Чакаме с копнеж, Февруарския бебевалеж! - 18

• 30 157
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
  • Сфия
Валентина, не си ли родила? Че тв подозирам от сутринта...

# 406
  • Пловдив

tsvetelina5 Има редица документи за ползване на този отпуск. Представя се:
1. заповед на работодателя за разрешаване на отпуска
2.Документ от банката за банкова сметка (ако му превеждат парите по карта, в работата трябва да имат сметката) Ако е ползвал до този момент болнични, не се носи - в НОИ му имат банковата сметка. Ако не е ползвал, това че му плащат по банков път не върши работа, защото освен документа от банката се представя специална декларация от служителя.
3.Заявление до НОИ по образец - Декларация за ползване на отпуск по чл 163 ал 7 от КТ от бащата
4.Документ от родилното отделение за датата на изписване на бебето - От тази дата започва да тече отпуска за бащинство
5.Копие от акта за раждане на детето
6.копие от акта за сключен граждански брак (ако имате такъв) - Никога не са ми искали такъв, даже в началото като ги носех ми ги връщаха.
Тази декларация по чл. 163 може да я видиш ТУК Ползва 90% от брутното му възнаграждение и се изплаща от НОИ като болничен, демек след поне 2 седм. - поне 2 седмици и то след подаването на документите в НОИ, което е до 2 дни след подаване на Декларация 1.

Мая, води се отпуск защото не ти се издава болничен лист, но се изплаща като такъв от НОИ. Мисля, че е на 90% . И да не пропусна , че 15те дни са календарни, а не работни!

# 407
Пепи, тоз вашия аксаковски стоматолог до кога е отпуска. Чувала съм много хубави неща за него, че и от Варна често ходели там. Даже свеки ходиха с мъжа си и си правиха разни неща при него преди коледа. И цените били добри и качеството.

Абе момичета, айде раждайте момиченца, че за мен няма да остане момченце.... Praynig

Днес такъв къртач ударих. 11 и нещо едва отворих очите. Навън е пекнало слънце, но не ми се мърда въобще.

# 408
Misence /jenny/ честита радост newsm44 smile3525 Да ,Ви е жив и здрав юнака. На теб бързо възстановяване  newsm10

# 409
she_moto ,1 месец е отпуска.

*starlet* ,при всеки е издивидуално,Да.
С първото раждане,се молихме на анестезиолога за упойка.Едва го изчаках да излезе от реанимация.Но иначе не слагат упойки в АГ,на нормално раждане.
Не мога да си давам аз гласа,тъй като майка ми е с 30 г стаж в болницата и съм се оставила в нейните ръце.Споделяйки с всички там,всеки казва,секцио ако главата е найстина голяма.Та в неделя ще отида пак на преглед  и тогава ще се реши.
Майка каза,че сега няма на кого да се моли за упойка при нормално,пък и все пак,тя присъства на предното раждане и си знае каква паника беше  с  20 човека в предродилна зала.....

# 410
Здравейте, момичета!

Още съм тук, но не съм се отказала да раждам днес  Laughing  Wink.

При мен нищо ново. Спи ми се, защото снощи се въртях до късно, а и за първи път имам някакви мижави контркцийки през деня. Друг път само вечер.
Лошото от оня ден ми мина, останаха само болките в костите.

Да честитя новата рожба на мама Жени!   bouquet
Живо, здраво и много щастливо бебче!

Пепи, не се поддавай на провокации за секцио. Моя приятелка супер паника, много слабичка, много дребничка, с вагинизъм (едва прави секс с мъжа си) вчера е родила за 17 часа от изтичането на водите нормално (е, с форцепс) бебче 3,300. Каза, че се е мъчила доста, но сега това е минало. Тя беше с планирано секцио за 25-ти, но много се радвам за нея, че й се размина.  Peace

# 411
  • Сфия
Вале, бе и това не е супер оферта за приятелката ти... А и не мога да кажа, че й се е разминало, след, като е опряла до форцепса. Както и да е, важното е, че всичко е наред.
she_moto, аз подозирам една девойка днес, ама да видим дали правилно предполагам.
Завиждам на всички наспали се. Кошмарна нощ изкарах, ама така е... Не може да се яде безнаказно кекс...  ooooh!

# 412
На вниманието на всички!!!!!

ПЪРВАТА МИ ЩЪРКЕЛОВА НОВИНА!!!!! SAVETO85 Е РОДИЛА МОМЧЕНЦЕ СТЕЛИЯН 3050 ГР 49 СМ СЛЕД СЕКЦИО!!!!!!

# 413
Честито на мамите - VeZzY и Жени !!!!! Да се възстановяват бързо и да си гушкат сладурите!!!!!  Heart Eyesю
аз не писах след прегледа, защото нямаше какво - бебка си е добре, тоновете също. Док ме прегледа за 30 сек и нищо не каза - не съм свикнала така, до сега ходех при една мацка дето всичко ни разказваше, а този дето ще ми прави секциото е доста мълчалив и нищо не казва ..... Поне се успокоявам, че щом не казва нищо значи всичко е наред, иначе нали е шеф на родилното в Перник - ако имаше нещо щеше да ме вкара в болница ......

Ха че хубава новина - честито на на мама Савето и сина й!!!!!!

мале наистина много мъжаги се показаха  Joy

# 414
  • София
Честито слънчице на мама Saveto85, да са живи и здрави   bouquet
Благодаря ви за изчерпателният отговор за полагаемият бащински отпуск  Hug

# 415
WoW!!!
Прогнозите излязоха верни Simple Smile

Честито бебчета на Жени и на Савето!! Да са ви живи и здрави!!
Много да ви радват и много да папат!   bouquet  bouquet  bouquet

# 416
  • София
Да са живи, здрави и палави новите ни бебечета.
Все си мисля, че това не е всичко за днес. Имам чувството, че още някоя мама ще ни изненада.  Heart Eyes

# 417
  • София
VeZzY И ЖЕНИ,ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ!ДА СА ЖИВИ,ЗДРАВИ И ДА БЪДАТ БЛАГОСЛОВЕНИ ! хайде,мили майчета-ОЩЕ,ОЩЕ!!!

Олее,сега видях за САВЕТО-ЧЕСТИТО, МИЛА МАЙЧЕ,ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ЮНАКЪТ И САМО ЩАСТИЕ ДА ВИ НОСИ!

# 418
Момичета, ама много активни малките мъже на темата  Hug

Честита радост на Жени/Мишенце/   bouquet Жив и здрав да е малкия юнак, а на мама бързо възстановявне  Hug

Честито и на Савето85  Hug Много здрав и обичан да расте малкия мъж  Hug

Споделям мнението на Ванеска, че ще има още изненади до края на деня  Hug Определно се започна с бебевалежа и съвсем ми стана трепетно и стегнато под лъжичката  Crazy

Star, Major или някоя друга мама, някоя от вас да е днес в Токуда на преглед? Аз ще съм там към 17:00  Peace

# 419
Отбивам се да кажа  ЧЕСТИТО НА МАМА ЖЕНИ

да се радват много един на друг.... Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт