ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 695
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
До дете си е, освен ако няма някоя странична реакция, която да забавя развитието... Странични реакции като по-ранно проговаряне, прохождане или растеж на зъби не съм срещала... 
Може и така да е. Аз просто споделям наблюдения...

# 601

http://www.izvorite.com/smf/index.php?action=printpage%3Btopic%3D3126.0
Новият проект за “Закон за Детето” е  Безпощадна война срещу нашите деца! Отделете време и прочетете !

# 602

Новият проект за “Закон за Детето” е  Безпощадна война срещу нашите деца! Отделете време и прочетете !

Определено нямам нерви да чета всичко.
Знам, че ще е в ущърб на децата ни и на нас самите.
Какво точно да направим?

# 603

Запознати сме... Има и тема тук в Клюкарника...  Peace

# 604
Аз сега отделих и попрочетох. Някой да ме упъти къде точно пише това:
Цитат
Деца биват легално отвличани от социалните служби за това, че родител е повишил тон, пропуснал е имунизация или просто е дисциплинирал детето си.

# 605
  • Дивия Северозапад
... Странични реакции като по-ранно проговаряне, прохождане или растеж на зъби не съм срещала...  Laughing
По мои наблюдения децата с алергии и АД са с по-напреднало развитие по отношение на говоренето.  АД го свързвам директно с ваксините и затова питах.

# 606
Петленце, малко по-прибързано развитие е типично за ваксинираните, но не ваксинираните бързо наваксват и задминават приятелчетата си. Лични наблюдения с моето дете..

Еееее, айде сега...   Crazy    Къде го чете, че малко по-прибързаното развитие е типично за ваксинираните...  Rolling Eyes

Това са фантасмагории... До дете си е, освен ако няма някоя странична реакция, която да забавя развитието... Странични реакции като по-ранно проговаряне, прохождане или растеж на зъби не съм срещала...  Laughing
Голямото ми дете е с пълен набор ваксини за нейната възраст и на 2г.3м. едва казваше мамо. Тогава я водих на логопед и жената след обстоен преглед ме успокои, че всичко е наред. Каза, че по-глезените деца нямат стимул да говорят и само сочат с пръст  докато родата се върти около тях. Това беше и нашия случай. Разбира се, че би могло да е признак на заболяване, за късмет при нас не беше.
Когато тръгна на детска градина 2г.10м. проговори с цели изречения за по-малко от месец.
Връзка м/у ваксини и ранно развитие ми се струва нелепа. По-склонна съм и аз за обратното.

# 607
Цитат
Деца биват легално отвличани от социалните служби за това, че родител е повишил тон, пропуснал е имунизация или просто е дисциплинирал детето си.

Знам ли, Пате...  Laughing   Ти го цитираш, нас питаш къде го пише...  Whistling

# 608
Аз пък бях чула/чела, че късното проговаряне е свързано с дългото кърмене и недаването на месо (нали нямало храна за мозъка).  Joy Сега ще трябва да имам едно на ум и за неваксинирането. Wink

# 609
Цитат

Знам ли, Пате...  Laughing   Ти го цитираш, нас питаш къде го пише...  Whistling
Laughing Аз го цитирах от тук: http://www.izvorite.com/smf/index.php?action=printpage%3Btopic%3D3126.0
Но ми се искаше в самия закон да го прочета. Във ФБ ми казаха, че социални служби по общини може да си го интерпретират и ако за тях отказа от имунизации значи недостатъчна грижа могат а ти отнемат родителските права.И то до доказване, че се невинен, не виновен!  ooooh!

# 610
Цитат

Laughing Аз го цитирах от тук: http://www.izvorite.com/smf/index.php?action=printpage%3Btopic%3D3126.0
Но ми се искаше в самия закон да го прочета. Във ФБ ми казаха, че социални служби по общини може да си го интерпретират и ако за тях отказа от имунизации значи недостатъчна грижа могат а ти отнемат родителските права.И то до доказване, че се невинен, не виновен!  ooooh!

Правилно са ти отговорили...  Peace 

Виждам, че си открила темата в Клюкарника, там пише много неща...  Wink

# 611
Аз пък бях чула/чела, че късното проговаряне е свързано с дългото кърмене и недаването на месо (нали нямало храна за мозъка).  Joy Сега ще трябва да имам едно на ум и за неваксинирането. Wink
Е, уби ме  Joy
Значи да направя разбор -
Моето голямо дете е кърмено на гърда 2,5 месеца, ваксинирано е, яде основно месо, защото доскоро всякакъв зарзават беше отрова за нея  Mr. Green Трябваше да проговори на 6 месеца Simple Smile)))) 
Малкият не е кърмен на гърда но беше изключително на кърма до 7м., месо яде, но не обича и е ваксиниран само до втора хепатитна. В коя графа ще влезе - развити или изостанали  hahaha Майтапче, някой сега да не се обиди!
М/у другото храненето има връзка с проговарянето, информацията ми е от логопед. Но не вида храна, а начина на поднасяне. Ако пасираме твърде продължително е възможно това да доведе до късно проговаряне. От друга страна дъвкането на твърда храна упражнява координацията на език, зъби и челюст и е предпоставка за по-ранно проговаряне. И  пак това не са абсолютни стойности, всяко дете се развива различно.

# 612
Охххх, фармафията колко ме дразни: Софарма продава лекарствата си в България по-скъпо
Цитат
За цените на лекарствата отговарят НЗОК и Министерство на здравеопазването. В здравното ведомство за този ресор отговаря заместник-министърът Гергана Павлова, която е работила в "Софарма", съобщава още TV7.
ooooh!

# 613
Aз се чудя защо на моето дете се забавиха с излизането първите зъбки и избиваха със седмици,а то защо било... Simple Smile Поне човек може да се посмее на воля на подобен род глупости Simple Smile

tini-mini защо те дразнят?Това е бизнес и като всеки такъв хората печелят,по тази логика трябва да те дразни цялата икономика Simple Smile

Аз съм взела твърдо решение да се изнасям на село.Не мога да понасям София в сегашния й вид.Усещам някаква вътрешна нужда да се върна към природата,да имам досег със земята.И детето ми да е далеч от мръсотията и блъсканицата на града,да знае какво са цветя и дървета и да му дам възможност да диша чист въздух.А как ми се яде градински домат с вкус на домат,а не на пластмаса... Sad

# 614
М/у другото храненето има връзка с проговарянето, информацията ми е от логопед. Но не вида храна, а начина на поднасяне. Ако пасираме твърде продължително е възможно това да доведе до късно проговаряне. От друга страна дъвкането на твърда храна упражнява координацията на език, зъби и челюст и е предпоставка за по-ранно проговаряне.

Я дай повече инфо - нещо с линкове, изследвания и т.н. Иначе на мен ми се струва логично...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт