Чакаме с копнеж, Февруарския бебевалеж! - 18

• 29 918
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Много се дразня на проверките.От предния месец са ме разпроверявали, а термина ми е края на февруари....И най любимия ми въпрос е "Как си?" Ми как да съм-не спя, имам киселини, хемероиди и това са въпроси от раждали жени.....

# 91
  • Сфия
Пепито, браво за хубавите новини! Аз също се надявам да се пръкне моето преди края на месеца. Сега отивам на преглед, да видим Илиев какво ще каже...

# 92
Много се дразня на проверките.От предния месец са ме разпроверявали, а термина ми е края на февруари....И най любимия ми въпрос е "Как си?" Ми как да съм-не спя, имам киселини, хемероиди и това са въпроси от раждали жени.....

Мен слава богу не ме проверяват, ама и да ме питат не ми пречи, не се дразня.
Ама виж майка като ме пита "Как си? Добре ли си?, А бебето добре ли е?" и това вече 9 месеца по два пъти на ден, направо полудявам smile3511 smile3514

Честити бебешоци на SHADA и nuncheto   bouquet

# 93
Ето ме и мен след ЖК ..около 3 кг сме , не сме от най-едрите де Simple Smile по ултразвук нашичкия  го чакаме всеки момент .. смъкнал се е .. плацента узрялаа...проверка за разкритие -НИКАКВО .. е не беше толко  страшен и болезен прегледа за разкритие , колкото си го представях . Каза че е добре щом имам подготвителни контракции , но нищо не се знае . Та са хем така , хем иначе ...повече разходки и стегнат багажец да имам  Laughing
Пепи  Hug супер новини
*starlet*  и от тебе чакаме новини
 И мен ме проверяват само раждам ли ...  Crossing Arms  и аз се дразня , викам като родя ще се чуеее бе хораа , други пък се цупят че съм нямало да кажа като  почна. Е за какво ми е ? Точно тогава ще си мисля как да се обадя на еди кой си примерно в 3 през нощта и да кажа: РАЖДАМ! .. и Какво ?!  Joy а бе какво да ви кажа....
kon4e_milionche  това се отнася и за нашия татко .... хаха той е същияя . Разнесе навсякъде че съм бременна и си представям какво ще е като родя  Laughing

# 94
бърз отчет и от мен: бях на преглед бебето е 3,500 водите ми са добре,главичката била в добра поза(каквото и да значи това?)и се разбрахме с дока на 30 да ме хоспитализира и на 31,01 да ме оперира,понеже искам секцио.ами това.да са живи здрави всички бебешоци дет се родиха,живи здрави да се родят дано и още много бебоци и барзо възстановяванв на майките

# 95
   Здравейте маминки и тумбачета в новата ни тема!Нека наистина да си оправдае заглавието!
   Да честитя и аз новите ни бебчета!Да са живи и здрави и да радват много мама и тати!  bouquet Hug
  И аз днес бях на консултация-всичко е добре и с двамата.Бебчо е все така главично,но още е високо.,доплера и тоновете му са ок.При мен кръвното ,води ,плацента са добри.Кг. ми са +13 от началото-тих ужас CryИзмери ми таза с един странен уред и там всичко е наред.Даде ми обменната карта и си казахме чао до 02.02,когато съм пак на консултация и на ехограф за да видим колко е наддал бебчо за мес.
    И аз да се оплача  от безсъние-като зомби съм вече:заспивам към 23. до 2-3 и след това броя овцете до 5-6ч-направо не се издържа. Crossing Arms

# 96
Момичета ,не знам защо някои от вас са така негативно настроени към самото раждане ... Тук в Англия е истина че когато те подготвят психически за самото раждане те карат да се чувстваш така все едно големия ден за теб скоро ще настъпи . Което е много по добър вариянт отколкото да живееш в страх и да не можеш да заспиш от това.
Дургото ,което ми прави впечатление е че някои от вас едва ли не нападат плана за раждане на Валентина ,извинете ме но тук това си е едно изискване да го имаш този план .Подсигурявате ти правото да кажеш как ти си представяш как ще протече самото раждане ,по-скоро как ти се иска .Какво ще стане си е Божа работа и никой не може да каже . Разликата е следната - когато кажеш тук в Англия по време на раждането че искаш епидурална упойка ,не те гледат в ръцете колко лева държиш , а изпълняват твоите изисквания .Хората тук в болниците работят и се грижат за теб . И когато си имаш написано планчето и ти се падне некадърник ,който да те среже без да се налага ,тогава вече си имаш правото на обещетение ,което тук в Англия понякога възлиза на стотици хиляди паунди .

Когато аз декември месец посетих родилния сектор на болницата в която ще раждам ,заедно с мъжа ми разбира се ... бях възхитена от условията .От гледна точка на това че там нито мирише ,нито прилича на болница . В стаята има голяма двойна спалня с две нощни шкафчета ,нощна лапма ,компакт диск на който можеш да си пунеш музика . Имаш баня и тоалетна с вана за раждане в нея ,имаш си акушерки на 24 часа при теб . Също така можеш да ползваш топка ,специален стол за раждане и дюшеци за земята .Позволяват ти да правиш каквото на теб ти се иска и да се чувстваш комфортно .
И пак казвам ,не бъдете така негативно настроени ,все пак раждането на нашите деца ще се превърне в един незабравим ден за всички нас ,стига те да са живи и здрави .

Молете се всички да сме живи и здрави и да гушкаме хубавите си сладки бебчета на финала ,а дали сме ги родили секцио по желание ,с епидурална или без няма да има значение тогава .

# 97
  • Cофия
Здравейте и от мен,
ходих да си взема 45дневния болничен и обменната карта от ЖК, като преди това се обадих да попитам дали са готови. от там ми казаха да и аз отивам, висях 30 мин пред кабинета, акушерката ме видя и нищо, аз я питам, тя - като съм готова ще те поканя.... И понеже нямах много време да чакам ми даде само болничния, че не можела толкова бързо да ми подготви обменната карта.... Е за какво ми каза по телефона, че е готова....Ядосах се...
Както и да е. Утре ще ходя да си я взема  и да видя поне резултатите от изследванията, които по думите на акушерката са добри. Каза ми нещо от типа, че нямало да ми дадат изследванията, че оставали при тях, а аз исках да ги погледне Илиев, все пак ако нещо не е наред да си каже мнението.... Ама ще видим утре какво ще стане.

# 98
Здравейте Simple Smile Тези дни стана въпрос за херпесите и ето,че днес аз цъфнах с два броя на устата Sad Но друго ме притеснява-от вчера се появи един вагинален сърбеж който днес се усилва.Микробиологии са ми правени 2 пъти като последната беше началото на декември и си бяха ОК и за това ЖК не ми назначи нова.Онзи ден когато бях на консултация нямах оплаквания,а тя ще е на работа чак в понеделник....Някой бяхте писали,че са ви изписали някакви глобули профилактично..Какво ви изписаха,ако преценя да си почна и аз едно профилактично пречистване,че ще раждам естествено и може да е скоро Simple Smile

# 99
  • София
maminka85, най-често се изписва полижинакс, ама са по лекарско предписание и пише, че не стават за бременни, т. е. "питай доки"...  Peace

# 100
RS резултатите от всички изследвания които са ти правени, би трябвало да са наневсени в обменната карта.

# 101
  • Сфия
маминка, Полижинаксът не е удачен при гъбична инфекция, той е ако има някакви бактерии. Ако са гъбички - на мен ми изписаха единия път Гиназол крем, другия път глобули Канестен, което си е Клотримазол, само, че е е 3 пъти по-скъпо.
Да се отчета от прегледа. Бебе 3 кг, главичка 32-33 см, което е добре. Оптималното било до 35 см обиколка. Плацента - 3-та степен, шийка - неизгладена, разкритие по ехограф 8 мм. Води - в норма. Бебето е слезнало надлоу. Според Илиев най-вероятно няма да е до седмица. Трябва да се следят тоновете и това е.
RS, ти по кое време беше в Токуда?
Амфибиа, аз не мисля, че някой е настроен негативно за раждането. Дори аз, като доста препатила, вярвам, че няма да се повтори същото, че времената са други. Имам успокението, че новите родилни зали в МД отговарят на западните стандарти дори, свързала съм се с най-добрата акушерка може би, вярвам, че ще ми бъде поставена упойка и прочие. Дори и в Бг нещата се променят. Малко ми прозвуча все едно според теб ние завиждаме за условията в Англия. А и никой не напада Влентина, нито аз, нито другите момичета. Лично аз я уважавам достатъчно, за да си го помисля. Това, което изказах, като становище е, че е ясно, че всеки иска да му протече раждането по най безпроблемния начин, с най-малка нужда от намеси, но никой не може да знае как ще се развият нещата. Аз лично не бих вързала ръцете на докторите по този начин. Какво значи, ако някой некадърник те среже без да е било необходимо... Как ще докажеш след дъжд качулка било ли е или не необходимо, след като вече те е резнал. От друга страна ако се разпориш от долу, като майско цвете - ще тръгнеш да го съдиш пак и прочие.. Да не задълбаваме повече. Просто това според мен е някаква мода, тръгнала сигурно от интернет, точно както е била модата на хипитата-група хора, увлечени от някаква утопия.

# 102
Здравейте и от мен  Hug  и аз накрая да се разпиша в новата ни хубава темичка.
Честито на маминките прегърнали вече своите съкровища. Да са живи и здрави, бързо да се прибират вкъщи и много да ги радват занапред.   bouquet  baby

Аз откакто съм болничен само пари пръскам  Mr. Green Преди като бях на работа изкарвах с 10лв цяла седм. (то нямаше просто за какво да харча) и изкарвах още толкова, а сега.... само купувам туй-онуй каквото ми хареса. Ужас съм  Rolling Eyes Последното което купих беше едно боди  това е бодито Много ми хареса и макар че не е евтино, се поглезих  Wink

Аз срам, не срам ще питам нещо..... оня ден на ЖК ми взеха вагинален секрет и днес излязоха резултатите. По тях нямам замърсяване, но аз имам обилно бяло течение и то с лек мирис  Embarassed Питах на лекарката нищо ли не трябва да взимам и има ли опасност, а тя вика: ами за твое успокоение вземи Полижинакс. Имах чувството че го каза ей така... колкото да има нещо. Чух че не се препоръчва за бременни и според изследванията няма нищо, но и това обилно гадно нещо не ми харесва. Ходя с ежедневни превръзки вече, че то....  Сега се чудя какво да правя  Thinking Вие какво ще кажете?

# 103
  • Сфия
Нямаш проблеми с Полижинакса. Той е за прочистване на родовите пътища. Няма да ти навреди, действай. Аз отдавна казвам, че листовките нищо не значат. Всички видове лекарства почти са за забранени по листовките за бременни, явно, за да си вържат гащите.
Валентина, всъщност до кога ще те чакат да тръгне само раждането? Те заради диабета ли? А нали не е толкова едро?

# 104
Честити бебчета на новите мами!Да са живи и здрави и много да ги радват  bouquet
Момичета,всеки си има някакви си негови си изисквания за раждането...Всички си имаме мечти и тайни надежди всичко да мине гладко...Всички се молим да се приберем у дома със живо и здраво бебе на ръце...
Та,недейте да спорите кое е по-добро и кое е по-лошо.Лично за мен плана на Валентина ми звучи безумно,но на нея така й харесва!Ок,нейно право е да роди както намери за добре!Моето желание относно раждането абсолютно съвпада с това на Старлет и Елси!
Относно така наречената "Маймунска тема".Прочетох само първата страница и честно казано от някой неща,написани там ми се сгади SickКакто искате го приемайте,ама не мога да си представя,че 2-3-4-5 години ще спя със отрочето до мен,което ще ме придърпва през няколко часа за да го кърмя CrazyНяма как да стане просто!
Спирам,че ще ме нападнат привърженичките на безкрайното кърмене!

Общи условия

Активация на акаунт