми не е яла въобще пасирана храна, синът ми също. Каката проговори една сутрин директно с изречение, а взе наистина да говори като тръгна на детска на 3. Малкият казва някои неща, като "да иде", "там", "чао", "да", но живее с кака си Simple Smile) Те са триезични по принцип, така че е трудно да се каже кой фактор влияе.
Основната разлика между тях, която виждам, е че единият е много балансиран, дори и когато реве неутешимо някак си е в баланс, за разлика от човекът с ваксините.
За развитието само по себе си не мога да кажа, дребният не ходи, но се опитва да ползва отверка, сменя програмите на телевизора докато намери детско, а кака му на тази възраст тичаше и се катереше сама по пързалките.

# 617
М/у другото храненето има връзка с проговарянето, информацията ми е от логопед. Но не вида храна, а начина на поднасяне. Ако пасираме твърде продължително е възможно това да доведе до късно проговаряне. От друга страна дъвкането на твърда храна упражнява координацията на език, зъби и челюст и е предпоставка за по-ранно проговаряне.

Я дай повече инфо - нещо с линкове, изследвания и т.н. Иначе на мен ми се струва логично...  Peace
Нямам повече инфо. Това ми го каза логопедката, при която водих дъщеря си. Бях притеснена, че не говори, а само ъ-ка. Жената беше много коректна, а не като повечето да те развъртят по колеги и да ти смучат парите. Каза ми какви фактори забавят говора. Единият е пасираната храна до по-късна възраст, другия прекомерното угаждане. Ние отговаряхме и на двата. Освен това ММ е проговорил на 4г., т.е има и наследствен елемент. Въпросната логопедка ми каза какви упражнения да правим в къщи, за да я стимулираме.  Най-вече ролеви игри (хранене на кукли и животни със съответните им имена, после пиене на чай, да прави разлика м/у двете действия и т.н.) Предложи да ги правим сами вместо да ни взема по 30лв на урок. Евала и правя!

# 618
Моето хлапе е с бивш АД и ми е направило впечатление, че в нервно-психическото развитие върви все в горните граници на нормите.

Така че, това с АД и алергиите е смешно, защото се казва и от така обичаните от доктори, че антихистаминовите препарати, които се използват за лечение на алергии и астмапри продължителна употреба влияят негативно върху познавателното развитие.

# 619
tini-mini защо те дразнят?Това е бизнес и като всеки такъв хората печелят,по тази логика трябва да те дразни цялата икономика Simple Smile
Ами не ме дразни цялата икономика, само бизнеса със живота и здравето на хората /вкл. трафика на хора и нарко-бизнеса/.  Crossing Arms

# 620
  • Дивия Северозапад
Моето хлапе е с бивш АД и ми е направило впечатление, че в нервно-психическото развитие върви все в горните граници на нормите.
Какво означава "горни граници"? Нещо не разбрах добре.

# 621
Например, ако седенето сам е нормално да се случи за първи път във възрастта 5-8 месец, е седнал в 7-8 месец.

# 622
Ако пасираме твърде продължително е възможно това да доведе до късно проговаряне. От друга страна дъвкането на твърда храна упражнява координацията на език, зъби и челюст и е предпоставка за по-ранно проговаряне.
Започвам още повече да се "тревожа".  Joy
Никога не съм му правила каши и пюрета за бебета.
И аз се шегувам.

# 623
  • Дивия Северозапад
Например, ако седенето сам е нормално да се случи за първи път във възрастта 5-8 месец, е седнал в 7-8 месец.
Разбрах, благодаря ти.

# 624
ГЕРБ внасят отровна ваксина, ще я поставят на момиченца
http://ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view … lno&Itemid=95

моля, дайте линк към темата за Закона за детето в Клюкарника!

# 625
тук вече иам реклами за тази "ваксина" вече и по автобусите, насочена към тийнове
и във фейса имали профил с тази реклама:
http://sv-se.facebook.com/iloveme.vardguiden
аман
добре, че нямам дъщеря
макар че скоро и за мъжете ще измислят нещо, да не са са дискриминирани
демокрация е все пак

# 626
Те говореха, че и на момчета искат да я слагат, понеже били преносители на вируса  Crazy

# 627
  • Пловдив
http://www.slava.bg/news/36870.html

Какво ли още ще измислят "умните" глави... Crazy

И още нещо...http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=10581517   Ами сега...

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 10:33 от tandonova79

# 628
# 629

Общи условия

Активация на акаунт