Отговори
# 660
  • там където ме зове сърцето!!!
Добро утро ! Hug Heart Eyes
Да живее кафето , че не знам как щях да се събудя /до преди малко отговарях на приказката "върви и спи " Mr. Green/

Честито зъбчета на бебоците ! Hug Здрави и белички да са и останалите безпроблемно да се покажат!
Ние още сме " по венци " / Joy ама че го измислих , но щом има изрази " по  голо дупе " "по гащи "... Mr. Green ...личи си как ми се отразява недоспиването... ku-ku /

Да се редактирам ...ако някой има желание  Mr. Green
http://www.optimakd.info/?cid=190&id=286

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 10:27 от VIVKA

# 661
  • Варна
Като свърши кутията, може би ще взема някаква млечна каша, щом са с АМ.
Не всички млечни каши са с АМ, има и с обикновено сухо мляко, трябва да се чете съдържанието. По принцип по-евтините са с обикнвено мляко , например на Слънчо.

# 662
Като свърши кутията, може би ще взема някаква млечна каша, щом са с АМ.
Не всички млечни каши са с АМ, има и с обикновено сухо мляко, трябва да се чете съдържанието. По принцип по-евтините са с обикнвено мляко , например на Слънчо.
Аз точно за това си взимам безмлечна, така поне си слагам аз млякото, което ползвам. незнам дали е правилно, но ми се струва по-контролирано.

# 663
  • Варна
Част от производителите на АМ имат и млечни каши, т.е ако бебето пие Лактана , има и млечни каши на същата марка. А за по-големи бебета , например след 8-9 месеца не мисля , че е чак толкова важно коя марка АМ има в кашата.   Да не говорим , че ако се запише на кухня , което е възможно май от 10месец по новите разпоредби, там пък въобще готвят с прясно мляко. Аз по принцип също съм ползвала основно безмлечни каши за да си ги комбинирам с каквото искам в т.ч кърма, но това е било въпрос на лично предпочитание, все пак няма никакъв проблем да се дава млечна каша и на 6-7 месечно бебе, единствено от тези с обикновенно мляко не бих давала на тази възраст.

# 664
все ще ви питам и все забравям-моя приятелка дава на нейното бебе овесени трици-как мислите дали е нормално

# 665
Здравейте, мацки Hug  bouquet
Оххх, да се маха тоя студ и сняг, че ще изкукам в къщи ooooh!

Джен, дано всичкко при вас се нареди по най-добрият начин и за двама ви!!! Hug Hug Hug

Иначе се забавляваме с юнаците и така, понякога идват ио наще да ни видят, та все още удържам положението hahaha

Лигавник, почти не ползвам при хранене, 2 салфетки ми вършат чудесна работа bowuu Е, положението с бисквитките е малко по-омазващо, но пък бебо е тоооолкова доволен Hug нали се храни сам Joy hahaha

Каши, давала съм на "Хумана" и ма "Слънчо", не съм забелязала да има проблеми - пу-пу Hug и аз слагам АМ (ползвам "Фризолак") в пюрето, ако е по-гъсто - за сега бебо си хапва всичко е охота и удоволствие, пу-пу, дано е все така, той и батко му беше така Wink

Зъбки, все още няма bowuu

Честити зъбчета на всички!!! Да са здравички и белички! Hug

Мерси за кафето Hug

От мен един обяд за всички

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 11:46 от Bulechka™

# 666
  • Варна
все ще ви питам и все забравям-моя приятелка дава на нейното бебе овесени трици-как мислите дали е нормално

Трици на бебе не се дават,  Peace, не са подходящи въобще. В нета има доста информация по въпроса, едва след годинка може и то в много минимални количества. Аз се бях засилила на времето да давам на Ния овесени трици (помислих ги за финни ядки Grinning), но на самата опаковка прочетох препоръчителната дозировка и видях, че пише за деца над 1 година, та се поразрових малко и разбрах в каква грешка съм.

# 667
и аз си мисля че не е редно,но приятелката ми си настоява обратното и затова ви питам за да разбера кой крив кой прав.Благодаря!А овесени ядки дават ли се

# 668
Здрасти,дружина  Laughing

Айде нещичко и от мен,че да не съм по-назад  Laughing

Аз се чудех за кашите - кога може да се дава на кърмаче млечна каша.Щото Даниел е на кърма,пък никак не ми се иска да му бутам АМ.За това му разнообразявам кашите с ябълково пюре.
Това дете май ще има моя вкус към храната.До сега любимият му зеленчук май ще се окаже сладка царевица, а вчера с охота яде броколи.Дано успея да го приуча към здравословен начин на хранене,щото ако се метне на баща си  ooooh!  Дай му само пици и баници и му гледай сеира  Laughing

Ей,Танче  големи са ти сладурковци дечицата  Hug

mother_of_twins хахаха ми опитал се е човека,какво да прави като не му се излиза.Сигурно после си е мислил "моята жена пак не клъвна на опита" аххаха. И на Дани баща му е такъв.Като го мързи за нещо или не му се излиза 100 чалъма ще намери да оправи ситуацията само и само да не мърда от вкъщи  hahaha
Ако все пак дадете на бебетата кюфтета сподели как са реагирали  hahaha

Майтапа на страна.Аз снощи докато хапвах мандарина детето само дето не загриза масата.Така жално ме гледаше и пускаше лиги .. ама не му дадох.Спрях да ям,че ми стана жал.Пък нали цитрусите са алерген и ме достраша да му дам.То нали и с неговата кожа... мани мани.

Оф, да ви кажа, от вчера е кисел, не знам заради зъба ли, друг ли ще пробива.Ама не ми дава да мръдна на метър от него.И само търка очи че му се спи.Пък като заспи и спи 20 мин и се събужда.. недоспал,разбира се.Ще го минем и този период,няма къде да ходим...

Бягам да вадя другите банички от фурната
  food002

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 13:01 от Цвети*

# 669
Привет, момичета  Hug

Благодарско за кафето и обяда   bouquet
Днес докато се натутам станало обяд и не успях да пия кафе  Confused

Аз съм си купила каша от овес, ама за овесени ядки незнам  Thinking

Веднага давам координати на офталмоложката - д-р Мариела Облашка работи във Вита и тук http://medicine-bg.com/bg/ekip.html На сайта има нейни координати и може да ѝ се обадите направо на мобилния.
Мъжа ѝ е д-р Хайвазов, много добър ортопед, и също работи с бебчета  Peace
Цената на прегледа беше 30 или 35лв.

Бесито, радвам се че вече всички сте заедно  Hug
Танче, големи сладурковци имаш  Laughing Hug
Джен, дано бързо се оправиш  Hug Praynig

Оф, щях да пиша още нещо ама забравих за какво беше ooooh! Blush

# 670
  • Варна
Овесени ядки фини, могат да се дават, в общи линии са алтернатива на попарата, за да ги яде  бебето трябва да може да дъвче.
.
А ето и защо не се дават трици:

"Триците съдържат много от витамините В и са фибри, които почистват червата и полепналите по тях остатъци, както и свалят холестерола. Не са за деца, защото могат да предизвикат подуване на стомаха, дразнене и газове. А и реална хранителна стойност нямат."

"Трици обаче не се дават на деца, и изобщо преди 20-21 год (преди да е завършил растежа), защото абсорбират и изхвърлят от организма както вредни така и полезни вещества. Т.е. ядейки трици човек губи витамини, калции и др. полезни съставки на храната. В Дюканския форум можеш да прочетеш много за триците. Полезни са за големи хора в разумни количества, но не и за деца. Виж пшеничен зародиш обаче можеш да даваш"
Цяла статия не намерих, това са мнения на майки, но те обясняват това което съм чела и аз.

# 671
Благодаря ти ,Saly    bouquet

# 672
Цвети и аз исках да дам сладка царевица, но след като я пасирах останаха едни люспички, заради които ме достраша да не да дразнят стомахчето. При теб имаше ли такива екстри Simple Smile

# 673
Здравейте!!!! Минавам само да се запиша. Заради лошото време таткото си е в нас и  #2gunfire . Днес сложихме телевизора, пуснахме ток и сложихме антена(поне временно) че да ми освободи компа.
чао и целувки на озъбени и неозъбени !!!

# 674
Здравейте и от мен! С бебе Александра все се каним да пишем и все време не остава.И  като за пръв път да ви се оплача-от една седмица ни мъчат тези зъби, а пусти все ги няма Sad

Общи условия

Активация на акаунт