ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 601
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Нова психо атака от страна на фармацевтичната мафия - http://news.ibox.bg/news/id_337091571

Цитат
Доц. Мангъров обясни, че в световен мащаб годишно от вирусен хепатит умират 4 пъти повече хора, отколкото от СПИН. В България има повече от 450 000 хронични носители на вируса на хепатит В, а само родените след 1992 г. са предпазени от заболяването, след въведената задължителна ваксинация на новородените в България.

Искам да попитам някой, който има сведения. Наистина ли няма нито един заболял от хепатит Б след 1992г. поради ваксинирането? Звучи ми почти невъзможно?! Предвид това, че се предава по полов и кръвен път, би трябвало да има вече статистика за заболеваемост сред имунизираните младежи.  newsm78

# 691
Родените 92 са на 19 години в момента Simple Smile.

# 692
Нова психо атака от страна на фармацевтичната мафия - http://news.ibox.bg/news/id_337091571

Цитат
Доц. Мангъров обясни, че в световен мащаб годишно от вирусен хепатит умират 4 пъти повече хора, отколкото от СПИН. В България има повече от 450 000 хронични носители на вируса на хепатит В, а само родените след 1992 г. са предпазени от заболяването, след въведената задължителна ваксинация на новородените в България.

Искам да попитам някой, който има сведения. Наистина ли няма нито един заболял от хепатит Б след 1992г. поради ваксинирането? Звучи ми почти невъзможно?! Предвид това, че се предава по полов и кръвен път, би трябвало да има вече статистика за заболеваемост сред имунизираните младежи.  newsm78

Не е вярно. Не знам в болниците доколко пазят архивите си, но ако в библиотеките има вестници от онези години, може да се осведомиш и сама. Те винаги отразяват "епидемиите".
През 1993 от хепатит Б боледуваха много мои познати, аз тогава бях ученичка. Те лежаха в инфекциозно, пак имаше "бум" както всяка година. Настояваха на не разболелите се, като мен, да си правят профилактика с гама глобулин.

Сега, ако питаш за онези, които са били родени през 1992 дали са боледували от хепатит някога, не знам, а едва ли и някой би могъл да каже. Мед. документация не се води стриктно, както знаем, а и от години болниците приличат повече на хоремаг, отколкото на това, което трябва да са.

# 693
  • София

Цитат

Искам да попитам някой, който има сведения. Наистина ли няма нито един заболял от хепатит Б след 1992г. поради ваксинирането? Звучи ми почти невъзможно?! Предвид това, че се предава по полов и кръвен път, би трябвало да има вече статистика за заболеваемост сред имунизираните младежи.  newsm78

Не е вярно. Не знам в болниците доколко пазят архивите си, но ако в библиотеките има вестници от онези години, може да се осведомиш и сама. Те винаги отразяват "епидемиите".
През 1993 от хепатит Б боледуваха много мои познати, аз тогава бях ученичка. Те лежаха в инфекциозно, пак имаше "бум" както всяка година. Настояваха на не разболелите се, като мен, да си правят профилактика с гама глобулин.

Сега, ако питаш за онези, които са били родени през 1992 дали са боледували от хепатит някога, не знам, а едва ли и някой би могъл да каже. Мед. документация не се води стриктно, както знаем, а и от години болниците приличат повече на хоремаг, отколкото на това, което трябва да са.

Точно това питам, дали родените след 1992г са боледували от Хепатит А и Б? Grinning По думите на Мангъров, не са, понеже от този набор са започнали имунизации срещу Хепатит А и Б и са "предпазени". А аз силно се съмнявам в това...  Shocked

# 694
На Мангъров аз лично нямам доверие. Той винаги поднася грешна информация, която при проверка се оказва съвсем друга. Не ми харесват и емоционалните му вулгарни изблици. За мен той е за запълване на страниците, а не специалист, чиито думи мога да взема предвид.
Така, той с какво подкрепи тази си информация или отново на принципа"вервайте ми"?

# 695
Мисля, че има някакво объркване. От 92 година се ваксинира срещу хеп. Б само,но не и срещу хеп. А
Още между двата типа хепатит има разлика от небето до земята. Хеп. Б се предава по кръвен и полов път, а хеп. А по фекално-орален (мръсни ръце).
В тази статия рекламират комбинираната ваксина срещу двата типа хепатит. Така че, shoshko, тия след 92 не са предпазени от хеп. А, а от хеп. Б, хм, не знам.
Марица, бум почти ежегодно има от хеп. А, а не от Б, така че вероятно твойте познати са били с хеп. А, който е силно заразен и лесно се пренася заразата.
Друго си е носител на хеп. Б (положителен австралийски антиген) и съвсем друго болен от хеп. Б. И така.

# 696

Марица, бум почти ежегодно има от хеп. А, а не от Б, така че вероятно твойте познати са били с хеп. А, който е силно заразен и лесно се пренася заразата.
Друго си е носител на хеп. Б (положителен австралийски антиген) и съвсем друго болен от хеп. Б. И така.

Тази грешка не е моя. Диагностицираха ги с хеп.Б, нямали са как да го предадат обаче. Пример- майката се разболява, после дъщерята. Ни полов акт са имали, ни кръв са си обменяли.
Аз не нося отговорност за неправилните диагнози, това са им казали, така са ги лекували, мен не ме засяга.

Просто знам, че не мога да вярвам на такива статии, най- малкото защото никой не си е вършил работата както трябва, за да сме сигурни в резултатите.

# 697
Може да са се заразили по различно време, а болестта да не се е проявила веднага. А заразяване става и от зъболекарски, и от хирургични инструменти.

# 698
Може да са се заразили по различно време, а болестта да не се е проявила веднага. А заразяване става и от зъболекарски, и от хирургични инструменти.

И как са се доказвали случаите на хеп. А и Б? Откога датира диференциалната диагноза между различните видове хепатит (доколкото ми е известно има и още - С и Д)? Че утре могат да "изолират" още разновидности на хепатитния вирус, съответстващи на голяма част от латинската азбука.  Whistling

# 699

Вероятно мнението му/и  ще се промени, ако детето стане с аутизъм или друго тежко неврологично разтройство в следствие на ваксина... прекалено съм добър, за да пожелавам такива неща..

Така си мислиш ти. На моя позната детето получава тежка реакция от ваксина. Едвам го спасяват. Направих грешката да я питам как смята да не го ваксинира. И тя и мъжът и едва не ме пребиха за глупостта ми. Знаела ли съм какво става с неваксинираните? Цялото им семейство били лекари (?!). То било "не добре пречистена партидата" и бла-бла.

Каква е била реакцията? А обстоятелствата, при които е сложена ваксината и вида на ваксината? Интересувам се от случаи като този - когато някой от близките ми почне да ме убеждава в правилността на ваксинирането и да се опитва да разколебава позицията ми, си спомням тези случаи...

# 700
Пентаксим. Не си спомням каква беше точно реакцията и дали конкретизираха, разговорът тръгна на зле прекалено бързо Simple Smile)).

# 701
Вместо запис http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=635982.615.

"Вече сме и в болница от снощи. Не мога да повярвам че имаме вирусна пневмония, при положение че детето има противогрипна ваксина и ваксина Превенар, които сложих точно за да го предпазя от грип и пневмонии."

# 702
  • Пловдив
Вместо запис http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=635982.615.

"Вече сме и в болница от снощи. Не мога да повярвам че имаме вирусна пневмония, при положение че детето има противогрипна ваксина и ваксина Превенар, които сложих точно за да го предпазя от грип и пневмонии."

Дам...и още нещо...егати ваксините и аз им се чудех много миналата година , добре че не сложих  Whistling

# 703

И как са се доказвали случаите на хеп. А и Б? Откога датира диференциалната диагноза между различните видове хепатит (доколкото ми е известно има и още - С и Д)? Че утре могат да "изолират" още разновидности на хепатитния вирус, съответстващи на голяма част от латинската азбука.  Whistling

Много лесно чрез кръвен тест се определя точно кои вид е хепатитът.

# 704

Много лесно чрез кръвен тест се определя точно кои вид е хепатитът.
Хепатит Б и Ц май не се лекуват или греша? А преминава с диета.

Общи условия

Активация на акаунт