ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 627
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Ох,вижте пак на какво ни подлагат...http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=10633043

Нали уж са ваксинирани,защо са се разболели,а  Crossing Arms

# 661
А какъв е размера на прословутите глоби? Беше коментирано много назад из темите и ми се върти нещо около 60лв в спомените. Вярно ли е? Ако е толкова направо да дават една сметка да им ги превеждам авансово и да не ми губят времето  ooooh!
Освен това колко често могат да те глобят в рамките на 1 календарна година? Знам, че го няма разписано в разпоредните, но от опит?

# 662
А какъв е размера на прословутите глоби?

Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.
(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.
(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

Но колко често, това  никой не може да каже, защото те многократно могат да ни канят за имунизация и за всяко неявяване да съставят акт. Чудя се дали има  горна възрастова граница за ваксините? Например синфлорикс е за деца до 23 месеца, след това какво следва. Имам спомен и за петвалентната, че  е за деца до 3 години, след този период могат ли да ни канят за имунизация newsm78

# 663
А какъв е размера на прословутите глоби?

Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.
(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.
(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.
Така написан текста е доста оспорим.
1. Аз мога да се явя с детето си на дата за имунизация, но да не позволя да бъде имунизирано! 
2. Освен това никъде няма посочени срокове на забавяне. АКО НЕ СЪМ подписала официален отказ не могат да ме обвинят във възпрепястване. След като наредбата или законът не посочва изрично колко дена, месеца или години се водят за "възпрепятстване", никой не може поне законово издържано да състави акт за такова. А относно "повторно извършване на нарушението" - тук съвсем са си оставили ръцете. Отново - след колко дена, месеца, години деянието може да се счита за повторно?

Моля за коментар от тези, които са се сблъсквали официално с проблема. Моите разсъждения са на база бледи  юридически познания в друга правна област.

Ако ми съставят акт бих писала в графата за възражения, че детето е било в контакт със заразно болни и поради липса на писмена информация относно безопасността на ваксините в ТОЗИ КОНКРЕТЕН случай, отлагам поставянето им. Не възпрепятствам по смисъла на закона или наредбата (не знам какво е).

# 664
Ох,вижте пак на какво ни подлагат...http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=10633043

Нали уж са ваксинирани,защо са се разболели,а  Crossing Arms

Епидемията не е ли от хепатит А? Зад. имунизации се правят срещу хепатит Б... Имунизациите срещу хеп. А са препоръчителни според Наредба 15... Тия извънредните какви ще са?

# 665
Защо ли си мисля, че тези епидемии от хепатит си ги измислят, за да точат пари от ЗК? Преди това се правеше редовно, фалшиви диагнози, настаняване и "лечение" на здрави болни.
Днес разбрах за един мой роднина, който е бил настанен в болница заради гастрит. Т.е. момчето си знае проблема. Лекарите решават обаче да изкарат малко пари и му обявяват, че ще го оперират от апандисит. Слава Богу, момчето е разумно и е отказало. След това се оказва, че наистина не е апандисит, но ако се беше вързал, последствията щяха да бъдат само за него.
Безумна държава, безумно законодателство.
Я кажете, мога ли да разведа дете с Нои? Направих преди много години голяма злина на дъщеря ми- записах я при ЛЛ в Бг, тъй като живя там 6 месеца. Беше в такава възраст, в която бе твърде вероятно да се наложи посещение при лекар, най-вече заради инциденти, тогава бе твърде буйна.
Търсих информация в сайта на нои, но не намерих конкретно за деца.

# 666
Има една форма 104, няма ли да свърши работа?

Попаднеш ли им в лапите и не внимаваш, може страшно да стане. Скоро разказвах на нас какво чудо ни се размина.

# 667
Shots in the dark:
"Боя се, че веднъж като си влязъл в системата, тя има начини да си отмъсти..."
Andrew Wakefield"

# 668
Честит 1 Март! Бъдете здрави!

# 669
Честита Баба Марта! Здраве и щастие!
Моля някой, който е минавал на комисия за отлагане на ваксини, да ми пише на лични каква е процедурата и колко време отнема! Благодаря предварително!   bouquet

# 670
# 671
       Честита баба Марта на всички!Здрави и засмени!                             

# 672
  • Пловдив
Днес получихме "Покана" от РИОКОЗ , да се явим на 27.03 при тях. Какво се правеше в този случай?

# 673
Днес получихме "Покана" от РИОКОЗ , да се явим на 27.03 при тях. Какво се правеше в този случай?

Звъниш по телефона и питаш за какво става въпрос...

# 674
  • Пловдив

Звъниш по телефона и питаш за какво става въпрос...

Simple Smile Аз знам за какво става въпрос...След това какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт