ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 625
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
http://www.naturalnews.com/034848_Microsoft_Merck_eugenics.html
Microsoft buys eugenics technology from Merck, becomes drug development partner with top global vaccine manufacturer
When you buy Microsoft products, you are now promoting the pharmaceutical industry and its global vaccine agenda. That's the new reality in which we live, where the world's largest software company is "in bed" with the world's largest vaccine pusher.

# 646
то има нагледни примери вече...в един филм жена ,която има развъдник за кучета говореше как всички  се ваксинират ,след което в повечето се наблюдава стерилност,болнавост и тенденцията се увеличавала със страшна сила...Като спряла да ги ваксинира(вече новите поколения-знаем че те живеят в порядъка на 10-15г) всичко си дошло на мястото.Здрави кучета без каквито и да било проблеми.Работата е там че човек може да отгледа 4 поколения кучета и да наблюдава реално какво се случва-да си вземе поука от това...но уви ние живеем доста по-дълго и няма кой да види на практика какво ще се случи след 3 поколения.Дано са по-разумни от нас.Силно се надявам. Praynig

Това с кучетата не е точно така.  Wink Имам наблюдениялични върху елитни развъдници и там кучетата са си ваксинирани и поне в размножаването нямат проблем. При кучетата е по- особено, тъй като при тях има болести, които са смъртоносни и неваксинирани, което пале се зарази директно умира. При тези болести не оказва влияние силна храна, хигиена и т.н.
Аз и друг път съм писала, нашето куче винаги се разболява от "коремен грип" няколко дни след ваксина. Други проблеми не е имал, т.е. не е болнав по принцип.
Не знам, има ли изследване каква е смъртността от съответните болести при ваксинирани кучета.

# 647
Здравейте, отказахме ваксини за нашето бебе, подписахме документи при нашия ГП(GP) че сме информирани и доброволно отказваме ваксините, тя ни предупреди че ще ни глобят и детето няма да има детски и няма да може да ходи на детска градина. След малко ни дойде покана от Регионална Инспекция За Контрол на Общественото Здраве. При неявяване ще се приложи разпоредбата на чл.40 ал.2 от ЗАНН във връзка чл.43.ал.4 от същия закон. Не знам каква е точно целта да ни викат, но явно ще ни информират и ще дадът за подпис някакви документи че са ни информирали и че ние отказваме, и после ще ни наложат глоба. Имате ли представа как правилно да действаме в тази ситуация?
Някои от вас имали разправиии с РИОКОЗ.
Този Указ7 има ли отношени кам нашия случай ?

http://www.imageup.ru/img270/892980/image001.jpg.html (http://www.nhif.bg/web/guest/170)

Иначе, освен официална бланка на която се распих имаше и лист хартия съствен от ЛЛ в който двамата родетеля (Име , ЕГН) се подписахме да не ваксинират детето. Каза ни че копия ще отиде в РИОКОЗ.

# 648
  • София
Указанието касае само завършеността на пътеката за грижи за новороденото, т.е. да не  искат от вас да доплащате в болницата за грижите след раждането.

# 649
Здравейте, отказахме ваксини за нашето бебе, подписахме документи при нашия ГП(GP) че сме информирани и доброволно отказваме ваксините, тя ни предупреди че ще ни глобят и детето няма да има детски и няма да може да ходи на детска градина. След малко ни дойде покана от Регионална Инспекция За Контрол на Общественото Здраве. При неявяване ще се приложи разпоредбата на чл.40 ал.2 от ЗАНН във връзка чл.43.ал.4 от същия закон. Не знам каква е точно целта да ни викат, но явно ще ни информират и ще дадът за подпис някакви документи че са ни информирали и че ние отказваме, и после ще ни наложат глоба. Имате ли представа как правилно да действаме в тази ситуация?
Някои от вас имали разправиии с РИОКОЗ.
Този Указ7 има ли отношени кам нашия случай ?

Иначе, освен официална бланка на която се распих имаше и лист хартия съствен от ЛЛ в който двамата родетеля (Име , ЕГН) се подписахме да не ваксинират детето. Каза ни че копия ще отиде в РИОКОЗ.

ЗАНН

Чл. 40. .........
(2) Когато нарушителят е известен, но не може да се намери или след покана не се яви за съставяне на акта, актът се съставя и в негово отсъствие.

Чл. 43. .........

(4)  Когато актът е съставен в отсъствие на нарушителя, той се изпраща на съответната служба, а ако няма такава - на общинската администрация по местоживеенето на нарушителя за предявяване и подписване. Актът се предявява и подписва не по-късно от седем дни от получаването и се връща незабавно.

С други думи, ако не се явите, ще напишат акт във ваше отсъствие и ще го изпратят по съответните служби да ви го занесат по местоживеене... Ако се явите в РЗИ, ще ви връчат акта лично... Не ходете...

Указание 7 няма отношение, с изключение на това, че при отказ на ваксини в родилното, не се налага да си плащате клиничната пътека...

Ако имате желание, пратете ми акта, след като го получите, за да видя как е оформен, а също и от кое населено място сте... Пишете ми на ЛС...  Peace

# 650
Не е ли по-добре да отиде и да заяви, че въпросната "информация" не е по реда на чл. 87-89 от ЗЗ, а и дължат писмено информирано съгласие (ИС)? И съответно да допише в АУАН-а в полето за забележки , че информацията е недостатъчна, едностранчива и не отговаря на изискванията за ИС?

# 651
  • София
защо да им подсказва, по-добре да издадат АУАН и НП и после да жали с този и други аргументи

# 652
защо да им подсказва, по-добре да издадат АУАН и НП и после да жали с този и други аргументи
АУАН-а не отива ли после в съда, при което ще се докаже, че тя се е явила и не възпрепятствала осигуряването на детето? В чл. 209 глобата е точно за това.
А така би излязло, че от РЗИ не са изпълнили условията по ЗЗ, т.е. те са предпоставили неизпълнението на чл. 58.

Не знам, не съм юрист, просто се замислих кое би могло да е от помощ при обжалването.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 09:45 от lady Green

# 653
  • София
Аз не съм се изразила добре - бележката ми се отнася до дописването в АУАН, иначе и аз си мисля, че е по-добре да се яви, но и аз не съм юрист  Peace

# 654
Точно това мислех да напиша... Ако искате да се явите е хубаво да допишете това, което lady Green е написала по-горе... При издаването на акт (АУАН) има място за възражение и имате право да възразите с няколко изречения там или да пишете отделно възражение... Второто е безсмислено, така че по-добре на самия АУАН да се напише нещо от сорта: "Предоставената ми информация (ако въобще има такава) не е по реда на чл.87-89 от ЗЗ. Информацията е недостатъчна, едностранчива и не отговаря на изискванията за ИС."

В подписа на lady Green, както и в първия пост има подробна информация що е то информирано съгласие и какъв е реда, и изискванията за получаването му в устна/писмена форма, вкл. законовите разпоредби, свързани с ИС.

# 655
Моля мами на деца с кожни и алергични проблеми след ваксините, които успешно са отложили и/или отказали ваксинациите да ми пишат на личния.

Не вярвам някой  лекар да  потвърди, че алергията и кожните проблеми са от ваксината. В какво се изразява алергията при твоето детенце ? Моята дъщеричка е с атопичен дерматит и АБКМ  и в амбулаторния лист от прегледите при гастроентеролог пише да се отложат имунизациите до края на лечението. До този момент това беше достатъчно, но тези дни отново са минали РЗИ на проверка( за трети път в последната година  #Crazy)при ЛЛ и са гледали всичко под лупа,  направили са предписание незабавно да минем пред комисия и са се държали много унизително.  #Cussing out  Не вярвам да ни отлагат повече и най-вероятно ще плащаме скоро глоби Sad

# 656
tiarra_abv, права си, реакциите от ваксини рядко се признават от личните лекари. Те не четат листовките и дори са по-невежи относно протичането на инфекциозните болести и въздействието ваксините от най-обикновените родители. Идея си нямат за епидемиологичната обстановка в страната.
От тях се иска имунизационно покритие, а дали някое дете, в случая твоето, е потърпевшо, тях не ги касае.

# 657
Здравейте приятели, и аз като много от вас отказах да ваксинират дъщеря ми 13 годишна подписах при личния лекар,след което наскоро ми дойде писмо ,че съм поканена за ваксина в РИОКОЗ . Обадих се по телефона попитах за какво става въпрос ,а те ми отговориха,че искат да говорят с мен защо отказвам ваксините . Как да постъпя по нататък за да избегна санкциите. ?

# 658
  • София
NIKI123, щом се е стигнало до РИОКОЗ вероятно няма да можеш да избегнеш санкциите. Моето мнение: бъди сговорчива, ако трябва им обясни за някакви твои наблюдения върху детето след последната ваксина (кожни реакции, моментни промени в поведението).Точно в постовете преди теб сме обсъждали някакви стъпки. Като ти издадат Акт за установяване на адиминистративно нарушение веднага пиши пак в темата и се надявам някой да се включи да ти помогне с обжалването.   

# 659
Аз вече няколко пъти съм писала, че не е нужно да се подписва каквото и да било при ЛЛ. След като "информирането" е устно, отказът също е устен. Лекарите да си търсят варианти да се оправят с изискванията на РЗИ за подписи, а не да водят война със собствените си пациенти.

Но така или иначе щом някой е докладван,  ще го гонят за подпис и ще търсят начин да му съставят акт. Както стана ясно по чл. 40 от ЗАНН могат да го направят и без присъствието на родителя. Така че, няма голяма разлика дали си подписал АУАН-а или не. Затова си мисля, че може би е добре да се подпише, като се напише в забележките на самия АУАН, че родителя не отказва принципно, но държи да бъде информиран по смисъла на чл. 87 и чл. 89 от ЗЗ като му се предостави писмено ИС за конкретната ваксина, тъй като имунизацията е инвазивна медицинска процедура и крие рискове за живота и здравето.

Възражения, след като получите АУАНА, е безмислено да се пишат, защото те важат само за пред РЗИ, преди да напишат НП. Те така или иначе не ги взимат под внимание, пишат НП и определят размера на глобата. Оттам нататък, ако решите да обжалвате, това става вече в съда, а АУАН-а и НП се представят там и биха имали тежест при обективиране на нарушението.

Общи условия

Активация на акаунт