ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 814
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Вери, а глоби има ли?
Нали в Щатите им отнемат правата ( или поне така казват) за несложени ваксини. При вас как е?

# 406
Няма глоби. Тук ваксините не са задължителни. Само в 1-2 провинции имаше нещо по-особено. Пише си го в закона.
Въпреки това, кампаниите и пропагандите са големи.

Това за Щатите не го вярвам...като цяло не съм фен на тази държава (то май на никоя не съм Wink ).

# 407
Едно мило писмо, от което имах много силна нужда
http://www.otizvora.com/2012/02/3929/

# 408
Какво стана с грипната епидемия? Нещо нищо не се чува вече.

Доколкото знам в САЩ ваксините са препоръчителни, с изключение на няколко щата, където е малко по-оспбено положението. Но, после има изисквания, в някои университети, при държавна работа се изискват ваксини. Тук някой беше писал, че и на спечелилите зелена карта им искат ваксини, определени кои от САЩ.

# 409
  • USA
В САЩ ваксините не са задължителни, нито се отнемат родителски права за това, но иначе упражняват доста голям натиск да са ваксинирани всички. Синът ми август започва предучилищна на 4 г.и само 2 градини се оказа че са склонни да приемат деца без всички ваксини, останалите се оправдават, че политиката им е такава. От здравния департмънт получих една купчина писма , че съм пропуснала ваксини, вече ги изхвърлям без дори да ги отворя. В работата бях обявена за "странна", защото само аз не се ваксинирах с/у грип. Дори шефката предложи тя да ми плати ваксината ooooh!.Сестра ми е мед. лице тук и ваксината за грип и хепатит е задължителна, иначе не биха я допуснали да работи.  В университета също искат, затова големият син учи online. В интерес на истината не познавам нито един човек , който да не ваксинира, то толкова промити мозъци като тук със сигурност няма никъде...

# 410
В САЩ ваксините не са задължителни, нито се отнемат родителски права за това, но иначе упражняват доста голям натиск да са ваксинирани всички. Синът ми август започва предучилищна на 4 г.и само 2 градини се оказа че са склонни да приемат деца без всички ваксини, останалите се оправдават, че политиката им е такава. От здравния департмънт получих една купчина писма , че съм пропуснала ваксини, вече ги изхвърлям без дори да ги отворя. В работата бях обявена за "странна", защото само аз не се ваксинирах с/у грип. Дори шефката предложи тя да ми плати ваксината ooooh!.Сестра ми е мед. лице тук и ваксината за грип и хепатит е задължителна, иначе не биха я допуснали да работи.  В университета също искат, затова големият син учи online. В интерес на истината не познавам нито един човек , който да не ваксинира, то толкова промити мозъци като тук със сигурност няма никъде...

Не са задължителни и ваксините за грип и хепатит, просто се налага да идеш в здравната служба в компанията и да подпишеш, че си запознат с рисковете и не искаш ваксини. И на мен ми се беше наложило да ходя да се разправям, защото работех в болница и държаха да сложа тия ваксини. Оказаха натиск, но като казах "има ли начин да не сложа ваксина и да не си загуба работата" със сумтене измъкна еднили стове да ги подписавам. Иначе ми разправяше, че било задължително. Нищо не е задължително ако не искаш.

# 411
  • София
Wind of Change, а за училище имахте ли проблеми с големия син?

# 412
Тук също уж задължават здравните работници и мисля не само тях.
Мъжът ми е учил в тукашен колеж (Монреал) и никой не му е говорил за ваксини.

В училище досега не съм имала проблем. При записването не представих канадски имунизационен паспорт, само едни листове от България. Ще ми е интересно следващата година как ще реагират за сина ми при записване, живи и здрави. Той няма никакви документи свързани с имунизации.

# 413
 Вери, няма да имаш проблеми. Тук сме от 8 и кусур години, за ваксини не съм реагирала, освен да подпиша отказ.
За здравни работници, да, навират им всичко, абсолютно всички ваксини. Моя приятелка учеше за мед. сестра, в рамките на 10 дни им набухаха всички съществуващи ваксини. Ако не искаш, учи друго. Толкоз.

# 414
Здравейте,
Нова съм във форума и се обръщам спешно с молба към варненски майки, които познават педиатър, склонен да вписва имунизациите на детето ми, срещу съответно заплащане.  .......
Благодаря предварително, в случай че някой се отзове!

Ако има майчета,татковци,баби ако щете които четат темата и са от Варна и ако имате жалание и смелост да направим нещо като среща,да си поговорим относно ваксините ,ако е възможно някаква организация да направим...... пишете мили хора.Дайте да се действа някак . Нека се почне отнякъде:pray:

Така, засега три майки от Варна се интересуваме от конкретен педиатър, склонен на определени компромиси  Rolling Eyes  Стана ясно, че форума не е най-доброто място за подобни съвети, с което абсолютно съм съгласна - наистина не е... Остава въпроса обаче, как ние например, а и други като нас можем да обменим подобна информация newsm78  Някой да има идея как или къде може да стане?

# 415
Вери, няма да имаш проблеми. Тук сме от 8 и кусур години, за ваксини не съм реагирала, освен да подпиша отказ.
За здравни работници, да, навират им всичко, абсолютно всички ваксини. Моя приятелка учеше за мед. сестра, в рамките на 10 дни им набухаха всички съществуващи ваксини. Ако не искаш, учи друго. Толкоз.

Интересно дали не е имало опция, да подпише, че не желае ваксини. Моя опит с отказване на ваксини при работа в болница е точно от Канада. Като казах, че не искам, все пак се оказа, че опция има.

# 416
persimon,  доколкото знам, не е имало такава опция. Дори си отнесе ваксините, които се препоръчват тук при пътуване в Караибите, хепатитни май, не съм се интересувала с подробности. само за рак на маточната шийка не и забиха, но жената е над 40 и секс контакт не и влиза в задълженията. предполагам зависи и от провинцията, аз съм в квебек.
извинете, но не ми се пишат  главни букви, не съм на кеф  нещо

# 417
Помня, че нашата лична не беше си била противогрипната, когато беше голямата паника - свински грип. Но ни го каза тихо и на затворена врата....

# 418
Наистина много интересен въпрос. Бих се консултирала с адвокат за това, ако бях сестра и ми искаха ваксини за учене и работа. Струва ми се, че не може правата на човека да отпаднат просто ей така. Не е изключено и да са го наложили, но е спорен въпросът. Те го правят да изглежда задължително винаги, дават го като условие едва ли не, но при натиск излиза че не било баш така...Поне при мен така стана, става дума за Торонто.

# 419
Здравейте,
Нова съм във форума и се обръщам спешно с молба към варненски майки, които познават педиатър, склонен да вписва имунизациите на детето ми, срещу съответно заплащане.  .......
Благодаря предварително, в случай че някой се отзове!

Ако има майчета,татковци,баби ако щете които четат темата и са от Варна и ако имате жалание и смелост да направим нещо като среща,да си поговорим относно ваксините ,ако е възможно някаква организация да направим...... пишете мили хора.Дайте да се действа някак . Нека се почне отнякъде:pray:

Така, засега три майки от Варна се интересуваме от конкретен педиатър, склонен на определени компромиси  Rolling Eyes  Стана ясно, че форума не е най-доброто място за подобни съвети, с което абсолютно съм съгласна - наистина не е... Остава въпроса обаче, как ние например, а и други като нас можем да обменим подобна информация newsm78  Някой да има идея как или къде може да стане?

Аз затова предложих да си направим заключена група във фейсбук и администратора да пуска само познати никове! Така ще може да се обсъждат много неща спокойно без никой друг да ни чете!

Общи условия

Активация на акаунт