ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 818
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
мили хора...направо чак ми е трудно да измисля как да започна....
просто съм шокирана.като начало само ще кажа че преди 2 дни попаднах за първи път на материал против ваксините и оттогава сън не ме лови....
имам си прекрасно създание на 6 и половина месеца и като гледах един от филмите вечерта преди да легна....ами не легнах само стоях до креватчето й и я гледах ,мислейки колко съм била тъпа и неинформирана досега....как съм могла да си го позволя ...и най-вече да й го причиня,ужас ви казвам.
засега са й бити 7 ваксини и с тях ще си остане. Повече ваксина само през трупа ми!!!Принципно така като гледам нищо й няма на милата но вече ми е ясно че и след време може да я сполети нещо от странични реакции в следствие от ваксина.Моля се и аз незнам вече на кой да е жива и здрава занапред.
Та така...просто викам айде и аз в кюпа с лудите хора които са видиш ли против ваксините.
Абе направо не съм на себе си хора.Сън не спя само и само да чета още и да гледам още.
Никога няма да си простя че преди да си купя кола чета като ненормална и събирам инфо от къде ли не че да не стане фал после видиш ли....
Сега ми предстои да си купя пералня.....ами същата работа...форумчета от типа"коя пералня е най-здрава" и т.н. дет се вика на прост език информирам се здраво
А ЗА ДЕТЕТО МИ АЗ ТАКА И НЕ СЕДНАХ ДА ПРОЧЕТА АДЖЕБА КАКВО СЕ СЛУЧВА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ

ама много публично се засрамвам даже ако мога да се засрамя в някоя телевизия в прайм-тайма бих го направила само за да последват примера ми и други НЕИНФОРМИРАНИ родители

27 години съм си живяла с убеждението че ваксината е нещо супер нормално и рутинно,че тя дава имунитет и не може без нея.Както е нормално да си живееш с куче и т.н. мога да изброявам хиляди но ви е ясно какво искам да кажа

Та информирах се доколкото е възможно досега ще продължавам в тази насока и така съм се озлобила мили хора че съм се смятала за разумен човек досега...а сама на себе си доказах че не съм такава....дано няма последици от това силно се надявам!!!
Мисълта която ме гложди от известно време е не може ли да направим някакъв комитет ли нещо ли(простете ме но тепърва навлизам в тематиката на проблема) та да информираме родителите не само по интернет.Защото сега това е средство номер 1
Да се съберем единомислещи ,да обсъдим какво може да се направи....да се организират лекции по темата,да се ходи по молове ако щете с листовки за предстояща лекция за вредите от ваксините като е синтезирана фрапираща информация на листовката за да стресне хората и евентуално 1 от 10 да дойде да чуе за какво иде реч....все файда.
Кажете мислите ли че е възможно.Аз мисля.

Сестра ми има бебче -племенницата ми което е с месец и 5дни по-малко от моето съкровище.Радост голяма за нас и родителите ни 2 бебета  Joy страшна забава пада.Та...като попаднах на "ужасните" филми казващи истината за ваксините и пратих да гледа като й обяснявах по телефона че не искам да налагам мнение просто искам да се информира.С трепет чаках да ми звънне и да каже че е решила да не ваксинира повече.А тя гледала началото на филма и се разстроила ,спряла го !В същото време тя продължава да вярва във ваксините защото знаете не е достатъчно 10мин от един филм,даже и цял не е достатъчно да се препрограмираш.Вика ми -"Добре де ако не я ваксинирам и се разболее ??"
Върви и обеснявай че трябва да изчете поне малко и да погледа още някой друг филм за да се убеди ,че те не дават ниакква гаранция .Още повечче че повечето болести се изкарват на крак.
Няма какво да ви обяснявам Вие ги знаете тези неща даже мноооооооооооого по-добре от мен.
Исках да кажа че хората ги е страх да се информират.Стискам силно палци да вземе решение да не трови племеницата ми....Ще поживеем ще видим.Аз продължавам да й "промивам мозъка" все пак
Бяхме на гости у приятели вечерта след като си вкарах информационна бомба и засегнахме темата.Много си ги обичам и уважавам имат детенце прекрасно на 2 години и батко на 14г  с всички имунизации досега.Мъжът как да е той си живее с неговитя неинформиран свят относно ваксините и е "за" тях .Естествено...и аз бях "за " ,до онзи ден обаче!Жената обаче като се прибрахме ми пише във фейсбук да й дам линк към някой филм.Правя го.Днес се чуваме и я питам дали е гледала и отговора беше"Абе Ники пуснах си го ама не издържах,не му е сега времето да го гледам".Тя е по-чувствителна и на моменти изпада в разни паники които никак не й влияят добре.От една страна го разбирам че не гледа.
Спирам дотук надявам се да синтезирате к`во аджеба исках да кажа че не чаршафосах ами се олях и прелях всички чаши и квот щете още...ама съм бясна все още.И вие сте били така и ще ме разберете.Айде със здраве и...тука съм ще следя

# 391
Е, Никче, добре дошла! По-добре късно, отколкото никога, нали знаеш. Нищо му няма на чаршафа ти, тамън си е. Peace

# 392
да г-жа Претенция, и аз тфа обяснявам на сестра ми "по добре късно токолкото никога" ама чува ли ме някой се пита У задачатЪ
Ако някой има инфо за педи който е наясно с вредата от ваксините за Варна нека пише че ще сменям! Благодарско предварително.То не само на мен ще ми е полезно де.Сега за това се ровя и бъркотя,та ако имам напредък ще публикувам та да се възползват и др майчИта

# 393
Никче, тук в темата не се обсъждат такива педиатри, каквито търсиш ти. Wink Така че ако се докопаш до подобен, не го разгласявай из форума.

А сестра ти я остави, колкото и да ти е загрижено за нея.

# 394
Извинявам се наистина за тъпарския въпрос може би ,но защо не се обсъждат?Има нещо лошо в това ли? Не искам да го приемаш като заяждане.Не е!!! Просто ми е любопитно защо наистина ? Peace
Имам някакви съмнения но мисля че не са достатъчна причина да не споделяме такова инфо,но пък знае ли човек все още съм в полуинформирано състояние Mr. Green
а за сестра ми да я оставя да си бие на нея ок....ама за племенницата ми е болно някак разберете!Като знам вече и опазил ни бог нещо ако й стане ще си блъскаме главите къде сме били! На кафе ли ,на разходка ли ........

# 395
Не го приемам за заяждане, ама и аз не се заяждам.  Laughing
Да го наречем предпазна мярка. Това е форум и четат всякакви.

Относно роднини, близки, познати, приятели - знам, че ти е болно. И на мен ми е било неведнъж, но отдавна съм спряла да говоря, виждайки, че никой не слуша и ме мисли за луда. Който е готов, сам ще те попита, щом веднъж вече си подхвърлила информация.

# 396
Абе точно защото е форум и затова си викам чакай да подчертая че не се заяждам ,понеже не ми се вижда лицето по време на дискусията и точно с такива мнения се почва-"ама ти малоумна ли си че ...." едисикакво... как да е де радвам се че сме разбрани хора(въпреки че съм ваксинирана Rolling Eyes)

Да видим но мисля че ентусиазмът ми относно информираността за ваксините май няма да стихне или поне за тези които са около мен,надявам се и не само.Няма да се откажа лесно.Даже съвсем тържествено и заявих че ще я вържа за стола да гледа и след филма Are Vaccines Safe и след това ако продължава да е обедена че иска ваксини за племеницата ми ще си кажа"ОК ,информирала си се вече.Аз си свърших задължението.Ако нещо стане вече няма да тежи на моята съвест" а не да ми казва че и било тежко да гледа ,а да ми реве на Али раза или там както е турския сериал(пак се извинявам за феновете на такива ,аз не съм-лично мнение) и още там брутални измислици и филми на ужасите.Но щом става дума за реалност-е мн е тежко за гледане.Не е! Тежко е да си представиш само какво би се случило,не дай си боже пък да се е случило вече и да си чакаме да се прояви.
аз да лягам ли вече newsm78 глей кое време станало

# 397
Чудих се, по какъв начин би могло да се даде повече гласност по темите за Свободния избор на майките и Против ваксините и се сетих за конкурса "Война на думи" в Шоуто на Слави. Макар и под формата на игра от забавно шоу, това все пак е начин повече майки да бъдат информирани.
Освен това мисля, че тук има доста подготвени хора по темите, така че да оборят всеки противник.
Наясно съм за позицията на медиите относно тези въпроси, но човек никога незнае от къде може да изкочи зайчето. Ето и условията за участие:

Запишете се за участие във "Война на думи"
Вижте условията за най-новия проект на "Шоуто на Слави"
17 януари 2012 г.
Най-новият проект в "Шоуто на Слави" се нарича "Война на думи".
Ако имате мнение, което може да отстоявате, ако във всяка ситуация може да намирате правилните думи и да оборите опонента си, ако спорът е в кръвта ви - запишете се за участие!
Изпратете актуална снимка, кратка автобиография, както и кратко изложение в рамките на една страница по тема, която ви интересува и вълнува. Темата може и да е сериозна, може и да е забавна. Може да изпратите защитата на вашата теза и като видеофайл. Не забравяйте да посочите телефон и адрес за обратна връзка.

Материалите изпращайте на e-mail: dumi@slavishow.com
или на адрес: София 1463 пл. България 1 НДК, зала 12 за "Шоуто на Слави"

Краен срок за записване - 14 февруари 2012 година.

Телефон за информация - 02/4200057

# 398
Guendi, много добро попадение!  Peace Дано се намерят желаещи за участие!

# 399
Оххх, аз съм точно за там! Досега не се е намерил някой, включително и лекар, който да ме обори Grinning
Стигат до "Аз не сам специалист в тази област и не мога да изкажа професионално мнение.."

Все пак обичам да казвам, как всичките ми "приятелки", невроложки и други лекари ме изтриха от скайповете си и не смеят да се обаждат никога и по никой повод по темата Wink

Знам, милички, че ваксинациите са златната мина са медицината, но... да увреждаш деца и човешки животи за некви пари - е не го приемем!

# 400
Ник4е добре дошла  Hug Аз ще ти дам един съвет-колкото и да ти се иска сестра ти да последва примера ти,не й го налагай.Всеки има право на избор,всеки има разум,очи и уши.Ако иска-ще чуе и види.Ако не-детето си е нейно.Хубаво е,похвално е,че искаш да разкажеш на повече хора за това,но повярвай ми,много малко ще са тези,които ще те приемат насериозно и няма да те заплюят.Радваме факта,че хората малко по малко започват да се интересуват от това какво всъщност са ваксините,храната,която ядем,лекарствата...Хората започват да "отварят очи".За огромно щастие тук са се събрали наистина нормални хора,приемащи другия.Мен така ме нападнаха в отчения,в който изкарах цялата си бременност,само защото отстоявах мнението си за ваксините.Не съм седнала да си разплитам чорапите от това,де.Но...хора всякакви.Дано имаш успех и те чуят повече хора.

Аз мислех да предложа на  XVisible да се запише за този конкурс в Шоуто на Слави (колкото и да ми е противен водещият),още когато започна да се върти рекламата Simple Smile Но после се замислих,че може и да ти е трудно,впредвид някои обстоятелства.Аз бих се записала,но паля много бързо и някой може да бъде набит,още преди да съм изложила тезата си Simple Smile Това в кръга на шегата!Наистина ще е хубаво,ако се даде гласност по темата в медиите.Да се разбунят духовете.Да стане някой скандал.Нали знаете,че в Бг,когато по някой въпрос стане гореща дискусия,еле пък ако се засягат пари,закони,права то той става най-важната тема за разговор сред баби,майки,по села и паланки.
Аз категорично съм се отказала да говоря на тази тема с познати,непознати,приятели...Радвам се на малките победи,които извоювам за детето си и това е.Не мога да понеса повече критики,обиди и лошо отношение.А ако още някой ми каже,че съм луда ще ме дават по новините и ще ме съдят за побой.

Имам един въпрос към живеещите в чужбина-само в Бг ли гледат на нас и на децата ни като на изроди?Само тук ли мнението на масовката е важно и се слуша?Или и по света е така...Не съм се задържала никъде достатъчно дълго,за да разбера мнението и отношението на хората по толкова сериозни въпроси.Но навсякъде съм срещала разбиране и зачитане на мнението ми,колкото и да е различно.Все си мисля,че само българина е такъв кон с капаци.

# 401
Милички, трябва ли да сложа в подписа си, че съм така - http://vaksinite.info/Ekspertno_Reshenie_2450_fron_latest_.jpg Няма да го направя!

И ДА, това Е от ваксина! Ходенето до тоалетна дори е трудно...
Но въпреки всичко аз не се предавам!
Не спирам да помагам на доста хора около мен, както и да бъда единствен приход на финанси в семейството ми.
Не спирам да превеждам филми и разширявам http://download.vaksinite.info/

Това е и причината да не съм в БТВ. Може би е и за добро, знае ли човек..

# 402
 XVisible не е нужно да казвам че съжалявам...Ти си знаеш каква мъка и бреме ти е. Hug
Принципно за предаването на Слави е добра идея но някак се съмнявам да се съгласят на такъв дебат.Все пак основното им финансиране идва от фармацевтичната индустрия.В паузите за реклама 8 от 10 реклами са за разни илачи обърнете внимание.
Иначе съм много за не ме разбирайте погрешно.Бих била аз този човек даже съм склонна да участвам,но някак изобщо не съм толкова подговена.Та едва от 3 дни съм "промит мозък".Дано се появи по-начетен човек и не се страхува да го направи.Крайния срок е 14 февруари.Ако дотогава няма желаещ аз ще напиша едно писмо па да става квото ще....Не че ще има кой да ми гледа детето...но дотам да се стигне.
 Peace
Ако има майчета,татковци,баби ако щете които четат темата и са от Варна и ако имате жалание и смелост да направим нещо като среща,да си поговорим относно ваксините ,ако е възможно някаква организация да направим...... пишете мили хора.Дайте да се действа някак . Нека се почне отнякъде:pray:

# 403

Хм , освен това и тя и синът й са педиатри , а съпругът , също лекар е анестезиолог . В такава фамилия "пробив" няма .

Онзи ден , бебчето на една сравнително близка  позната го "боднали"  Sick с трети прием Пентаксим и тя ми звъни да пита какво да дава за зъбки , че  плакал .... 3 часа безспир . Казах й , че не са зъби , а проблема е във ваксината , но не бях чута и прекратих .

Друго - завършва поредният випуск от 140 фармацевти , днес ще им е връчването на дипломите , богато , пищно , с коктейл , родители , шумно празненство , .... спонсорирано от , дами и господа ,
Glaxo ! Изводите всеки да си ги прави сам .

Никче , добре дошла ! Не се тревожи , почти всеки от тук пишещите се терзае за няколко / или всички / сложени ваксини . Гледай напред и се радвай , че си прогледнала навреме .

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 16:18 от nice

# 404
Имам един въпрос към живеещите в чужбина-само в Бг ли гледат на нас и на децата ни като на изроди?Само тук ли мнението на масовката е важно и се слуша?Или и по света е така...
Роботи има и тук.
Но също така никой досега не ме гледал странно, отдръпвал се, лял акъл заради неваксиниране, хранене, кърмене....Смело мога да включа и личната. Не си е налагала досега мнението. Знае, че не ваксинираме и как се храним. Относно храната - винаги досега е предлагала варианти, които да отговарят на нашите разбирания.

Общи условия

Активация на акаунт