Отговори
# 465
здравейте,и аз да се включа за днес-
ЗА ОБЕЦИТЕ-и аз бях преди повдигнала този въпрос,мисля някъде на пролет,но ще видим.
ЗА ПЪЛЗЕНЕТО-още не пълзим,само можем да се обръщаме от гръб по корем и после пищи докато не я обърнем
ЗА ПОСЛЕДНОТО ЯДЕНЕ-ние ядем в 8,после в 12,3,и между 3 и 8 май ни се пада почивката от хранене Laughing
ЗА ПРИЛИКАТА-изцяло на татко си,от мен само моя цвят коса и носа.
ЗА ГОВОРЕНЕТО-по цял ден не спира,голям бърборко ще си имаме май Grinning
ЗА ИГРАЧКИТЕ-не обръща много внимание на нейните играчки,по интересни са и дистанционното,щорите на прозореца,особено въженцатата,лъжичката за ядене,и всичко което е върху повивалника.
ЗА РАЗХОДКИТЕ-и ние ги спряхме за 4 дена за сега ,защото уж пече,но да си вътре,но пък използвам това и поне и изпрах количката,да е нова след студа.Това е засега,време е за следобедно кафенце!И НАКРАЯ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ,ВИЕ ВЪВЕДОХТЕ ЛИ ВЕЧЕ ГЛУТЕНА И КАК,С ПОПАРА НАПРАВО МОЖЕ ЛИ?

# 466
НУТЕЛКА, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! БЪДИ МНОГО ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА МАМА!

Алекс прилича доста на баща си. Всички така казват. Цвета на очите и косата му е като неговите. Мисля само формата на очите е на мен. Иначе викам добре, че си знам, че аз съм си го родила  hahaha
Обици-няма да слагаме засега  hahaha Като порасне, ако иска да си слага  Crossing Arms
На пода-чат-пат го пускам, но е доста студено, а и килима колкото да го чистя все ми се вижда мръсен, а той си забива муцунката Rolling Eyes Опитва се, но се се сеща как се пълзи още  Mr. Green
Последно се храни към 20,30-21,00 и си ляга.

Цвети* , и аз имах такъв проблем, около 10-ина дни след захранването, отказа всички-и каши, и пюрета. Тъкмо мислех да му дам ден почивка, без да му предлагам, но имах едно отворено бурканче от предния ден, и той реши пак да яде.
Предполагам, че е период, който ще отмине и при вас. Алекс и от никненето на зъба позагуби оня ден апетит, ако може така да се каже...че той яде като змей  Mr. Green Искаше и повече да суче.
За играчките-скоро не сме вземали нови. Забавляваме се с наличните. В бънджито не седи повече от 10-15 мин. и то пак в компания  Whistling
Вода му давам преварена чешмяна. Ако не беше толкова гадна, можеше и да не я преварявам вече.
За ясли и детски градини-при нас няма проблем с местата или......поне така си мисля.

Аз май ще трябва да си търся нова работа след майчинството, че настоящата ми е в Пловдив и пътувах всеки ден напред-назад. Сега ми се вижда загуба на време и средства, пък и ми се иска да не съм толкова надалеч, ако евентуално нещо си потрябваме с детето  Mr. Green
Не съм решила още кога ще го давам на ясла и кога да тръгвам/търся работа. То разликата финансово ще ми е 60лв по-малко, ако не решат да го изравнят с минималната заплата; та ще видим.
И Алекс си пипа ушите-прилича на чесане, но с юмручето натиска  hahaha

Еее, ферман и аз направих, ама баба му дойде, та ми се отпусна малко време на компа  Crazy

# 467
Ще се радвам да споделите колко пъти на ден и с какво се хранят вашите бебета, при нас режимът е следния:
8:30 - АМ 6 лъжици + 180мл. вода
12:30 - зеленчуково/месно пюре почти цяло голямо бурканче
15:00 - плодово пюре 1/2 от 190гр.
16:30 - каша
21:00 - АМ 6 лъжици + 180мл. вода

Притесняваме, че с този режим, когато й въведа попарата, ако разбира се я иска, ще й остане само едно изцяло млечно хранене.

Нашият режим:
7,30 - АМ 6 лъжици + 180 мл вода
10,30 - АМ 6 лъжици + 180 вода (понякога не се изяжда цялото)
13,30-14,00 - зеленчуково пюре + 60 мл АМ
17,00- АМ 6 лъжици + 180 вода
20,30 - АМ 6 лъжици + 180 вода

не е много разнообразно  Joy

Относно твоето питане - аз бих въвела попарата сутрин като второ хранене, обяда малко се измества и следобяд каша с плодово пюре или без, т.е. отпада ти едното следобедно хранене. Пък скоро ще можете и на 4 хранения да минете. Това е мое мнение де!

# 468
Привет,

Честити месечинки на бебоците!

Нутела, Честит Рожден Ден,
Бъди жива и здрава и много щастлива!

Да се включа по темите Wink

За обеците -  когато тя реши, тогава ще дупча уши. Имам кофти спомен с една игра и разпраното ми ухо, затова няма да бързам.
За пълзенето - не го прави. Тя скоро започна да се върти. Мързеланка си е и ще чакаме с пълзенето.
Последно ядене - в 21:00 часа, спи до 6:00-7:00  Grinning
Прилика - прилича и на двамата newsm78
Говорене - мхм, дърдори по цял ден. От два дни казва МАМ или АМ-АМ. И тъй като храната е издигната в култ, предполагам е АМ-АМ Grinning Пее, вика, ръмжи...

Цвети, засега само си регристрирала Дани в системата. През февруари като публикуват свободните места ще избереш детски заведения. След това ще има класиране и ще се разбере Дани приет ли е.
Ако избереш ОДЗ-та и го приемат, след яслата автоматичо отива в детска градина.
Ако избереш СДЯ, след това трябва да кандидатстваш за градина отново.

# 469
А кърмените бебчета какъв режим на хранене имат? Моето кърмено бебе отказва да яде зленчуково пюре, кашата я яде с 300 зора и то половината, от това, което хапваше преди. Има сташни газове и се чудя дали е от газовете или защото виси за щяло и нещяло на цицата и като дойде време за друго ядене не е гладен  и са едни истерии и рев... #Crazy Все още няма нито един зъб. Да е от зъби...като че ли не е, защото дори подутинки на венците няма. Вече нямам нерви като вземе да стиска устата или като вземе че изплюе това което с мъка съм натъпкала. До миналата седмица ядеше така добре...

# 470
  • София

P.S. по въпросите на fifita:
- моето момиченце прилича на...твоето момиченце  Joy- това като шега разбира се, но наистина като видя усмивката на Елеонора в подписа ти, много ми прилича на моята девойка. Иначе приличат на двама ни с мъжа ми, а не изцяло на единия или другия според мен.

Ами дай една снимчица де, ще се радвам да я видим и твоята мома.  newsm08

За режима -

6,30 - 180 мл вода с 6 лъжици АМ
10,30 - попара отскоро, а преди това пак АМ
13,30- пюре - зеленчуково или месно
17,00 - каша или плодово пюре
20-21 последно мляко.

НО много често Норчето иска да яде и в 00,00 часа, и преди й отказвах, ама като е гладна момата и почва като сирена да крещи и й давам. Не че го изяжда цялото, ама хей така, да ме вдигне от сън. И задължително още от едно време се буди като по часовник в 03,30. Давам и водичка и продължава да спи.  А от една седмица си смени тотално вечерното заспиване. Ако я нахраня към 8-9, поседи си малко , изкъпя я и заспива сладко. ООоообаче се събужда към 10,30 и познайте в колко заспива после. Онзи ден заспа в 01,00часа!!! И от днес съм решила да върна стария режим, щото това сегашното е нечовешко. Стискайте палци, че иначе ще ще се включвам вече нощно време.  Mr. Green

Порапарката е хубаво да замести точно онова хранене преди обяда. А следобед може да се редуват кашите и плодовите пюрета. Аз съм си направила схема, че когато на обед имаме месо, следобед давам плодово пюре, а когато обядва само зеленчуци, следобед давам каша. И пак следобед и цедя сок и си го изпива. Гледам да не я претоварвам много, щото и месото и кашите са по-тежки храни.

Поздрави.

# 471
Вече нямам нерви като вземе да стиска устата или като вземе че изплюе това което с мъка съм натъпкала. До миналата седмица ядеше така добре...

Aaaaa това все едно аз съм го писала.Само че моя хубостник от 2-3 дена отказва и пюре и каша.Всъщност каша го залъгах онзи ден,като му дадох пюре от ябълка и моркови вътре.Изяде всичко.Но зеленчуковото категорично го отказва.А преди ядеше всичко,което му дам,даже и смрадливия карфиол  Sick

"Режима" на Даниел е горе долу следния ( на кърма е)

9.00  кърма
12-12:30 зел пюре
15:00-15:30 каша
18:00-18:30 кърма
21:00-21:30 кърма

Днес яде на около 4 часа, аже 4.5 часа, което не е обичайно за него.Няма никакъв апетит.Днес даже и кърма не ще.Според мен може и да са зъби,защото долен десен е по-подут от преди няколко дни.
Сега следобяд му дадох да гризе от моята ябълка.Толкова настървено не съм го виждала нищо да гризе.Мляска,облизва се и отваря широоооко устата.

# 472
Нашият режим вече след захранването е следния:

04:30 - 6 м.л. АМ + 180мл вода = 200мл АМ
09:00 - 5м.л. АМ + 150мл вода = 170 мл АМ
13:00 - зеленчуково/месно пюре - почти изяжда 190гр
17:00 - каша с плодово пюре
21:00 - 6 м.л. АМ + 180мл вода = 200мл АМ

Вода: давам сутрин и следобед, като следобед пие повече - явно след пюрето й е сухичко  Blush

За приликата: на татко си прилича като цяло, а на мен в очите - поне така казват  Laughing

Сега звънях на ЛЛ и резултатите от изследванията са - чиста урина и 126 хемоглобин  newsm44

Вчера се сдобихме с бънджи център. Габи е 4тото хлапе за 3г, което го ползва  Laughing Голяма радост, голямо скачане, пискане и смях  Blush

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 17:35 от forest_veil

# 473
Нутелка, честит рожден ден! Бъди много здрава, щастлива и обичана!

Ние преди малко се завърнахме и сме гроги. Колата ни се счупи, прибирахме се с влака, а вън е адски студ...

# 474
  • София
Да се включа и аз по някои от темите:

Вода - нашият не пиеше, но аз все му пробутвах изворна за бебета, та от вчера какво му стана и пропи, макар и малко. Даже вече спрях да изварявам шишетата.

Режимът - доста е хаотичен, но около 13.30 яде зеленчуково / месно пюре, 17.00 - каша с плод задължително (понякога от бурканче, понякога намачкан от мен (днес намачках круша), а последното му хранене е различно - около 20.30 - 21. На кърма е, и от както спряхме Фенистила почна пак да се буди по сто пъти през нощта. Че ще видим колко ще издържа и пак ще мисля някакви успокоително капки. Не ме съдете, но е много бесен моят човек.

Пълзене - пълзи от поне 1 месец  Shocked Вече отива до под масата и си вади списания и ги дъвче. Ако си оставя чехлите в единия край на стаята, той е там след секунди и ги дъвче. счтрашен е. Иска да се изправя, ако има нещо високо, на което да се подпре, се изправя на два крака. Уикенда отиваме за проходилка.

Говоренето - все още издава отделни срички - Ля, Та, Не, Да. Но дотук, думи не казва и не мисля, че скоро ще почне. В дърдоренето няма умисъл по това, което виждам.

Прилика - ами колкото и да не искам да призная, повече прилича на баща си. Но той така се мени, че се надявам да заприлича повече на мен.

Разходките - аз днес не издържах и го изведох за 30 минути. Навлякох го добре, но видях, че не съм единствената, имаше и други майки.

Глутен - (затова се и редактирах) - въведох го от вчера, днес също яде, в следобедната каша - на Хумана с грис и ивесени ядки. За сега да чукам на дърво не виждам някаква реакция. Аз четох, че не било хубаво за детето да се отлага въвеждането на глутена прекалено много, защото с това се увеличава шанса да развие алергия. Но то теории хиляди...

Нутела, честит рожден ден. Да си жива и здрава и много щастлива  newsm51

# 475
привет и от нас Simple Smile

Колко много сте изписали докато прочетем, но чак сега успявам да се включим и ние по темите:)
За вода-пием отскоро, преварено чешмяна,преди това й давах чайчето, но реших, че е време и вода да се учи да пие.
За режима-сутрин 6,30, кърма, 10,30 кърма+плодово пюре( половин бурканче) или сок, 14, пюре от големите, 17,30 каша+плодово пюре (другата половина), 21, кърма или АМ, зависи.
За оставяне на пода, не я оставям, още, макар, че може би е време, защото пълзи доста и даже вече и веднъж падна от леглото, както каза шефа ми е даже късно е паднала Grinning
Говори нейни си неща, пищи като се радва нещо и много маха с ръцете:)
Прилича на баща си, но напоследък май се изменя и почва и на мен да има нещо:)))
Глутен въведох, с каша на Хип, ягодова, няма реакции мисля, така че продължаваме .
Играчки няма любими, всички са й любими и ги взема и след малко и омръзват:)
Май успях да се включа по темите:)
Усмивки от нас и лека вечер и ЧРД. на nut-ella, най-вече здраве и пожелавам на нея и семейството й , защото напоследък само се сблъсквам с проблеми от такъв характер и все повече осъзнавам, че ако ням здраве , нямаме нищо:(
  bouquet

# 476
  • София
Нутелка, честит празник!

Да се включа по темите:

Пълзене: опитва се, засега с променлив успех Simple Smile Иначе се върти във всичко посоки - от гръб по корем, от корем по гръб, наляво, надясно, около оста си... Засега не я слагам на пода, слагам я на спалнята да пълзи в мое присъствие, за да я прибутам навътре, когато се доближи до ръба.

Говорене: казва срички, най-често казва бу-бу-бу-бу или ба-ба-ба-ба. Повече крещи Simple Smile

Прилика: като се роди, приличаше страшно много на майка ми. След това се измени и заприлича повече на мен (аз никак не приличам на майка си), а сега като я погледна, и все едно мъжа ми виждам. Ще видим как ще се промени по-нататък

Режим: то нашето режим ли е... Само на кърма сме, горе-долу това е:

8:00 - 8:30 - кърма
11:00 - 11:30 - кърма
13:00 - зеленчуково пюре, изяжда около 100 г (данни от последните 2 дена, преди беше по-малко)
15:00 - 15:30 - кърма
18:00 - плодово пюре, давам около 1/3 бурканче (купуваме Хипп от 125 г)
20:30 - 21:00 - кърма
24:00 - 24:30 - кърма

След това се започва серията нощни кърмения, които не ги знам колко са, защото се адаптирах и вече почти не се събуждам (а аз в полусънно състояние като правя нещо, после не помня  Embarassed) - само се обръщам и й давам да суче. С този нашия режим не си представям как ще заместим хранене в обозримо бъдеще, ама какво пък Simple Smile

Играчки: няма любими, играе си кажи-речи всеки път с различни (насипала съм ги в кошарката за игра и просто я слагам при тях, тя си избира с кое да си играе). Имаме доста, имаме и 20тина прибрани, към които тя още не проявява интерес и не й ги давам, така че не мисля да купувам нови скоро, просто ще извадя другите. А, всъщност има любима, но тя ни е за къпане - един голям гумен крокодил. С него я къпем - тя си къпе крокодила, ние къпем нея Simple Smile

Разходки - днес пропуснахме, отказах се от изкопните работи. Може би утре Simple Smile

Чаршафосах  Embarassed Лека вечер!

# 477
Привет момичета  Hug

минавм на бързо, че е лудница и пълно с болни покрай мене и аз несе опрвям, вече 25 дена съм с Т, така бях и есента, явно съм тотлано изтощена  :xarms

Кърмим се все още и имаме следния режим

5-6 часа кърма

8-9 кърма

10-10.30 настърган плод

13- зелнчуково или месно пюре

15 часа -кърма

17 часа - каша

20 часа -кърма

03 часа - кърма, но се потивам да не давам от едно известно време

Имаме 4 зъба и други 3 са тръгнали

Всяко твръдо ядене е със панаири, песни на народите, плюене, мръщане, маа аз съм упорта и се справяме някак  Mr. Green

Играчки имаме доста още от баткото, играе ама не повече от 5-10 мин като ги облизва предимно и ги дъвче. Най-много се кефи на шумните музикални, имаме един център за активна гимнастика пластмасов, който отнеме част от времето около 5-7 мин.Занимателните на фишер прайс, на български също го занимават , но за кратко Абе цял ден се местим от място на място, уж да има тишина ама не Mr. Green Имаме проходилка, бънджи, активни гимнастики, абе кво ли не. Оставям го да лази по земята, на първия етаж имам подово, на горните са пухкави мокети, така че няма грижи. За сега сам не се изправя, но лази, трудно и с големи писъци, ама се придвижва.

За говоренто- нещо страшнооооооооооооо е, толкова е гръмогласен, че като ида да взема баткотоот училище и от първия етаж ни чува на втория етаж където му е класната стая и казва, брат ми е дошъл  Mr. Green. Сричките са ба-ба, айди, дай-дай, та-таа, ама това с много въображение може да го определиш  Joy

За приликат - на него си прилича, не мога да определя на кой е. Баткото ми е копие на баща си, маа тоз на никой не прилича  Mr. Green

Вода не пие никаква, въобще от шише нищо неще да пие, днес успях с триста зора да му дам следобеда 60мл разредена вода с малко сок от круша.

# 478
Минавам само да ви споделя нещо, което много ме впечатли, останах с отворена уста!!! http://www.razpuskane.com/2012/01/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0 … 0%B5%D1%82%D0%BE/  Shocked

# 479
Минавам само да ви споделя нещо, което много ме впечатли, останах с отворена уста!!! http://www.razpuskane.com/2012/01/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0 … 0%B5%D1%82%D0%BE/  Shocked

Дааа, много хубави идеи и изпълнение! Чудесни снимки наистина! Hug
Но мисля, че всяка една от нас може да направи подобни, че и по-хубави снимки на бебчето си!!! Hug Flutter

Приятна и сппокойна вечер и нощ, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт