Отговори
# 480
Здравейте момичета  Hug
Нутела  nbirthday Да си жива и здрава, много щастлива и обичана жена и майка!  newsm51
Мимето  smile3501 това изглежда страхотно,тази жена какво въображение има, ама май изтървахме тези моменти, 'щото бебоците вече не спят толкова дълбоко като в началото. Иначе можеше да се открадне някоя идея  Flutter
Много кофти това време навън беееее  Crossing Arms еййй Елена издивява вкъщи,как си беше свикнала всеки ден да си спи през цялото време навън... сега нъцки и киселеее. Ама ме е шубе, днес беше -6гр. най-топлото  cold а сега с тия грипове, не ми се завира по моловете, зор да се разболяваме.
Тези дни ви четох,ама все не мога да се включа та да видим какво помня...
Адинка за тоя "твоя" клошар , на мен много сериозно ми звучи... по-добре говори с мъжа ти и вземете някакви мерки,дали направо да се оплачете в полицията или първо той да го сплаши устно... 'щото другия път може да реши да те заговори докато си с количката с малката  box
Режим на хранене няма  Blush сутрин е само на кърма, на обед яде зеленчуково пюре, следобед каша с плодово пюре, давам и да суче през деня когато си иска,защото отказва да пие вода и искам да си я набавя чрез кърмата поне. Елена яде малко и начесто и аз нямам нищо против, засега. Иначе и тя е на периоди за яденето, имаше момент от около 10 дни ,през които изяждаше всичко и по много, а това за нейните 5кг. си беше много  Shocked обаче отмина и сега и номерата не минават вече, яде си колкото си иска и когато си иска.
Обици няма да и слагам докато сама не поиска, аз и досега нямам дупки на ушите.
За играчките не съм забелязала да има любими, дъвче всичко наред, сменя си ги сама. Иначе от 1 месец е основно на пода ,имаме такава постелка каквато Танчето е показала и отдолу слагам двойно сгънато много дебело вълнено одеяло, минават и тръбите на парното под него ,така че и е топло, аз всичко за нея го изпробвам първо на мен, храна ,козметика, играчки...
За приликите Елена прилича и на 2мата според мен, но много различни мнения съм чувала.
За говоренето нарежда си някакви нейни си неща, с интонация , сладка ми е много и издава един много странен звук... "Ррррррррррррр..." много продължително, и когато е в настроение и когато е сърдита също.
По повод на захранването глутен въведох с кашите преди около 2 седмици, от вчера давам и по четвъртина жълтък. Месо след като навърши 7 месеца,ама не бързам. Кръвните резултати са и добри и няма Таласемия като мен, много се зарадвах че не съм и я завещала  newsm44
Чаршафа вече е добър, така че Лека нощ от мен и  Hug

# 481
Здравейте!
въпреки студа днес се поразходихме малко,че с Мъжо най-сетне се наканихме да подадем документи за детски...Ей,голям цирк настана,как така ще искаме таткото да ги получава,нямало такъв случай досега!
Да се включа сега и аз по темите:
на кого прилича - почти изцяло на баща си.Само очичките са по-ококорени от неговите,ама май не са като моите
любими играчки има едно най обикновено гумено коте,много обича да го стиска и дъвче,а то издава един пронизителен звук...Сега разбирам защо моите гумени играчки са били все "дефектни" и им липсваше свирката  Joy Бънджито се ползва по 10тина минути,колкото да успеем да хапнем на спокойствие.Коко има много плюшени играчки и най обича да им дъвче етикетите на дупетата,други части не го вълнуват.Като цяло рядко играе сам и не е повече от 10 мин.
Пълзенето още не го владеем.Най често забива нос в  леглото,навирва дупе и изпъва крака.По тази причина не го оставям на пода,засега-много често забива глава и накрая почва да реве,а пода е по-твърд от матрака...Иначе обича да се люлее на 4 крака.Пидвижването в определена посока става по сложна система от търкаляне наляво-надясно и завъртане Simple Smile
Говоренето - той не говори,а крещи!От няколко дни започна разни срички да повтаря -дя-дя,да-да,ба-ба,нищо осъзнато.Но най-често крещи само гласни-ЕЕЕЕЕЕЕ,или Ей,или прави с устни ббббббббрррррррррр(последното най обичам да го каже с пълна уста  Mr. Green )
Режим нямаме никакъв.Кърмим се на поискване,около 1 на обяд пробваме зеленчуково пюре,което почти не яде,вечер опитвам да не кърмя от 6 до 10:30 и тогава му давам каша или плодово пюре.Нощем не знам кога яде,ама яде по няколко пъти,не е само да ме ползва за залъгалка...
От седмица насам е в поспалив период,подремва поне 2-3 пъти през деня за по 30-40 мин,вече не го е страх да го оставям в леглото му,но все още го приспиваме на ръце...Но за мен това не е голям проблем,радвам се,че леглото вече не е само склад за играчки
Хайде,цял роман изписах   ooooh!
сетих се още нещо-понеже и Коко вода не пие,бях се отказала да предлагам,ама сега се чудя как да му предлагам и кога...Май най-голям интерес проявява към нашите чаши,та май направо от чаша ще се учим
И още нещо-напоследък често посяга към нашата храна,че и реве,ако не му дам,та се чудя дали да се откажа от шоколада,например,или да си хапвам тайно  Embarassed

# 482
Уф, прочетох ви, пък може да успея и да пиша...  Crazy

За обеците - не че съм против, но се надявам да не си слага, а ако му се носят обеци, то дано да са само на ушите... Не съм подготвена психически за обеци на пъпа, циците, веждите, езика и прочее места...  Whistling

За храненето - кърмя на поискване, нямаме определени часове, ползва ме за биберон и за какво ли не друго... Нощем се кърмим по няколко пъти, не зная колко и не зная кога, спи до мен и просто подавам...

Вода не пие, но и не предлагам, защото не изяжда количества, а само опитва по малко от всичко, което реша да предложа... Глутен въведох преди няколко дни с коричка хляб и всеки ден му давам по малко коричка да посмуче...

За оставянето на пода - обикновено не го оставям, той сам си слиза... Лази навсякъде, но не го оставям да се придвижва спокойно, защото се хваща за всичко по-високо, което му се изпречи и се изправя... Понякога пада, понякога се пуска сам, а понякога успява да си седне на дупето и да продължи да лази.. В повечето случаи някой го взима, защото си изпотроши главата...

Любими играчки - предметите, които не му даваме....  Laughing

И да се оплача, че малкото в будно състояние по гръб не лежи в никакъв случай и по никакъв повод... По време на баня сяда в коритото, на хавлията също сяда... Докато го кърмя на ръце също се изправя да седи, но сукането в тази поза хич го няма, а и на няколко суквания ме пуска и оглежда за нещо интересно... Когато го кърмя легнала на една страна, той суче, но се обръща по корем, издупва се и след няколко суквания вече ме е изпуснал и лази нанякъде... Връщам го по няколко пъти да си дояде, иначе след 5 мин пак се размрънква, че е гладен... То и затова се кърмим по над 20 пъти в денонощието... Смяната на памперси е някакъв неописуем ужас... Обикновено са нужни двама добре обучени в техническите тънкости по събличане, издържане над легенче, обуване на новия памперс и след това обличане... Мога да сменям памперс и да го обличам, когато лежи по корем, но той не лежи, а се фръцва и изчезва в мрака... Оня ден бях сама и след некратка изтощителна битка с крайна цел смяна на памперс, успях да го хвана за един крак и да го задържа... Мислех да изчакам няколко часа в тази поза, докато баща му се прибере от работа и ми помогне да го обуем...  ooooh!  Не вярвах, че един памперс може да ме разреве, но явно се случват и такива неща...  Rolling Eyes  Ще кажете, че съм флегматична... Ами не съм, ама...  Tired

# 483
Стелт, пусни  едно видео от "битката" за памперса  Grinning

Снощи броих ставанията ми ами какво да кажа...легна в 20.00 събуди се в 22, 22.30, 1.00.3.00, 4.00,4.30,5,00,5.30 и в 6.00 приключихме със спането. С газовете, които изпусна мога да надуя балоните за парти по случай рожден ден например. Rolling Eyes
Не мога да повярвам, че има деца, дето лягат в 8 и стават в 6 без да ядат и без да пърдят  #Crazy

# 484
  • София
Добро утро!

Фатче, Стелт, разсмяхте ме и ме разсънихте с вашите истории  Joy Joy Joy Joy И вашата не е лесна, ама никак!

Тези неща и при нас ги има, но не чак в такава степен - бием се на всяко преобличане и сменяне на памперс; а се е озовала легнала, а се е обърнала и потеглила нанякъде, но засега успявам да овладея положението Simple Smile

Аз отивам да допивам кафето (ето и на вас по едно), че снощи мома Йоанна се цъкли до 2 часа, което никак не й попречи да се събуди в 8 тази сутрин.

# 485
И мен ме разсмяхте, въпреки, че на вас сигурно не ви е било много смешно... Rolling Eyes

Нашия режим е:
9-9,30-кърма
13-13,30-зеленчуково пюре
16,30-17 - плодово пюре/плод/каша
18,30-евентуално кърма, някой път прескача
20,30-21,00-кърма и лягане
5,00-6,00- кърма

От както се е показал зъба обаче иска да суче повече

А сега да запитам: дайте някоя идея за манджа на фурна без да включва ориз и картофи  Crazy че котлона ми е вънка на студа и не ми се виси над тенджерата, не че и малкия ще ми позволи  Crossing Arms

И още едно питане: каква марка пюре купувате от чисто месо? Т.е само месо без зеленчуци, което аз да си смеся с моето домашно? Гледах досега в сайта на папа и на всички марки излзиат само месно-зеленчукови.. newsm78

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 10:01 от addy_1

# 486
fat.wombat , аз си мислех, че само моите са от пръдливите бебета. Но ние не се будим нощно време от пръцкания вече, а и като че ли намаляха.
Цвети, какво не ми харесваш на карфиола - аз готвих преди малко и си замразих малко във формички за лед -така приятно ухаеше, че ми идеше да похапна. Даже заделих да направя една крем супичка и за нас.
За преобуването - много пея докато сменям и размахвам нещо интересно пред очите им, за да стоят по гръб докато сменям памперса. Също наоколо ако хванат нещо да разглеждат - например пликче с памук, много е интересно и така стоят мирно, а аз развивам 5-та космическа да затворя памперса по-бързо.
Аз пак ще си питам тъпия въпрос - че нещо не мога да разбера - докога трябва да се слага АМ в зеленчуковото пюре и ако се купуват готови от 190 грама - слагате ли допълнително АМ, защото стават адски течни като супичка?
Сори че пак ви занимавам, ама нещо не ми стана ясно.

# 487
Добро утро

Играчката над леглото ни се счупи  #Cussing out  А той тъкмо 3 дни си заспива в леглото сам благодарение на нея.Ново предизвикателство - как да го науча да си спи в леглото без играчка.Щото аз играчка за 1 месец ползване няма да купувам.
Иначе нощта мина що-годе добре.Заспа в 10:00,събуди се в 11:30 и го взех при нас.После не помня в колко се е събуждал.

Чисто месо взимам на Хип - само такова мога да намеря.
Манджа без ориз и картофи    Mr. Green Crazy кисело зеле на фурна с месо/без месо/ ,пилешки крилца/бутчета с маги малки тайни (много ги тачим вкъщи),руло стефани (малко ще трябва да се поседи над котлона,докато се сварят яйцата и морковите), пържоли на фурна...

В момента навън е -21 ...

# 488
Добро утро! Стелт, Фат, много забавно описвате това,което ви се е случило Hug
И Стилияна понякога се пробужда през час, но като й дам бибата пак заспива. Иначе режимът й на хранене е този:
6.30-7.00ч- 150 мл. АМ
10.30ч-150 мл. АМ
11.30-12.00ч-60 мл. плодово пюре
14.00ч- зеленчуково пюре /голямо бурканче/
17.30ч-150 мл. АМ
18.30ч-19.00ч- 60 мл. плодово пюре
21.00ч-170 мл. АМ
От днес смятам да започна с овесена каша за храненето в 17.30ч.
За пробиването на ушите- на каката сложихме обици на около 10 месечна възраст. Смятам и на малката да й сложим до годинката /не че е толкова важно/
На пода не я оставям, че ми се струва хладно. Слагам я на голямата спалня да се търкаля, а аз естествено съм до нея.От играчките най-вече се занимава с гризалките и някоя друга музикална играчка.
Голям студ е при нас, а така ми се мотае по магазините.
Момичета, някоя от вас ползвала ли е услугите на този сайт за снимки- http://snimkitevi.com и доволни ли сте от качеството? Благодаря!

# 489
Ох, не знам на какво се дължи. Големият имаше същите проблеми, но сякаш не в такава степен. С него чаках да минат първо 3те месеца, после 4, после 6 и историята с газовете му се проточи до след година и половина. Бяхме стигнали до гастро и колоскопия, но се оказа, че нищо му няма. Само дето го водих да го мъчат детето. Не е от млякото. С големия какви ли не млека, капки за колики и кво ли не още не опитах. Всичко без резултат. За себе си направих някакво обяснение, колкото да има с какво да се утешавам, че е липса на храносмилателни ензими и храната ферментира и затова се образува такова зверско количество газове. Няма да ви казвам те с какъв рев и дране са придружени винаги. Нито цица помага, нито носене. Силно се надявах този цирк със второто да ми е спестен, ама не, направо двойно ми се връща (като за второ дете,де Mr. Green третото ще е тройно!)

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 10:45 от fat.wombat

# 490
Добро утро и от мен!СТелт,много ме развесели с историята за смяна на памперс,то и ние сме нещо подобно,докато не премести всичко което е зад главата и на повивалника ,не се завърти поне 5,6 пъти по корем не мирясва Laughing.но аз намерих цаката-сложих един голям мечок от дясната и страна и сега поне само натам гледа и го дърпа.Цвети,защо не си вземеш една такава музикална играчка от магазините за по едно левче-там са по 10 лв.,нашата е такава и съм много доволна-доста издръжлива. Mother_of_twins  аз слагам само в картофеното пюре ам,защото е много гъсто,иначе ако не си я дояла после давам отделно 60 гр мляко.На мен не ми стана ясно за глутена-ок ще започна с каша,трябва да е глутенова,но всеки ден ли да давам от нея и пак постепенно ли да увеличавам количеството?За какъв период,вярно ли е че за месец без прекъсване?

# 491
smyrfieta изобщо не се лъжи по този сайт.
Аз поръчах от там коледни подаръци и съжалих.Забавиха ми поръчката 2!!! седмици,въпреки,че в сайта им е описан срок 5 раб.дни и след като приех все пак да ми доставят поръчката на половин цена (бях я отказала), едната чаша беше леко пукната.Много съм им ядосана.

Фатче това звучи много ... гадно  Tired

# 492
Здравейте, момичета   bouquet

Малеее, че студ  cold Ние не мърдаме от вкъщи, то навън пронизва и хапе направо  bite Сега гледам мъжът ми през прозореца - не може да запали колата и още не може да отиде на работа...

За режима - ние също бяхме на поискване, но напоследък се опитвам да го храня под час (не че се получава много де). Та нещо такова се получава през деня:

5.00 - 6.00 кърма
8.00 - 9.00 кърма
около 12 - зеленчуково пюре + кърма
15.00 - 16.00 кърма
17.00 - 18.00 плодово пюре
19.00 - понякога пак кърма
20.30-21.00 кърма

По някога се буди през нощта само 1 път, друг път по Nпъти  Joy

Вода пие по малко, не повече от 50мл на ден, само един ден изпи 100, направо се шашнах  Laughing

smyrfieta аз съм поръчвала от този сайт снимки и съм много доволна, качеството е много добро. Поръчах през сайта, но си ги взех от кварталното фото и е много удобно, понеже пращат мейл, че снимките са пристигнали и няма да се разкарваш излишно  newsm10

Играчки - няма любими, всичко придърпва, събира си ги около него и почва да ги редува една по една. Оставях го на земята, но понеже сме в къща, а няма кой да ни топли отдолу, вече не го слагам, на мен с чехли и вълнени чорапи ми е студено на краката, та само на леглото си седи човек, а така ми се иска да го слагам. На земята много по-свободен се чувства  smile3521

Това за сега, до скоро  wavey

# 493
Бесито, като бях в Англия миналата година ми направи впечатление, че не само не ги навличат, ами са направо голи. За първи път ми се случваше някое дете да е по- голо от моето. За цените не коментирам, за това си пазарувам онлайн от Мадъркер.
Поспалана, къде живееш, има много места в София.
Адинка, за обици, аз на каката ги продупчих точно на Благовещение, беше на 7 месеца мисля. Не съм имала грижи.
Нутела, честит рожден ден на патерици  bouquet.
Фифита, малкия е на земята от 4 месечен, от както почна да се върти като пумпал.
За захранването за сега удрям доста на камък. Вчера за първи път хапна малко морков. Не иска да яде, не отваря уста, всяко ядене завършва с истеричен рев и просто му давам млякото да не го мъча.
лази върти се, обикаля, не спира да рита, общо взето не се спира за секунда, подготвям се да ми стопи лагерите. Кака му беше такъв търтей, а това е такова шило.

# 494
Добро утро (за който/ако някой става сега)!  Laughing

Ей това детенце все едно ме надуши, че го наклепах снощи във форума и ми разката фамилията тази нощ... Заспа в 23 и спа до 7,30 - екстра, ако не се будеше на половин час да суче... Размазах се от недоспиване... Постоянно в някакво полубудно състояние, сънувах какво ли не и сега се чудя кое е истина и кое съм сънувала... Добре, че сме няколко човеци днес вкъщи, та ми го взеха като побягна сутринта и имах време да поспя час-два...

За глутена някой питаше - мисля че е един месец без прекъсване, а количествата са според зависи с какво се въвежда... Някой беше давал съдържанието на глутен по-назад и по спомени в пшеницата се съдържа много, така че аз давам всеки ден по малко коричка от пшеничен хляб....

За манджите - грах на фурна, някакви мръвки с доматен сос (баба ми го готви превъзходно), пилешки дробчета на фурна (може отново със сос, а може и само с лук), кюфтета на фурна (най-обикновени кюфтета, но вместо пържени ги правим печени, става много по-лесно, а на вкус не отстъпват на пържените), зелен боб - самостоятелен или с друго, риба с доматен сос и т.н....

Общи условия

Активация на акаунт