ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 615
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Днес получихме "Покана" от РИОКОЗ , да се явим на 27.03 при тях. Какво се правеше в този случай?

Звъниш по телефона и питаш за какво става въпрос...

Simple Smile Аз знам за какво става въпрос...След това какво да правя?

Нищо де... Звънни 2-3 дни по-рано и кажи, че не си в града, а имаш дата да отидеш и няма да можеш да я спазиш... И питай за какво става въпрос...  Laughing  Като ми напишеш какво са ти казали (най-добре на ЛС), ще ти кажа какво да правиш...  Peace

# 676
  • Пловдив
Днес получихме "Покана" от РИОКОЗ , да се явим на 27.03 при тях. Какво се правеше в този случай?

Звъниш по телефона и питаш за какво става въпрос...

Simple Smile Аз знам за какво става въпрос...След това какво да правя?

Нищо де... Звънни 2-3 дни по-рано и кажи, че не си в града, а имаш дата да отидеш и няма да можеш да я спазиш... И питай за какво става въпрос...  Laughing  Като ми напишеш какво са ти казали (най-добре на ЛС), ще ти кажа какво да правиш...  Peace

ок, мерси  Hug Ще пиша  Peace

# 677
Пиша отново, защото има голям интерес към въпроса... Когато решат да ви глобят първо ви пишат акт (АУАН-акт за установяване на административно нарушение)... В този АУАН описват какво са констатирали при еди коя си проверка, какво нарушавате и т.н. На втората страничка има място, на което в няколко изречения може да напишете възражение, преди да подпишете акта... Само да подчертая, че това възражение най-вероятно няма да ви спести глобата, но е по-добре да го има, ако решите да обжалвате в последствие... Добре е да напишете следното: "Имунизирането е интервенция, свързана със здравето на детето. На основание Закона за здравето ми се дължи информация. До този момент никой от компетентните здравни органи, не ме е информирал относно потенциалните рискове, свързани с предлаганите ваксини, включително страничните ефекти и нежеланите лекарствени реакции, болка и други неудобства, разумните алтернативи, очакваните резултати и прогноза, вероятността за благоприятно повлияване, риска за здравето и т. н. конкретно за детето ми, а не общо и по принцип." АУАН-а могат да ви го дадат в РЗИ, ако благоволите да отидете там или да ви го донесат у вас... Може да откажете да го подпишете, но ще го подпишат свидетели и отново ще се счита за връчен, така че е най-добре да напишете горното и да го подпишете...

След акта и на негова основа, от РЗИ издават наказателно постановление (НП), в което пише сумата, която трябва да заплатите, както и срокът за обжалване... Обжалва се чак след издаването на НП, актове не се обжалват, на тях може само да се пише възражение...

# 678
А когато не се плати глобата, какво могат да направят?
Да речем, че човек наистина няма пари, безработен е, тогава какво?

# 679
  • София
Публичният изпълнител към бившата Агенция за държавни вземания (сега НАП), получава документацията и предприема мерки за събиране на сумите.
Разбира се може и да ви проспят, защото има огромен брой неплатени задължения/дела.

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 08:38 от Туцка

# 680
Ей тези наши неадекватни закони!!!
Третират хората като крепостни селяни. Ако не искаш, те викат на разпит с мъмрене и подигравки, ако и там не успеят- бой с пръчки.
Ще ви глобяват затова, че искате децата ви да са здрави, главата ми не го побира! При положение, че производителят на ваксината е вписал всички ефекти, последствия, увреди и възможна смърт в листовката й, те ви съставят актове!!!!!!!!!
Че на всичко отгоре третират и децата като прокажени- няма детски заведения, екскурзии и т.н.
То по добре, след като и съдилищата отказват да се занимават с тоя проблем, човек да си запише детето бежанец. Така или иначе държавата го е отхвърлила като равноправен член, поне вас да не притесняват.

# 681
  • И аз не знам къде...
Това видяхте ли го?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1260614!

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 23:57 от Дариии

# 682
# 683
  • София

Sick, ето ти още автоимунни заболявания с "неизвестна" етиология

# 684
Това е пълен абсурд. Наложи се да се отпиша от личния си лекар, понеже той е твърдо за ваксините и отказва да ми съдейства.

# 685
Аз... просто не знам какво да кажа Sad

Да го пратя да гледа филм ли? Вероятен  отговор - "Не, нямам време за глупости!"
Да го пратя да чете книги ли?  Вероятен  отговор -  "Кой, аз ли? Аз колко съм чел..."  И това няма да стане..
Да го пратя да гледа кратки видео клипове ли? Сигурно пак ще последва нещо от сорта на  "Не, нямам време за глупости?"

Вероятно мнението му/и  ще се промени, ако детето стане с аутизъм или друго тежко неврологично разтройство в следствие на ваксина... прекалено съм добър, за да пожелавам такива неща..

# 686

Вероятно мнението му/и  ще се промени, ако детето стане с аутизъм или друго тежко неврологично разтройство в следствие на ваксина... прекалено съм добър, за да пожелавам такива неща..

Така си мислиш ти. На моя позната детето получава тежка реакция от ваксина. Едвам го спасяват. Направих грешката да я питам как смята да не го ваксинира. И тя и мъжът и едва не ме пребиха за глупостта ми. Знаела ли съм какво става с неваксинираните? Цялото им семейство били лекари (?!). То било "не добре пречистена партидата" и бла-бла.

# 687
Ужас.. цяло семейство заблудени душици Sad
Ще се оправят някъде из еволюцията им. След 10-20-30 години или след Х живота..

# 688
По принцип, тяхна си работа и тяхно право. Просто исках да кажа, че не винаги хората приемат нещата по един и същи начин.

# 689
По принцип, тяхна си работа и тяхно право. Просто исках да кажа, че не винаги хората приемат нещата по един и същи начин.

Да така е. Някои се учат от чуждото падане, други от едно свое, трети от две, а четвърти и от стотно не успяват да схванат. Ако и следващата партида се случи "не добре пречистена", както е много вероятно да се случи, след като детето вече е имало една тежка реакция, може евентуално да се  замислят че има нещо гнило. Ако не се замислят, наистина влиза в действие естественият отбор, колкото и да е трагично това.

Общи условия

Активация на акаунт