ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 645
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
http://www.parallelreality-bg.com/statii/alternativa/334-2011-06-10-22-49-43.html
 Sad
на "маслините" се включих ,то как да не се!
По темите тук наистина се радвам ,че все повече хора се включват.Полезно е!Аз самата като цяло съм четяща всякакви форуми и се включвам ако наистина има нужда от това.Но тук няма да спра защото наистина смятам за правилна мисълта на мечо Пух "колкото повече-толкова повече".Всеки разбира смисъла на поговорката,нищо че е детска.Пишете хора,недейте да четете само.Тук сме си нужни взаимно.Проблема е много всеобхватен и всеки един от "нашето тесто " е нужен малко или много.

оф пак станало 3 часа

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 02:56 от Ник4е

# 451
Здравейте  от още една НЕваксинирана майка,вече официално отказала да ваксинират детето и. Радвам се, че ви има  Hug
 До сега само ви четях, но реших да се включа, нямам много време да пиша, но скоро ще напиша и аз как се развиха нещата при нас, в момента имаме трудности с джи пи-то, защото ни "гони" от юни месец,а  на последната консултация на бебето не благоволи да се появи.

# 452
Добре дошла, Дици! Hug Hug Hug

# 453
Благодаря!
Искрено се надявам да ставаме все повече и да спрат да ни заклеймяват като ненормални и необразовани хора, едва ли не сме някакви плебеи, щом не искаме да ни тровят децата.
 Честно казано познавам само още една майка, която не си ваксинира детето, но при нея нещата са на етап отлагане, докато при нас нямаше такъв.  Останалите, с  които  съм споделила смятат, че съм побъркана и са убедени, че "детето няма как да си изгради имунитет без ваксините" и куп подобни идиотщини, ако не било за хубаво, нямало да се правят, били тествани... и т.н.

Чудя се по закон трябва ли да имаме личен лекар Rolling Eyes Щото доколкото разбирам май никой няма да иска да ни вземе като чуе, че сме отказали ваксините.

# 454
Дици, да нямаш ЛЛ за теб и детето е най-хубавото нещо на света - аз съм така Wink
Нека не забравяме това - http://www.youtube.com/watch?v=8gUJnUEzem4&feature=related

Не знам дали ще убедиш (обичам да ги наричам лумпенизирани) хора, познати, лекари в "полезността" на ваксините, но си струва да им дадеш материал за размисъл :
Vaccine Facts To Consider
Vaccine-Crisis

Поне ще дадеш сериозна тема за размисъл. Ако искат да гледат филми - подписа ми...

# 455
Дици, няма как да нямаш ЛЛ ти или детето. Така е направена системата. Тази ЛЛ не може да ви изгони, подай оплакване в ЗК. Ако имаш възможност си ходи при частен педиатър когато се налага, а тази не я посещавай. Колко ти е голямо детето?
Ако е под 1 година и не ходиш на консултации, мисля пак могат да те санкционират, ако ЛЛ докладва. Абе, въразли са си гащите. Но, тогава ти си ходи на консултации, колкото да ви измерят и отчетат посещение.

Аз също имам съмнения че от хепатитната нис е отключи АД и се засили след втория прием.  Thinking

# 456
Какво ви пука как ви заклеймяват?
Живейте си живота според вашите принципи, така ще се запазите здрави и доволни!  Peace
Тия около вас нямат никакво значение, малко хора могат да "обуят обувките" на другия и да разберат защо постъпва някак си.

# 457
XVisible , за съжаление няма как да убедиш, предубедени хора, а и нямам сили и желание за това. Откакто съм родила се занимавам само с проблеми свързани с тъпите ваксини и нямам време да се зарадвам на така желаното дете, не е ли жалко?  Sad

Kalifornia, бебето ми е на 4 месеца и точно това си мислех, дали няма да ми създаде проблем ЛЛ, че не ходим, тъй като решихме, че там повече няма да стъпим, но не искам да си навличам допълнителни неприятности и тази госпожа да ни докладва. От друга страна си мисля, какво значение има къде ходим на консултации, дали на частно, или при нея.. ох не знам, главата ми ще се пръсне, а и хич не съм запозната със законите... А и как да ходя на консултации като тя не се появява
Абе, много объркано се изказах май, но ми е ужасно напрегнато и в главата ми е абсолютна каша.
Пропуснах да спомена, че от ваксините имаме само втория прием на противохепатитната и може и да си въобразявам, но до този момент детето ми имаше голям апетит, а след нея стана някак нервно, спря да се храни като преди,  сега май аз съм предубедена, но как да не съм?

# 458
Марица, точно това искам и аз, да живея според моите принципи, ама как да стане, като живеем в държава, която те задължава, да не живееш според тях?

# 459
Извинете, но кой и с какво ще ме убеди/задължи? Ако нямаш ЛЛ няма кой да ти пише простотиите за прием в държавна, а може би и честна детска градина. Да, някои хора нямат избор и приемат този необоснован риск, според мен.

Всичко, само и само детето да е на детска и мама и тати да могат да ходят на работа. Гнусна БГ действителност Sad

# 460
То е най-добре да нямаш ЛЛ, Алекс, но Дици имат И щом имат вече са в системата и отърване няма.

Дици, как не се е появила ЛЛ за консултация? Други бебета имало ли е пред/след вас? За частния педиатър имах предвид, че може да ви взима мерките, да ви преслушва, ако искаш да ти се измерва бебето и т.н. и няма да пита за ваксини, защото ще си мисли, че за това се "грижи" ЛЛ по каса.

# 461
Ами нали ваксините са задължителни.
Някой скоро ми каза, че можело да ме съдят, за това че съм отказала, а детската ясла и детската градина вече съм ги "прежалила", ще го мисля като дойде време.
А как става това да нямаш ЛЛ, сега след като съм регистрирана при определен, мога да го сменя, но да се отрегистрирам изобщо, как, подават се документи някакви ли?

# 462
не можеш да се отрегистрираш, няма как. Евентуално си могла да не избираш ЛЛ за бебето, но тогава се прощаваш и с майчинството. Можеш да получиш честитка за глоби, поради непоставени ваксини, ти да обжалваш  в съда и се започва, тук е говорено за съдебни дела на майки, обжалващи глоби за непоставени ваксини.

# 463
Отидохме за косултация малко преди да и почне смяната и таткото с бебето чакаха в стаичката за детска консултация, а аз при болните за да и кажа като дойде, че я очакваме. Сестрата през това време дойде да ни пита дали нея чакаме, имам предвид нашата ЛЛ, а когато ЛЛ се появи и казах, че я очакваме за косултация. Така и сестрата и докторката знаеха, че има бебе, което чака. Изкарахме 45 мин в детската консултация, през което време тя си приемаше пациенти и не се появи, детето се разплака и ние си тръгнахме, не и се обаждах... Не мисля, че е нормално да караш малко бебе да чака 45 минути, през което време ти си преглеждаш други пациенти, поне да беше изпратила сестрата да свърши тая работа.
Разбра ли ми се нещо newsm78

# 464
Ясно значи трябва да се търси ЛЛ, който да няма проблем за това, че не ваксинираме, а вярно ли е, че и ЛЛ биват глобявани от касата заради такива като нас?

Общи условия

Активация на акаунт